STAUT - St. PEPPERSBY

Tekst og foto: Rune Larheim

Video: Roy Myrland og Rune Larheim

Fredag 3. oktober slapp STAUT sin nye plate - St. Peppersby. Platen tar lytteren med på en reise i den fiktive byen St. Peppersby, som ble grunnlagt samme året som Beatles ga ut Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band. Dette er i følge låtskriver Ørnulf Juvkam Dyve ikke tilfeldig, også at blant annet coveret også kan sammenlignes med The Beatles. Ørnulf forteller at ha har hatt bedre tid med låtene denne gangen og er veldig fornøyd med resultatet. STAUT har hatt minikonsert med signering på Fagernes Kjøpesenter og slippfest på Rockefeller i Oslo med den nye platen, som du kan lese mer om og se bilder og videoer av på denne siden. I coveret kan de som kjøper cd-en lese om personene og sette seg inn i livet i St. Peppersby, det er en egen historie til hver sang.

Staut består av, foran fra venstre: Asle Tronrud, Torgeir Bolstad, Gaute Lein Ausrød og Frode Flatland. Bak fra venstre: Ørnulf Juvkam Dyve og Dag Arve Sandnes.
Dag Arve på gitar, Frode på trommer og Torgeir på kontrabass.
Gaute på vokal, Ørnulf på trekkspill og Asle på fele.

Torsdag 9. oktober holdt STAUT en minikonsert i 2. etasje på Fagernes Kjøpesenter. Vi fikk høre låter fra den nye platen, St. Peppersby, som ble sluppet fredag 3. oktober, samt et par gamle sanger. Konserten ble avsluttet med allsang til "Sjå Sole", etter ønske fra publikum, se video nederst i innlegget. De fremmøtte kunne så kjøpe den nye cd-en og få den signert av gutta i bandet, noen fikk også signatur på armene sine.

Stor stemning på FK-Senteret (klikk på bildene for stort format).

St. Peppersby har etter bare to dagers salg kommet inn på VG-lista topp 40. Dette er meget bra, de andre på lista har en hel ukes salg, VG-lista ble publisert i avisen fredag 10. oktober. Dette forteller plateselskapet Grammofon sin representant Øyvind Savarlia. Øyvind ble kjent med STAUT i 2009 da han hørte to demolåter som gjorde at han raskt bestemte seg for å satse på bandet - "det er jo bare et eventyr hvordan dette har utviklet seg frem til i dag" - forteller han.

Lørdag 11. oktober var det klart for slippfest for St. Peppersby på Rockefeller i Oslo. Bandet Humming People varmet opp publikum med friske og svingende låter før STAUT gikk på scenen, og hvilket show det ble. I tillegg til de seks staute karene hadde STAUT fått med seg Vegard Moshagen på piano, og de ga alle av seg selv. Som om ikke dette var nok hadde de også fått med seg strykere og blåsere, som også har bidratt på platen. Totalt var de til tider 15 mann, da også Ølguttene entret scenen. Ølguttene er et blandet mannskor fra Valdres.

STAUT effektene var som vanlig til salgs, selger er Daniel Hovdegard.
Huming People varmet opp publikum.
Fullt hus i tre etasjer.

Det var et fullstappet Rockefeller denne lørdagskvelden, nesten 1200 mennesker hadde møtt opp for å overvære konserten. Og publikum ble ikke skuffet, STAUT leverte varene og presterte til terninkast 6. I tillegg til den nye platen fikk vi høre noen gode gamle låter, som Slepp Me Inn og Sjå Sole, og publikum var med og sang til mange av sangene. Konserten ble avsluttet med et smell da serpentiner ble blåst utover publikum. Etter konserten festet de som ønsket det sammen med STAUT guttene ut i de sene nattetimer.

Gaute og STAUT leverte varene med høyt nivå og publikum ble med på allsang.

Videoene nedenfor er fra Rockefeller lørdag 11. oktober og Fagernes Kjøpesenter torsdag 9. oktober.

 

De neste videoene har vi fått fra Roy Myrland, les mer og se flere bilder på Langsveien.no