TROLLROCK 2015

Trollrock feirer 5 år og byr opp til tidenes musikkfest på Beitostølen 23-26 juli 2015! Både festivalpass og dagspass er nå i salg på Billettservice og det satses på publikumsrekord alle dager. De fire første headlinerne er klare;

Ta vel i mot Kim Larsen & Kjukken, Staut, Onkel P & De Fjerne Slektningene og Oslo Ess!

KIM LARSEN & KJUKKEN

Ett av Danmarks mest populære, utrettelige og hardtarbeidende orkestre – Kim Larsen & Kjukken – gleder seg til sommeren 2015, hvor de igjen er tilbake på sommerscenene i Skandinavia. Bandet vil turnere i Danmark, Norge og Sverige, og gleder seg stort til å møte sitt publikum under åpen himmel på Beitostølen. 
Konsertene vil bli en musikalsk rundtur i Kim Larsens store sang-katalog, og vil dermed representere sanger fra den mere enn 40 år lange karrieren.
Kim Larsen dannet Kjukken for 19 år siden – i 1995 – i Odense, og har sammen med det fynske orkester utallige utgivelser og konsertturnéer bak seg. 9 album-utgivelser, 2 konsert-DVD’er samt et meget stort antall konserter i Skandinavia. Seneste utgivelse er fra november 2012, hvor albumet Du Glade Verden kom ut.
Kjukken består i dag av Karsten Skovgaard (gitar) og Jesper Haugaard (bass). Karsten Skovgaard har været Kim Larsens sidemann siden oppstarten av Kjukken i 1995, og Jesper Haugaard kom med i bandet i 2003.
Den tidligere trommeslager, Jesper Rosenqvist, har dessverre valgt å forlate orkestret, men vi er glade for, at vi i stedet har fått 45-årige Jens Langhorn med i bandet, sier Kim Larsen. Jens har tidligere spillt med bl.a. Fielfraz.
Kim Larsen & Kjukken spiller på Trollrock fredag 24. juli.

ONKLP & DE FJERNE SLEKTNINGENE

Den første turen er over, men røyken har på ingen måte lagt seg. Fulle av pågangsmot, faenskap og det beste av brygg går OnklP & De Fjerne Slektningene med hodet først inn i neste kapittel uten fungerende bremser eller hjelp.
I januar 2014 slapp OnklP & De Fjerne Slektningene singelen "Panderosa" og ga oss med det vår første smakebit på noe som skulle bli et todelt prosjekt over ett år. Debutalbumet ble sluppet 16. mai til gode kritikker fra blant andre Dagbladet (6/6), GAFFA (5/6) og Hissig (100%), og siden har bandet bevist seg å være et av våre sterkeste liveband gjennom utallige konserter og festivaler over hele landet. Selv om den første turen er over har røyken på ingen måte lagt seg. Fulle av pågangsmot, faenskap og det beste av brygg går OnklP & De Fjerne Slektningene med hodet først inn i neste kapittel uten fungerende bremser eller hjelp. Albumet Slekta II ble sluppet 27. oktober og ble feiret på Rockefeller 6. november. Første singel "Styggen På Ryggen" har høstet 6´ere fra alle kanter og har allerede blitt en landeplage.
Ideen om OnklP & De Fjerne Slektningene oppstod i en røykfull nightliner et sted mellom Zürich og København, og med produsent/gitarist Johan Larsson, trommis Tommy 'Manboy' Akerholdt (Turbonegro, Silver), bassist Knut-Oscar Nymo (Oslo Ess), gitarist/vokalist Åsmund Lande (Oslo Ess), keyboardist Simen Stensland og rapper Pål 'OnklP' Tøien var lineupen komplett. Bandet albumdebuterte i midten av mai 2014, og denne høsten er de klare med kapittel to. Oppfølgeren Slekta II slippes mandag 27. oktober på Universal Music.
OnklP & De Fjerne Slektningene - Norges farligste boyband spiller på Trollrock torsdag 23. Juli.

STAUT

Staut slapp sitt fjerde studioalbum, St. Peppersby, 3. oktober. På albumet har Valdresbandet gått enda mer tilbake til røttene. Der de tidligere har hentet inspirasjon fra irsk folkemusikk, har de nå rendyrket elementene fra den norske folkemusikken. I disse dager er Staut i full gang med norgesturne, i tillegg til det nye albumslippet.
"STAUT er i toppform og vi gleder oss stort over den stadig voksende fanskaren som møter oss på konsertene, samtidig vi er stolte over å presentere det 4. albumet, det tror vi fansen kommer til å like meget godt" forteller vokalist Gaute Lein Ausrød.
Staut har et veldig tett turnéprogram, så at de får tid til å lage nye låter i tillegg, er svært imponerende. Ikke minst fordi ingen i bandet er musikere på heltid, alle har fulltidsjobber. Likevel har de altså rukket å produsere et helt album. Og vel så det, fremhever Gaute.
Staut slapp for alvor inn i varmen hos norske musikkelskere i 2011 med sitt andre album «Eigarlaus»,og ikke minst med den første singelen fra albumet, «Slepp me inn». Det som startet som en morsom idé blant en gjeng musikere fra Valdres, har vokst til å bli et særdeles populært band som når langt utover den relativt smale folkrock-båsen anmelderne gjerne putter de i. Staut kan beviselig være bådehardtslående og følsomme.
Albumene til Staut har høstet både 6'ere og 5'ere i en samstemt musikkpresse, med tilhørende gullsalg, og siste albumet ”Stugureint” gikk rett inn på 1.plass på både VG lista og iTunes albumlista. I 2013 mottok bandet Platina for salget av singlene «Sjå sole» og «Slepp me inn»
"Vi traff en gjeng etter en konsert, som hadde sett oss spille 19 ganger bare i fjor... så vi har en del trofaste følgere. Men vi både håper og tror at det nye materialet skal nå ut også til folk som ikke har noe spesielt forhold til oss fra før, slikt er jo alltid veldig hyggelig" avslutter Gaute.
Staut spiller på Trollrock lørdag 25. juli.

OSLO ESS

Vårt husband blir selvfølgelig å se på vårt 5årsjubileum. Større enn noen gang! 2014 har til nå vært det året hvor Oslo Ess stadfestet at de virkelig har tatt steget opp på Norges rocketrone, og for alvor blitt et av de mest ettertraktede rockebandene Norge har å by på for tiden:
Deres tredje studioalbum "Alle Hjerter Deler Seg" fikk en drøss toppkarakterer i landets største aviser tidligere i vår, og gikk rett inn på førsteplass på VG-lista. Deres omfattende releaseturné våren 2014, høstet strålende kritikker, og de spilte for fulle hus over hele landet. Siden da har bandet vært sammenhengende listet på Norges største radiostasjoner, henholdsvis NRK P3 og NRK P1, med flere singler fra plata. Bandet har gjestet større programprofiler på TV som for eksempel Lindmo på NRK 1, hvor de også fortalte om sitt samarbeid med gatemagasinet =Oslo, under navnet bry:Larm tidligere i år. Deler av Oslo Ess har, sammen med flere profilerte musikere, samarbeidet det siste halve året med rap-veteranen OnklP under navnet OnklP & De Fjerne Slektningene, og oppnådd suksess både live, på plate, og på salgslistene. En svært vellykket festivalsommer, som omfattet opptredener på alt fra Tons of Rock, via VG-lista-turnèen til Malakoff og Trollrock, ble avsluttet på Øyafestivalen, hvor Oslo Ess avsluttet hele festivalen i teltscenen Sirkus. Under sistnevnte festival gjorde bandet et nytt samarbeid, denne gangen med anerkjente Stein Torleif Bjella, i WIMP’s container. Låta som ble spilt inn heter Bitre Birger, og stammer fra Bjellas tidligere bandprosjekt Tolv Volt.
Man kan lure på hva som kan skje videre nå, som kan toppe alt det bandet har oppnådd allerede på disse 3-4 årene de har holdt på, men det som uansett er helt sikkert er at Oslo Ess ikke kommer til å ligge på latsiden; nye konserter planlegges hver uke, og kreativiteten til bandet bare fortsetter å blomstre.
Oslo Ess spiller på Trollrock torsdag 23. juli.