A R K I V 1. K V A R T A L  2 0 1 6


 

Vil ha innspill om bredbånd

Valdreskommunene har samlet seg om å sende felles søknad om tilskudd til utbygging av «neste generasjon bredbånd» NGA i Valdres. Valdres natur- og kulturpark (VNK) samordner arbeidet og ønsker innspill om regional utbygging av neste generasjons bredbånd innen 25. april.

På hjemmesiden til VNK kan du finne detaljert informasjon om saken.

Publisert 29.3.2016

 

Velkommen til åpent møte om demens / oppstart av demensforening i Sør-Aurdal

Sted: Frivilligsentralen i Bagn (Fossvang)


Tid: Tirsdag 5. april klokken 18:30

 

VELKOMMEN TIL ALLE!

Publisert 29.3.2016

 

Påskehilsen fra ordføreren

En påskehilsen kan være så mangt, men skal gi noen betraktinger og gi litt informasjon. Påskehøytiden gjør noe med oss alle. Det er en tid vi på best mulig måte kan hente oss inn igjen etter strevsomme dager. Pleie vennskap og hilse på familie som en ikke ser så ofte.

Jeg vil først starte med de mange leserinnleggene om vintervedlikehold på E-16. Det høres ut som den er elendig, ja mye dårligere en fjellvegen de siste meterne inn til hytta. Dette har jeg lyst til å belyse. Vi bor i Oppland hvor det skal være minst mulig salting, og vi bor i Valdres som er en vinterdestinasjon med ganske stabilt vinterklima. Disse faktorene er grunnleggende for hvordan vi gjennomfører vintervedlikehold. Vi kjører oppover langs Sperillen som har mer fuktig luft der salting jevnlig blir utført til fylkesgrensen. Ved vanskelige forhold blir det også saltet som en overgang helt opp til Muggedalen, 22 km lengre opp. Ved ekstreme forhold saltes det ut over dette. Selvsagt kan alt bli bedre og det er ved bløtt snøfall og når veien over Hallingdal er stengt at vi får mye trailere med kjetting som gir ruglete veibane at vi kan bli bedre ved mer skraping. Veien er strødd og nybrøytet hele tiden. Mannskapene gjør virkelig sin flid i at vi kan kjøre så sikkert som mulig på E-16.

Les mer her

Publisert 25.3.2016

 

En helaften med russen

Årets russ i Valdres startet sin feiring helgen 18. og 19. mars med revyen «En helaften med russen». – I forkant av denne helgen har det vært mange utfordringer, mye øving og mye moro, forteller revysjef Emil Nordli Holden.

Klikk på bildet for å se flere bilder

TV2, med reklameinnslag, og NRK hadde fått hver sin akt i revyen. Kjente underholdningsinnslag fra kanalene kom på løpende bånd, som «Skal vi danse», «TV2 hjelper deg» og «Nytt på nytt», trygt ledet av programlederne Kasper Dyve og Harald Øygard. Alle programinnslagene var knyttet til Valdres hvor blant annet lærere fra Valdres videregående skole ble parodiert, til høylytt latter fra publikum.

I tillegg var det mange morsomme sang og dansenumre, ledet av dansesjefene Synnøve Bjørgo Adam og Anja Riste, akkompagnert av et velspillende og swingende band. Blant annet hadde Rakfiskfestivalen fått sitt eget dansenummer. Publikum fikk også se hvordan det har gått med ungdommen som deltok i serien Valdresteens, selvfølgelig med en humoristisk vri.

Nok en gang har russen i Valdres satt opp en flott og morsom revy hvor publikum fikk oppleve mange gode poenger. Kulturhuset i Fagernes ble fylt opp til alle tre forestillingene.

 

Publisert 23.3.2016

 

Navlelo i Begnadalen

Publikum gikk mann av huse for å se årets revy av Begnadalen Amatørteater, «Navlelo – her finner du så mangt». Begivenheten fant sted i Begnadalen Samfunnshus, hvor lokalet ble fylt til randen begge dager.

Klikk på bildet for å se flere bilder

Publikum fikk trimmet lattermusklene fra start til slutt, gullkornene kom som perler på en snor fra scenen. Saker som kommunereform, skolesammenslåing og kulturhus ble sett på med skråblikk, hvor blant andre Rådmann Erland Odden og ordfører Kåre Helland i Sør-Aurdal ble parodiert. Helland var også selv med i et humoristisk videoinnslag i «3 på Fossvang». I tillegg til flere andre kjente personligheter som politikere, Arne Heimestøl og Gert Halleby, gjestet også Sylvi Listhaug og Mulla Krekar Begnadalen denne helgen.

Begnadalen Amatørteater viste frem mange flotte talenter innen sang, musikk og sceneopptreden. Et par som kan trekkes frem er ekteparet Grethe Stensrud og Olav Lien, som med tre små barn har vært med hele tiden. – Det har fungert helt greit, vi har brukt besteforeldre, tanter og onkler til barnepass, både i Valdres og utflyttete, forteller Stensrud.

Hans Allergoth var storfornøyd etter to fulle hus, og bare positive tilbakemeldinger. – Vi har holdt på siden oktober, men øvingene startet ikke før på nyåret, sier han. Allergoth forteller at de i årets forestilling har brukt mye mer sanger enn tidligere. Dette for at de skal fornye seg litt og få litt annen setting på revyen.

– Nå blir det en liten pause før vi setter oss sammen i et årsmøte for evaluering og planlegging av neste års forestilling. Vi leker litt med tanken om et barneteater som Kardemomme by, som vi hadde stor suksess med for noen år siden, avslutter Allergoth. Dette var Begnadalen Amatørteater sin 22. forestilling og han ser allerede frem til 25 års jubileet i 2019.

 

Publisert 23.3.2016

 

TROLLROCK 2016

Mange headliners er allerede på plass til årets Trollrock på Beitostølen. Festivalen finner sted torsdag 28. juli til lørdag 30. juli 2016. Nico & Vinz, Highasakite, Sivert Høyem, The Waterboys (UK), Midnight Choir, Vamp, CC Cowboys, Raga Rockers, Oslo Ess, Unni Wilhelmsen, Upstroke og Måndag.

Les mer her

Fjellet baby!

Publisert 22.3.2016

 

LYST PÅ SOMMERJOBB SOM OMVISER I STAVKIRKENE?

Sør Aurdal kirkelige fellesråd organiserer turistvirksomheten i Reinli og Hedalen Stavkirke. Sommeren 2016 håper vi kirken kan være åpen for publikum i skolens sommerferie, til det trenger vi omvisere. Dersom du er serviceinnstilt, er interessert i kunst og historie og i tillegg trives med å formidle, er du kanskje den vi søker;

Du må være 18 år, og pensjonister anmodes om å vurdere et engasjement. Du må ikke binde deg for hele perioden, da vi er fleksible på å la flere dele en "turnus".

Omviserne skal gi de besøkende innføring i og opplevelse av historien til Stavkirken (formidlingsdelen), og se til at kirka, kirkegården og gjenstander i kirka ikke blir skadd eller kommer bort (vaktdelen). - Begge deler er like viktig.

Omviserne står for billett- og varesalg. I tillegg kan det bli pålagt andre oppgaver som kan utføres i stille perioder, uten at det går ut over hovedoppgavene. Så som renhold, og pynting på kirkegården.

Omvisningen foregår i hovedsak på norsk, tysk og engelsk, men det er også behov for personer med andre språkkunnskaper. Det er utarbeidet arbeidsinstruks for stillingene. Alle må, før arbeidsperioden starter, forplikte seg til å delta på omviserkurs og kurs i brannvern. Lønn etter kirkelig tariffavtale.

Nærmere opplysninger ved kirkeverge Liv Barbro Veimodet, telefon 61 34 85 80 – 416 74 669. Søknad sendes Sør Aurdal kirkelige fellesråd, 2930 Bagn, innen 15. april 2016.

Publisert 18.3.2016

 

Påsken i Stavedalen

Håper dette blir en super påske for alle, vi ses! God påske!

Publisert 16.3.2016

 

Hvis jeg blir dement, hva skjer da?

En arbeidsgruppe dannet av ulike lag i kommunen, frivilligsentralen og representant for kommunen ønsker å spre kunnskap om demens, og håper å kunne starte en demensforening i Sør-Aurdal.

Kan jeg fortsette å være meg i familie og nærmiljø? Kan noen passe på meg når jeg trenger det?

Åpenhet rundt demens kan for mange være vanskelig. Personer med demens og deres pårørende trenger at vi alle har kunnskap og forståelse rundt demens. Både i lokalmiljøet og samfunnet ellers, bør de møtes med respekt og støtte. Dette gjelder ikke minst i helse – og omsorgstjenestene. Kommunene har størst ansvar og de største oppgavene i demensomsorgen. Og det er et nasjonalt ansvar med forskning rundt forebygging og behandling av demenssykdommene.

Les mer her

Publisert 16.3.2016

 

Velkommen til kyrkje

Ny oversikt over gudstjenester i Sør-Aurdal er utarbeidet, for perioden 20. mars til 19. juni. Gudstjenester i Reinli er listet opp nedenfor. Hele listen kan lastes ned her

28. mars, 2. påskedag
Joh 20, 11-18 Jesus og Maria Magdalena
Reinli kapell kl. 13.00: Påskehøgmesse. Mari Mikkelsen Western. Takkoffer til Misjonsprosjektet i Nepal.

17. april, 4. søndag i påsketiden
Joh 14, 1-11 Veien, sannheten og livet
Reinli kapell kl. 18.00: Kveldsgudsteneste. Mari Mikkelsen Western. Takkoffer til Menighetsfakultetet.

8. mai, søndag før pinse
Joh 16, 12-15 Når sannhetens Ånd kommer
Reinli kapell/kyrkje kl. 18.00: Konfirmant-samtalegudsteneste m/ nattverd. Mari Mikkelsen Western. Takkoffer til Reinli sokneråd.

17. mai
Luk 17, 11-19 Den takknemlige samaritan
Reinli kyrkje kl. 09.45: 17. mai gudsteneste. Mari Mikkelsen Western. Takkoffer til Norske kvinners sanitetsforening Bagn og Reinli.

12. juni, 4. søndag i treeninghetstiden
Matt 9, 35-38 Høsten er stor
Reinli kyrkje kl. 11.00: Konfirmasjonsgudsteneste. Mari Mikkelsen Western.

Det tas forbehold om at gudstjenestelisten kan endres. Følg med i avisa Valdres og nettsidene i kommunen.

Publisert 15.3.2016

 

Matkroken Reinli - påsken 2016

I påskeuken har Matkroken Reinli følgende åpningstider:

Fredag 18. mars 09:00 - 20:00
Lørdag 19. mars 09:00 - 18:00
Søndag 20. mars Stengt
Mandag 21. mars 09:00 - 18:00
Tirsdag 22. mars 09:00 - 18:00
Onsdag 23. mars 09:00 - 20:00
Skjærtorsdag 24. mars Stengt
Langfredag 25. mars Stengt
Påskeaften 26. mars 09:00 - 15:00
1. påskedag 27. mars Stengt
2. påskedag 28. mars Stengt

Ønsker du å slippe stress og kø send handlelisten på icareinli@yahoo.no, 61 34 70 34, 908 69 913 eller 994 54 017, og vi pakker gratis for deg.

Velkommen til en hyggelig påskehandel!

Publisert 15.3.2016

 

Vinterferieavslutning i Stavedalen

Siste helgen i vinterferien var det stor aktivitet i Stavadalen Skisenter. Lørdag fikk skisenteret besøk av gorillaen Kim og søndag arrangerte Bagn IL skidag.

De minste barna fikk være med gorillaen Kim på skattejakt hvor de skulle hjelpe han og finne bananene han hadde mistet. En populær aktivitet hvor det vanket premier til alle, og rundt 50 engasjerte barn var med og lette etter bananer.

Les mer her

Publisert 13.3.2016

 

Navlelo - her finner du så mangt

Det er tittelen på årets revy som Begnadalen Amatørteater setter opp til helgen. Forestillingen kan du se i Begnadalen Samfunnshus lørdag 12. mars klokken 19:00, og søndag 13. mars klokken 18:00.

Last ned plakat her.

 

Publisert 9.3.2016

 

Nytt styre i Reintun

Etter årsmøtet 26. februar 2016 ser styresammensetningen for Reintun Forsamlingshus ut som følger:

Publisert 5.3.2016

 

Stavadalen Skisenter

Lørdag 5. mars får Stavadalen Skisenter besøk av den snille gorillaen Kim. Han har mistet bananene sine og lurer på om barna kan hjelpe han med å lete etter de. Han lover en liten premie til dere, møt opp i familiebakken klokken 12:00 og bli med på jakten!

Søndag 6. mars klokken 11:00 blir det sportsandakt v/ Mari M. Western. Planen er å holde andakten utendørs, men været bestemmer. Søndag kommer også Bagn idrettslag på besøk. De skal ha ski / aktivitetsdag.

Velkommen til en hyggelig helg i Stavadalen Skisenter!

Publisert 2.3.2016

 

Folkefest i Valdres Storhall 5. mars

Klikk på bildet for å laste ned plakat.

Publisert 2.3.2016

 

Næringskveld i Sør-Aurdal

Torsdag 3. mars er det klart for ny næringskveld i Sør-Aurdal, denne gang i Stavadalen Skisenter og temaet er økonomi. Klikk på bildet for å laste ned plakat.

Publisert 1.3.2016

 

Årsmøte på Soltun, Garthus, 17. mars klokken 19:00.

Årsmøtesaker.
Tanker rundt Mikkjel Fønhus´ forfatterskap v/ Arne Erik Fønhus.
Gjettekonkurranse.
Bevertning.

Vel møtt!

Styret

Publisert 29.2.2016

 

Kulturmidler og kulturpris

Kulturmidler

Frivillige lag og foreninger kan søke om kulturmidler til drift av laget. Søknadsfrist: 1. april.

Tilskudd til kulturformål/arrangement

Frivillige lag og foreninger kan søke om tilskudd til kulturaktiviteter og arrangement. Søknadsfrist: 1. mai.

Elektronisk søknadsskjema på kommunens selvbetjeningsportal.

Kulturprisen

Send skriftlig forslag til kandidater med grunngiving til Sør-Aurdal kommune, Tingvollbakkin 15, 2930 Bagn, eller postmottak@sor-aurdal.kommune.no innen 1. mai.

Idrettslagene i kommunen kan søke om:

Ved spørsmål, ta kontakt med Gunvor Elene Thorsrud, rådgiver kultur, på telefon 61 34 85 27, eller e-post gunvor.elene.thorsrud@sor-aurdal.kommune.no

Publisert 26.2.2016

 

JEGERPRØVEKURS

Vi starter opp årets jegerprøvekurs. Dette er et 30 timers obligatorisk kurs over ni samlinger for alle som ønsker å jakte eller drive med fangst.

Første kvelden blir 16. mars klokken 18:00.

Kurssted: Bagn skole

Påmelding innen 8. mars på http://www.njff.no/brjff

Åpne Jegerprøven under aktivitetskalenderen og følg anvisningene der.

Truls Steinsæter
Tlf.: 911 88 588
E-post: tsteinse@bbnett.no

Publisert 25.2.2016

 

UKM liten logo - Klikk for stort bildeUKM Valdres 2016

Lørdag 20. februar var det klart for årets UKM på Fagernes. Med 27 sceneopptredener og 5 videoinnslag, og 45 minutters pause, ble det en lang kveld for de fremmøtte i Fagernes kulturhus. Men for en kveld det ble. Ungdommer i alderen 13 til 19 år gikk på scenen og fremførte det ene flotte nummeret etter det andre, og amatørvideoene var av meget høy kvalitet. I pausen var det salg av mat og drikke, og man kunne se utstilling av kunstverk laget av elevene ved kulturskolen.

Klikk her for å lese mer, se videoer og bilder

 

Publisert 24.2.2016

 

Pål Gunnar Mikkelsplass til Leirskogen

Vi er stolte av å få besøk av Pål Gunnar Mikkelsplass onsdag 24. februar klokken 19:00 på Leirskogen Grendahus.

Pål Gunnar vil da snakke om skiteknikk og treningsarbeid, samt vise video i sitt foredrag. Han vil også fortelle litt fra sitt aktive liv som skiløper, og det vil bli mulighet for å stille spørsmål fra salen.

Kurset er for alle som vil ha større skiglede og mer utbytte av skituren. Det kreves ingen forkunnskaper annet enn at du er glad i å gå på ski og har lyst til å utvikle din teknikk, eller bare høre på et interessant foredrag.

Inngang kun kr. 100,- (Medlemmer av Bagn IL kr. 50,-) enkel servering.

Velkommen til en hyggelig og inspirerende kveld!

Publisert 22.2.2016

 

Vinterferieukene i Stavedalen

Stavadalen skisenter holder åpent hver dag i uke 8 og 9 fra klokken 10:00 til 16:00.

Onsdag 24. februar er det kveldskjøring i familiebakken fra klokken 17:00 til 20:00.

Velkommen!

Mona og Vidar Stavedal

Publisert 21.2.2016

 

Årsmøte og fest med Valdres Mållag

Søndag 14. februar avholdt Valdres Mållag, ved styreleder Reidun Dølehuset, sitt årsmøte i Reinli Samfunnssal. I tillegg til vanlige årsmøtesaker hadde de besøk fra Noregs Mållag, som holdt et interessant foredrag. Sør-Aurdal Mållag med styreleder Olaug Hjelleset i spissen, arrangerte deretter årsfest sammen med Valdres Mållag. Rundt 60 fremmøtte fikk blant annet høre lokale kulturinnslag fra Bagn og Reinli og spennende historier fra hele Valdres.

Les mer her

 

Publisert 21.2.2016

 

Årsmøte i Reintun Forsamlingshus SA

Det blir årsmøte på Reintun Forsamlingshus SA fredag 26. februar klokken 19:00.

Vanlige årsmøtesaker.

Publisert 15.2.2016

 

Fire fulle hus for Ung i Valdres!

For 16. gang var det klart for ny musikal med Ung i Valdres. Bør Børson Jr. ble satt opp for andre gang, musikalen ble også satt opp i 2008.

Rundt 90 ungdommer i alderen 16 til 19 år, og åtte instruktører, var med og satt opp årets forestilling. Daglig leder i Ung i Valdres og prosjektleder, Gaute Lein Ausrød, skriver i programmet at dette er en flott gjeng ungdom som inkluderer, tar vare på og ser hverandre selv om de alle er forskjellige og har ulike oppgaver.

Les mer, og se flere bider og videoer her

 

Publisert 15.2.2016

 

Den kulturelle spaserstokken - Ferda-VINJE

Det inviteres til konsert med noko attåt i Den kulturelle spaserstokken i Sør-Aurdal. Magne Skjævesland har komponert helt nye låter til 10 av diktene i boka Ferdaminne frå sumaren 1860 av Asmund Olavsson Vinje (1818-1870). Bli med på konserten Ferda-VINJE

Mandag 29. februar 2016
Klokken 14.00: Hedalen bo- og servicesenter
Klokken 18.00: Sør-Aurdal folkebibliotek i Bagn

Last ned plakat her

Publisert 15.2.2016

 

Akedag i Reinli

Søndag 31. januar inviterte prest Mari Mikkelsen Western til akedag i Reinli. Etter gudstjenesten var det saft, kaffe og kaker i menighetssalen, før det bar ut for aking og grilling i uteområdet til Reinli barnehage.

Takk til Mari prest som har tatt initiativet til en aktivitetsdag i Reinli. Ønsket er at dette skal bli en årlig tradisjon i bygda. I år var det besøkende fra Bagn, Hølera og Dokka, i tillegg til noen Reinlinger. Håper flere stiller opp om liknende arrangement i årene fremover. Dette var en flott dag hvor barn og voksne hadde det hyggelig sammen.

For å se bilder fra dagen klikk her

Publisert 15.2.2016

 

Årsmøte og fest med Valdres Mållag

Valdres Mållag har årsmøte i gymsalen, Reinli barnehage sundag 14. februar.

Etter årsmøtet blir det FEST kl. 18.00

Kulturelle innslag: song, fele- og langeleikspel m.m.
Matpause / åresal
Premiering i skrivekonkurransen
Utdeling av Valdres Mållag sin målpris

Alle er velkomne til ein triveleg kveld!

Arrangør: Sør-Aurdal Mållag og Valdres Mållag

Publisert 13.2.2016

 

Resultater klubbrenn 09.02.2016

Her er resultatene fra tirsdagens klubbrenn i klassisk stil på Åsemyra skistadion.

100 løpere fra Bagn, Begna og Begnadalen deltok. Knistrende føre!

Last ned resultatene her

Publisert 11.2.2016

 

UKM 2016

Publisert 11.2.2016

 

Makalaus Open

Stavadalen Hyttevel inviterer alle hytteeiere og fastboende til en morsom og uhøytidelig storslalom-konkurranse langfredag klokken 15:00. Dette er 4. året at Makalaus Open arrangeres, og deltakerantallet har økt hvert år. I fjor var det 79 deltakere som fullførte i de 4 klassene.

Det settes en morsom og litt utfordrende slalomløype i den store slalombakken i Stavadalen Skisenter, og konkurransen foregår ved at starten går med 30 sekunders intervaller i heisen nede. Heisturen opp tar like lang tid for alle sammen, og så er det om å gjøre å komme raskest mulig ned gjennom portene på riktig side.

Det er selvsagt morsomt å vinne, men det viktigste er jo å se om man klarer å slå naboen, mannen, kona, kjæresten, sønnen, datteren, eller bestefar. Under Makalaus Open er det prestisjedueller og veddemål som står i høysetet.

Umiddelbart etter Makalaus Open blir det After Ski i Makalausbua, med god mat og drikke utover kvelden. Her blir det muligheter for å diskutere dagens renn og gjøre nye veddemål, samt bli bedre kjent med både hytteeiere og fastboende. Heisen vil kjøres noen ganger utover kvelden slik at de som har hytte øverst i feltet kan komme seg opp til hyttene utpå kvelden.

Påmeldingslister vil bli lagt ut i Makalausbua i starten av påsken.

Publisert 11.2.2016

 

Positivprisen 2015

Positivprisen for Sør-Aurdal ble første gang utdelt i 1990, og er i førsterekke en påskjønnelse til personer eller bedrifter som har utmerket seg i lokalt næringsliv. Prisen deles ut av fondstyret (formannskap), etter at publikum har kommet med forslag på kandidater. Vi har mange kandidater i Sør-Aurdal som fortjener en slik pris og mer til. Bildet viser vinnerne av positivprisen 2014, Matkroken Reinli med Erland og Aud Ingebjørg Fremgaard.

Vi ber om forslag på kandidater sendes til Sør-Aurdal kommune ved Stig Solbrekken enten skriftlig eller på e-post Stig.Solbrekken@sor-aurdal.kommune.no  innen 20. mars 2016.

Prisen

I statuttene for prisen §2, står det at prisen skal gå til: ”Personer, bedrifter, lag og organisasjoner som i det forutgående år har bidratt til å skape/spre positive ideer/holdninger i Sør-Aurdal kommune. Kandidaten skal ha vist et engasjement i næringssammenheng og en evne og vilje til samarbeid i bygdesamfunnet, ha mot til å stå på egne ideer og tørre ”å stikke hodet fram”. Og kandidaten skal være en ekte søraurdøl.

Tidligere års prisvinnere positivprisen

1990 Hølerafossens Festelige Menneskeforening
1991 Bete Beitski AS
1992 Bragerhaug AS
1993 Vassfarfoten
1994 Solheim Kristene Turistheim
1995 Begna Bruk
1996 Ikke utdelt
1997 Ikke utdelt
1998 Svein Breen
1999 Jan Bragerhaug
2000 Ute og Tor Tronrud
2001 Ole Arne Kvålshaugen
2002  Andreas Råheim
2003  Nils Arne Bergsund
2004  Vidar Stavedal
2005  Ola Kleven
2006  Ikke utdelt
2007  Ikke utdelt
2008  Edel Bakken
2009  Håvard Sukke
2010 Promek
2011 Valdrestunet Matsenter
2012 Heidi Moen
2013 Joker Hedalen
2014 Matkroken Reinli

Publisert 11.2.2016

 

ÅPEN DAG I STAVADALEN SKISENTER

Tekst og foto: Tom Runar Svensen

Blå himmel, hvite snøtunge trær og ny preppet skibakke. Alt er klart for DNB sin «åpen bakke 2016» i Stavadalen Skisenter.  I dag er det nok mange barn og voksne som vil oppleve gleden ved å stå på ski eller snowboard for første gang. Og her i Stavadalen er det ypperlige forhold, det har Vidar og Mona Stavedal sørget for.

En av de som var tidlig ute i bakken var Celine (4,5 år) fra Bagn (bilde). Hun hadde fått med seg både Mamma og Pappa i bakken og dette var absolutt første gang hun sto på slalåmski. Det gikk kjempefint! Les mer her

Publisert 11.2.2016

 

Ulykkesmarkering i Bagn

Tirsdag 12. januar arrangerte Sør-Aurdal kommune og Oppland fylkes trafikksikkerhetsutvalg lysmarkering for drepte og skadde på veiene i Oppland i 2015. Det ble en verdig markering for de fremmøtte; pårørende, representanter fra fylke og kommune, statssekretær, uttrykningspersonell og andre som gjorde dette til en fin kveld. Vertskap var Sør-Aurdal kommune v/ ordfører Kåre Helland.

Klikk på bildet for å se flere bilder

Publisert 11.2.2016

 

TIRSDAGSKLUBBEN I REINLI

Tirsdagsklubben starter opp igjen tirsdag 19. januar klokken 17:30 – 18:30 i kirkestuen i kapellet. Aktiviteter som passer både for store og små barn, sang lek og sprell, bibelfortelling med mer.

Datoer frem til påske: 19.01.2016, 09.02.2016 og 08.03.2016.

Velkommen! Hilsen Inger Lise og Olaug

Publisert 15.1.2016

 

Åpen dag i Stavadalen Skisenter

Flotte forhold i Stavadalen Skisenter! Velkommen til åpen dag søndag 17. januar, ingen påmelding! Åpningstider lørdag og søndag fra klokken 10:00 til 16:00.

Publisert 14.1.2016

 

Arkivkvelder i Bagn og Hedalen

Tekst og foto: Gunhild Vegstein Leite

Opplandsarkivet på Bagn Bygdesamling er åpent torsdag 21. januar kl. 15 – 18 for innlevering av gamle protokoller, papirer, bilder m.m. for sikker oppbevaring. Pensjonert arkivar Jahn Børe Jahnsen og ny arkivar Espen O. Hårseth fra Valdres Folkemuseum vil være til stede.

Hvor er de gamle protokollene?
Det er ofte foreninger skal jubilere og man spør: ”Hvor er de gamle protokollene?” Da må man ut på bygda og lete hos tidligere ledere og styremedlemmer. Kanskje finner man protokollene, kanskje ikke. Arkivfolk pleier å si at ”Den beste måte en forening blir glemt på, er at siste formann beholder alt”. Når arvingene skal rydde, blir ofte gamle protokoller og papirer kastet eller brent. Det samme kan gjelde personarkiv, gardsarkiv, institusjons- eller bedriftsarkiv.

Sikker og fagmessig arkivering
Opplandsarkivet tilbyr brannsikker og gratis oppbevaring av arkivene. Ikke bare nedlagte, men også oppegående foreninger kan levere inn arkivsaker her. Ved innlevering får man kvittering. Arkivsaker kan lånes ut mot kvittering. Arkivaren ordner arkivene fagmessig i arkivbokser og skriver arkivlister.

Klausulering
Arkiver med personopplysninger som ikke bør komme ”på bygda”, blir klausulert, det vil si unntatt offentlighet. Om noen ønsker å se på klausulerte arkiver, for eksempel til forskning, må det søkes skriftlig med begrunnelse. Museet sender søknaden til familie eller etterkommere som tar avgjørelsen. Finnes det ikke familie eller etterkommere, vurderer museet søknaden alene. Vi er svært restriktive inntil den lovbestemte tidsfrist er utløpt. Personarkiver som ikke er ordnet, klausuleres til arbeidet er ferdig. Deretter vurderes fortsatt klausulering. Arkivfolk har taushetsplikt.

Velkommen!

Publisert 14.1.2016

 

Klubbrenn for Bagn, Begnadalen og Begna IL

Her er resultatene fra klubbrennet tirsdag 12. januar. Det var Totalt 110 startende i sesongens første klubbrenn. Veldig bra!

Se resultatene her

Publisert 14.1.2016

 

Program/åpningstider på Ellingsæter

Elllingsæter informerer om følgende fristelser i januar

Fredager åpent klokken 10:00 - 24:00. Tacobuffet fra klokken 17:00 til 21:00. Spis så mye du vil for kr. 99,-.

Lørdager åpent klokken 10:00 - 24:00. Vi serverer Ellingsæterbiffen fra klokken 12:00 til 21:00. Afterski fra klokken 15:00.

Søndager åpent klokken 10:00 - 18:00. Vi serverer raspeballer med salt fårekjøtt, stekt flesk og kålrabistappe fra klokken 12:00 til 17:00.

Lørdag 23. januar server vi lutefisk med tilbehør (minimum 20 påmeldte).

Bordbestilling/påmelding på telefon 951 50 205 eller 926 53 352.

Velkommen innom!

Publisert 10.1.2016

 

Ulykkesmarkering i Sør-Aurdal 12. januar

Lysmarkering for drepte og skadde på vegene i Oppland

Tirsdag 12. januar 2016 arrangerer Sør Aurdal kommune og Oppland fylkes trafikksikkerhetsutvalg lysmarkering for drepte og skadde på vegene i Oppland i 2015.

Dette er den 19. ulykkesmarkeringen siden starten i 1997. Den gang ble det tent 652 lys for 17 drepte og 635 skadde på vegene i Oppland. I 2015 ble det tent 279 fakler for 7 drepte og 272 skadde i trafikken i Oppland i 2014.

Det er møteulykker og utforkjøringsulykker som er de vanligste ulykkestypene på vegene i Oppland. De fleste ulykkene skjer på hovedveger som E6 og Rv4, hvor trafikken er størst. Det har også skjedd en del ulykker på E16.

- Vi har stor gjennomgangstrafikk i Oppland. Derfor er det positivt at Statens vegvesen starter arbeidet med ny E16 fra Bagn til Bjørgo i 2016. Dette arbeidet kommer i tillegg til arbeidet med å bygge nye trafikksikre veger på E6 i Gudbrandsdalen og Rv4 på Hadeland, sier Gunnar Tore Stenseng. Klikk på bildet for å laste ned plakat

  Klikk her for å laste ned programmet Her finner du et mer detaljert program
Publisert 6.1.2016

 

Stavadalen Skisenter

Til helgen åpner familiebakken, muligens også storbakken. Åpningstider for heisen er klokken 10:00 til 16:00, Makalausbua er åpen en time lenger. Endelig kan vi ønske dere velkommen til skiaktiviteter i Stavadalen Skisenter, 10 % rabatt på årskort lørdag og søndag.

Velkommen!

Publisert 4.1.2016

 

UKM liten logo - Klikk for stort bildeUKM 2016

Påmeldingen er nå i gang på www.ukm.no, og påmeldingsfristen er 6. februar 2016.

UKM Valdres går av stabelen i kulturhuset på Fagernes 20. februar 2016.

Publisert 4.1.2016

 

GODT NYTTÅR!

Nyttårsfeiringen i Bagn sett fra Reinli! Klikk på bildet for å se flere bilder.

Publisert 2.1.2016