A R K I V  1.  H A L V Å R  2 0 1 8

Positivprisen 2017

Positivprisen for 2017 ble utdelt på kommunestyrets møte 19. juni. Prisen gikk til Valdresskigard og det var ordfører Kåre Helland som sto for utdelingen

Vi gratulerer og ønsker bedriften lykke til videre!

Les mer her

Publisert 22.6.2018

 

Omvisning i Reinli stavkirke

Vi åpner sesongen lørdag 23. juni og holder på til søndag 19. august. Stavkirkene er åpne fra kl. 11.00-17.00. 

Hedalen er åpent alle dager unntatt tirsdag.
Reinli er åpent alle dager unntatt onsdag.

Priser:    Voksen  kr. 60,- pr pers (barn under 16 år gratis).
              Grupper kr. 40,- pr pers, minimum 10 personer.

Reinli stavkirke kan eventuelt åpnes til andre tider ved forespørsel på telefon 61 34 85 80 / 416 74 669.

Blomsterhilsninger for Reinli er å få kjøpt på Matkroken og i servicebygget i åpningtiden. Kirkepass er også til salgs, stempelkasse er ved servicebygget.

I servicebygget selges også den vesle stavkirkeboka for barn av Grete Letting og Reidun Solberg. Andre kirkebøker, bilder, prospekt, ecclesianåler i sølv eller bronse, doble kort med mange motiv, litt brukskunst + bøker utgitt av Sør-Aurdal historielag og kioskvarer.

Les mer om Reinli stavkirke her

Publisert 18.6.2018

 

Folkehelse- og levekårsundersøkelse

Det skal i 2018 gjennomføres en ny folkehelse- og levekårsundersøkelse i Oppland. Her kan lag og foreninger bidra til å øke svarprosenten fra Sør-Aurdal ved å levere ut og innhente spørreskjemaer, samtidig som de kan tjene noen kroner pr. utdelte/innhenta skjema. Undersøkelsen vil foregå fra september 2018 og utover høsten. Nærmere informasjon vil komme. Er ditt lag eller forening interessert i å være med? Ta kontakt med folkehelsekoordinator Mirian Øyhus Mikkelsgård på mirian.oyhus.mikkelsgard@sor-aurdal.kommune.no eller pr telefon 976 64 150.

Publisert 18.6.2018

 

Konfirmasjon i Reinli

En flott dag i Reinli stavkirke, de åtte konfirmantene måtte fordeles på to gudstjenester slik at flest mulig av slekt og venner fikk plass i kirken. Reinli stavkirke har 100 plasser, ikke siden år 2000 har det vært så mange konfirmanter i Reinli. I første gudstjeneste var det 89 og i den andre var det 96 personer i kirken, dette fungerte bra for alle, og konfirmantene fikk plass til alle sine nærmeste. Fotografering av årets konfirmanter ble foretatt melom de to gudstjenestene. Klikk på bilde nedenfor for å se flere bilder fra begivenheten ved stavkirken.

Publisert 14.6.2018

 

Kommende gudstjenester i Sør-Aurdal

Kirkekontoret har sendt ut ny gudstjenesteliste, last ned listen her

De neste gudstjenestene i Reinli er:

1. juli, Aposteldagen/ 6. søndag i treenighetstiden
Matt 16, 13-20 Peters bekjennelse
Reinli stavkyrkje kl. 19.00: Pilegrimsmesse. Anne Hilde Øigarden.

29. juli, Olavsdagen/Olsok
Luk 9, 23-26 Hva gagner det et menneske
Reinli stavkirke kl. 19.00: Olsokmesse. Sophie Panknin. Takkoffer til Veståskapellet.

19. august, 13. søndag i treenighetstiden
Luk 12, 41-48 En tro og klok forvalter
Reinli stavkyrkje kl. 16.00: Gudsteneste. Signe Kvåle. Utdeling av 4 årsbok. Takkoffer til Bagn og Reinli Sanitetsforening.

2. september, 15. søndag i treenighetstiden
Luk 10, 38-42 Jesus hos Marta og Maria
Reinli kl. 11.00: Gudsteneste. Signe Kvåle. Takkoffer til Misjonsprosjektet i Nepal.

7. oktober, 20. søndag i treenighetstiden
Mark 10, 2-9 Ekteskap og skilsmisse

Reinli kapell kl. 18.00: Kveldsmesse. Tore Samuelsen. Takkoffer til Rehabilitering Bagn kyrkje.

14. oktober, 21. søndag i treenighetstiden
Luk 16, 19-31 Den rike mann og Lasarus
Reinli kapell kl. 11.00: Gudsteneste. Signe Kvåle. Takkoffer til Menighetsbladet.

Det tas forbehold om at gudstjenestelisten kan endres. Følg med i avisa Valdres og nettsidene i kommunen.

Publisert 12.6.2018

 

Fønhusdagene 2018

Bildet jeg er fra Hølersetra.

Velkommen til Mikkjel Fønhus sitt rike 24. juni – 30. juni 2018

Publisert 11.6.2018

 

Årets scoop har stål i kroppen:

Cirkus Arnardo viser muskler i manesjen

Fra Circus Arnardo har vi fått denne pressemeldingen

En topptrimmet muskelmann står på plakaten når Cirkus Arnardo besøker Fagernes 10. juni. 

Den sterke mannen heter Denis Ilchenko, er 33 år og kjent fra Guinness rekordbok og britiske TV-show. 
Han trekker biler kun med tennene, sjonglerer himmelhøyt med tunge bildekk, og løfter telefonstolper over hodet med halve crewet hengende på som ekstra vekt. 

Publikum kan virkelig glede seg til å se Denis i aksjon. 


- Dette er nok noe som valdrisene ikke har sett tidligere, sier sirkusdirektør Arild Arnardo om sin nye hovedattraksjon. 
- Faktisk har jeg ikke opplevd maken selv, heller. Til og med klappsetene kommer til å applaudere nå, sier sirkusveteranen før forestillingen på Grusbanen i Parken.

Den nye forestillingen byr også på cosplay-artist og slangemennesket Kelly Saabel som skyter piler med foten mens hun balanserer på hendene som en alveprinsesse i Middle-earth. Kelly er kjempepopulær i Tyskland med mange tusen følgere på Instagram.

Det samme gjelder Kenya Boys. Her er det fart, glade rytmer, limbodans, ild og akrobatikk i skjønn forening fra Afrikas hjerte.

For Cirkus Arnardo er en arena der tilskuerne kommer tett på aktørene, kun et popcornkast unna. Og der innholdet skifter i stort tempo, mellom øyeblikk som får oss til å le, hviske, forbauses, eller til å sitte musestille med prikkende gåsehud. 
Og det er mye mer: En stor flokk Siberian husky og samojedhunder stormer inn i manesjen i ekspress-fart, mens Clown André besøker Norge for første gang med rød nese og nye humørfylte idéer.

De hestefrelste får møte vakre pinto-ponnier i frihetsdressur fremført av hestepedagog Yvonne Lübben. 
Se og lær når Diana Boiachin blåser fargerike såpebobler i mega-format, og hold pusten når Duo Costache kjører dødshjul i 10 meters høyde. 
Alt er med. Som temposjonglør, illusjonister og dristig «flyakrobatikk» i ringtrapez.

Dette og mer til i årets utgave av Cirkus Arnardo, som har langt flere dimensjoner enn det som lar seg gjenskape på en glatt skjerm. Selv med en fantasillion pixler for hånden.

I 2018 er det forresten 250 år siden det moderne cirkuset ble født, i England, i 1768. Dette blir markert over hele Europa.

- For dette er levende underholdning tuftet på rike tradisjoner. Og naturligvis støpt i en moderne form som fenger. Så, joda, vi viser virkelig muskler i år, sier sirkusdirektør Arild Arnardo.

Se selv.

Publisert 6.6.2018

 

Familiedag/museumsstemne på Bagn Bygdesamling

Klikk på bildet for å laste ned plakat

Publisert 5.6.2018

 

LEIRSKOGSDAGEN 2018

Leirskogdagen blir i år avholdt 25. august klokken 11.00 - 17.00 i Leirskogen Grendehus. Vi håper at vi også i år greier å lage en dag som skaper god stemning for folk i alle aldre. Vi har etter hvert fått et tradisjonsrikt arrangement som samler bygdefolk og tilreisende med salgs- og utstillingsboder, aktiviteter, god underholdning og rømmegrøt og spekemat. Detaljert program kommer seinere i sommer.

Les mer her

Publisert 31.5.2018

 

Hemsingfestivalen kåret til ”Årets Valdresambassadør 2018”

Under Fjellkonferansen på Scandic Valdres tirsdag ble Hemsingfestivalen kåret til Årets Valdresambassadør. Det er Visit Valdres som deler ut prisen som kan gis til en person eller organisasjon som har gjort Valdres kjent nasjonalt eller internasjonalt.

Siden 2010 har tidligere Valdres Næringsforum vært ansvarlig for denne prisutdelingen, og fra 2016 ble denne ærefulle oppgaven videreført til Visit Valdres. En jury på 5 personer fra næringsliv og det offentlige Valdres har funnet Hemsingfestivalen verdig til prisen. Juryen peker blant annet på at Hemsingfestivalen bærer et navn med opphav i Valdres og at de gjennom målretta arbeid har oppnådd en profesjon som har gjort navnet fra den vesle plassen i Valdres verdenskjent – i sitt miljø.

-Med hele verden som arbeidsplass, trekker Hemsing-jentene nå den store verden hit til Valdres.  Det du gikk glipp av i Wien, Praha, Stockholm eller i London – kan du nå oppleve her i Valdres, sa daglig leder i Visit Valdres, Erik Engelien, da han overrakte prisen.
Juryen framhever i tillegg at Hemsingfestivalen ikke bare inviterer verden til Valdres, men at de samtidig deler og formidler det beste av regionens aktiviteter, opplevelser og lokale tradisjoner. - I tillegg til å ha et glødende hjerte for sitt virkeområde, har årets Valdresambassadør et stort hjerte for Valdres, påpekte Engelien.

Vi gratulerer en verdig vinner av Årets Valdresambassadør!

Publisert 30.5.2018

 

Sommerkonsert i kulturskolen

Klikk på bildet for å laste ned plakat

Publisert 30.5.2018

 

17. mai i Reinli

Klikk på bildet for å se flere bilder fra feiringen av nasjonaldagen

Feiringen av nasjonaldagen i Reinli Samfunnssal samlet over 120 gjester.

Mange startet dagen med barnetog i Bagn før de fortsatte feiringen i Reinli. Samtidig med barnetoget var det gudstjeneste i Reinli kapell. Det tradisjonelle rosetoget gikk også i år fra samfunnssalen til bautaen. Barna la hver sin rose på bautaen, og Andrea Hagen Kvaal og Odd Jørgen Stokke Hillestad la på kransen, før alle sang Fedrelandssalmen.

Med over 120 gjester ble det fullt i Reinli Samfunnssal og flere bord og stoler måtte settes frem. Arnstein Kvaal ledet dagen med stø hånd slik han har gjort de siste årene. Ordfører Kåre Helland var årets 17. mai taler, og barna i Reinli Fritidsklubb sang "Vi roper høyt hurra".

Et morsomt innslag var da Anne Irene Stokke Bjørnstad gjentatte ganger kom inn som "Gudbjørg fra Hedalen", som medhjelper på kjøkkenet. Hun informerte på sin humoristiske måte noe som skapte mye latter. I tillegg til loddsalg og kiosksalg hadde "Gudbjørg" med sin egen konkurranse, hvor man skulle gjette antall Nonstop i et glass.

Det nye kjøkkenet, som Sparebankstiftelsen DNB har gitt midler til, ble også høytidelig åpnet på nasjonaldagen. Ute var det tradisjonelle 17. mai leker, her var nok skyting den mest populære aktiviteten. Dagen ble avsluttet med loddtrekning og trekning av fruktkurven på inngangsbilletten, denne var det Aase Fremgaard Johannessen som fikk med seg hjem.

Publisert 25.5.2018

 

Informasjon om arbeidet med E16 i Bagn

Det pågår nå arbeider med omlegging av trafikk på E16 i forbindelse med utgraving og nyetablering av vei. I den forbindelse blir E16 lagt inn på midlertidig vei tett inntil boligriggen til Skanska, og inn på deler av Erstadveien. Trafikken blir påsatt denne omkjøringsveien 14. mai.

Les mer på kommunens sine nettsider

Publisert 17.5.2018

 

17. mai forberedelser

På kvelden 16. mai var det mange voksne og barn som hjalp til med å gjøre klar Reinli Samfunnssal til nasjonaldagen. Barna i Reinli Fritidsklubb hadde samtidig en siste gjennomgang av sangen sin. Stor takk til alle som bidrar til at vi fortsatt kan feire 17. mai i Reinli!

I morgen kan du betale med kontanter og kort. Du kan også Vippse til undertegnede, Rune Larheim på nr. 915 13 483, så overfører jeg beløpene til Reinli Fritidsklubb. Merk betalingen med 17. mai 2018!

Klikk her for å laste ned 17. mai programmet for Sør-Aurdal

Publisert 16.5.2018

 

Storartet dugnadinnsats

Det er rørende å se hvordan den årlige dugnaden i Reinli samler innbyggerne i bygda. På kirkegården, ved kapellet og Reintun, og i samfunnssalen og ved barnehagen, det var folk over alt. Rundt 60 små og store tok med river, spader, traktorer og arbeidslyst, og bidro til at Reinli er klar for 17. mai feiring. I Reinli Samfunnssal er kjøkkenet nå ferdig og vi ryddet og vasket slik at alt er klart for nasjonaldagen. 17. mai 2018 blir den ofisielle og høytidelige åpningen av det nye kjøkkenet ved ordfører Kåre Helland. Ordføreren skal også holde 17. mai talen i samfunnssalen.

Klikk på bildet for å se bildekavalkade fra dugnaden

Publisert 13.5.2018

 

Oppgaver 17. mai 2018

Her er en oppdatert oversikt over de som har tilbudt seg å bidra 17. mai. Vi trenger fortsatt flere til å være med på arrangementet, pynte 16. mai, stå i kiosken og være med på kjøkkenet.

Publisert 12.5.2018

Dugnad og 17. mai forberedelser

17. mai nærmer seg og Reinli Fritidsklubb tar ansvaret også i år. I den forbindelse håper vi at hele bygda bidrar, slik at vi fortsatt kan ha 17. mai feiring i Reinli.
Oppgaver hvor vi fortsatt trenger flere til å bidra er på kjøkkenet, pynte 16. mai, bake kaker og til å sitte i inngangen og ta imot penger. Arrangementet bli som vanlig med inngang på kr. 100,- / 50,-, og trekning av fruktkurv på inngangsbilletten. Til loddsalget trenger vi premier. Vi ønsker at mange kan ta med en liten ting som kan loddes ut. Håper mange ønsker å bidra, ta kontakt på e-post rune@reinli.no eller telefon / SMS 915 13 483 innen onsdag 9. mai.
I samarbeid med Reinli Sokneråd og Reinli Grendeutvalg blir det også i år dugnad i Reinli. Datoen er lørdag 12. mai klokken 10.00. Samtidig tar vi en dugnad på kjøkkenet i samfunnssalen. Soknerådet står for servering i kapellet.

Publisert 7.5.2018

 

Kulturskolen i Sør-Aurdal

Kulturskolen i Sør-Aurdal er desentralisert og tilbyr opplæring i Hedalen, Begnadalen og Bagn.

Søknadsfrist er 1. april, men vi kan ta inn nye elever gjennom hele året om det blir ledige plasser. Alle som søker blir av tekniske grunner alltid satt på venteliste frem til endelig opptak er gjort, og kommunens ønske er at ingen skal måtte vente på plass i lengre tid.

Kulturskolens tilbud er primært ment for barn og unge, men både voksne og elever med spesielle behov er velkomne til å søke. Voksne søkere vil stort sett bli prioritert lavere enn søkere i skolealder. Les mer på kommunens sider her

Klikk her for å laste ned informasjonsplakat fra kulturskolen

Publisert 6.5.2018

 

1. mai i Sør-Aurdal

Tekst Reidar Schlytter. Foto: Reidar Schlytter, Reidar Kolsrud og Rune Stenslette

Feiring av 1. mai ble i år i Begnadalen. Det var en litt grå dag med ruskevær og noe kaldt,  men dette la ikke  demper på dagen som ble feiret på behørig måte. 

Det var Sør-Aurdal Arbeiderparti som sto for dagens arrangement som startet med gudstjeneste i Begnadalen kirke.  Vår sogneprest Signe holdt en flott tale for dagen og minnet oss om historien og bakgrunn for 1. mai som internasjonal solidaritets dag for hele verden.

Les mer og se flere bilder på Begnadalen.no

Publisert 6.5.2018

 

Arenaer for tilhørighet

Sparebankstiftelsen DNB inviterer frivillige organisasjoner i samarbeid med skoler og bibliotek på Østlandet til å søke om støtte til fritidsaktiviteter for barn og unge.

Sparebankstiftelsen DNBs nye tilskuddsordning "Arenaer for tilhørighet" skal bidra til at barn og unge kan treffes og få brukt ferdighetene sine. Målet er at flere skal oppleve tilhørighet. Tiltaket som får støtte skal foregå på skolens eller bibliotekets område. Søknadsfrist 30. mai 2018.

Les mer her

Publisert 19.4.2018

 

Bokkveld på biblioteket i Bagn 23. april kl. 19.00.

Forfattar og fotograf Torodd Lybeck fortel frå boka si "Fossar i Valdres". Her er omtale av mange fossar frå alle vassdraga i Valdres. Alle fossane i boka er presenterte i tekst og bilde. Vi får vita korleis fossane har vore brukte gjennom tidene, og om planar for framtida. Kunstmålar Kristen Stavdahl stiller ut nokre av bileta sine som har vatn og fossar som motiv. Det blir dikt-kviss, utlodning, boksal og enkel servering.

Arr. er Sør-Aurdal Mållag i samarbeid med biblioteket.

Publisert 18.4.2018

 

Kulturmidler 2018

Søknadsfristen for søknad om kulturmidler til drift av laget forlenges til 1. mai 2018. 1. mai er også fristen for søknad om tilskudd til kulturformål/arrangement, og for å fremme forslag om kandidater til kulturprisen 2018.

Oppslag på kommunens hjemmeside med link til søknadsskjema, klikk her

Publisert 18.4.2018

 

Positivprisen 2017

Positivprisen ble opprettet av Sør-Aurdal Næringsråd i 1990, og er til nå utdelt 23 ganger.

I statuttene for prisen, §2 står det at prisen skal gå til: "Personer, bedrifter, lag og organisasjoner som i det forutgående år har bidratt til å skape/spre positive ideer/holdninger i Sør-Aurdal kommune. Kandidaten skal ha vist et engasjement i næringssammenheng og en evne og vilje til samarbeid i bygdesamfunnet, ha mot til å stå på egne ideer og tørre å "stikke hodet fram". Kandidaten skal være en "Sør-Aurdøl".

Positivprisen har sin opprinnelse innen næringsarbeidet i kommunen, og næringsaspektet er derfor vesentlig ved vurdering av kandidatene.

Prisen er på 5.000 kr og vinneren får diplom og blomster.

Vi ber om at forslag til kandidater til Positivprisen 2017. Forslagene sendes skriftelig til Sør-Aurdal kommune: postmottak@sor-aurdal.kommune.no eller Sør-Aurdal kommune Tingvollbakkin 15, 2930 Bagn, innen 1. mai.

Tidligere vinnere av positivprisen:

1990    Hølerafossens Festelige Menneskeforening
1991    Bete Beitski AS
1992    Bragerhaug AS
1993    Vassfarfoten
1994    Solheim Kristen Turistheim
1995    Begna Bruk
1996    Ikke utdelt
1997    Ikke utdelt
1998    Svein Breen
1999    Jan Bragerhaug
2000    Ute og Tor Tronrud
2001    Ole Arne Kvålshaugen
2002    Andreas Råheim
2003    Nils Arne Bergsund
2004    Vidar Stavedal
2005    Ola Kleven
2006    Ikke utdelt
2007    Ikke utdelt
2008    Edel Bakken
2009    Håvard Sukke
2010    Promek
2011    Valdrestunet Matsenter
2012    Heidi Moen
2013    Joker Hedalen
2014    Matkroken Reinli
2015    Sjur Olmhus

2016    Valdres Mathus

Publisert 17.4.2018

 

UKM Fylkesfinalen

Rundt 250 ungdommer fra hele Oppland møtes i helgen på Lillehammer til UKM Fylkesfestivalen. Fra Valdres er det 28 deltakere og fem ledere som deltar. Les mer på ukm.no og avisa Valdres sine nettsider, klikk her

Fylkesfestivalen er nå over, og fra Valdres gikk Ingeborg Onstad videre til UKM-festivalen i Trondheim.

Her kan du følge livestreamingen fra forestillingene i Maihaugsalen. Forestillingene kan sees i opptak, klikk på linken i videovinduet.

 Publisert 14.4.2018

 

Folkemøte om aktiv bosetting i Sør-Aurdal

Onsdag 25. april klokken 19.00, på Begnadalen skole, er alle innbyggere velkommen til et åpent folkemøte med tema aktiv bosetting. En arbeidsgruppe fra Senterpartiet har siden nyttår arbeidet med et prosjekt hvor målet er å øke tilflyttingen til kommunen, blant annet gjennom omsetning av småbruk som i dag står tomme, muligheten for arbeidsplasser i kommunen og samarbeid med næringslivet. Vi ønsker nå å lage et prosjekt for alle i kommunen, parti-upolitisk.

Program for kvelden:

Kl. 19.00: Innledning fra komiteen «aktiv bosetting»

Kl. 19.15: Anne Live Garvik fra prosjektet «Huga på gard» i Vang og Vestre Sidre, kommer for å fortelle om deres prosjekt.

Kl. 20.00: Kaffe og kringle

Kl. 20.30: Veien videre, hva er tenkt med prosjektet, behov for prosjktleder og samarbeid med næringslivet.

Diskusjon og idemyldring

Velkommen!

Komiteen v/ leder Svein Gunnar Huset

Publisert 11.4.2018

 

OMVISERE TIL STAVKIRKENE

Sør Aurdal kirkelige fellesråd organiserer turistvirksomheten i Reinli og Hedalen Stavkirke. Sommeren 2018 håper vi kirken kan være åpen for publikum i skolens sommerferie, og til det trenger vi omvisere.  Dersom du er serviceinnstilt, er interessert i kunst og historie og i tillegg trives med å formidle, er du kanskje den vi søker. Les mer her

Nærmere opplysninger ved kirkeverge Liv Barbro Veimodet, tlf. 613 48 580 – 416 74 669 eller e-post: lv564@kirken.no

Søknad sendes Sør Aurdal kirkelige fellesråd, Tingvollbakkin 15, 2930 Bagn, innen 15. april til e-post post.sor-aurdal@kirken.no
Publisert 9.4.2018

 

Vårskyting på Åsemyra

Begna, Begnadalen, Hedalen og Øvre Ådal skytterlag arrangerer jaktlagskyting på Åsemyra søndag 29 april. Påmelding fra klokken 09.00 til 11.00. Dette er ett 30 skudds stevne og disse skuddene er godkjent til storviltprøven. Husk derfor å ta med kortet for å få dette stemplet.

Publisert 9.4.2018

 

Ole og Ole, og Bagn og Begnadalen Musikkorps

Bagn og Begnadalen Musikkorps, sammen med «de gode uvennene» Ole og Ole, henholdsvis Listerudbakken og Fønhus (eller omvendt) inviterer til showkonsert 14. april kl. 20.00 på SAUS. Klikk på bildet for å laste ned plakat.

Publisert 4.4.2018

 

Publikumsrekord i Stavadalen Skisenter

Foto: Mona Stavedal

- Påskeaften var det 150 påmeldte til påskeskirenn og mange fornøyde kunder. Vi hadde hundespannkjøring og spennende eggjakt, og fart og spenning i bakkene. Og ikke minst i tubebanen som har vært en suksess siden den ble ble åpnet!

Gorillaen kim har vært på besøk med godteri til barna, det samme har påskeharen og kyllingen. Mat har blitt produsert på løpende bånd og kakao maskinen har gått varm, forteller en meget fornøyd Mona Stavedal.

Stavadalen Skisenter har, som alle andre skidestinasjoner i Valdres, hatt rekordbesøk i påsken. Været har vært fantastisk og publikum har kost seg i påskesola. I Makalausbua arangerte de i år Taco-aften onsdag i påskeuka. Skjærtorsdag avholdt som vanlig hyttevelene sine årsmøter, og Makalaus Open ble arrangert i skisenteret Langfredag.

Publisert 3.4.2018

 

God påske!

PÅSKE! Sol, snø, ski, appelsiner, pølser på bål, sjokolade. Og massevis av kjente og kjære påskesalmer som vi håper du vil benytte anledningen til å synge med i under alle våre gudstjenester, ute som inne, denne påsken.

Det er påskegudstjenester i Sør-Aurdal etter denne planen:

1. påskedag 
Kl. 11.00 Bagn kyrkje, Påskehøymesse 
Kl. 11.00 Hedalen stavkirke, Påskehøymesse 

2. påskedag 
Kl. 11.00 Begnadalen kirke, Påskehøymesse 
Kl. 18.00 Reinli kapell, Kveldsmesse

Det er ingen grunn til å ikke synge påskesalmer om kapp med fuglene i den solfylte påskemorgen.

Velkommen til kirke!

Publisert 31.3.2018

 

Vær med og få raskere internett!

Dette ligger også ute på Facebook. Bli med på bredbåndsundersøkningen, ikke bare "Lik", send inn svar på spørsmålene! Bli med på undersøkelsen og vær med på å påvirke slik at vi får raskere internett i Reinli og Sør-Aurdal. Det koster ingenting!

Klikk på bildet for å komme til undersøkelsen

Publisert 22.3.2018

 

Konsert i Den kulturelle spaserstokken

Duoen Dur & Wold holder konserten "Multikunstneren Sandbeck - i skyggen av Pengegaloppen?" i Den kulturelle spaserstokken, fredag 23. mars klokken 19.00 i Sør-Aurdal folkebibliotek i Bagn. Les mer her

Klikk på bildet for å laste ned plakat

Publisert 22.3.2018

 

Påskeprogrammet for Stavadalen Skisenter

Klikk på bildet for å laste ned programmet

Publisert 21.3.2018

 

Matkroken Reinli påsken 2018

Din nærbutikk i Reinli har disse åpningstidene i påsken:

For varebestilling, kontakt oss på:

E-post: icareinli@yahoo.no. Telefon: 61 34 70 34. Telefaks: 61 34 70 31.

Matkroken Reinli ønsker alle en riktig god påske

Publisert 19.3.2018

 

Reintuns venner

Tekst: Åse Østgård Hagen

Styret i Reintun har hatt årsmøte, og det er blitt noen forandringer. Det var ikke stemning for å legge ned Reintun Forsamlingshus på årsmøtet. Det blir fortsatt drift i året som kommer. Vi håper at bruken av huset tar seg opp og at økonomien dermed bedrer seg.

NYHET! Foreningen Reintuns venner er opprettet, og deltar i grasrotandelen. Det vil si at hvis du som tipper hos Norsk Tipping gir beskjed om at du ønsker å støtte Reintuns venner, så går 7 % av summen du tipper for direkte inn på kontoen til foreningen. På denne måten er du med på å støtte Reintun forsamlingshus.

Formålet med foreningen er som følger:
Foreningen skal arbeide for å styrke Reintun Forsamlingshus i Reinli som sosial møteplass på tvers av generasjoner og folkeslag. Foreningen ønsker å fremme trivsel og samhold i lokalsamfunnet.

Det nye styret ser slik ut:
Øyvind B. Dokken, leder
Bjørn Trygve Dokken, nestleder
Åse Østgård Hagen, kasserer
Inger Anita Gullord, sekretær
Andreas Skaret, styremedlem
Varamedlemmer: Eivind Fremgaard og Oddbjørn Kvålshaugen

Kontaktperson for utleie av huset: Bjørn Trygve Dokken, telefon 971 85 981. Utleiepriser er uforandret.

NYHET! Andelslistene for Reintun Forsamlingshus skal ajourføres, dette er ikke gjort siden 2005. SPå disse årene er det mange andelseigere som er gått bort. Det er viktig at styret får beskjed om hvem som eventuelt overtar andelene. Får vi ikke beskjed innen utgangen av 2018 går andelene tilbake til huset.

Publisert 17.3.2018

 

Gudstjenesteliste for Sør-Aurdal 25.03.2018 - 17.06.2018

Ny gudstjenesteliste er utarbeidet av kirkekontoret. I påsken er det kveldsmesse i Reinli kapell 2. påskedag klokken 18.00 med Tore Samuelsen. Takkoffer til Røde Kors-lokalt. Følg også med på siden til Reinli Stavkirke

Last ned hele gudstjenestelisten her

Publisert 17.3.2018

 

Årsmøte i Sør-Aurdal demensforening

Publisert 16.3.2018

 

Jegerprøvekurs

Publisert 15.3.2018

 

Årsmøte på Bagn Bygdesamling

Publisert 15.3.2018

 

Nybegynnerkurs i seniordans

Publisert 5.3.2018

 

BØKER OG BILDER PÅ NETT

Bildet av Bagn er fra Digitalt museum

Sør-Aurdal Historielag hadde årsmøte på Kroken i Hedalen 1. mars. Etter at årsmøtesakene var unnagjort, fikk fotoarkivarene Kristine Runshaug og Bettina Walser Garmann fra Valdresmusea slippe til. De har nå skanna og lagt ut på nettet store mengder med historiske bilder. De viste oss noen av de mange mulighetene for å søke på www.digitaltmuseum.no . Av de mer enn 5000 historiske bilder i samlingene til Valdresmusea, er de fleste nå lagt ut her.

Les mer her

Publisert 5.3.2018

 

Vis oss ditt Sør-Aurdal

Vi vil se hva som er positivt med å besøke eller vokse opp, bo og jobbe i Sør-Aurdal i bilder. Bruk emneknaggen #mittsøraurdal #mittsoraurdal. Legg gjerne ut bilder i kommentarfeltet som vi kan bruke!

Vi vil gjerne sende en oppfordring til dere, for å oppfordre til bruk av den samme emneknaggen! Gjør det på deres måte! Kanskje vi sammen kan få vist fram alt som er positivt med Sør-Aurdal!

Publisert 3.3.2018

 

Åpen dag - Familiedag

Søndag 4. mars klokken 10:00 til 16:00 er det åpen dag i Stavadalen Skisenter. Arrangører er Bagn IL og Stavadalen Skisenter, gratis for alle.

Møt opp til en trivelig dag i Stavedalen!

Publisert 3.3.2018

 

Jubileumskonsert med Sør-Aurdalkoret

Sett av søndag 11. mars 2018, klokken 18.00. Vi ønsker alle velkommen til Sør-Aurdal ungdomsskole, til munter sang og morsom underholdning. Med erfarne sangere, dyktige musikere og sjarmerende gledesspredere. Dette blir en fengende showkonsert med mimring fra de siste fem tiår.

Programleder: Finn Helge Lyster
Medvirkende: Liv Barbro og Elling Veimodet
Band/musikere: Lars Skattebu, Simen Motrøen og Harald Høyvik

Klikk på bildet for å laste ned plakat

Publisert 26.2.2018

 

Dugnad i samfunnssalen - ny dato!

Klikk på bildene for stort format

Torsdag 1. mars klokken 18:00 inviterer Reinli Grendeutvalg til dugnad i Reinli Samfunnssal. Grunnet møte blir dugnaden flyttet til 1. mars. Vi skal rive ut det gamle kjøkkenet. Lørdag 3. mars kjører vi det gamle inventaret til miljøstasjonen i Bagn.

Solheim Trevare har fått i oppdrag å bygge det nye kjøkkenet, og Ole Arne Kvålshaugen forteller at de satser på å bruke uke 10, uken etter vinterferien, på jobben. Da når vi vårt mål om å ha nytt kjøkken til 17. mai. Som kjent har Reinli Grendeutvalg mottatt kr. 200.000,- fra Sparebankstiftelsen DNB, og kr. 5.000,- fra Bagn og Reinli Sanitetsforening, til å fonye kjøkkenet i Reinli Samfunnssal. Sør-Aurdal kommune bidrar med rørlegger og elektrikerarbeid.

Vi håper mange kan være med så blir vi raskt ferdige med jobben. Grendeutvalget stiller med kaffe og noe å bite i. Er det noen som ønsker det gamle kjøkkenet er dere hjertelig velkomne, gratis mot nedmontering.

Kontakt undertegnede på redaksjonen@reinli.no eller 915 13 483 ved interesse.

Hilsen

Styret i Reinli Grendeutvalg

 

Publisert 22.2.2018

 

Hør Christine Bøen i UKM

Her kan du høre 16 år gamle Christine Bøen fra Bagn med sin sang "Youth", som hun gikk videre med fra UKM Valdres 17. februar 2018. Fylkesfinalen finner sted på Lillehammer 13. til 15. april.

 

Publisert 21.2.2018

 

Vinterferiene i Stavadalen Skisenter

Publisert 19.2.2018

 

UKM Valdres 2018

Bildet viser konferansierene, fra venstre: Mathias Høstun, Jonas Høstun og Emil Iljernstad Akervold. Klikk på det for flere bilder fra UKM Valdres 2018

Lørdag 17. februar gikk årets UKM Valdres av stabelen i Fagernes kulturhus. 113 ungdommer fra alle de 6 Valdres kommunene deltok i sjangrene sang, musikk, dans, kunst, film, media og arrangør. Det var veldig mange flotte fremførelser på scenen, og malerier utstilt. Og de unge arrangørene gjorde en fremragende jobb. Juryen, som besto av juryformann Øystein Skattebu, Jonas Nordaas Nedrelid, Jørgen Hagen Larheim, Cathrine Dokken, Terje Granli og Solfrid Olmhus, hadde en vanskelig jobb med å plukke ut deltakerne som skal representere Valdres i fylkesfinalen.

Fylkesfestivalen avholdes 13. - 15. april i  Lillehammer (Maihaugen og Lillehammer videregående skole). Finalen er i Maihaugsalen. Landsfinalen er i år i Trondheim 25. til 29. juni.

Her er juryens avgjørelse:

Årets UKM-jury, delvis beståande av tidlegare UKM-deltakerar, hadde som vanleg ein tøff jobb med å plukke ut dei som skal representere Valdres på fylkesfestivalen i UKM 2018. Mønstringa held eit svært høgt nivå, med varierte innslag innan ulike sjangrar og disiplinar.

Juryen jobbar ut frå ei deltakarkvote som vert gjeve av UKM på fylkesnivå. Kvota dikterer kor mange innslag me kan sende vidare, innan ulike sjangrar og mønstringsgreiner. I tillegg skal juryen ta omsyn til geografisk representasjon frå heile regionen, samt breidde i innslaga som vert sendt vidare. Det vert og lagt vekt på om innslaga er nyskapande og kreative, orginalitet, tolking og formidling. 
I år har juryen vald å gje fylkesbillettane til ein del nye deltakarar som imponerte med sine bidrag og som ikkje har vore sendt vidare tidlegare, med håp om at dei finn glede og inspirasjon ved å vere med på fylkesfestivalen. Heile Valdres er representert, innan musikk, dans, kunst, litteratur og film.

I 2018 skal desse representere Valdres på Fylkesfestivalein:

Film:
- Sebastian Støle Hansen (15), Øystre Slidre
- TKA – filmgruppe, Vestre Slidre

Litteratur:
- Karoline Sveen (17), Nord-Aurdal

Kunst:
- Camilla Korsvoll (17), Etnedal
- Ole-Terje Gabrielsen (13), Sør-Aurdal
- Camilla Hagen Larheim (14), Sør Aurdal

Sceneforestiling:
- Christine Bøen (16), Sør-Aurdal
- Ingeborg Onstad (14), Øystre Slidre
- Oda Emilie Helleren (16), Vestre Slidre
- Silje Brekke Veltun og Erika Hoffmann (16), Øystre Slidre
- Burnouts, Øystre Slidre
- Aurora Grindaker (15), Hedvig Ranum (16), Oda Hjelle (16), Tuva Tronsplass Aasgård (16), Nord-Aurdal
- Eskil Kjøs (13), Vang
- 2005-kvartetten, Nord-Aurdal/Vestre-Slidre

Ung Arrangør
- Maja Hansebakken (15), Sør-Aurdal

- Christine Bøen (16), Sør-Aurdal

UKM Media
- Karoline Liabakken (17), Nord-Arudal
- Karoline Sveen (17), Nord-Aurdal
- Mathilde Ødegaard (16), Vestre-Slidre
- Sebastian Støle Hansen, (15), Øystre Slidre
- Yaro Germiani, (16), Vestre Slidre

Publisert 18.2.2018

 

FJELLSTØLEN LØYPESERVICE INFORMERER

Fjellstølen Løypeservice preparerer skiløyper i Fjellstølen området, Bøhnsetra og Ølneseter til glede for hyttefolk og fastboende i Sør-Aurdal. Det er dyrt å preparere skiløyper og det vil være fint om også fastboende som bruker løypene kan bidra til spleiselaget sammen med hyttefolket.

Klikk på bilde for å laste ned plakat

Publisert 17.2.2018

 

Nasjonalt kyrkjeklokkeseminar i Valdres 28. - 29. mai

Aurdal Menighetsråd inviterer til det fyrste nasjonale seminaret for kyrkjeklokker i Aurdal og på Fagernes i Valdres. Under seminaret tek dei temperaturen på aktuelle problemstillingar i kyrkjeklokkemiljøet. Seminaret blir ein kombinasjon av føredrag med innleigde føredragshaldarar og ei praktisk tilnærming gjennom prøving av kyrkjeklokker og innføring i ulike ringeteknikkar og ringetradisjonar. Les mer her

Klikk her og last ned mer informasjon

Publisert 16.2.2018

 

Årsmøte i Sør-Aurdal Historielag

Tiden for årsmøter er over oss, neste ut i rekken er Sør-Aurdal Historielag.

Årsmøte på Kroken, Hedalen, torsdag 1. mars kokken. 19.00.

Vanlige årsmøtesaker.

Valdresmusea vil komme og vise de lokalhistoriske fotosamlingene som nå er digitalisert og publisert på www.digitaltmuseum.no. Møt opp og hjelp til med opplysninger om bildene!

Sang og musikk. Servering.

Velkommen!

Publisert 15.2.2018

 

Årsmøte i Sør-Aurdal Frivilligsentral

Eiere til Frivilligsentralen i Sør-Aurdal innkalles til årsmøte,

Tirsdag 6. mars 2018, kl. 19.00 på Fossvang.

Til behandling: Vanlige årsmøtesaker.

Saker som ønskes tatt opp på årsmøte sendes styret innen 19. februar 2018, på e-post til frivilligsentralen, post@sor-aurdal.frivilligsentral.no

Eiere av Frivilligsentralen har mottatt skriftlig melding om årsmøte. Eiers representanter møter med tale- og stemmerett. Andre med tilknytning til sentralen har møte- og talerett.

Vel møtt.

Mvh. styret

Publisert 14.2.2018

 

Dugnad i samfunnssalen

Torsdag 1. mars klokken 18:00 inviterer Reinli Grendeutvalg til dugnad i Reinli Samfunnssal. Vi skal rive ut det gamle kjøkkenet. Lørdag 3. mars kjører vi det gamle inventaret til miljøstasjonen i Bagn.

Solheim Trevare har fått i oppdrag å bygge det nye kjøkkenet, og Ole Arne Kvålshaugen forteller at de satser på å bruke uke 10, uken etter vinterferien, på jobben. Da når vi vårt mål om å ha nytt kjøkken til 17. mai. Som kjent har Reinli Grendeutvalg mottatt kr. 200.000,- fra Sparebankstiftelsen DNB, og kr. 5.000,- fra Bagn og Reinli Sanitetsforening, til å fonye kjøkkenet i Reinli Samfunnssal. Sør-Aurdal kommune bidrar med rørlegger og elektrikerarbeid.

Vi håper mange kan være med så blir vi raskt ferdige med jobben. Grendeutvalget stiller med kaffe og noe å bite i. Er det noen som ønsker det gamle kjøkkenet er dere hjertelig velkomne, gratis mot nedmontering. Kontakt undertegnede på redaksjonen@reinli.no eller 915 13 483 ved interesse.

Styret i Reinli Grendeutvalg

Publisert 8.2.2018

 

Logo SAAP.bmp
Innkalling til ekstraordinært Årsmøte
Onsdag 07.mars 2018, kl 19.00 på Begnadalen skole, Peisestua
Til behandling: Valg
Styret

Publisert 7.2.2018

 

Årsmøte i Reintun Forsamlingshus SA

Laurdag 24. februar 2018 klokken 15:00, i Veslesalen på Reintun

Vanlege årsmøtesaker.
Bruken av Reintun blir stadig mindre. Styret ynskjer å høyre andelseigarane si meining om kva som skal skje med huset.
Skal det fortsatt bestå eller skal det leggjast ned?
Andre saker som skal takast opp må vere styreleiar Bjørn Trygve Dokken i hende seinast ei veke før møtet.
Alle er velkomne til årsmøtet. Enkel servering.

Styret for Reintun.

Publisert 3.2.2018

 

Dansekurs i Begnadalen

Ann-Merete Haraldsen Lund har startet klassisk ballett, jazzballett og Pilates kurs, i 2. etasje i Begnadalen Samfunnshus.

– Jeg har blitt spurt om jeg kan starte dansekurs, med min utdanning, for å skape flere aktiviteter i Begnadalen. Jeg er utdannet ballett pedagog fra Den Norske Balletthøyskole, med mer enn 15 års fartstid som ballett pedagog innen en rekke sjangre, klassisk ballett, jazzballett, moderne dans, stepp dans, show dans, barneballett og klasser for voksne. I tillegg tilbyr jeg kurs i Pilates for voksne, forteller Haraldsen Lund. I Oslo underviste hun blant annet på Norsk Ballettinstitutt.
Godt i gang
For to uker siden startet Ann-Merete Haraldsen Lund kurs i Pilates, jazzballett og klassisk ballett i Begnadalen. Med seg har hun 8 jenter i alderen 6 til 10 år i klassisk- og jazzballett, og 8 damer i Pilates undervisning, hver tirsdag og torsdag.
– Klassisk ballett er mest ment for barn i alderen 6 til 10 år, mens jazzballett er for alderen 10 til 14 år. Men her er vi ikke diktatoriske i forhold til alder. Kursene går over ett semester på 15 uker og er i såkalt scenisk sans, det betyr at det er den type dans du finner på scener, ikke den konkurranse relaterte. Med andre ord har vi ikke reservebenk, legger hun til. Etter kurset blir det avslutning med kosetime og sosialt samvær, og elevene viser frem det de har lært.
Haraldsen Lund forteller at det er en fordel at barna er i skolealder. Hun har tidligere undervist barn i alderen 3 til 5 år, men da blir det mer lek og moro.
Trening gjør mester
Da undertegnede besøkte dansekurset sist tirsdag var det øving på forskjellige posisjoner og styrketrening. Det er utrolig hvor mye barna har lært på kort tid. De husket posisjoner, faguttrykk og var veldig konsentrerte og engasjerte. – Vi må trene for å bli sterke i føttene slik at vi kan løfte oss opp på tærne, sier de ivrige barna. Det blir mye gjentagelser for at de skal lære, posisjoner og uttrykk, alt heter noe.
God start
– Jeg synes det har vært en super start. Lokalene har en utfordring plassmessig, så jeg håpet på 8 dansere til hvert kurs og det fikk jeg. Mest folk fra bygda, men også ei fra Nes i Ådal og ei fra Hedalen, sier Haraldsen Lund. – Det er få lokaler å få leid til en fornuftig pris, så ikke enkelt å lage et tilbud til flere. Ønske er å leie hele 2. etg. i Begnadalen Samfunnshus. Gymsalen kan være et alternativ, men innbyr ikke til rett stemning. Den blir for stor og upersonlig, og barna får "gym" følelsen. Men hvis noen har et stort og tomt lokale til leie i nærheten kan kapasiteten øke. Det er bare å ta kontakt, legger hun til.
Flere kurs
– Det blir forhåpentligvis flere kurs til høsten. Pågående kurs er fulle, 8 personer er nok i de lokalene jeg leier i dag. Jeg håper mange vil ta turen til Begnadalen og bli kjent med dansens verden, avslutter Ann-Merete Haraldsen Lund. Mer om innholdet i kursene finner interesserte på nettsiden http://www.zenpilates.no/dansen.
Pilates er alternativ trening og et godt alternativ til for eksempel Friskis & Svettis. Til nå er det bare jenter med, men der er absolutt for gutter også, både Pilates og ballett. Egne gutteklasser kan være aktuelt hvis mange nok melder seg på.

Publisert 31.1.2018

 

Bompengetaksten for E16 Fønhus-Bagn endres 1. mars

Torsdag 1. mars endres taksten i bomstasjonen over E16 mellom Fønhus og Bagn. Med gyldig AutoPASS-avtale vil rabatten for kjøretøy i takstgruppe 1 øke fra 10 til 20 prosent fra 1. mars.

Det er to grunner til at bompengetakstene endres. For det første har Stortinget bevilget tilskudd for å redusere bompengetakstene utenfor byområder. Tilskuddet skal bidra til å redusere bompengebelastningen for trafikantene og motivere bompengeselskapene til gjennomføring av bompengereformen. Tilskuddet vil gis årlig forutsatt at Stortinget årlig bevilger penger til ordningen. Den andre grunnen til endringen er at bomtakstene er justert i henhold til konsumprisindeksen per oktober 2017. Taksten i bomstasjonen over E16 ved Koparvike er ikke prisjustert siden bomstasjonen ble satt i drift i 2014. Dette er bakgrunnen for at bomtaksten øker selv om Stortinget har bevilget tilskudd til E16 Fønhus-Bagn. Les mer her

Publisert 30.1.2018

 

Kulturen blomstrer i Sør-Aurdal

Klikk på bildet for flere bilder fra konserten

Mandag 22. januar avholdt kulturskolen i Sør-Aurdal sin årlige vinterkonsert i Glasshuset på Sør-Aurdal ungdomsskole (SAUS).

Glasshuset på SAUS var stappfullt av stolte foreldre og andre tilhørere. Det ble trangt om plassen og flere stoler måtte hentes inn. Rundt 80 personer fikk oppleve mye variert underholdning, og de fikk se flotte kunstverk av elevene på malerkurset.
Mangfold
– Jeg er ydmyk og stolt over den sjarme og kreativitet elevene i kulturskolen viser. Vi har engasjerte lærere, og all ære til alle foresatte som stiller opp. Jeg må også få skryte av Avisa Valdres for at de dekker kulturskolekonserten i Sør-Aurdal, sier rektor i kulturskolen, Ole Kristian Nyhagen. Konserten viste hvilket mangfold som befinner seg i Sør-Aurdal. Elevene fremførte alt fra klassisk musikk og halling til musikk av ACDC.
Maja Hansebakken åpnet konserten med «Spis Din Syvende Sans» av Karpe Diem, akkompagnert av Bjørnar André Bjørnstad. Siden gikk det slag i slag med sang, pianosoloer, strykere og band. Kulturskolelærerne Bjørnar André Bjørnstad, Trygve Bolstad, Marpa Løberg, Remi Kjellgreen, Sissel Bakke, Serhiy Bykov og Kjell Ivar Vestrom har fått det beste ut av sine elever.
– I dette semesteret har vi hatt fokus på improvisasjon, forteller Remi Kjellgreen, da hans elev fremførte en blues, «Blå Bris Over Bagn». Trygve Bolstad og hans elever fremførte en flott «Bruremarsj fra Vågå» og en «Halling». I pausen solgte 10. klasse ved SAUS kaffe, mineralvann og kaker til inntekt til årets klassetur med «Hvite Busser» til Polen.
Kunst i kulturskolen
Sissel Bakke presenterte sine elever på malerkurset. De viste frem sine malerier som var utstilt i Glasshuset. Noen av dem skal være med på UKM Valdres på Fagernes. – Vi er en fin gjeng som samles i her i Glasshuset hver torsdag rett etter skoleslutt. Det er nesten litt høytidelig og veldig moro når vi er sammen, sier Sissel Bakke.
Ole Kristian Nyhagen minnet om UKM verksted på SAUS 4. februar, UKM Valdres 17. februar og sommerkonserten til kulturskolen i Begnadalen kirke 4. juni, før han takket alle som hadde møtt frem.
Utfordrende
I april har Ole Kristian Nyhagen vært ansatt ett år som kulturskolerektor i Sør-Aurdal. Han var veldig fornøyd etter konserten og at så mange kom for å høre på.
– Det har vært mye å sette seg inn i, det har vært hektisk men det går bra. Det er mange dyktige lærere i kulturskolen og de er selvgående. Jeg har god kontakt med elever, lærere og administrasjonen i kommunen, forteller Nyhagen. Kulturskolen i Sør-Aurdal er helt sprengt og de har ikke plass til flere elever. – Vi har dessverre noen på venteliste, noe vi hadde håpet å unngå. Lærerne jobber mer de skal og jeg må nesten tvinge dem til å avspasere. Dette er ikke ideelt men vi lever med små midler, avslutter han. Selv fortsetter Nyhagen som dirigent for Bagn og Begnadalen Musikkorps samt med andre spillejobber.

Publisert 29.1.2018

 

UKM Verksted på SAUS 4. februar

Klikk på bildet for å laste ned plakat

Publisert 28.1.2018

 

Ny vellykket skisamling

Klikk på bildet for å se flere bilder fra helgen

I helgen var det på ny klart for skisamling på Leirskogen. For 5. året på rad arrangerte Bagn IL samling for skiinteresserte barn i Sør-Aurdal.

50 barn fra Bagn, Begnadalen og Hedalen moret seg med aktiviteter ute og inne. Oddvin Sørbøen og Morten Bellika Johansen instruerte og aktiviserte ungene. Med seg hadde de blant annet Lene Manuela Nybråten fra Friskis & Svettis som hadde danseleker med ungene. Totalt 20 voksne var med og bidro på skift i helgen.
Overnatting
– Vi startet samlingen fredag ettermiddag med innlosjering i grendehuset på Leirskogen. Ungene ble delt inn i tre grupper, Team Klæbo, Team Bjørgen og Team Hippe / Strandbråten, forteller Oddvin Sørbøen. Jostein Strandbråten og verdensmester på rulleski, Even Sæteren Hippe var med som instruktører fredag og lørdag.
– Dette er veldig moro og sosialt, også for oss voksne. Vi har hatt mye skilek og tekniske øvelser. Middag på fredag var selvfølgelig Taco. Det er høyt lydnivå men de fleste gikk til ro klokken 22:30. Alle rommene i grendehuset ble brukt til overnatting, også gangen og dusjen, fortsetter Sørbøen.
Skilek
Etter frokost lørdag var det langrenn i klassisk stil frem til lunch, før det nye dansetrinn med Lene Manuela Nybråten og styrketrening med Morten Bellika Johansen. Ungene synes nok det er morsommere med dans og musikk enn øvelser uten musikk, sier Nybråten med et smil.
Siste økt var ute i akebakken hvor det ble satt opp porter for slalom, og hopp på langrennsski. Noen kjørte også i tog i løssnøen. Even Sæteren Hippe var med hele lørdagen og fikk vist sine skiferdigheter i hoppbakken. – Jeg er stolt av klubben min og er glad for å kunne gi noe tilbake til Bagn IL, sier han. Om sin egen innsats så langt i vinter er han ikke like fornøyd, etter den flotte sommersesongen. – Det har ikke gått så bra som jeg håpet. Under NM deltok jeg på sprinten, men der knakk jeg staven. Jeg vet at jeg kan så mye bedre når alt fungerer, jeg har mye å gå på, forteller en optimistisk Hippe.
Skisamlingen ble avsluttet med vafler og saft i grendehuset, og fremvisning av bilder og filmklipp som ble tatt i løpet av helgen. Mange lo godt da de fikk se seg selv i fri utfoldelse, og ekstra moro var det når det ble vist bilder av voksne som lå og kavet i snøen.
Morten Bellika Johansen og Oddvin Sørbøen takket alle som har vært med på samlingen, selv fikk de en påskjønnelse for det de har gjort i helgen. – Vi må få takke alle barna som melder seg på, uten dere hadde det ikke blitt noen skisamling. Det er faktisk større deltakelse i år enn i fjor, avslutter Johansen.

Publisert 25.1.2018

 

Klart for "Ungkarsfesten"

Klikk på bildet for å se flere bilder fra øvingen

8. februar er det premiere på årets musikal med Ung i Valdres, «Ungkarsfesten». Sist helg var det øving i gymsalen på Valdres Videregående skole.

«Ungkarsfesten» er en folkekomedie skrevet av Norvald Tveit i 2003. Han har skrevet flere dramaer for NRK, blant annet «Vestavind» fra 1994, som sikkert mange husker. I «Ungkarsfesten» møter vi tre ungkarer som ser seg leie på at alle damene flytter ut fra bygda, og de ønsker at de skal komme tilbake. De arrangerer fester for å få jentene til å flytte tilbake til bygda. Dette blir det humor av.
God blanding
Leder for Ung i Valdres, Ørnulf Juvkam Dyve, har skrevet alle tekstene. Sammen med leder for bandet, Odd Arne Erlandsen, har Dyve laget bandarrangementene. – «The Rebels» er kjernen i årets musikalband, men det er også moro at vi i år har fått med langeleik og fele. Det blir derfor mange forskjellige musikkgenre som passer godt til stykket, blant annet folkemusikk fra Valdres og slåtter, forteller Dyve. Kommer du på musikalen i Fagernes kulturhus i begynnelsen av februar får du høre musikk fra kjente artister som Beatles, Elvis og Aerosmith.
Også i år er Bente Nordli Holden og Kelli Haugen med som instruktører for henholdsvis skuespillere og dansere. Gerd Marie Hovrud er ansvarlig for kostymene, Kristin Melbye for sminke og Steinar Vilhelmshaugen er ansvarlig for kulissene. Alle kulisser blir laget på skolen.
Nye utfordringer
– Det er alltid moro å være med på å sette opp musikalen til Ung i Valdres. Blandingen av musikkgenre i årets musikal har gitt meg nye utfordringer, men jeg har klart å sy det sammen. Her blir det springer, halling og noen triks, forteller Kelli Haugen.
Ensemblet består i år av rundt 80 deltakere, på og bak scenen. – Vi er godt i rute og jeg synes musikalene til Ung i Valdres bare blir bedre og bedre. Jeg oppfordrer alle til å kjenne sin besøkelsestid 8. 9. og 10. februar, og bestiller billetter til «Ungkarsfesten» på Fagernes kulturhus, avslutter Ørnulf Juvkam Dyve. Siste uken før premieren flytter de som vanlig inn på kulturhuset for å gjøre de siste forberedelsene og finpusse alle detaljer.

Publisert 25.1.2018

 

UKM Valdres 2018

Påmeldingsfrist til UKM er 12. februar 2018.
Påmelding gjøres på www.ukm.no.

UKM Valdres 2018 holdes i kulturhuset på Fagernes lørdag 17. februar. Last ned folder her

Følg UKM Valdres på facebook.com/ukmvaldres

Publisert 15.1.2018

 

Kommunene i Valdres søker etter felles sekretariat for kontrollutvalgene

Hver kommune har ett kontrollutvalg, som forestår løpende kontroll og tilsyn av kommunen på vegne av kommunestyret. Kontrollutvalgets oppgaver er regulert av Kommuneloven § 77 og forskrift om kontrollutvalg i kommuner av 15.06.2004.

Sekretariatet skal bistå kontrollutvalget i arbeidet opp mot kommunen og opp mot kommunerevisjonen. Det søkes etter person med kunnskap om kommunal forvaltning, saksbehandling og offentlig rett.

Arbeidets omfang avhenger av aktivitetene i kontrollutvalga. Sekretariatsfunksjonen er basert på kjøp av tjenester og er timebasert. Arbeidsmengden er stipulert til omlag 500 timer per år fordelt på ca 25 møter.

Konkurransegrunnlag og annen informasjon fås ved henvendelse til Reidar Schlytter på e-post reidar.schlytter@sor-aurdal.kommune.noeller Finn Helge Lyster på finn.helge.lyster@vestre-slidre.kommune.no. Søknad/tilbud sendes de samme innen torsdag 01.03.2018.

Les mer her

Publisert 14.1.2018

 

Skisamling på Leirskogen

- Har du lyst til å leke på ski, kanskje få noen tips om hvordan du kan forbedre teknikken litt eller være sosial med andre med skiglede, da er dette noe for deg. Invitasjon går til alle unger/ungdommer født i 2011 og tidligere i Sør Aurdal. I år får vi også med oss tre nye instruktører, blant annet en verdensmester på ski. I tillegg til oss som har vært med tidligere. Jeg gleder meg ihvertfall, skriver Oddvin Sørbøen på Facebook.

19. til 20. januar arrangerer Bagn IL skisamling på Leirskogen. Dette er en samling for alle som har lyst til å leke på ski og bli litt flinke til å gå på ski. Det er for alle født i 2011 eller tidligere (de som er født i 2011 og 2010 må ha med en voksen på overnatting).

Vi deler opp i grupper etter nivå/alder. Etter økta er det kveldsmat og innlosjering. Overnatting i grendahuset på Leirskogen. Ta med madrass/liggeunderlag/sovepose.

Samlingen koster kun kr. 200,- som betales til konto 2320.18.11902 før samlingen. Nytt av året er at løpere fra Hedalen blir invitert. Mer informasjon i skriv utdelt på skolen og på www.bagn.no . Påmelding skjer enten på SMS til Merethe Lundene på tlf. 958 45 648, eller e-post til lundene@online.no. Du kan også legge inn en kommentar på arrangementet "Skisamling Leirskogen" på Facebook, klikk her

Publisert 12.1.2018

 

Juletrefester i Bagn

I løpet av en uke arrangerte Sør-Aurdal Røde Kors Omsorg to juletrefester i Bagn. Onsdag for beboere, pårørende og ansatte på Sør-Aurdalsheimen, og fredag for alle andre i Glasshuset på Sør-Aurdal ungdomsskole (SAUS).

Medlemmene i Sør-Aurdal Røde Kors Omsorg gjør en flott og stor innsats i Sør-Aurdal. Sist uke var det Sør-Aurdalsheimen som fikk gleden av deres engasjement. Da var det juletrefest med kaffe og kaker, julesanger, gang rundt juletre, og selvfølgelig kom julenissen med pakker til alle. Det var mange med, både beboere, pårørende og ansatte.  Alle var med og gjorde arrangementet meget vellykket. I to etasjer, Øvre og Nedre Midtgarn, samlet alle de fem avdelingene seg til juletrefest.
Flerkulturell kvinnekafé
Rundt 90 personer mellom 1 og 96 år, fra 6 nasjoner, hadde møtt opp for å lage en flott juletrefest i Glasshuset på SAUS fredag kveld. – Dette er juletrefesten for alle, selv om det er kvinnekaféen som er arrangør, alle er velkomne. Det er derfor gledelig å se at så mange møter opp også i år, første gang var i 2017, sier Marit Råheim.
Festen ble åpnet av 3. klasse ved Bagn skole, som for anledningen opptrådte som nisseorkester. De sang en sang og spilte tre melodier på sine instrumenter. – Prosjektet «Korps i skolen» er allerede utbredt i mange kommuner, og har nå også kommet til Sør-Aurdal. I 3. klasse bruker vi musikktimene til klassekorpset hvor alle får spille et messinginstrument. Vi er så heldige å få låne instrumenter av Bagn og Begnadalen Musikkorps. På denne måten oppfyller vi målene i musikkundervisningen, forteller lærer Gunhild Vegstein Leite.
Sang og musikk
Lærer i kulturskolen, Kjell Ivar Vestrom, spilte julesanger da nesten alle var med og gikk rundt juletreet. Emma Grønbeck fra Hedalen spilte og sang «Har Du Fyr» av Ola Bremnes, og hun fremførte «Nordnorsk Julesalme» av Trygve Hoff, akkompagnert av Kjell Ivar Vestrom. Hennes flotte stemme ble godt tatt imot av de fremmøtte og barna satt stille rundt juletreet og hørte på. Grønbeck har spilt piano og sunget i mange år. Hun har blant annet gått på Showskolen i Hønefoss og er elev ved kulturskolen i Sør-Aurdal, med Vestrom som lærer.
I pausen ble det servert norske, arabiske og eritreiske kaker, og arabisk kaffe og gløgg. En hyggelig kveld ble avsluttet med besøk av nissen, som kom med pakker til barna. Alle sto de pent på rekke og gikk frem til julenissen. Til slutt sang alle «Deilig er Jorden».

Se mange bilder fra juletrefesten i Glasshuset her

Nedenfor er to videoer som viser den gode stemningen i Glasshuset sist fredag

 

Publisert 11.1.2018

 

INNE SKYTING PÅ LEIRSKOGEN

Publisert 9.1.2018

 

Låtskriverkurs

UKM Valdres arrangerer låtskriverveksted med Hans Martin Austestad som instruktør, på Fagernes helgen 12. og 13. januar, i Nord Aurdal kulturskole sine lokaler. Vi har foreløpig liten påmelding til dette, men mange som sier "kanskje". Vi tror mange sitter på gjerdet og ikke tør melde seg på, derfor håper vi dere kan ta en liten runde og informere om dette til aktuelle ungdommer. All informasjon finnes på UKM Valdres sin facebookside https://www.facebook.com/events/376738266073497/

Man kan godt delta om man bare skriver musikk, eller bare skriver tekster. Det er gratis og man trenger ikke være artist. Hans Martin er en av norges mest spennende låtskrivere, en usedvanlig dyktig sanger, instrumentalist og en erfaren pedagog.

Last ned plakat her

Publisert 9.1.2018

 

Behov for oppussing av Reinli barnehage

Av Bjørn Karsrud, Avisa Valdres

Administrasjonen i Sør-Aurdal kommune har kartlagt tilstanden til barnehagane i Sør-Aurdal. Konklusjonen er at det krevst små investeringar i Hedalen og Begnadalen. I Reinli barnehage krevst det derimot store investeringar.

Reinli barnehage

Reinli barnehage held til i tidlegare Reinli skule, eit gammalt skulebygg som ikkje er utforma for barnehagedrift. Barnehagen har i dag fem avdelingar og bruker gymsalen i samfunnsdelen til aktivitetar med ungane.

Av kartlegginga går det fram at hovudbygningen i barnehagen manglar personalgarderobe, det er for få og små toalett til ungane, ventilasjonen fungerer ikkje bra nok, og det er behov for stellerom og støydemping. Det er vidare for få parkeringsplassar, manglande skjerming og autovern mellom vegen og uteområda til barnehagen.

Bør rivast

Det blir elles viste til at det er nivåforskjellar inne i bygningen og at det manglar heis.

Når det gjeld gamlebygningen, er konklusjonen klar: Den tilfredsstiller ingen krav. Gamledelen bør vurderast riven og erstatta med to nye avdelingar i eit tilbygg til hovudbygget, heiter det i kommentaren frå teknisk drift i kommunen.

Begnadalen og Hedalen

Begnadalen barnehage er samlokalisert med Begnadalen skole. Den er ein liten barnehage, som vart bygd inn til skulen i 1989. Barnehagen har to avdelingar og eige inngjerda uteområde.

Det blir peika på at barnehagen manglar grovgarderobe for avspyling av regnklede og personalgarderobe. Det manglar elles heis, golvvarme i alle rom og oppbevaringsplassar for vogner. Konklusjonen er at det trengst små investeringar for at barnehagen skal bli universelt utforma.

I Hedalen er det blant anna behov for varme i golva, betre plass til vogner og soveutstyr og betre garderobar. Det manglar blant anna personalgarderobe.

Då saka var oppe i kommunestyret vart det sagt at rapporten var god, samtidig som det vart gitt honnør til personalet.

– Eg har hatt barn i barnehagane i kommunen i 13 år og er veldig godt fornøgd, sa Marit Hougsrud (Sp) og viste til at barnehageungane i kommunen får vera med på det meste, frå kanopadling og fisking i elva til potetplukking og slakting av elg. Vi må marknadsføre denne gode, jordnære barnehagen, sa Hougsrud. Kommunestyret ber om at eit kostnadsoverslag for utbetringar på kort og lang sikt blir lagt fram i god tid før budsjettbehandlinga i 2018.

Publisert 8.1.2018

 

Nyttårskonsert i Begnadalen kirke

Begnadalen kirke var nesten fullsatt på ettermiddagen nyttårsaften. Mange har det som tradisjon å starte nyttårsfeiringen med konsert i kirken.

I år hadde Anders Løberg invitert Ragnhild Hemsing og Osvald Fossholm. Prest Signe Kvåle ønsket velkommen og holdt andakt. Det ble som vanlig en stemningsfull konsert med Fossholm sin flotte stemme og fiolinspill i verdensklasse av Hemsing.
Salmer og klassisk
Trioen åpnet konserten med «Nordnorsk Julesalme», før de gikk opp på galleriet hvor Ragnhild Hemsing fortsatte med musikk av blant annet Georg F. Händel og Ole Bull. Osvald Fossholm sang salmer og den populære «You´ll Never Walk Alone». Anders Løberg akkompagnerte på kirkeorgel og piano, i tillegg til et eget stykke av Felix Mendelssohn Bartholdy. Etter andakten av prest Signe Kvåle ble også publikum med på allsang til «Mitt Hjerte Alltid Vanker».
Konserten ble avsluttet med «O Helga Natt», hvor Osvald Fossholm virkelig fikk vist sin stemmeprakt. Et ekstranummer ble det også plass til, «Panis Angelicus», til publikums store fornøyelse.
Fornøyde
Trioen var meget fornøyde etter konserten. Ragnhild Hemsing hadde med seg sin datter, mann, mor og søster. – Dette var veldig koselig, kirkerommet er et veldig flott rom å holde konsert i. Nå skal vi hjem til Aurdal og fortsette feiringen av nyttårsaften, sier hun. På nyåret skal Ragnhild Hemsing blant annet være solist med Forsvarets Stabsmusikkorps 6. januar, og spille med Køln Radiosymfoniorkester, i Køln, i midten av januar. 21. til 25. februar er det klart for en ny Hemsingfestival, med store internasjonale stjerner.
Osvald Fossholm er fra Hedalen men bor i Oslo. – Jeg synger med «Ensemble 96» ved siden av min jobb i Oslo. Jeg har feiret jul og skal nå feire nyttårsaften sammen med familien i Hedalen, avslutter Fossholm.

Publisert 6.1.2018

 

Åpning av Makalausparken

Klikk på bildet for å se flere bilder fra åpningen

Mona og Vidar Stavedal inviterte 2. juledag til åpning av Stavadalen Skisenters nysatsing – Makalausparken.

– Etter at det har tatt litt tid med montering av snøproduksjonsanlegget kan vi endelig ønske velkommen til Makalausparken, sier Mona Gottenborg Stavedal. I det kraftige snøværet tirsdag var det mange som møtte opp for å være med på åpningen. Ordfører Kåre Helland klippet snoren og foretok den høytidelige åpningen. Etter det tok han utfordringen og møtte undertegnede i duell i tubeparken, som de første utfor. Så var det barnas tur i tuberenn med medaljer til alle som deltok.
Flere aktiviteter
Makalausbua og familiebakken åpnet også for sesongen 2. juledag. – Torsdag 28. desember åpner vi den store bakken oppe. Da er sesongen i gang for fullt, og med Makalausparken har vi aktiviteter for folk i alle aldre. I tillegg til tubeparken har vi ny varmestue med 6, 0 sitteplasser, skibånd, akebakke for de minste uten ski og toaletter. Tuben er den eneste i sitt slag i Valdres, forteller Mona Gottenborg Stavedal. Sist vinter begynte hun og ektemannen, Vidar Stavedal, å planlegge Makalausparken. Stavedal ønsker å takke alle ansatte og hjelpere for at de har kommet i mål.
Nye priser
I romjulen vil skisenteret i Stavedalen være åpent fra klokken 10:00 til 16:00, Makalausbua stenger klokken 17:00. Nyttårsaften stenger de klokken 13:00. Etter nyttår vil Stavadalen Skisenter være åpen hver helg, med endringer i vinterferie- og påskeferieukene. Følg med på skisenterets Facebookside og bygdesidene i Sør-Aurdal.
– Prisen pr. person i familieparken er kr. 200,- for hele dagen. Har du kjøpt heiskort gjelder det også for familieparken, avslutter Mona Gottenborg Stavedal. Hun håper nysatsingen vil slå an og ser frem til mange besøkende i vinter. Med dette styrker Stavadalen Skisenter sin satsing på barnefamiliene.

Publisert 3.1.2018