A R K I V  1.  H A L V Å R  2 0 1 2


Familievennlig St.Hansfeiring på Fossvang

Tekst og foto: Anne Dyve

Takket være den nye energiske støttegruppa i Bagn IL, med ildsjelen Åse Granås i spissen, så ble det en strålende St.Hansfeiring på Fossvang i år. Det startet på formiddagen med underholdning, St.Hansbål og aktiviteter for små og store, og gikk over i fest for de voksne med dans til Mø Tre og Sie Gubba på kvelden.

Se flere bilder på Bagn.no

Avslutningsfest for 10.klasse

Tekst og foto: Anne Dyve

 21. juni 2012 holdt 10. klasse på SAUS avslutningsfest etter 3 år på ungdomsskolen. Det ble en stilfull fest der 34 elever bidro i større eller mindre grad fra scenen. Vi fikk en fin blanding av humorinnslag, taler, musikkbidrag og ikke minst den høytidelige avslutningen med vitnemålutdeling. Og ikke et øye var vel tørt da klassen sammen avsluttet kvelden med sangen «venner».

Les mer og se flere bilder på Bagn.no

KULTURHISTORISK VANDRING TIL BÅTNFETEN

Bagn Bygdesamling arrangerer tur til Båtnfeten (Barnesletta) søndag 1. juli 2012. Vil du være med så møt opp ved bommen på Høgemyr (veien mellom Bagn og Gol) klokken 11:00. Turen inn går i lett terreng og har flott natur. Vel fremme får vi høre sagaen og sangen om gutten som døde her i 1716. Du kan også lese om turen på Reinli.no sine tursider, klikk her.

Last ned plakat her

 

 

ST.HANSFEIRING PÅ FOSSVANG LØRDAG 23. JUNI

I forbindelse med St.Hansfeiringen på Fossvang er det behov for dugnadshjelp!

På fredag ettermiddag skal det settes utover gjerder, bord, benker og diverse utstyr til festkvelden lørdag. Støttegruppa håper på mye dugnadshjelp i den forbindelse. Vi håper at mange kan gjøre jobben unna på kort tid i stedet for at noen få må bruke svært lang tid på å få det gjort.

Møt opp på Fossvang fredag klokken 17:00.

Spørsmål rettes til støttegruppegeneral Åse Granås på telefon 909 46 421.

I tillegg trengs hjelp til selve lørdagskvelden. Det trengs folk i billettluka og til servering utover kvelden og natten. Meld dere til Åse!

 

I forbindelse med familiedagen på Fossvang St.Hansaften så arrangeres det sykkelritt for alle klokken 15:00. Det blir en kort trasé for de mellom 0 og 5 år, og en litt lengre trasé for 6 - 100 åringer. Gratis deltakelse.

Last ned plakat her

KREMMERTORG FAMILIEDAG

Kristiansmoen i Begnadalen

torsdag 28. juni – søndag 1. juli

Bagn Bygdesamling søndag 24. juni

klokken 12:00 - 16:00

Solskinnsklubben holdt utefest på Fossvang

Tekst og foto: Reidar Schlytter

Tro det eller ei, selv om lokalene på Fossvang er stengt stopper ikke dette aktivitetene til Frivilligsentralen. Solskinnsklubben (arrangement for mennesker med spesielle behov) med daglig leder Ester Kulterud klarte likevel å få til et utearrangement takket være god hjelp fra Bagn Idrettslag som lånte ut sitt partytelt med dansegulv, kiosk m.m.

Les mer her

 

 

 

Dialogkonferanse 2012

Tekst og foto: Reidar Schlytter

Kommunenes tradisjonelle dialogkonferanse ble gjennomført torsdag 14. juni på Sørum Gjestehus. Deltakere på konferansen var kommunestyret, lederforum, tillitsvalgte, råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne, eldreråd og samarbeidsutvalget for skoler og barnehager. Ordfører Kåre Helland ønsket velkommen og gikk igjennom dagens program og mål for dagen.

Les mer her

 

 

 

 

Positivprisen 2011

Tekst og foto: Reidar Schlytter

Fondstyrets enstemmige vedtak i møte den 22.05.12 lyder slik: Positivprisen for 2011 tildeles Valdrestunet matsenter.

Vi er stolte over at Valdrestunet matsenter er en av de beste Spar butikkene i Norge i forhold til service, kvalitet og lønnsomhet. De ansatte ved Valdrestunet matsenter bidrar aktivt til å gi Sør-Aurdal et godt omdømme og er en verdig vinner av positivprisen.

Les mer her

 

 

 

Ny tur-app for Valdres

Valdres har fått sin egen tur-app med mange flotte turer. I Reinli er blant annet Kvitingen, Makalaus og Langeberg med. Appen er foreløpig kun for iPhone men versjon for blant annet Android er under utarbeidelse.

Sentrale personar bak Turapp Valdres: Fra venstre Julia Helgesen, Kjell Arne Berntsen, Magne Grihamar, Erlend Eggen og Merete Hovi. (Foto: Nils Rogn)

TurApp Valdres inneholder i oppstarten 50 flotte fjellturer, vandreturer, sykkelturer, fiskeplasser og padleturer. Alle turmål og aktiviteter som blir presentert er å finne i de seks valdreskommunene. I første omgang vil TurApp Valdres være tilgjengelig for iPhone Løsninger for andre smarttelefoner er under planlegging, og vil bli lansert senere. Her finner du nettutgaven til appen.

Les mer i nettutgaven til Avisa Valdres

Makalaus

Siden for tur til Makalaustoppen har blitt oppdatert med gps-koordinater, kart og noen nye bilder. Dette er en fin tur med flott utsikt som kan anbefales. Undertegnede var der 7. juni 2012 og det var fint å gå. Noen få snøflekker og noen våte områder var det fortsatt, men disse kunne man fint gå utenom. Klikk her for å lese mer

 

Utsikt fra toppen (Foto: Rune Larheim)

Ny treffteller

Reinli.no har fått ny teller som registrerer antall treff på siden, du finner den øverst på startsiden. Denne telleren viser antall besøkende uavhengig om du har vært her før. Men i statistikken til Sysedata kan vi lese at vi fra 10. juli 2011 og frem til 12. juni 2012 har hatt 6817 unike gjester. Det vil si at hver gjest kun blir registrert første gang de besøker Reinli.no og ikke de neste. I mai hadde vi i snitt 42 besøkende pr. dag, og det er søndag som er klart den dagen vi har flest besøk.

Hvis du klikker på den nye trefftelleren kommer du til en side med statistikk over besøk på Reinli.no. Denne statistikken tar utgangspunkt i da den nye telleren ble tatt i bruk, 10. juni 2012.

Bagn IL

Mange i Reinli er medlem av Bagn IL og er med på både ski og fotball. Vi har også fått en dommer fra Reinli, Kristin Langedrag Bonlid. Kristin har sammen med fem andre jenter i 7. klasse gjennomført dommerkurs og er i gang med sin dommergjerning. Vi ønsker lykke til med videre dømming og oppfordrer alle spillere, trenere og foreldre til å ta godt vare på dem så de vil trives med utfordringene, og vi får beholde dem som fotballdommere i lang tid.

Bagn IL trenger også dommerkontakt og sportslig leder i fotballgruppa (Stig Solbrekken er leder for yngres avdeling). Les mer her.

Nye dommere fra Bagn IL, fra venstre: Kristin L. Bonlid, Maiken K. Dyve, Marianne Skjerpen, Eirill Aamodt, Vårin Kløvstad og Sandra Nybråten. (Foto: Anne Dyve).

På Bagn.no kan du lese mer om idrettslaget, om fotballagene, skigruppa, kontaktpersoner m.m. Her er linkene til Bagn IL og Fotballsesongen 2012.

Her finner du terminliste og tabeller for lagene i Bagn Idrettslag

Norges Fotballforbund har i tillegg til sin egen netteside, www.fotball.no, laget en Android og iPhone app, "MinFotball", som kan lastes ned fra Google play og App store. Her kan du følge lagene til ditt idrettslag med kampoppsett, resultater, tabeller m.m.

Velkommen til årets sommermarked på Nordre Fjellstølen søndag 15. juli kl. 12:00 – 15:00

hos Anne Lise og Torodd Bekkevold, på Nordre Fjellstølen

Her finner du mange flotte ting - vi har bl.a. flere nydelige serviser og mye annet i porselen og keramikk!

- Middagsservise fra Porsgrunn
- Kaffeservice / teservice fra Polen og Østerrike
- Boller, fat og flere deler fra Porsgrunn, Egersund, Stavangerflint, Figgjo
- Blått stråmønster – mange deler
- Mange vakre glass og karafler – stort og smått
- Tekanner, bokser, brett
- Emaljerte skåler og fat
- Sommerbilder/foto
- Diverse til bad
- Småmøbler og flere hyller i tre ..... og mye annet fint!

Bare lyst på en vaffel og kaffe? Ta en tur da vel! Vi holder til på toppen av Fjellstølbakken - hyttetunet på venstre side ved bekken mot Moen-seter.

Med vennlig hilsen Anne Lise og Torodd - mobil 922 95 242

Last ned og skriv ut oppslaget her

Vi samarbeider

Bagn.no og Reinli.no skal samarbeide enda tettere for å gjøre nettsidene enda bedre. Fra før samarbeider vi med Sør-Aurdal kommune om å dele tekst og bilder. Reinli.no har også vært i kontakt med Avisa Valdres og inngått en avtale om at vi kan dele hverandres oppslag.

Fotball EM 2012

Er du interessert i fotball og skal følge EM i Polen og Ukraina på TV?

Her er tv-tidene og hvilken kanal kampene går på

Turmål

Siden for turmål har fått en liten oppussing. Redaksjonen ønsker innspill om flere turforslag i Reinli. Har du vært på en tur du vil dele med andre, send inn beskrivelse og eventuelle bilder.

Les mer her

 

 

ST.HANSFEIRING PÅ FOSSVANG LØRDAG 23. JUNI

Foto: siegubba.no

Familiedag fra kl 12:00

-Show med tryllekunsteren Virr Varr
- Salg av grillmat
- Diverse aktiviteter for barn
- St.hansbål

St.hansfest kl 20:00 - 02:00

MØ TRE
SIE GUBBA

Buss fra Hedalen skole og fra Fagernes skysstasjon kl. 20:00.

www.deltaker.no/siegubba23juniBagn for forhåndsbestilling av billett og bussbillett.

Dette bli moro!

Arrangør: Støttegruppa i Bagn IL

10. klassetur til Tyskland og Polen

Tekst og foto: Ole-Johan Andersen

Hvite busser Tyskland-Polen

Søndag – avreise fra Statoil Bagn klokken 07:30

Bagn-Oslo-Sverige var ruta vi skulle kjøre. En lang og slitsom bussreise med noen filmer og noe musikk. «Kjøttbollar» smakte godt etter noen timer i bussen. Ankom brygga rundt sju/åtte-tiden og måtte vente i tre timer på en forsinket båt som skulle frakte oss over vannet. Noen av guttene fikk kjeft for å ha lekt med golfballer på kaia. Det var storm på vannet så hele båten vugget fram og tilbake.

Les mer her

 

 

 

10. klassetur «Med hvite busser til Auschwitz»

Tekst: Anne Dyve     Foto: Øyfrid Sørumshaugen

Første uka i mai reiste 10.klasse på SAUS med Stiftelsen Hvite Busser på en ukes tur til Tyskland og Polen. Dette er en reise som mange av 10. klassene ved SAUS har tatt de siste årene. Turmålene og opplegg underveis er primært knyttet opp mot jødeforfølgelsen under krigen og besøk i ulike konsentrasjonsleire. I tillegg får de med seg bl.a. de verdensberømte saltgruvene i Krakow (på UNESCOs liste over verdens kulturarv) og en dag i Berlin. Etter turen har elevene skrevet reportasjer fra turen.

Les hva elevene har opplevd, på Bagn.no

 

Ny lenke

I menyen til venstre, under lenker er det lagt til en ny side; Fellesforum for Sør-Aurdal. I forumet kan du diskutere og si din mening, det siste temaet som er blitt debattert er SAUS / Fossvang-området.

Les mer her

Reinli Stavkirke i Norsk Ukeblad

Tekst og foto: Anne Terningen, NU

I Norsk Ukeblad nummer 19 - 2012 kunne vi lese denne fine omtalen av vår kjære stavkirke. Selv med en liten fakta feil om at vi har god utsikt over Begnadalen, var det flott reklame for Reinli. Klikk på bildet for å lese artikkelen.

Makalaus

Tekst og foto: Ole-Petter Andersen

Snøen har snart gått på Makalaus (25. mai 2012). Det er forholdsvis greit å gå inn til toppen. Noe bløtt i enkelte partier, og fortsatt må noen (ganske harde) snøfelter passeres. Fjellstøvler anbefales, for i joggesko blir du foreløpig våt. God tur!

Høyrelikk her for å laste ned gpx-filen (for gps-apparater) med stien til toppen av Makalaus

Velg "Lagre mål som..." og lagre filen på din egen pc. Overfør den så til din gps-enhet. Dette formatet skal kunne åpnes av de fleste gps-enheter.

I menyen til venstre finner du link til flere turforslag.

Isen er i ferd med å forsvinne ved Kalvetjerni Bare noen snøflekker igjen her og der Stien ved alpinanlegget

 

Kartet viser stien fra der du parker bilen og opp til toppen av Makalaus

Klikk på bildene for stort format

Barneklær og herreklær frå 60-talet

Tekst og foto: Einar Mosleth

9. juni, datoen for Museumsstemnet på Bagn Bygdesamling nærmar seg med stormskritt! Temaet i år er 60-talet, og vi har mellom anna fått tak i mykje klede til motevisninga. Men fortsatt manglar vi barneklær og herreklær (dress). Har du noko å avse?

Ver snar med å ta kontakt med Liv Haldis Hovdet, tlf 95 10 67 42.

Stemnet i år blir spesielt innhaldsrikt med mykje 60-tals mimring: musikk, årskavalkade, 60-tals kjøretøy, motoppvisning med meir. Tradisjonen tro underheld Bagn og Begnadalen musikkorps med variert program.

Det blir kaffe og kaker og ikkje minst åresalg.

Vel møtt laurdag 9. juni klokka 16 på Bagn Bygdesamling

Et lite datatips

Nettleseren du bruker lagrer nettsidene du besøker lokalt på din pc for å kunne vise dem raskere senere. Når du besøker en nettside du har vært inne på tidligere vil du i noen tilfeller få opp en gammel versjon av siden. Klikk da på "Oppdater", [F5] på Internet Explorer, for å få siste versjon av siden (se illustrasjon til venstre).

Dette kan også endres i innstillingene til Internet Explorer, klikk her for å lese mer

Årsmøte i Frivilligsentralen i Sør-Aurdal

Tekst: Reidar Schlytter

Foto: Chr. Rustebakke

Mandag 21. mai holdt Frivilligsentralen i Sør-Aurdal sitt årsmøte, som ble avviklet på Tingvoll i Kommunestyresalen. Det var 17 medlemmer til stede, 12 av disse hadde stemmerett på årsmøtet. På dagsorden var det vanlige årsmøtesaker som ble behandlet. Av de fremlagte dokumenter, årsmelding og regnskap kan man se at Frivilligsentralen har oppnådd gode resultater i året som vi har lagt bak oss. Sentralen har mange aktivie frivillige som er med på å gjennomføre små og store aktiviteter. Årsmøtet ga honnør til daglig leder (Arna Bjørnaskaret og Ester Kulterud) for vel utført arbeid.

Etter valget på årsmøtet har Frivilligsentralen følgende styresammensetning:

Styreleder: Reidar Schlytter Styremedlem/Nestleder: Bjørn Storø
Styremedlem: Svein Harald Lie Styremedlem: Solveig Ottesen
Styremedlem (Kommunen): Anne Lise Sørbøen 1. varamedlem: Gunvor Strandbråten
    2. varamedlem: Anne Fossholt

Forretningsfører for Frivilligsentralen er Sør-Aurdal Kommune.

Les mer på Begnadalen.no

Elevbedrifter ved Sør-Aurdal Ungdomsskole

Tekst: Jørgen Hagen Larheim     Foto: Rune Larheim

I 9. klasse ved Sør-Aurdal Ungdomsskole drives det denne våren elevbedrifter. Det er mange forskjellige bedrifter, som for eksempel bilvaskere, bakere, slushselgere osv.

Jeg og firmaet mitt ”Tasty Toast” selger toast (som du kanskje ser av navnet). De ansatte er Germar Blokzijl, Jørgen Damslora Randem og Jørgen Hagen Larheim. Vi står og selger utenfor Coop Prix i Bagn og vi arbeider fra klokken 09:00 til 15:00. Det koster 20 kr. for hver toast med ost og skinke, og du får 3 toast for 50 kr. Vi kommer til å stå der fredag 1. juni, onsdag 6. juni og mandag 11. juni. Vi skal kanskje også fortsette bedriften i sommerferien hvis alle ansatte vil.

I bedriften måtte vi gjøre masse før vi kunne begynne å selge. Vi måtte sende søknader, sette opp budsjett, lage plakater, kjøpe inn ting og ha møte med banken. Men når alt er klart er det jo ganske moro da.

Fra venstre: Germar Blokzijl, Jørgen Hagen Larheim og Jørgen Damslora Randem

Kirkeverge / daglig leder

Ny utlysning - 100% stilling som kirkeverge i Sør-Aurdal. Kirkevergen er daglig leder for driften av Sør-Aurdal kirkelige fellesråd. Vi søker en engasjert person som kan være med å legge til rette for det kirkelige engasjement i Sør-Aurdal.

Les hele den nye utlysningen her

Kurs i Norsk PEFC Skogstandard

Etter at Viken Skog innførte forhåndskontroll på kart for å sikre miljøverdiene ved hogst 1. juli 2011, har det nå blitt laget et opplæringstilbud til skogeierne. Dette gir kompetanse til å kunne stå ansvarlig for egne skogsdrifter og å bli ”Grønn leverandør”.

For påmelding til kursdel 1 for å kunne administrere egen hogst, eller påmelding for å bli ”Grønn leverandør”, send en e-post til monicahagenborg@hotmail.com innen 1. juni så vil du motta mer informasjon og aktuelle datoer for ulike ting.

Les mer her

Fritidsaktivitet med mening?

Sør-Aurdal Røde Kors Besøkstjeneste er en gruppe frivillige som arrangerer ulike sosiale tiltak for og sammen med eldre mennesker i kommunen. En kan nevne ”Kaffekroken” på Solbraut i Bagn hver uke, sangkvelder og andre hyggekvelder på Søraurdalsheimen og Hedalsheimen. Besøkstjenesten arrangerer også turer for eldre og for hjemmeboende funksjonshemmede i kommunen.

Medlemmene i denne gruppa er besøksvenner. I dag har vi flest besøksvenner i Bagn. Vi ønsker oss nye besøksvenner fra Hedalen, Begndalen, Reinli og Bagn. Er dette noe for deg? Ta kontakt med:

• Signy Langødegård, tlf. 944 70 154
• Marit Råheim, tlf. 917 70 854

Les mer på nettsidene til Sør-Aurdal kommune

17. mai 2012

Tekst og bilder: Rune Larheim

17. mai feiringen i år ble en våt og kald fornøyelse, men unge og gamle møtte trofast opp. Dagen begynte med flaggheising klokken 08:00, og speiderne deltok på den i Bagn sammen med Bagn og Begnadalen Musikkorps. Barnetoget i Bagn gikk sin gang med paraplyer og regnjakker, samtidig var det 17. mai gudstjeneste i Reinli kapell. Deretter fortsatte dagen i en fullsatt Reinli Samfunnssal. Her var det kaffe og kaker, kiosksalg, underholdning, tale for dagen v/ Tormod Hjelleseth, leker for barna og loddsalg. Takk til 17. mai komiteen v/ formann Åse Bøhn, og Anne Irene Bjørnstad som ledet det hele med stø hånd. På ettermiddagen og kvelden viste også solen seg. Her er noen bilder fra dagen, klikk på dem for å se de i stort format. Hold musepekeren over bildene for å lese bildetekst.

Filmkveld tirsdag 22. mai

Tirsdag 22. mai kommer Bygdekinoen igjen på besøk til Reinli Samfunnssal. Filmene som blir vist er "Tor med Hammeren" og "The Dictator", les omtale og se trailer nedenfor.

alt tekst
  Kl 18:00, Tor med Hammeren
Aldersgrense: 7 år
Den unge smeden Tor drømmer om storhet, ære og respekt, men hans mor har andre og mer praktiske planer for ham. Ifølge legenden er han sønn av Odin, gudenes konge, og landsbyboerne tror at de lever under Odins guddommelige beskyttelse.
Omtale Trailer

 
alt tekst
  Kl 20:00, The Dictator
Aldersgrense: 11
Ny komedie med Sacha Baron Cohen, mannen bak "Bruno" og "Borat".
Omtale Trailer

 

Makalausbua

Makalausbua i Stavadalen serverer middager og småretter, og har følgende åpningstider:

Lørdager klokken 12:00 - 17:00

Søndager klokken 12:00 - 18:00

I pinsehelgen er det i tillegg åpent mandag 2. pinsedag klokken 12:00 - 18:00.

Søndag 3. juni er Makalausbua stengt på grunn av privat arrangement. Denne dagen blir det enkel kafé i heisbua.

VELKOMMEN

Filmbussen kommer til Sør-Aurdal

Filmbussen kommer til Sør-Aurdal ungdomsskole med instruktører og filmutstyr 13. - 14. august 2012. Lag din egen film sammen med dyktige filminstruktører og andre filminteresserte ungdommer. Målgruppe er ungdom fra Sør-Aurdal, Etnedal og Nord-Aurdal i alderen 12 - 17 år. Påmeldingsfrist er 20. juni 2012.

Klikk på bilde til venstre for å laste ned plakat

Les mer her

 

 

BAGN RØDE KORS HJELPEKORPS TRENGER DEG

Tekst og bilder: Bagn Røde Kors

Hender det at du har litt tid til overs?
Vi i Bagn Røde Kors Hjelpekorps har til tider noen enkle praktiske oppgaver som skal løses/utføres. At du tidligere har vert aktiv medlem er bra, men ingen forutsetning.

Er du litt interessert ta kontakt med:
Vegard Fremgaard 90502821 eller
Ole Herman Kamben 95950822

 

17. mai i Reinli

Da er programmet for 17. mai feiringen i Reinli klart og arbeidsoppgavene er fordelt. Årets festleder er Anne Irene Bjørnstad, og Tormod Hjelleseth skal holde tale for dagen. Bildet viser et tilbakeblikk fra fjoråret.

Last ned plakat her

Her finner du oppdatert arbeidsliste

Program for dagen:

08:00 Flaggheising
09:45 17.mai-gudsteneste ved sokneprest Helge Hartberg
11:30 Kranslegging av bautaen
Samling i samfunnssalen
Tale for dagen
Leker, kiosk, salg av kaffe og kaker
Åresalg

 

 

 

 

 

10.000 treff på Reinli.no

1. mai 2012 passerte Reinli.no sin forside 10.000 treff, tellingen startet 10. juli 2011. I tillegg har Reinli 116 "liker" på Facebook og 72 personer har trykket "liker" på dette nettstedet. Dette er veldig bra og redaksjonen takker alle lesere og håper dere vil fortsette og titte innom sidene våre også i fremtiden, og at dere også får med nye lesere. Fortsett å sende inn tekst og bilder dere ønsker publisert og delt med andre i bygda, både her og på Facebook.

Vi snakkes på nettet

1. mai feiring i Sør-Aurdal

Tekst og bilder: Reidar Schlytter

Feiring av 1. mai ble i år i Begnadalen. Det var en flott 1. maidag med strålende sol og godt vårvær. Vi kunne så smått skimte grønnskjær i bjørka, og vi kunne ikke fått noe bedre ramme rundt dagen.

Les mer på Begnadalen.no

E-16 Fønhus - Bagn

Tekst: Geir Helge Skattebo, Avisa Valdres. Bilde: Samferdselsdepartementet

Det er bestemt utbygging av E-16 gjennom Sør-Aurdal, som delvis skal finansieres med bompenger. En passering vil koste cirka kr. 32,- for lette kjøretøy og cirka kr. 64,- for tunge kjøretøy (2012-kroner). Regjeringen har nå godkjent finansieringen av strekningen Fønhus - Bagn. Dermed blir det trolig anleggsstart i Valdres allerede til høsten. Klikk på bilde til venstre for å se hvor bommen blir plassert.

Klikk her for å lese mer på nettsidene til Avisa Valdres

 

Kulturprisen 2012

Kulturkvelden 2011Vi minner om fristen for å komme med forslag til kandidater til kulturprisen. Siste dato for å sende inn forslag er 1. mai.

Les mer på nettsidene til Sør-Aurdal kommune

Konsert i Begnadalen kirke

Lørdag 5. mai klokken 18:00 er det konsert med blant annet Bkaradn i Begnadalen kirke.

Klikk her for å laste ned plakat

Har du lyst til å lære å danse?

Mette Haugrud vil gjerne lære deg litt.
Torsdag 3. mai
På Bagn Skole
Sted: Mjølkerampa
5. - 7. skoletrinn klokken 18:00 - 19:30
13 - 18 år klokken 19:30 - 20:30

Avslutning for Barnelaget Stjernen

Tekst og bilder: Rune Larheim

Onsdag 25. april var det avslutning for Barnelaget Stjernen i Bagn bedehus. Søsken, foreldre, besteforeldre, tanter og onkler var invitert. De fikk underholdning av barna som sang flere fine sanger og Ann Helen Aaslund holdt andakt. I pausen var det saft, kaffe og kaker, og det var utlodning av ting barna hadde laget og andre gaver. Til slutt fikk alle barna utdelt en bok til minne om at de har deltatt i Barnelaget Stjernen 2011 - 2012. Informasjon vil bli delt ut på skolen til høsten om når Barnelaget starter opp igjen.

Vårkonsert med Sør-Aurdal kulturskole

Tekst og bilder: Rune Larheim

Tirsdag 24. april hadde elevene ved kulturskolen konsert i gymsalen på Sør-Aurdal Ungdomsskole. Ca. 70 tilskuere hadde funnet veien til SAUS denne kvelden og så flinke elever fremføre sang og musikk. I tillegg viste kunstelevene frem kunstverk med tema fra Torbjørn Egner. I pausen var det brus, kaffe og kaker i Glasshuset, der var det også utstilling av tegninger og malerier laget av kunstelevene. Til slutt fikk alle lærerne ved kulturskolen røde roser og de sang "Barn Av Regnbuen". Kvelden ble trygt ledet av Gunvor Elene Thorsrud.

Her er noen bilder fra konserten, klikk på dem for å se de i full størrelse.

1. mai i Sør-Aurdal

1. mai arrangementet i Sør-Aurdal er i år i Begnadalen.

12:00 Gudstjeneste v/ soknesprest Signe Elisabeth Kvåle
12:45 1. mai tog med Bagn og Begnadalen Musikkorps
13:00 Etter toget samling i Samfunnshuset
- velkomsthilsen
- apell
- underholdning v/ teatergruppa og musikkorpsene
- tale for dagen v/ Anne Marte Kolbjørnshus fra Oppland Arbeiderparti
- bevertning

 Arrangør: Sør-Aurdal Arbeiderparti

Valdresdagen 2012

Tekst og bilder: Monica Muldbakken

Lørdag 21. april ble Valdresdagen arrangert i Oslo. Fabian Stang ønsket velkommen, han laget også en kubbestol med motorsag. Det var musikkunderholdning av Valdriser, matprodusenter og andre representerte Valdres på en flott måte. Reinli var også representert, Inger Råheim og Vemund Østgård reklamerte for Ølnessæter Hyttegrend. Det var sol og mange tok turen innom Spikersuppa i det fine været. Klikk på bildene nedenfor for å se de i stort format. Takk til Monica Muldbakken for flotte bilder!

Reinli Fritidsklubb

Etter vinterferien startet Reinli Fritidsklubb med skiaktiviteter i Stavadalen Skisenter, men det ble med en aktivitetskveld på grunn av mildvær og snømangel. Nå er det svømming som står på planen og i månedsskifte mai / juni blir det som vanlig bowling på Fagernes for alle medlemmene.

På fritidsklubbens side kan du lese mer og se bilder fra aktivitetene

Referat fra åpent møte om Fossvang og SAUS

Plansjef i Sør-Aurdal, Svein Granli, har utarbeidet et notat fra møtet i Glasshuset på SAUS mandag 16. april. Det var ca. 80 fremmøtte som ønsket å være med å diskutere fremtiden til Fossvang og SAUS med område rundt. Møtet ble ledet av ordfører Kåre Helland og leder i Bagn idrettslag Steinar Skjerve.

Les notatet her

Ledig stilling som kirkeverge / daglig leder

Det er ledig 100% stilling som kirkeverge ved Sør-Aurdal kirkelige fellesråd etter at dagens kirkeverge ønsker å gå av med AFP. Søknadsfristen er 10.05.2012.

Klikk her for å lese hele utlysningen

Årsmøte i Sør-Aurdal Frivilligsentral

Eiere av Frivilligsentralen i Sør-Aurdal innkalles til årsmøte:

Mandag 21. mai 2012 klokken 19.00 på Tingvoll, kommunestyresalen.

Til behandling: Vanlige årsmøte saker. Saker som ønskes tatt opp på årsmøte sendes styret innen 5. mai 2012 på e-post til Frivilligsentralen; post@sor-aurdal.frivilligsentral.no

Klikk her for å lese hele annonsen

Turkameratene

Frivilligsentralen i Sør-Aurdal søker etter turkamerater. Dette er noe for deg som vil ha en å gå eller trille tur sammen med. Har du lyst til å gå tur, få frisk luft, gjerne sammen med andre, da er dette noe for deg.

Klikk her for å lese mer

Stemning for å rive C-blokka og Fossvang forsamlingshus

Tekst og bilder: Geir Helge Skattebo, Avisa Valdres

Mandag kveld arrangerte Sør-Aurdal kommune og Bagn idrettslag felles allmøte om fremtiden til C-blokka og Fossvang. Stemningen var helt klar: Vi river det gamle og bygger nytt. Oddvar Fremgård sa at det er galskap å bruke 25 millioner kroner på C-blokka, vi må tenke nytt og stort. Møtet samlet et fullt glasshus på Sør-Aurdal ungdomsskole.

Les mer i nettutgaven til Avisa Valdres her, og i papirutgaven på torsdag

Konsert med Lars Martin Myhre og Fagernes musikkorps

Torsdag 26. april 2012 klokken 19:00 blir det konsert med Lars Martin Myhre og Fagernes musikkorps i Tingnes Kirke. Billetter kan kjøpes/reserveres av korpsets medlemmer, eller Renate på telefon 455 15 123. Reserverte billetter hentes og betales ved inngang til konserten. Billetter kan også kjøpes ved inngangen, men det er fint om de reserveres slik at man tidlig får oversikt over hvor mange som kommer. Klikk på bilde til venstre for å laste ned plakat.

 

 

 

 

DNB-CUP i Valdreshallen

Tekst og bilder: Laila J. Johnsen, Hege Marit Gyldenskog og Svein Arve Granås

                   

Sist uke var det DNB-CUP i fotball. Bagn IL hadde 11 lag med i tillegg til eldre spillere på samarbeidslag og Valdres FK. Reinli var representert med flere spillere, og de hadde gode prestasjoner.

Les mer på Bagn.no                    Se resultatene her

Åpent møte vedrørende Fossvang og SAUS

Sør-Aurdal Kommune ved ordfører inviterer til møte om ovennevnte i

GLASSHUSET PÅ SAUS, MANDAG 16. APRIL KLOKKEN 18:00

Informasjon og innspill om fremtidige tanker rundt Fossvang og SAUS med området rundt er tema.

 

Last ned plakat her

Årsmøte i Bagn Bygdesamling

Årsmøte i Stiftelsen for Bagn Bygdesamling torsdag 12. april klokken 19:00. Sted: Bagn Bygdesamling

Alle hjertelig velkomne!

Mvh. styret i Stiftelsen for Bagn Bygdesamling

OPPLANDSARKIVETS AVDELING PÅ BAGN BYGDESAMLING

Seniorkonservator og arkivar Jahn Børe Jahnsen (tlf. 918 17 950) fra Valdresmusea er til stede på Bagn Bygdesamling mandag 16. april klokken 15:00 - 18:00 for å ta i mot gamle papirer, protokoller og fotos fra Reinli, Leirskogen, Bagn og Begnadalen. Ta vare på lokalhistorien. Alle er hjertelig velkomne.

Klikk her for å lese mer

For mer info om Opplandsarkivet, se
www.valdresmusea.no

Konsert i Begnadalen kirke

Lørdag 14 april klokken 19:00 er det konsert i Begnadalen kirke med den svenske a capella kvarteten KRAJA. Ved å komme vil du støtte Sør-Aurdal sin musikkbinge, da et evt. overskudd vil gå til den. Så vi håper å se deg der. Denne musikken vil gi frysninger nedover ryggen på deg, og Begnadalen kirke vil gi den rette atmosfæren. Alle som har anledning oppfordres til å komme. Klikk på bilde til venstre for å laste ned plakat. Ta en titt på denne linken for en smakebit:

http://www.youtube.com/watch?v=Z88qapIgOLg&feature=relmfu

Kraja har høstet mye lovord i Sverige, og vi er glade vi får dem hit for å synge i Begnadalen kirke. De er på en liten turne i Norge, og spiller i flere byer i hele landet.

Velkommen skal du være. LØRDAG 14. APRIL KLOKKEN 19:00.

Til alle sør-aurdøler

Til høsten skal vi i Sagn og Soge-komiteen gi ut et nytt hefte. Denne gangen har vi blant annet tenkt å skrive ned litt av telefonhistoria i kommunen. Derfor spør vi deg: Har du bilde av en gammel telefon, bilde av sentraler eller sentralbord, ei god telefonhistorie eller hva som helst i forbindelse med telefon så er vi veldig takknemlige om vi kan få bruke det, slik at historia kan bli så fullstendig som mulig.

Send det til Anette Hougsrud 2937 Begna eller h-houg@online.no, eller ta kontakt på annen måte.

Vi blir veldig glade for innspill.

Skiavslutning på Leirskogen

Tekst: Oddvin Sørbøen. Bilde: Merethe Lundene.

En strålende dag ble det på skiavslutningen i år. Litt lite snø gjorde at vi gikk bare inne på stadionområde. De som var 8 år og eldre gikk null-løp. Mange synes det var morosamt, og det var mange som klarte å holde jevn fart. Marianne Bang Skjerpen klarte faktisk å gå på sekundet (!!), like fort i begge løpene. Gratulerer! Ta en titt på resultatlista og dere vil se at mange var like ved. Flott.

Her finner du resultatlisten                    Se flere bilder her

Gudstjenester i påsken

I Reinli kapell er det gudstjeneste 2. påskedag - 9. april. Det er Helge Hartberg som holder påskehøgmesse med nattverd klokken 11:00.

Se en oversikt over aktivitetene ved kirkene i Sør-Aurdal her


Stavkirke omvisere / guider i Sør-Aurdal

Sør-Aurdal kirkelige fellesråd organiserer turistvirksomheten i Reinli og Hedalen Stavkirke. Sommeren 2012 håper vi kirken kan være åpen for publikum i perioden fra 22 juni til og med 19. august. Dersom du er serviceinnstilt, er interessert i kunst og historie og i tillegg trives med å formidle, er du kanskje den vi søker. Søknadsfrist er 15. april.

Les mer her

Feiende, flott musikk i Reinli Samfunnssal!

Tekst og bilder: Åse Østgård Hagen

Lørdag kveld fikk vi høre musikk og sang på høyt nivå i Reinli samfunnssal. Salen var fylt til siste plass da kor og korps fra Hedalen og Begndalen hadde gjesteforestilling i Reinli. Gubbus og Førkjes Kantorum viste stor variasjon og bredde i utvalget de presenterte, da de sang både hver for seg og sammen, og entusiastiske Arne Heimestøl dirigerte korene.

 

Barytonen Osvald Fossholm fra Hedalen, som synger i det Grammy-nominerte koret Ensemble 96, sang flere solonumre som ble noen av høydepunktene i konserten. Uten hjelp av høytalere fylte han salen med sin flotte, dype røst og sang både opera og svisker. Anne Margrethe Wilther akkompagnerte på piano.

 

Publikum fikk delta i sanggleden flere ganger i løpet av kvelden og det lød riktig så bra når alle sang med av full hals. Bagn og Begnadalen Msikkorps med sin dirigent Ole Fønhus spilte flere numre, flere av dem med solister.

Arrangementet var et samarbeid mellom Grendeutvalget, Reinlingat’n og Reinli Sokneråd. I pausen ble det servert kaffe og kveldsmat og det var åresalg. Inntektene av åresalget skal gå til innkjøp av nødvendig utstyr i samfunnssalen.

 

Skadereparasjoner og rustsjekk

Har bilen din fått noen skrammer eller har tidens tann laget noen rustblemmer?

Om vinteren, når du kjører på saltet vei, øker disse skaden hurtig og de kan fort bli til rustskader. Dette kan bli dyrt å reparere. Det er alltid rimeligst å reparere skader så fort de oppdages, da er skadeomfanget minst.

Små skader i plaststøtfangere ruster selvfølgelig ikke, men fordi plasten er sterkest når det er varmt, vil sprekker vil fort bli større i vinterkulden, om får en liten dytt i en brøytekant.

Ønsker du er vurdering av skader eller pristilbud, kjør innom vårt skade- og lakkeringsverksted sør i Hedalen. Du kan også sende bilder av skaden på epost: skade@multibil.no eller ringe telefon 61 34 74 40.

Les hele annonsen her

Resultater fra klubbrenn på Åsemyra 20.03.2012

Bagn IL - Begna IL - Begnadalen IL

Her er resultatene fra sesongens siste klubbrenn. Rennet gikk i fristil med fellesstart på meget raskt føre, og med 45 deltakere.

Last ned resultatlisten her

Ledige læreplasser

Det er ledige læreplasser i kommunene og fylkeskommunen i Oppland fra høsten 2012. Søknadsfristen er 23. mars.

Elever som har bestått Vg1 og Vg2 innen de aktuelle fagområdene kan søke. Søkere til læreplass må sende søknad med attester og kopi av vitnemål fra Vg1 og Vg2 til nevnte adresse. Gi en kort beskrivelse av hvem du er, og begrunn gjerne hvorfor du ønsker læreplass i vår kommune / fylkeskommune. Hvis du ønsker flere opplysninger, kan du ringe kontaktpersonen i den aktuelle kommune / fylkeskommunen.

Se oversikt her

Jegerprøvekurs

Bagn og Reinli jeger- og fiskerforening setter i gang med årets jegerprøvekurs på Bagn skole. Første kveld blir onsdag 11. april klokken 18:00. Dette er et 30 timers obligatorisk kurs over ni samlinger for alle som ønsker å jakte eller drive med fangst.

Påmelding sendes innen 28. mars til Truls Steinsæter på telefon 911 88 588 eller e-post tsteinse@bbnett.no.

Nye filmer i Reinli Samfunnssal

Tirsdag 20. mars viser Bygdekinoen disse filmene i samfunnssalen. Møt opp og støtt Bygdekinoen, det gir blant annet midler til fotballgruppa i Bagn IL.

alt tekst
  Kl 18:00, Ola Froskesnapper (2D)
Aldersgrense: Alle
Ola Froskesnapper er en morsom animasjonsfilm for hele famiien, bygget på en barnebok av Ole Lund Kirkegaard.
Omtale Trailer

 
alt tekst
  Kl 20:00, Into the White
Aldersgrense: 11 år
Into the White er inspirert av en sann historie: Høyt over den norske fjellheimen skyter et engelsk og tysk fly hverandre ned etter en voldsom kamp 27. april i 1940. Tre tyske og to engelske piloter overlever nødlandingen og søker tilfeldigvis ly i samme fangsthytte. Selv om krigen har gjort dem til fiender må de samarbeide om de skal overleve på den isolerte hytta på vinterfjellet.
Omtale Trailer

Dialektquiz fra Reinli

Arne Heimestøl, redaktør for Hedalen.no, har laget en quiz med dialektuttrykk fra den nordre delen av Sør-Aurdal.

Klikk her og test deg selv

Gudstjeneste i Reinli kapell

Reinli Sokneråd informerer om gudstjeneste v/ Helge Hartberg i Reinli kapell søndag 18. mars klokken 16:00. Takkoffer til Reinli kirkelyd, kirkekaffe og det blir årsmøte for Reinli Sokn etter messa.

Bruken av Reinli Samfunnssal

Torsdag 8. mars ble det avholdt et møte i Reinli for ansatte og brukere av Reinli Samfunnssal. Bakgrunnen for møtet var økt bruk av samfunnssalen, samt at omgjøring til barnehage har ført til at ikke andre rom kan brukes ved utleie. Derfor blir det lettere møtekollisjoner og det er behov for mer styring og regler rundt dette.

Samtidig oppfordres alle som har nøkler til å ta kontakt med styrer i Reinli Barnehage, Anne Berit Thorsrud Lid, som har hovedansvaret. Anne Berit kan treffes på telefon 913 52 037 eller e-post anne.berit.thorsrud.lid@sor-aurdal.kommune.no, all utleie skal gå gjennom henne.

Klikk her for å lese referat fra møtet

Her kan du laste ned utleiereglementet

Brannøvelse i Hølera lørdag 17. mars

BrannI forbindelse med prosjektet ny E16 mellom Fønhus og Bagn, skal Statens Vegvesen blant annet fjerne det gamle posthuset nord for Hølerafossen. Sør-Aurdal brann- og redningsvesen har i den forbindelse fått anledning til å benytte dette huset for verdifull øving av røykdykkere og brannberedskapen for øvrig.

Huset vil bli påtent ved 11 tiden denne lørdagen, og selve brannøvelsen antas å vare til ca. kl. 16:00. I denne perioden kan det påregnes at E16 mellom avkjøring til Sæterbygda og Olmhus vil bli delvis stengt og / eller stengt i kortere perioder. Samtidig vil brannvesenet gjøre sitt ytterste for en mest mulig smidig trafikkavvikling under denne viktige øvelsen som er med på å styrke kommunens brannberedskap.

Ledige stillinger i Fekjærtunet

Fra og med 01.06.2012 til og med 31.12.2012, med mulighet for senere fast tilsetting, har vi ledig totalt 100% stilling som miljøarbeider / assistent ved Fekjærtunet overgangsboliger. Hjemmelen kan gjerne fordeles på for eksempel to stillinger á 50%.

Klikk her for å lese mer

Korkveld

Reinlingat'n, Reinli Grendeutvalg og Soknerådet i Reinli inviterer til musikk- og hyggekveld i Reinli Samfunnssal lørdag 24. mars klokken 19:00. Det blir underholdning med sang og musikk, åresalg og kveldsmat.

Møt opp til en trivelig musikkveld!

Last ned plakat her

Reinli Grendeutvalg

Mandag 5. mars hadde Reinli Grendeutvalg styremøte. Det ble blant annet diskutert Reinli.no og skilting av turstier. Referat fra møtet ligger på grendeutvalgets sine sider, og du kan lese det ved å klikke her.

Åpningstider for Makalausbua påsken 2012

Palmelørdag: 10:00 - 21:00  
Palmesøndag: 10:00 - 18:00 Onsdag 4. april
Mandag 2. april: 10:00 - 18:00  
Tirsdag 3. april: 10:00 - 18:00 Pizzabuffé fra 18:00 - 21:00
Onsdag 4. april: 10:00 - 24:00 Kr. 125,- pr. person
Skjærtorsdag: 10:00 - 21:00 Barn 3 - 10 år halv pris
Langfredag: 10:00 - 21:00 Barn under 3 år gratis
Påskeaften: 10:00 - 21:00  
1. påskedag: 10:00 - 18:00  
2. påskedag: 10:00 - 18:00  

Om det er for lite snø til heisene åpner vi klokken 12:00.

Resultater fra Kongsvegløpet 2012

Det ble en flott skidag, skikkelig påskestemning i tipp, topp løyper!
Både store og små skiløpere kom blide og fornøyde til mål på Åsemyra.

Se resultatlisten her

Bygdehelg i Begnadalen

Vi planlegger årets bygdehelg i Begnadalen, og datoene blir fredag 17. august og lørdag 18. august. Fredagen vil det være konsert i kirken på kvelden, og lørdagen blir aktivitetsdag og grendecup på skoleplassen og fotballbanen i Begnadalen. Bygdehelgen er et samarbeid mellom menighetsrådet, idrettslaget og bygdeutvalget.

Hilsen
Hans Allergoth

Begnadalen amatørteater viser....

"Hyttekongens datter og sauebondens sønn" av Norvald Tveit, i Begnadalen Samfunnshus lørdag 17. mars og søndag 18. mars.

Last ned plakat her

 

Kongsvegløpet 2012

Trim- og konkurranserennet Kongevegløpet går av stabelen søndag 11. mars, med start klokken 10:00 og 11:00. Klikk på bildet til venstre for å lese mer.

Resultater fra klubbrenn på Åsemyra 06.03.2012

Bagn IL - Begna IL - Begnadalen IL

61 barn deltok på klubbrennet på Åsemyra tirsdag 6. mars. Rennet gikk i klassisk stil, i tillegg var det stafett 2-mannslag.

Her kan du laste ned resultatlisten

Husker du sangen til Reinli skole?

 

Ole-Petter Andersen har laget melodien og skrevet teksten til skolesangen, noen elever på tidligere Reinli skole har også vært med på å skrive teksten. Reinli har også sin egen sang skrevet av Ola H. Sukke med melodi av Terje Vigen. Vi har vært så heldige og fått tilsendt begge tekstene med akkompagnement av Ole-Petter, klikk på linkene nedenfor.

Skolesangen: Tekst Melodi
Reinlisangen: Tekst Melodi

Årsmøte i Sør-Aurdal Historielag

Tekst og bilder: Reidar Schlytter

Torsdag 1.3.2012 avviklet Sør-Aurdal Historielag sitt årsmøte på Soltun i Garthus. Det var 31 medlemmer tilstede på årsmøtet denne kvelden.

Her kan du lese mer og se bilder fra årsmøtet

Positivprisen 2011

Positivprisen ble opprettet av Sør-Aurdal Næringsråd i 1990 og er til nå utdelt 17 ganger. Tiden er nå inne til å foreslå kandidater til Positivprisen for 2011. Alle innbyggere, bedrifter, lag og organisasjoner i Sør-Aurdal har rett til å foreslå kandidater.

Har du forslag? Send dette med en kort begrunnelse innen mandag 15. april 2012 til:

Sør-Aurdal kommune, avd. plan, næring og utbygging, 2920 Bagn, eller til e-post stig.solbrekken@sor-aurdal.kommune.no

Klikk her for å lese mer

 

Hugsar du 60-talet?

Tekst og bilder: Bjørg Dokken

I så fall – hjelp oss med å leite fram fysiske minner frå dette tiåret!

60- talet var Cuba-krise, Beatles, Twiggy, lårkort, respatex-bord med skai-trekte stålrørs-stolar, fjernsyn med sjalusidører, pastellfarga biler og mykje meir. Tiåret blir tema på årets Sommarstemnet på Bagn Bygdesamling den 9. juni. Vi vil mimre om lokale, nasjonale og internasjonale hendingar, musikk, mote, interiør, motorkjøretøy m.m.Nokon er flinke til å ta vare på gamle klede og ting. For at dette historiske tilbakeblikket skal bli så korrekt og dekkjande som mogeleg, og også morosamt, er vi avhengig av at det finst folk ”der ute” som kan låne ut noko av det dei måtte ha tilgjengeleg av slike minner til Bagn Bygdesamling.Har du – og vil du? Ta kontakt med ein av desse:

Liv Haldis Hovdet, tlf 95 10 67 42
Einar Mosleth, tlf 91 75 65 67
Bjørg Dokken, tlf 47 63 07 17

 

Reinli Fritidsklubb

Svømming med Reinli Fritidsklubb er over for denne gang og vi starter opp med skiaktiviteter i Stavadalen etter vinterferien.

Klikk her for å lese mer og se bilder fra aktivitetene

Turkarusellen 2012

Folderen for årets turkarusell er klar. Alle turmålene i folderen er skiltet og har kasser med registreringsbøker. Sør-Aurdal friskusen kåres ut fra registreringene i bøkene på alle turmålene. De som har 10 turer eller fler er med i trekningen. Selv om du ikke vil være med i konkurransen anbefaler vi at du besøker ett eller flere av de foreslåtte målene. Sør-Aurdal har en fantastisk natur å by på, sommer som vinter!

Her kan du laste ned og skrive ut folderen

Reinlingat'n

Tekst og bilde: Åse Østgård Hagen

"To be or not to be"? Det var spørsmålet som vart diskutert onsdag kveld i samfunnssalen i Reinli.

Etter eit par år med laber aktivitet ville Reinlingat’n høyre bygda si meining . Er det framleis liv laga for foreininga ”Reinlingat’n i Reinli"? – Svaret var ja! Dei ca. 30 personane som møtte opp, var svært så samstemte i dette. Reinli treng Reinlingat’n for å skape trivselstiltak for alle som bor i bygda!

Det vart bestemt at det skal væra årsmøte ein gong utpå vårparten. Der skal det veljast nytt styre og det vil bli nærare bestemt kva aktivitetar det skal satsast på framover. Det kom fram mange gode idear på møtet, men folk blir oppfordra til å koma med fleire forslag.

Det vart servert kveldsmat, og det var åresal. Medlemmar frå Seniordansen underheld og til slutt fekk folk prøve seg i ”Valdres-kviss”.

Sommarjobb ved Valdresmusea

Tekst og bilde: Einar Mosleth

Valdresmusea søkjer folkemusikarar, folkedansarar og omvisarar til sommarjobb på Valdres Folkemuseum, Bagn Bygdesamling og Bautahaugen Samlinger. Sesong frå 15. juni til 15. august.

Vi søkjer ungdom med gode formidlingsevner og kunnskapar i to framandspråk: engelsk/tysk eller engelsk/fransk. Utlysingstekst på
www.valdresmusea.no  (klikk på "Søkje jobb?" i menyen til venstre).

Søknad med cv og attestar sendast innan 20. mars til Valdresmusea AS, Tyinvegen 27, 2900 Fagernes.

”Skogens magiske muligheter”

Kom og hør foredraget om trebrukens historie og om hva vi kan bruke skogen til i framtida. Foredraget holdes av administrerende direktør i Viken Skog BA, Ragnhild Borchgrevink.

Fredag 9. mars klokken 17:30 på Sørum Gjestehus.

Åpent for alle!

Årsmøtet i Sør-Aurdal Skogeierområde holdes i etterkant klokken 19:00, og alle andelseierne ønskes velkommen. Vanlige årsmøtesaker. Husk påmelding!

Arrangør: Sør-Aurdal Skogeierområde

Resultater fra klubbrenn på Leirskogen 21.02.2012

Klubbrennet på Leirskogen tirsdag 21. februar ble en fin kveld med strålende forhold. 77 barn og unge stilte på startstreken, rennet gikk i fristil.

Her kan du se resultatene

Resultater fra klubbrenn, Åsemyra skianlegg, 14. februar 2012
Bagn IL - Begna IL - Begnadalen IL

Litt sent men her er resultatene fra klubbrennet på Åsemyra tirsdag 14. februar. 72 deltakere konkurrerte i rennet som ble arrangert i fristil.

Klikk her for å laste ned resultatlisten

Flott skiføre

Tonje Elisabeth Lien og Lene Marie Thorsrud var på skitur på Nordre Fjellstølen fredag 17. februar og kunne melde om ca. -2 grader og noe vind, men ellers kjempefint. De har tatt disse flotte bildene, klikk på dem for stort format.

    

Åpningen av musikkbingen

Fredag kveld ble musikkbingen i Begnadalen åpnet med snorklipping av ordføreren og masse flott underholdning. Det var omlag 100 personer som møtte opp og det er vi kjempefornøyde med på en fredag kveld. Engasjementet og viljen til å være med og støtte opp er meget bra i kommunen vår. Flertallet var fra Begnadalen men det var også folk fra kommunens andre bygder, noe som er kjempebra.

Om ca. en uke vil vi kåre vinneren av navnkonkurransen og trekke lotteriet, vi ønsker å få avklart dette før vinterferien. Klikk på linken nedenfor for å se navnforslagene og send din stemme på det navnet du synes passer best på sms til Hans Allergoth på telefon 902 22 083 eller på e-post til allergoth@hotmail.com.

Klikk her for å se navneforslagene

Årsmøte i Sør-Aurdal Historielag

Årsmøte på Soltun torsdag 1. mars kl 19:00

Vanlige årsmøtesaker. Veterinær Øyvind Tronstad kåserer om Valdres' første veterinær. Medlemmer og andre historieinteresserte er velkomne.

Enkel servering

Hilsen Styret

Ny side med lenker

Ny side med mange nye lenker er opprettet, klikk på "Lenker" på menyen til venstre. På siden finner du blant annet lenker til lokale sider, nettsider i Valdresregionen, nyheter og busstider. Det er gledelig å se at nettsiden til Søndre Fjellstølen er oppe igjen.

Årsmøte i Reintun Forsamlingshus BA

Fredag 2. mars 2012, klokken 19:30

Årsmelding. Regnskap. Valg. Vedtekstsendringer.

Eventuelle saker meldes til styrets formann Bjørn Trygve Dokken minst 1 uke før møtet.

På grunn av krav om tilpassing til den nye samvirkeloven, må det foretas en endring i vedtektene til Reinli forsamlingshus BA. Den nye loven gjelder fra 1. januar 2013 og vedtektene må godkjennes av årsmøtet. Alle selskap med avgrenset ansvar (BA) må endre organisasjonsform til samvirkeforetak (SA). Vi håper at flest mulig møter opp på årsmøtet. Det er på denne måten dere kan være med å bestemme hvordan huset skal drives og brukes i framtida!

Enkel servering!

Hilsen Styret

Reinlingat'n

Styret i Reinlingat'n inviterer til treff onsdag 22. februar klokken 19:00 i Reinli Samfunnssal. Etter en lang pause ønsker de å komme i gang igjen, og oppfordrer alle til å møte opp med meninger og ideer om videre drift.

Her kan du laste ned invitasjonen

Årsmøte i Bagn IL 15. mars

Årsmøte i Bagn Idrettslag blir den 15. mars på SAUS i Glashuset klokken 19:00. Saker som skal opp på årsmøte må være styret i hende før 28. februar.

Saker til årsmøtet kan sendes på e-post til idrettslaget@bagn.no eller Bagn Idrettslag, Postboks 25, 2929 BAGN

Bilfører 65+

Folkeuniversitetet Innlandet i samarbeid med Statens Vegvesen og eldrerådene arrangerer kurset ”Bilfører 65+” på Fagernes, Valdres trafikkskole, Valdresvn. 27, 6. 8. og 13 mars. Kurset koster kr. 950,- og påmelding bør skje innen 27. februar på telefon 400 08 330 eller www.folkeuniversitetet.no.

Det eneste vi kan bidra med her i Sør-Aurdal er kanskje felles kjøring.

Hilsen

Sør-Aurdal eldreråd

Dagny Dahlen
leder

Last ned plakat her

Åpning av Sør-Aurdals musikkbinge

Førstkommende fredag klokken 18:00 vil det være åpning av musikkbingen vi har fått til Sør-Aurdal. Ordføreren vil komme og stå for den offisielle åpningen, så vil festen fortsette inne i Begnadalen samfunnshus. Kulturskolen vil stå for en del av underholdningen, samt band av noen flotte ungdommer, også håper vi å få med oss skolebarna opp på scenen. Det vil bli servert kaffe, brus, kaker og vafler til underholdningen. Det vil også bli salg av lodd, med mange flotte premier som f.eks. billeter til konsert på Valdres Scene, mat og fruktkurv, gavekort, samt masse annet spennende stort og smått.

Da håper jeg å se deg på fredag.

Hilsen
Begnadalen bygdeutvalg - Musikkbingegjengen
Hans Allergoth

Les mer om musikkbingen her

Se på NRK 1 søndag kveld

Følg med på programmet "Fjellfolk" på NRK 1 i kveld, søndag 12. februar. Der skal Solbjørg Kvålshaugen fra Reinli være med, ikke ofte det er reinlinger i tv-ruta. Programmet begynner klokken 20:15 og vil gå fire søndager fremover.

Les mer her (foto: NRK)

Smørekurs på Åsemyra onsdag 15. februar kl 18:30

Førstkommende onsdag holder Bagn Sport ved Bjørn Erik Hippe smørekurs. Kurset blir på et nivå for deg som er relativt fersk. Bjørn Erik vil vise oss at skismøring ikke trenger å være så vanskelig på det nivået de fleste av oss er på. Etter denne kvelden vil du garantert få mer glede av dine skiturer.

Aktiviteter med Barnas Turlag

Klippet fra hjemmesidene til DNT Valdres

 

Søndag 12. februar, Beitostølen Helsesportsenter

Barnas Turlag Valdres inviterer til klatring og halleik med noe å bite i for barna på Beitostølen Helsesportsenter fra kl. 16-18. Fra kl. 18-19 er det muligheter for bading i svømmehallene med to basseng, på hhv. 28 og 34 grader. Deltakelse er gratis for familier med medlemmer i Barnas Turlag. For andre familier koster det kr. 100 (pr. familie) å være med. For halldelen sitt vedkommende er det bare å komme. Men for at vi har en grov formening om hvor mange som kommer til bassenget, er det fint dersom de familiene som skal være med på svømminga gir et hint i forkant om antall. (tlf. 47907848 eller e-post valdres@turistforeningen.no)

Søndag 19. februar, Ski, ake og skøytedag ved Rogne Skule

Tid: 12–15. Gratis og åpent for alle. Barnas Turlag Valdres holder varm grill. Ta med egen mat og drikke samt det man vil ha med av ski-, skøyte- og akeutstyr. Barnas Turlagsmedlemmer: Husk turkortet. For de større barna blir det muligens arrangert skiskyting med lufpistol. Det blir tilgang til toalett på Rogne skole. For mer informasjon, ta kontakt med Gunn Marit Dahlen Myhre TLF. 46898262

Resultater klubbrenn 7. februar på Leirskogen

Telenorrenn – tirsdag 7. februar, Leirskogen skianlegg, klassisk.

Bagn IL – Begna IL – Begnadalen IL

78 deltakere fullførte under fine forhold. Etter rennet var det premieutdeling for alle som har vært med og gått Telenorrenn.

Se alle resultatene her

Gla’sang fra korkameratene

Tekst og bilder: Anne Dyve

Sør-Aurdalkoret og Vestre Slidre Sanglag leverte så det monnet da de inviterte til konsert på Bagn. Alle sanger var hentet fra de 4 velkjente korkameratene, og vi fikk høre visefavoritter i fleng. Vi kan nevne Gammal Amazon, Ambassanova, En natt forbi, Kjærlighetsvisa, Anna på Grand Canaria, Ti tusen tommeltotta… Med enkle utkledninger og rekvisitter levde kameratene seg inn i rollene og serverte den ene sprudlende låta etter den andre. De hadde dessuten med seg hjelpere som krydret forestillingen ytterligere. Skolekoret fra 6. og 7. klasse ved Bagn skole bidro med sang i tillegg til 4 swingdanserer fra 10.klasse på SAUS.

Les mer her

SØR-AURDAL RENNET 2012

Idrettslagene Hedalen, Bagn, Begna og Begnadalen inviterer til krets og landsrenn i fristil langrenn, Sør-Aurdalrennet, den 18. februar 2012 kl 12:00.

Sted: Hedalen i Valdres, lysløype ved Hedalen skole.

Les mer her

Bygdekinoen i Reinli Samfunnssal mandag 6. februar

alt tekst
  Klokken 18:00, Løvenes konge 3D (norske stemmer)
Aldersgrense: 7 år
Bli med på livets uendelige sirkel - Se Disneys Løvenes Konge for første gang på kino i 3D!
Omtale Trailer

 
alt tekst
  Klokken 20:00, Mission: Impossible - Ghost Protocol
Aldersgrense: 15 år
Vinterens største actionbegivenhet står for døren når Tom Cruise er tilbake i rollen som spesialagenten Ethan Hunt i Mission: Impossible - Ghost Protocol.
Omtale Trailer

 

Barnas Turlag

Søndag 5. februar klokken 12:00 - 15:00 blir det familiedag i Valdres Skisenter med aktiviteter, mat og moro. Dagen er samtidig det offisielle startskuddet for Barnas Turlag Valdres. Det blir natursti, grilling, aking og tilrettelegging for skicross. Premie, gratis pølser, saft og popkorn til alle barn. Klubbhuset til Skrautvål IL vil være åpent slik at man kan gå inn og varme seg innimellom, toaletter er også tilgjengelig. Arrangementet er gratis og åpent for alle, medlemmer som ikke-medlemmer. Vi har også fått tips om at maskoten til Barnas Turlag, fjellreven Turbo, kanskje dukker opp dersom han rekker frem til Valdres. Det er også en mulighet for at hest og slede vil kunne tilby kanefart for dem som ønsker det. Klubbhuset i skisenteret vil være åpent og oppvarmet, her er god plass slik at man kan komme inn og varme seg om det er kaldt ute.

Vel møtt til en spennende, morsom og livlig dag i Skrautvål.

Åpningstider for Makalausbua i vinterferien

Makalausbua har disse åpningstidene i uke 8 og 9:

Mandag – lørdag klokken 10:00 - 17:00

Søndag klokken 10:00 - 18:00

VELKOMMEN!

 

Reinli Grendeutvalg

Grendeutvalget har sine egne sider hvor du finner styresammensetningen, referat fra møter, årsmelding og vedtekter. Der finner du også informasjon om leie av Reinli Samfunnssal og priser for annonsering på Reinli.no.

Klikk her for å komme til sidene

Sagn og soge i Søndre Ourdahl 2012

Er du interessert i lokalhistorien? Vet du om noe som flere bør få kjennskap til? Du er hjertelig velkommen som bidragsyter i Sør-Aurdal historielags hefte ”Sagn og soge i Søndre Ourdahl 2012”. Vi ønsker småstubber, historier, skrøner, rim og regler, og ikke minst bilder. Kom med det du har liggende, i hodet eller skuffen. Det du minst tror kan være av interesse. Ikke behøver det være så veldig gammelt heller. Utviklinga går fort, og det som vi opplevde i går, er historie i morgen.


Bidrag kan sendes/leveres til et av medlemmene i redaksjonskomiteen:

Kristian Berglund   kristianoberglund@hotmail.com
Trond Bråten        trbraten@bbnett.no  
Dagny Dahlen       dagdalen@bbnett.no Siri Olea Gjerdalen   bgjerdal@bbnett.no
Sigrid Haugen       sigrid@hedalen.no Anette Hougsrud      h-houg@online.no

Sør-Aurdal historielag håper på din hjelp til å kunne fortsette tradisjonen med å gi ut ”Sagn og Soge” annethvert år!

Sommeråpne barnehager og SFO tilbud

Sør-Aurdal kommune vil tilby åpne barnehager hele sommeren 2012, i første omgang som en prøveordning. I Reinli tas det utgangspunkt i en åpen avdeling med miks av store og små barn.

Les mer om sommeråpne barnehager her

Sør-Aurdal kommune ønsker også å tilby barn på 1. - 4. årstrinn og barn med særskilte behov på 1. - 7. årstrinn, et tilbud om sommeråpen SFO. Ved Bagn skole vil tilbudet bli gitt i uke 26, 27, 32 og 33 klokken 07:30 - 16:30, påmeldingsfristen er 1. mars.

Les mer om SFO tilbudet her

Temakveld med Inger Bergkastet

Utdanningsforbundet i Sør-Aurdal arrangerer temakveld med fagbokforfatter og foredragsholder Inger Bergkastet.

Mandag 20. februar kl. 19:00 i glasshuset på SAUS.

TEMA: Utfordringer i barnehage og skole.

Inger Bergkastet er allmennlærer og spesialpedagog med over 20 års erfaring som kontaktlærer og sosiallærer. Hun arbeider nå i Majorstuteamet som er en del av Veiledningstjenesten i Oslo kommune. Hun ble tildelt prisen som årets foredragsholder i 2010. En høythengende pris blant Confex’ flere hundre foredragsholdere. Denne prisen går til en person som klarer å kombinere sin faglige dyktighet med stor formidlingsevne og som formidler viktig kunnskap med stor faglig tyngde. Møtet er åpent for alle som er engasjerte i barnehage og skole.

VI GLEDER OSS!

Med vennlig hilsen Utdanningsforbundet i Sør-Aurdal

Årsmøte i Sør-Aurdal Arbeiderparti

Mandag 13. februar 2012 kl 19.00 på Begnadalen skole, Peisestua.

Vanlige årsmøtesaker.

Saker som ønskes tatt opp på årsmøte må være styret i hende innen 6. februar 2012.

Vi ønsker gamle og nye medlemmer velkommen.

Styret

Sør-Aurdal kommune informerer

Ungdommens kulturmønstring (UKM) for hele Valdres tok, som tradisjonen er, skikkelig av lørdag kveld i kulturhuset på Fagernes. Alt fra tunge rockeband via folkemusikk til nydelig sang, musikal og dans ble presentert fra scenen. Og i utstillingen var både masker, malerier, skisser, bilder og digitale tegninger. Flere av sceneinnslagene var fra Sør-Aurdal eller med Sør-Aurdøler representert, og mange Sør-Aurdøler stod også på lista over innleverte bidrag til kunstutstillingen.

Les mer her

Er du en kulturutøver under 20 år eller er dere en gruppe kulturutøvere under 20 år?
NÅ har dere muligheten til å motta et stipend på 10.000 kroner! Det må vel være et drømmestipend?
Vi vil høre om drømmen din/deres!!

Les mer her

Digitalt Museum

På de norske museene finnes store og spennende samlinger. Tradisjonelt har disse først og fremst blitt presentert i museenes utstillinger og bøker. Store deler av samlingene har derfor sjelden eller aldri blitt vist for publikum. Målet med Digitalt Museum er at museenes samlinger skal være lett tilgjengelig for alle interesserte, uavhengig av tid og sted. Håpet er at samlingene nå enklere skal kunne brukes til studier, undervisning og bildesøking.

 

Her finner du Bagn Bygdesamling og Valdres Folkemuseum

 

 

Klikk her for å komme til Galleri NOR, Nasjonalbibliotekets fotodatabase, med gamle bilder også fra Reinli

Vinteraktivitetene er i full gang i Stavadalen!

Tekst og bilder: Åse Østgård Hagen

Flotte isfosser ligger på rekke og rad langs etter fjellrekka innerst i Stavadalen. Søndag var det to isklatrere i aksjon i en av dem. Mer om isfossene kan du lese her: http://www.isklatring.no/valdres/stavedalen.html

 I Stavadalen skisenter var det full aktivitet i begge bakkene. Det er masse snø og fine forhold både for store og små - http://stavadalen.no/

Klikk på bildene nedenfor for å se de i stort format. Det siste bildet er tatt ved Kavlebrua.

Makalausbua

Lørdag 11. februar holder Makalausbua stengt på grunn av privat arrangement. Denne dagen blir det enkel kafé i heisbua.

 

Ledig omsorgsleilighet ved Solbraut bu - og servicesenter og Høve i Reinli

Det er ledig leilighet ved Høve i Reinli. Fra ca 1. mars 2012 er det også ledig ved Solbraut bu- og servicesenter. Leilighetene er godt tilrettelagt for eldre og uføre. Leilighetene tildeles etter kriterier fastsatt av kommunen. Omsorgsleilighet er ingen lovpålagt tjeneste, men et tilbud kommunen kan velge og ha.

Les mer om forutsetningene for å få tildelt bolig på kommunens nettsider

 

Resultater fra Telenorrenn på Leirskogen 24.01.12

Stilart: Fristil / Langrennscross

Til sammen 50 ivrige barn og ungdommer trosset 17,5 minus grader og deltok på Telenorrenn på Leirskogen tirsdag 24. januar.

Løypelengdene ble forkortet for alle klasser på grunn av kuldegradene. Det var imidlertid tre ulike distanser å velge mellom: lang, mellomlang og kort løype.

Her kan du laste ned resultatlisten

Skilting av stier

 

Valdres natur- og kulturpark har fått kr. 1.125.000,- i støtte fra Gjensidigestiftelsen til skilting av 150 stier i Valdres. Sør-Aurdal kommune har gjennom en årrekke hatt et godt samarbeid med idrettslagene i kommunen om Turkarusellen. 25 turmål er til nå skiltet og tilrettelagt i Turkarusellen med registreringsbøker, og fem nye turmål er planlagt i 2012. Dette er et godt grunnlag å bygge videre på.

Kommunen inviterer nå alle til å komme med forslag til turruter og turmål som bør skiltes. Midlene kan også nyttes til informasjonstavler i tilknytning til turmålene. Frist for innspill: 15. mars 2012.

Klikk her og les mer på nettsidene til Sør-Aurdal kommune

Frivilligsentralen informerer

Sør-Aurdal Frivilligsentral sitt kontor holder stengt fra 25. januar til 6. februar på grunn av ferie.

Fredag 27. januar klokken 19:00 er det ungdomsklubb på Fossvang, les mer her

Onsdag 8. februar klokken 18:00 er det seniordans i gymsalen på Hedalen Skole. Seniordansere fra øvre del vil delta og lære bort, les mer her

Årsmøtet 18. januar 2012

Reinli Grendeutvalg avholdt sitt årsmøte onsdag 18. januar. 17 fremmøtte diskuterte blant annet årsmeldingen, økonomien og veien mellom Reinli og Bagn. Styret ble gjenvalgt og utvidet med et medlem - redaktøren for Reinli.no. For å lese mer om utbyggingen av E-16, klikk her

Et annet spørsmål som ble diskutert er hvordan vi skal få engasjert flere i Reinli, spesielt de yngre. Hva kan du som leser dette tenke deg å være med på og hva kan du bidra med? Arrangementkomitéen som blant annet skal planlegge 17. mai og juletrefesten må også ha et nytt medlem. Vil du være med å bidra, send en e-post til grendeutvalget eller sms til 996 90 757.

Klikk her for å lese referatet fra møtet                    Last ned årsmeldingen her

UKM deltakere fra Sør-Aurdal

Lørdag 28. januar blir Ungdommens Kultur Mønstring arrangert i Kulturhuset på Fagernes. Vi er stolte av å kunne presentere flott ungdom fra vår kommune på UKM Valdres også i år. Av 40 påmeldte sceneinnslag er det 7 innslag med Sør-Aurdøler. Det er totalt 17 kunstutstillere og av disse kommer 6 fra Sør-Aurdal.

Les mer her

Seven til Sør-Aurdal

Lørdag 18. februar kommer jentegruppa Seven til Begnadalen kirke. Barn født før 2006 ønskes spesielt velkommen til å være med på øving sammen med gjestene, matøkt og deretter å delta på festkonsert.

Les mer her

 

Nytt fra Fivilligsentralen i Sør-Aurdal

Vangsteins spiller til dans på Fossvang fredag 20. januar kl. 18:00 - 20:00, inngangsprisen er kr. 50,-.

Last ned plakat her

Sør-Aurdal Frivilligsentral vil lage en barnevaktsentral hvor de ønsker både gutter og jenter til å stå på en ringeliste som kan kontaktes når noen trenger barnevakt. De som står på listen får betalt og blir godt tatt vare på, og må være med på et kurs som helsesøster skal holde tirsdag 24. januar kl. 16:30 på Fossvang. For mer informasjon, klikk på linkene nedenfor.

Barnevaktsentral          Hva er Barnevaktsentralen

VELKOMMEN TIL FAGSEMINAR OG ÅPENT MØTE OM SELVHJELPSFORSTÅELSE
– et viktig verktøy i det breie folkehelsearbeidet –
&
SELVORGANISERT SELVHJELP
gruppenes rammer/innhold – det offentliges ansvar, roller og muligheter

Stabburshella Fagernes, onsdag 7. mars kl. 17:30 - 20:00.

Les mer her

Åpning av Musikkbingen i Begnadalen

Tid: Fredag 17. februar kl. 18:00.

Sted: Begnadalen skole.

Offisiell åpning av musikkbingen og arrangement i gymsalen med musikk og rikholdig underholdning, utlodding og salg av vafler og kaffe m.m.

Arrangør: Begnadalen Bygdeutvalg og Sør-Aurdal kommune

VELKOMMEN!

 

Les mer om musikkbinger her

Hva skal Musikkbingen hete?

Som mange sikkert alt har fått med seg, er musikkbingen på plass ved skolen i Begnadalen. Vi håper mange vil benytte seg av tilbudet som nå har kommet til kommunen. Men bingen må få et navn, og derfor ønsker vi å utfordre alle i kommunen til å komme med navnforslag. Det beste forlaget vil bli annonsert på den offisielle åpningen av bingen fredag 17 februar, og vinneren vil selvfølgelig bli premiert. Så bruk din kreativitet og la "de små grå" jobbe frem et spenstig, dristig, morsomt, inspirerende, informerende og bra navn.

Forlagene kan sendes til meg på e-post allergoth@hotmail.com innen fredag 10 februar.

Hilsen

Hans Allergoth, Begnadalen Bygdeutvalg / Musikkbingegjengen

Ungdommens Kulturmønstring 2012 i Valdres

Lørdag 28. januar

Sted: Nord Aurdal kulturhus

Scenemønstring / konsert kl 17:00, utstilling i pausen ca. kl 18:30

Billetter kan kjøpes på nett: www.fagerneskino.no

Forhandssalg av billetter på brukertorget i Nord Aurdal, tlf. 61 35 90 00

Barn t.o.m. 20 år kr. 100,-, voksne kr. 200,-

Salg av rundstykker, pizza, pizzabagetter, kaker, kaffe og brus m.m. i kulturhuset kl. 12:00 - 21:00 v/ 10. klasse på SAUS.

Arrangør: Kulturkontorene i Valdres

Resultater fra skirennet 17. januar

Da har vi fått resultatene fra Telenor-karusellrennet på Åsemyra. Det var 74 glade skiløpere fra Bagn, Begna og Begnadalen IL som deltok på et godt, norsk vinterføre.

Klikk her for å laste ned resultatene

Skal det være no' mer før vi stenger?

Sør-Aurdalkoret og Vestre Slidre sanglag synger viser av Gitarkameratene på SAUS søndag 5. februar klokken 18:00. Prisene ved inngangen er kr. 150,- for voksne (kr. 125,- ved forhåndskjøp av billetter fra et kormedlem), kr. 50,- for barn under 16 år og gratis for barn under skolealder.

Klikk på bildet til venstre for å laste ned plakat.

 

Maleriet på Reintun

Åse Østgård Hagen har sendt oss bilde og historien om maleriet som henger på sceneveggen på Reintun. Maleriet ble malt i 1941 og restaurert i 2004.

Klikk her for å lese mer

Husk årsmøte til Reinli Grendeutvalg

Årsmøte til grendeutvalget finner sted i Reinli Samfunnssal onsdag 18. januar klokken 19:00.

Saksliste:

1.  Valg av ordstyrer og sekretær
2.  Årsmelding
3.  Regnskap
4.  Eventuelt
5.  Valg

 

Resultater fra klubbrennet på Leirskogen 10. januar

77 deltakere fullførte klubbrennet på Leirskogen på tirsdag under fine forhold. Rennet gikk i klassisk stil og hadde løpere fra Bagn, Begna og Begnadalen IL.

Les mer på Bagn.no

 

 

 

Bygdekinoen

Bygdekinoen starter det nye året med å vise filmene "Alvin og Gjengen 3" og "Simon og Eiketrærne" i Reinli Samfunnssal tirsdag 17. januar. Andre filmer man kan glede seg til er blant annet "Løvenes Konge 3D", "Varg Veum - De døde har det godt" og "Mission Impossible - Ghost Protocol".

Møt opp og støtt opp om Bygdekinoen!

alt tekst
  Kl 18:00, Alvin og gjengen 3
Aldersgrense: Alle
Alvin, Simon, Theodor og Chipettene lever livets glade dager som bare de kan gjøre, dansende og syngende om bord på et cruiseskip i Karibien. Men når ulykken er ute og de havner over bord, skylles de i land og strandes på en tropisk øy...
Omtale     Trailer

 
alt tekst
  Kl 20:00, Simon og Eiketrærne
Aldersgrense: 11 år
SIMON OG EIKETRÆRNE bygger på Marianne Fredrikssons mest bejublede og elskede roman av samme navn. Den er en internasjonal bestselger, og nå kommer endelig filmen, den første filmatiseringen av bøkene hennes.
Omtale     Trailer

Hyttekongens datter og Sauebondens sønn

Begnadalen amatørteater informerer om at årets oppsetting flyttes til mars. Vi ønsker alle velkommen til premiere lørdag 17. mars kl. 18:00 i Samfunnssalen, eller forestillingen søndag 18. mars samme tid og sted.

Resultater fra klubbrennet 3. januar

Her er resultatene fra årets første klubbrenn, som fant sted på Åsemyra 3. januar.
62 barske skiløpere fra Bagn IL, Begnadalen IL og Begna IL trosset snødrevet i årets første skirenn! Bra jobba!

Klikk her

Nyttårsfest og etterpå-lag på Fossvang

Frivilligsentralen i Sør-Aurdal inviterer til "rivningskveld" på Fossvang tirsdag 10. januar klokken 18:00. Pepperkakehusene som ble laget på Luciadagen skal rives - og spises opp.

Les mer her

Åpningstider for Makalausbua og Stavadalen Skisenter

Fra 6. januar 2012 gjelder disse åpningstidene:

Skiheisene
Alle dager kl. 10:00 - 16:00

Makalausbua
Lørdag kl. 10:00 - 17:00
Søndag kl. 10:00 - 18:00

Velkommen
 

MAKALAUSBUA HOLDER STENGT 28. JANUAR PGA. PRIVAT ARRANGEMENT

Enkel kafé i heisbua denne dagen.

Terminliste skisesongen 2011/2012

Her kommer endelig terminliste for skisesongen. Først klubbrenn er førstkommende tirsdag på Åsemyra. Skigruppene i Bagn, Begna og Begnadalen IL inviterer unge og eldre til en ny sesong med skirenn og skiglede vinteren 2011 – 2012.

Les mer på Bagn.no

Hjertestarter (med kurs) til Bagn IL

Bagn IL har vært så heldige å få en hjertestarter og et tilhørende førstehjelpskurs for inntil 20 personer. Dette er gitt av mikkofondet.no gjennom blostrupmoen.no

Kurset holdes mandag 6. februar og starter kl 17:00. Kurssted offentliggjøres senere.

Hvem ønsker å delta? Bagn IL ønsker at flest mulig skal kunne bruke hjertestarteren og inneha kunnskap om førstehjelp på arrangementer der mange mennesker er samlet, og håper derfor at kurset blir fulltegnet. Det er en stor og viktig gave vi har fått og vi håper DU melder deg på kurs.

 

Meld deg på til:

May Kristin Bergene tlf: 90898317, e-post:
may.bergene@gmail.com

Klikk her og les mer om kursinnholdet

 

Samhandlingsreformen: Hva skjer i regionene rundt oss?
 
 
Sør-Aurdal Arbeiderparti inviterer til åpent møte på Fossvang i Bagn onsdag 4. januar kl 18:00
 
- Hvilke utfordringer ser regionene Gjøvik/Land/Toten og Ringerike?
 
- Hvilke løsninger velger de ulike regioner/kommuner
 
Ordfører i Nordre Land Liv Solveig Alvstad og Spesialrådgiver Sveinung Homme presenterer.
 
Etter presentasjonene blir det paneldebatt og mulighet for spørsmål fra salen.
 
Enkel servering!

 Velkommen!