A R K I V 2. K V A R T A L  2 0 1 6


Fiskekonkurransen på Morudstranda

Lørdag 2. juli er det natursti, fiskeskole og kåring i fiskekonkurransen på Morudstranda. For å komme oss dit gjør vi som Mikkjel Fønhus - sykler. Det startes fra Fønhusbrua klokken 11:00 og fra Begna Bruk klokken 10:30, eller slutt dere til underveis. Spredt ankomst Morudstranda, alt etter tempo og vindretning. Dette er en familietur av det uformelle slaget, med et trivelig arrangement når man er vel fremme.

Vel møtt! Hilsen idrettslagene i Sør-Aurdal

Publisert 30.6.2016

 

Midtsommerfeiring på Piltingsrud

Lørdag var det god stemning på Piltingsrud Gård. På dagen var det familiedag med underholdning for de minste, ridning, foredrag og utstillere. På kvelden skapte STAUT og Ni Liv virkelig liv i publikum.

 

Se flere bilder og videoer, og les mer her

 

Videoen nedenfor viser fellesnummeret til STAUT og Ni Liv.

 

Publisert 29.6.2016

 

Invitasjon til Landsdelsmesterskap i elgbaneskyting lørdag 2. juli 2016 i Hedalen

Hedalen arrangerer for første gang Landsdelsmesterskap i elgbaneskyting og vi håper på stor deltagelse. Alle som har lyst og anledning inviteres til å komme.

Tid: Lørdag 2. juli

Påmelding: Forhåndspåmelding + klokken 09:00 - 11:00

Sted: Hedalen skytterbane 

Det vil også bli presskyting.

Publisert 29.6.2016

 

Fønhusdagene 2016

Lørdag 25. juni starter Fønhusuka 2016 med familiedag og midtsommerkonsert på Piltingsrud gård.

- Det er utrolig mye som skjer i perioden 25. juni til 2. juli i Sør-Aurdal. «Vi ønsker å sette Sør-Aurdal på kartet». Vi håper vårt program er av interesse for lokalbefolkningen og håper også på tilreisende til arrangementene, sier Ole Bjarne Strømmen på vegne av alle lag, foreninger og bedrifter som er med og arrangerer disse dagene. Klkk på bildet for å laste ned plakat

Publisert 24.6.2016

 

Vedtak i SAK om kommunemodernisering - Valdres 2020

Kommunestyret har gjort følgende vedtak i SAK 042/16 - Kommunemodernisering, Valdres 2020:

 1. Sør-Aurdal kommune velger å fortsette som egen kommune, og søker ikke sammenslåing med andre kommuner.
   
 2. Det er i saksframstillingen redegjort for de spørsmål fylkesmannen har bedt om tilbakemelding på.
   
 3. Dersom to eller flere av de øvrige kommunene i regionen søker sammenslåing, vil kommunestyret vurdere Sør-Aurdal sin status på nytt.
   
 4. Sør-Aurdal kommune vil fremdeles ta aktivt del i utviklingen av Valdres som region og bidra til gode løsninger basert på godt kunnskapsgrunnlag og gjensidig respekt
   
 5. Sør-Aurdal kommune ønsker å utrede organiseringen av våre felles tjenester, interkommunale selskap og VNK for å få en rasjonell og oversiktlig politisk styring. Vi ser det som en fordel om dette kan utredes felles for Valdres. Sør-Aurdal kommune vil delta aktivt i dette arbeidet og ber ordfører ta felles initiativ for å sette ned et tverrpolitisk Ad hoc- utvalg. Utvalget bør bestå av 3 politiske representanter fra hver av Valdreskommunene, med målsetting om å legge frem sak for kommunestyrene senest februar 2017. Ad hoc-utvalget konstituerer seg selv på første møte, og velger hensiktsmessig arbeidsform.
   

Merknad:

Sør Aurdal kommune ønsker samarbeid med Ringerike kommune der det er naturlig for begge parter.

 Publisert 21.6.2016

 

Familiedag og jubileum

Lørdag 11. juni arrangerte styret i Bagn Bygdesamling sitt årlige museumstemne. Det var en hyggelig familiedag hvor temaet var 120 års jubileet til Norske Kvinners Sanitetsforening.

Nyvalgt leder i Bagn og Reinli Sanitetsforening, Jorunn Eid Haug, holdt tale og åpnet utstillingen som markerer 120 års jubileet, og som vil være tilgjengelig for publikum i hele sommer.
– Jeg har vært medlem i 20 år og er imponert over arbeidet sanitetskvinnene har gjort siden organisasjonen ble stiftet av Fredrikke Marie Qvam, forteller Haug. Hun brenner virkelig for dette arbeidet og de 224 medlemmene i Bagn og Reinli Sanitetsforening, som i år er 104 år. – Vi vil gjerne ha flere medlemmer, fortsetter Haug. På 60-tallet var medlemstallet på rundt 1100.

Sanitetskvinnene har mange oppgaver og bidrar innen flere områder. De har ingen statsstøtte og arbeidet er basert på frivillighet. I Bagn og Reinli har de blant annet levert mye klær til barn i asylmottak. Lokalforeningen har også levert en komfyr til Sør-Aurdalsheimen, stol til legekontoret som brukes til blodprøvetaking og skolefrokost på Bagn skole, og mange andre prosjekter. Jorunn Eid Haug oppfordrer alle til støtte foreningen og besøke utstillingen på Bagn Bygdesamling.

Trygve Bolstad fra Sør-Aurdal kulturskole hadde tatt med seg noen elever til museet, og de holdt en fin konsert med tradisjonsmusikk på Hardingfele. Bagn og Begnadalen musikkorps avsluttet dagen tradisjonen tro med kjente melodier. Korpset ble stiftet på Islandsmoen for 101 år siden og er hvert år med på museumstemnet.

 Publisert 21.6.2016

 

Konsert med Valdres Sommersymfoni "I et speil, i en gåte"

Tid: Mandag 27. juni 2016 klokken 18:30

Sted: Begnadalen kirke

LOKAL AVDELING:
Halvor Killi Grønhaug, sang
Kjell Ivar Vestrom, akk. Klaver

VALDRES SOMMERSYMFONI:
Dana Zemtsov, bratsj
fremfører suite nr. 3 i C-dur av Johann Sebastian Bach

István Várdai, cello og
Marianna Shirinyan, klaver

fremfører Cellosonate i g-moll op. 19 av Sergei Rachmaninoff

Billetter ved døren:
Voksne kr. 200,-. Barn kr. 100,-.

Velkommen! Last ned plakat her

Arrangør: Sør-Aurdal kommune

Publisert 17.6.2016

 

Reinli Stavkirke

Etter konstruktive tilbakemeldinger er sidene til stavkirken i Reinli noe endret. Nye åpningstider og priser for sommeren 2016 finner du her.

Publisert 15.6.2016

 

Stor skogbrannfare i Oppland

Vi minner om generelt forbud mot åpen ild i skog og mark i tidsrommet 15. april til 15. september, og ber om at alle er forsiktige og oppfører seg slik at det ikke oppstår brann i skog og mark. Det skal ikke mer til enn glør fra sigarettstumper eller bruk av engangsgriller i naturen for å starte en skogbrann!

Sør-Aurdal kommune
Brannsjefen

 

 

Publisert 14.6.2016

 

Gudstjenester i Reinli i sommer

10. juli, 8. søndag i treeninghetstiden
Mark 12, 28-34 Du skal elske Gud og din neste
Reinli kyrkje kl. 11.00: Gudsteneste. Signe Kvåle. Takkoffer til Amatea

Fredag 29. juli, Olsok
Luk 22, 24-27 Hersker eller tjener
Reinli stavkyrkje kl. 19.00: Avskjedsmesse for Mari Mikkelsen Western. Takkoffer til Pilegrimsvandring for konfirmantane.

14. august, 13. søndag i treeninghetstiden
Joh 15, 13-17 Jeg har satt dere til å bære frukt
Reinli stavkyrkje kl. 11.00: Gudstenesete. Maria Walfridsson.

4. september, 16. søndag i treeninghetstiden
Matt 11, 16-19 Likegyldighet og visdom
Reinli kapell/kyrkje kl. 11.00: Gudstjeneste. Vikar. 50-års konfirmantene deltar.

16. oktober, 22. søndag i treeninghetstiden
Luk 10, 25-37 Den barmhjertige samaritan
Reinli kapell kl. 11.00: Gudsteneste. Signe Kvåle. Utdeling av 4 års boka. Konfirmantpresentasjon.

Det tas forbehold om at gudstjenestelisten kan endres. Følg med i Avisa Valdres og nettsidene i kommunen.

Publisert 14.6.2016

 

Sankthansvandring

Sør-Aurdal Historielag og Bautahaugens Venner inviterer til vandring langs Hedalen natur- og kultursti Sankthansaften, torsdag 23. juni.

Vi møtes ved Hedalen stavkirke klokken 18:00, og vil være framme på Bautahaugen ca. klokken 20:00. Der er grillen varm fra klokken 19:00.

Ønsker du ikke å gå turen, er du uansett hjertelig velkommen til grilling og kaffekos på Bautahaugen. Ta gjerne med egen grillmat. BHV spanderer kaffe og saft. Vi ordner skyss tilbake til kirka for å hente biler som settes igjen der.

Publisert 13.6.2016

 

Årets konfirmanter

Gratulerer med dagen til konfirmantene Elisabeth Bjørnstad, Aleksander Navrud, Kristoffer Bøen Hjelleset og Erik Bøhn. Lengst til venstre prest Mari M. Western.

Publisert 12.6.2016

 

Frivillige lag og organisasjoner kan søke om momskompensasjon

Lotteri- og stiftelsestilsynet skal fordele 1,3 milliarder kroner i momskompensasjon til frivillige lag og organisasjoner i 2016.

Les mer om regelverket for momskompensasjon til frivillige organisasjoner på www.lottstift.no.

Ved spørsmål, send e-post til postmottak@lottstift.no eller ring telefon 57 82 80 00.

Søknadsfrist er 1. september 2016. 

Minstegrenser

For enkeltstående søkere er det minstegrenser. Etter den forenkla søknadsmodellen er minstegrensa kr. 200.000,- i totale driftskostnader, mens minstegrensa etter dokumentert søknadsmodell er kr. 14.000,- i merverdikostnader som det kan søkes kompensasjon for. Underledd trenger ikke ta hensyn til minstegrensene fordi de er med i søknaden fra sentralleddet. 

Publisert 9.6.2016

 

Klatring for alle

Klatring for alle er et samarbeid mellom Valdres friluftsråd og Valdres klatreklubb. De ønsker at alle skal få prøve klatrng, også de med en eller annen nedsettelse. Derfor inviterer de til klatring i storhallen på Leira. Det blir to dager med klatring før sommeren, og om det er interesse blir det 4 ganger etter sommeren. Det er påmelding for å vite hvor mange som kommer, slik at de har nok instrutører. Siste gang før sommeren er 12. juni og denne dagen er fullbooket. Datoer etter sommeren er ikke bestemt enda, men meld din interesse til ina.syversen@valdres.no, og nye datoer vil bli satt opp.

Publisert 9.6.2016

 

Familiedag og museumsstemne

Lørdag 11. juni inviterer Styret v/Bagn Bygdesamling og Valdresmusea til familiedag og museumsstemne på Bagn Bygdesamling. Last ned plakat ved å klikke på bildet.

Publisert 5.6.2016

 

Sør-Aurdal kommune gjør det stadig bedre

Sør-Aurdal kommune er fylkesvinner i Forbrukerrådets kommunetest 2016. For fjerde gang har Forbrukerrådet gjennomført en grundig test av alle landets kommuner.

Les mer om Forbrukerrådets kommunetest

Resultat for Sør-Aurdal kommune og fylkesoversikt

Beste kommune i Oppland og nr. 31 totalt.

– Ja, jeg er stum og ydmyk over resultatet, og atter en gang takket være mange dyktige ansatte, sier ordfører Kåre Helland til Hedalen.no, etter at Sør-Aurdal kommune med sine 70 poeng er på 31. plass, og best i Oppland, i Forbrukerrådet kommunetest.

Publisert 3.6.2016

 

cid:image001.jpg@01CF7027.27680E40Gjensidige utbetaler kundeutbytte

Gjensidige Valdres er stolte av igjen å kunne utbetale kundeutbytte. Denne gangen er det 14,6 millioner på vei ut  til kunder i Valdres. For Reinli er det samlet kr. 437.000,- som blir utbetalt til privatkunder og bedrifter. Her er det tatt utgangspunkt i postnummer 2933.

Publisert 3.6.2016

 

Resultatene fra folkeavstemmingen i Valdres

Plakaten nedenfor kan lastes ned, og inneholder resultater fra folkeavstemmingen i de fire kommunene som hadde avstemming.

Publisert 2.6.2016

 

Ordføreren kommenterer resultatet av folkeavstemmingen

Reinli.no har spurt ordfører Kåre Helland om å komme med en kommentar til valgresultatet på mandag. Her er svaret fra ordføreren:

Vi skulle ønsket oss noe mere valgdeltakelse men 48,1% gir oss også et bra råd når det er så klart i en retning som det her var med 75% mot en kommunesammenslåing. Ja siden viser godt 22%. Det som er litt forundrende er i spørsmål 2 der 52% sa ja til at vi bør fortsatt bestå som egen kommune selv om to eller tre av de andre kommunene slår seg sammen.

Dette sammen med de andre høringer og innspill skal danne grunnlag for sak den 21. juni der vi tar den endelige avgjørelsen. Senere på høsten skal vi utale oss om fylke og hvordan vi ser for oss dette. Fylkesmann gir sin innstilling til regjeringen som vil komme med en samlet vurdering av kommuner og fylkesregioner på forsommeren 2017. Det vil forundre meg stort om fylkesmann går ut og beskriver andre kommunegrenser en det befolkningen ønsker gjennom vedtak og folkeavstemminger. Det er vanskelig å spå fremtiden men slik det nå ser ut vil det igjen gå ei tid før nye vurderinger må gjøres. Reduseres de statlige budsjettene må vi vurdere om ting må endres og det trenger ikke være kommunesammenslåing men et utstrakt samarbeide.

Det handler om tjenester til våre innbyggere og hvordan vi kan få mest mulig ressurser og fordele til de.

Kåre Helland

Publisert 1.6.2016

 

Innspill om utvikling av Bagn

Frem til 20. august 2016 er det mulighet for å komme med innspill til kommunedelplanen for Bagn. Dette vil være grunnlaget for utviklingen av Bagn i fremtiden, og er viktig både for de som bor her, næringslivet og organisasjoner. Vi vet at vi trenger områder for boliger og næring, og ønsker spesielt innspill om dette, men også andre muligheter for både Bagn sentrum og området rundt. Planprogrammet gir temaområder og retningslinjer for den videre prosessen, http://www.sor-aurdal.kommune.no/Handlers/fh.ashx?MId1=645&FilId=2412. Innspill sendes skriftlig til postmottak@sor-aurdal.kommune.no, eller Sør-Aurdal kommune, Tingvollbakkin 15, 2930 Bagn. Spørsmål kan rettes til Bente Lindahl, bente.lindahl@sor-aurdal.kommune, telefon 61 34 85 35.

Reinli Grendeutvalg ønsker å minne kommunen på at vi har ledige tomter på Høve, og har sendt en henvendelse til Bente Lindahl og Svein Granli om dette. Om andre innbyggere i Reinli vil si noe om dette så er dere velkomne til å gjøre det. Send innspill til kommunen!

Publisert 31.5.2016

 

Skuffende valgdeltakelse

Da har det vært rådgivende folkeavstemning i kommunen vår. Opptellingen er gjennomført og resultatet er som følger:

Totalt var det 2547 stemmeberettigede personer i Sør-Aurdal. Av disse har 1224 personer stemt. Valgdeltakelsen var på 48,1%.

I Reinli var det 153 av 346 stemmeberettige som brukte stemmeretten sin, det vil si en valgdeltakelse på skuffende 44,2%. Noen Reinlinger har stemt i andre deler av kommunen, det vil øke valgdeltakelsen noe.

Her er svarene på spørsmålene som ble stilt, prosentvis for hele kommunen.

Spørsmål 1: Bør de fem kommunene Sør-Aurdal, Etnedal, Vestre Slidre, Nord-Aurdal og Øystre Slidre slås sammen til en Valdreskommune?

75,3% stemte NEI til sammenslåing
21,6% stemte JA til sammenslåing
(3,1% stemte VET IKKE/BLANK)

Spørsmål 2: Dersom to eller tre av de øvrige kommunene slår seg sammen, ønsker du at Sør-Aurdal skal fortsette som egen kommune?

54,6% stemte JA
27,5% stemte NEI
(17,9% stemte VET IKKE/BLANK)

Publisert 30.5.2016

 

Folkeavstemming 2016

Husk rådgivende folkeavstemming i morgen, mandag 30. mai, vedrørende kommunereformen. Det er viktig at alle stemmeberettige over 16 år stemmer, slik at det blir størst mulig valgdeltakelse. På den måten er det større sjanse for at politikerne lytter til folket. Alle stemmelokalene i Sør-Aurdal er åpne fra klokken 12:00 til 18:00. I Reinli stemmer du i Reinli Barnehage, på samme sted som ved kommunevalg og stortingsvalg. Husk å ta med gyldig legitimasjon når du stemmer!

Spørsmål på stemmeseddel - Rådgivende folkeavstemning:

Stemmeseddelen inneholder 2 spørsmål, med 3 svaralternativer på hver. 

Spørsmål 1:
Bør de fem kommunene Sør-Aurdal, Etnedal, Vestre Slidre, Nord-Aurdal og Øystre Slidre slås sammen til en Valdreskommune?

Spørsmål 2:
Dersom to eller tre av de øvrige kommunene slår seg sammen, ønsker du at Sør-Aurdal skal fortsette som egen kommune?

Det skal krysses av for ett svaralternativ på hvert spørsmål: JA, NEI eller VET IKKE

Publisert 29.5.2016

 

Folkemøte i Begnadalen

Tekst og foto: Reidar Schlytter

Onsdag 25. mai arrangerte kommunen folkemøte vedrørernde kommunereformen i Valdres. Ordfører Kåre Helland ønsket velkommen til de ca. 100 som hadde møtt opp denne kvelden. Konstituert rådmann Karin Stegarud informerte om prosessen i Sør-Aurdal og Valdres forøvrig, samt kom inn på kommuneøkonomien, nytt inntektsystem, overføringer osv. Helland informerte om intensjonsavtalen, forhandlingsutvalget og prosessen forøvrig.

Etter kaffepausen ble det mulighet for publikum å komme med spørsmål som greit ble besvart av de som var med i forhandlingsutvalget, Kåre Helland, Trine Adde Hansebakken og Harald Liodden. Det hele startet med et innlegg fra Svein Thorsrud. Les hele innlegget til Thorsrud og se flere bilder på Begnadalen.no

Til slutt takket Stegarud og Helland for møtet og oppfordret alle til å stemme på valgdagen, mandag 30.05.2016.

Publisert 28.5.2016

 

Etterlysning

Vår jakopapegøye forsvant fra Vegamotet, Begnadalen onsdag 25/5 kl. 1900. Hun lyder navnet Anna.

Jakopapegøyen er en er en mellomstor papegøye, som blir cirka 33 cm lang og veier omkring 400–490 gram. Vingespennet utgjør normalt 46–52 cm. Arten er kjent for å være smart og har lett for å lære seg å snakke. Vår Anna prater lange setninger (litt uforståelig) med både mann og kvinnestemme. Hun hilser oss med «mååårn» hver morgen – plystrer «på jentene»  og har massevis av ord og lyder. Hun er ikke glad i å sitte på en hånd som er i «løse luften»  - da føler hun seg utrygg.

Anna er glad i hvitost, druer, epler etc. Finner du Anna er det lureste du kan gjøre å tilby henne litt mat og evt et bur og klatre opp på/inn i .

Ring oss så fort som mulig på : 90038523/41674669 (Liv Barbro) eller  Elling: 95240277.

Tusen takk for at du hjelper oss!

Klem Liv Barbro og Elling

Publisert 28.5.2016

 

Friidrettsdag på Skutemobanen

28 barn og ungdom trosset værvarselet og stilte til friidrettsøvelser på Skutemobanen søndag.

På programmet sto:

Martin var kyndig veileder i kulekast og at rett teknikk hadde mye å si var det mange som erfarte!
Det var spesielt yrende liv og stort engasjement i lengdegropa, hvor nye hoppteknikker ble utprøvd med variabelt hell.

Etter dyst var det sosialt samvær over en kaffekopp ++ i kiosken.

Dette var første arrangement i Sør-Aurdalidrettens felles terminliste. Neste arrangement er:

NB! Husk at hvis du er med på minst 4 av totalt 7 arrangement så kan du vinne gavekort på kr 500,-.

Publisert 25.5.2016

 

Sør-Aurdal idrettens felles terminliste

Idrettslaga har koordinert noen av sine arrangement og laga ei felles terminliste. Hensikten er at arrangementer ikke kolliderer med hverandre, og at vi slutter opp om hverandres arrangementer – da blir det bare mer morsomt å drive idrett!

Sør-Aurdal idrettens felles terminliste 2016

Totalt 7 arrangement, de som deltar på 4 eller flere er med i trekningen av 8 gavekort a kr. 500,-.

Vel møtt!
Hedalen idrettslag      Bagn idrettslag      Begna idrettslag       Begnadalen idrettslag

Publisert 24.5.2016

 

Folkemøte om kommunereformen

Sør-Aurdal kommune inviterer til folkemøte om kommunestruktur onsdag 25. mai klokken 19:00 til 21:30 i Begnadalen samfunnshus.

Det blir informasjon om intensjonsavtalen og den prosessen som pågår i Valdres. Det vil bli avsatt tid til spørsmål og innlegg fra publikum.

Vel møtt!

Ordfører
Kåre Helland

Publisert 23.5.2016

 

Folkeavstemming 30. mai

Husk folkeavstemmingen om kommunereformen 30. mai. Stemmelokalet i Reinli er i Reinli barnehage og er åpent fra klokken 12:00 til 18:00. Spørsmålene til avstemmingen ser du nedenfor. Klikk på bildet for å laste ned plakat med mer informasjon

Publisert 23.5.2016

 

Fønhusdagene 2016

- Det er utrolig mye som skjer i perioden 25. juni til 2. juli i Sør-Aurdal. «Vi ønsker å sette Sør-Aurdal på karet» Vi håper vårt program er av interesse for lokalbefolkningen og håper også på tilreisende til arrangementene, sier Ole Bjarne Strømmen på vegne av alle lag, foreninger og bedrifter som er med og arrangerer disse dagene. Klkk på bildet for å laste ned plakat

Publisert 23.5.2016

 

Ledige kommunale omsorgsleiligheter

Sør-Aurdal kommunen har følgende ledige omsorgsboliger til fordeling:

Omsorgsleilighetene er tilrettelagte for eldre og uføre. Det bes om at søknad sendes tildelingskontoret innen 3. juni 2016. Les mer her

Publisert 21.5.2016

 

Folkemøtet på Fagernes 19. mai vedr. kommunereformen

I tillegg til de fem ordførerne var følgende debattanter med på møtet i Fagernes kulturhus torsdag 19. mai, vedrørende kommunereformen.

Les mer og se hele sendingen fra møtet her

 
Publisert 21.5.2016

 

Feiringen av nasjonaldagen

Her følger en bildeserie med glimt fra 17. mai feiringen i Reinli, barnetoget i Bagn og russetoget i Fagernes. Klikk på bildet og følg linken.

Det ble en tradisjonell feiring av nasjonaldagen. Mange startet dagen i Bagn og reiste opp til Reinli etter barnetoget. Her gikk rosetoget fra samfunnssalen til bautaen, hvor Marianne Haldis Jensen sa noen ord og bla på kransen. Takk til Ragnhild Muldbakken Røang for fin krans. I enfullsatt samfunnsal ble det også i år en hyggelig sammenkomst med kaffe, kaker, kiosk- og loddsalg. 8. og 9. klasse sto for kiosksalget og fikk inntekter til skoletur. Resten av arrangementet sto Reinli Fritidsklubb bak, og overskuddet går til aktiviteter for ungene i bygda.

Olaug Hjelleset hadde fått med seg Hannah, Tuva, Eilin og Camilla til å holde tale for dagen. Arnstein Kvaal ledet det hele med stø hånd, i år som i fjor. Og noen barn i fritidsklubben hadde øvd inn en dans til Elvis Presley sin All Shook Up, under kyndig ledelse av Mona Storbråten Kvaal. Underholdningen ble satt stor pris på og alle var med på allsang til 17. mai sangene.

Takk til alle som bidro med oppgaver i forbindelse med dagen. Det er en fin tradisjon at vi fortsatt kan feire 17. mai i Reinli, noe mange setter pris på. Forhåpentligvis vil dette fortsette i mange år fremover, og Reinlinger stiller opp og hjelper til med arrangementet. Dette er vi avhengige av for at det fortsatt skal bli feiring av nasjonaldagen i Reinli Samfunnssal.

Publisert 19.5.2016

 

Ny utgave av SA-Posten

Før nasjonaldagen lå en ny utgave av Sør-Aurdalposten i postkassene til innbyggerne i Sør-Aurdal og Nes i Ådal. Her kan du lese web-utgaven, klikk på bildet.

 

 

 

 

 

Publisert 19.5.2016

 

JA - NEI - VET IKKE

Reinli.no i samarbeid med Langsveien.no sender live streaming fra folkemøtet på Fagernes 19. mai, vedr. kommunereformen og den forestående folkeavstemningen 30. mai. Sendingen fra kulturhuset på Fagernes starter klokken 18:55 og vil også kunne sees i sin helhet på YouTube senere.

Publisert 16.5.2016

 

17. mai i Reinli

Bilde fra feiringen i 2012

Reinli Fritidsklubb er for tredje gang arrangør av feiringen av nasjonaldagen i Reinli. Oppgavene er fordelt, dugnaden er gjennomført og vi er klare for 17. mai feiring i Reinli Samfunnshus. Takk til alle som stiller opp og bidrar til at vi fortsatt kan feire 17. mai i Reinli. I tillegg til foreldre i fritidsklubben er det mange andre i bygda som er med og bidrar, og det er vi avhengige av.

Som vanlig er det inngangspenger, og detg er kiosk- og loddsalg i samfunnssalen. Siden det ikke er mulig å ta ut kontanter til vekslepenger i bankene lenger, håper vi at alle tar med småpenger, men noe veksel har vi. Det jobbes med andre betalingsløsninger, som helt vil erstatte kontanter fremover.

Klikk her for å se hvem som har ansvarsoppgaver, kanskje finner du ditt navn

17. mai program for Reinli
08:00             Flaggheising ved barnehagen og Reintun.
09:45             17. mai gudstjeneste i Reinli kapell ved sokneprest Mari M. Western.
11:30             Blomstertog og bekransning av bautaen.
12:00             Gratis kaffe og kaker, loddsalg og kiosksalg.
12:30             Tale for dagen, og underholdning ved Reinli Fritidsklubb.
13:00             Leker for barna ute.
14:00             Trekning og utdeling av premier. Takk for i dag og vel hjem.
Inngang kr. 100,- pr. familie og kr. 50,- for enkeltpersoner. Trekning av fruktkurv på inngangsbilletten.

Publisert 14.5.2016

 

Kormunikasjon

Hva er kormunikasjon? Det var spørsmålet Sør-Aurdalkoret og Vestre Slidre sanglag tok for seg i sin oppsetting for en fullsatt gymsal på Sør-Aurdal ungdomsskole søndag 8. mai. Her ble den digitale revolusjonen satt på agendaen, og alle nye måter vi kommuniserer på i dag. Også pressen fikk sitt i åpningssangen Verdens sang, av Ørnulf Juvkam Dyve. Les mer her

Noen sanger fra konserten:

 

Publisert 14.5.2016

 

Gjentok suksessen fra i fjor

Lørdag 7. mai var det stor dugnad i Reinli. Styrene i Reintun Forsamlingshus, Reinli Sokneråd og Reinli Grendeutvalg samarbeidet også i år om en felles dugnad i bygda. Det var i 2015 at de forskjellige styrene ble enige om å gå sammen om en felles dugnad. Lørdag var det klart for årets dugnad, og det ble ny rekord i antall deltakere. Rundt 70 små og store stilte opp med river, spader, motorsager og traktorer, for en vårrengjøring av bygda.

Sosialt samvær ble det også tid til. I menighetssalen ble det disket opp med pølser, vafler, kaker, mineralvann og kaffe. Mangetok også med sg kaffekoppen ut i det fine været. - Dette er en tradisjon vi må ha i mange år fremover, sier Marianne Haldis Jensen. Neste år får vi kanskje med oss barnehagen også på en felles dugnad. Flott at så mange stiller opp og gjør Reinli klar til nasjonaldagn.

Klikk på bildet for bildeserie fra dagen.

Publisert 13.5.2016

 

Trollrock 2016

Idol-dommer Vinni og hans faste våpendrager Pope Dawg har igjen sveivet i gang hitmaskineriet! For første gang tar de med hele balletten til Beitostølen og Trollrock for å spre danseglede og allsang på grensen til vanvidd.

Syv år etter at de slapp kritikerroste «The Oslo Agreement» og herjet landets hitlister med «Lonesome Traveler» er Paperboys endelig tilbake. Duoen med flere Spellemannpriser og en rekke hits på samvittigheten slapp nylig de første låtene fra prosjektet «Be like water».

Duoen, som fant hverandre i Tanzania på slutten av 80-tallet (!), har gjort seg svært bemerket i norsk hiphop. De tok musikken ut til massene og gjennom superhittene Barcelona, Lonesome traveller, Tomorrow, Wiggle it og One day, ble musikken allemannseie. Nå er de tilbake med et brak og fortsetter i samme spor: hitter på løpende bånd.

Torsdag 28.juli står de på hovedscenen på 900m, og man trenger ikke være redd for at Paperboys ikke skal takle den tynne lufta. De er vante med å være på toppen og i sentrum av norsk musikk.

Publisert 13.5.2016

 

Hedalen skytterlag

Vårstevnet 2016 mellom Hedalen, Begnadalen, Begna og øvre Ådal blir lørdag 4. juni. Påmelding klokken 09:00 - 11:00. Dette er et godkjent 30 skudds stevne for trening på skudd før storviltprøven. Det blir kulesti på skytterbanen i Hedalen med store treff og poengtelling. Maks avstand er 100 meter. Møt opp alle skyttere i Sør-Aurdal, nå har dere mulighet til å gjøre unna alle de obligatoriske 30 treningsskuddene på en dag. Så kan dere kun dra på banen senere og skyte 5 rett i blinken.

Publisert 12.5.2016

 

Konserter 10. mai i Den kulturelle spaserstokken

Den 10. mai blir det igjen konserter i Den kulturelle spaserstokken.

Sør-Aurdalsheimen klokken 11:30

Hedalen bo- og servicesenter klokken 14:00

Klikk på bilde for å laste ned plakat

Publisert 6.5.2016

 

Stor dugnad i Reinli 7. mai

Vi gjentar suksessen fra i fjor og arrangerer felles dugnad i Reinli lørdag 7. mai klokken 10:00. Styrene i Reinli Sokneråd, Reintun Forsamlingshus og Reinli Grendeutvalg samles også i år til en vårrengjøring av bygda. Etter dugnaden blir det enkel bevertning i menighetssalen.

Møt opp og bli med og gjør Reinli klar til 17. mai. Håper på en like vellykket dugnad som i fjor, hvor det var mange ivrige Reinlinger.

Publisert 3.5.2016

 

"Gøy og Gammen, ung og gammel leker sammen"

Hedalen ungdomslag inviterer til en musikalsk forestilling på Nordre Lokalet. Revygruppa påpeker undertittelen; "- Hedalen Ungdomslag - nå også med ungdommer!"
 
Du er velkommen til forestilling klokken 17:00 (tillatt for alle), eller klokken 20:00 (18 års aldersgrense grunnet salg av øl/vin).
 
Etter forestillingen inviterer Hedalen ungdomslag til bygdefest/offentlig fest, med Live-musikk.
 
Billettpris: Barn kr. 50,- og voksne kr. 150,-. Kombibillett forestilling/fest kr. 250,-. Kun fest kr.150,-
 
Billettbestilling:
Anne Ingunn på telefon 909 13 689 eller e-post ingunngroenhaug@hotmail.com
Bodil prå telefon 959 92 438 eller e-post bodil@hedalen.no 

Klikk på bildet for å laste ned plakat

Vel møtt!

Publisert 3.5.2016

 

Folkeavstemming - kommunestruktur

Informasjon om stemmesteder og tider for stemmegivning

Valgstyret vedtok i sak 001/16 gjennomføring av Rådgivende folkeavstemning.

Husk å ta med gyldig legitimasjon når du stemmer.

Følg kommunens sider om folkeavstemmingen her

Forhåndsstemmegivning i resepsjonen på kommunehuset:

Forhåndsstemmeperiode 18.-27. mai kl. 09.00 - 15.00
Utvidet åpningstid fredag 20. mai til kl. 20.00.

Institusjonsstemmegivning tirsdag 24. mai:

Sør-Aurdalsheimen kl. 10.00 - 12.00
Hedalen bo- og servicesenter kl. 14.00 - 15.30

Frist for å søke om hjemmestemming:

Tirsdag 24. mai kl. 11.00

Valgdag 30. mai 2016:

Stemmested
Tidspunkt
Bagn, Tingvoll kl. 12.00 - 18.00
Reinli barnehage kl. 12.00 - 18.00
Leirskogen grendehus kl. 12.00 - 18.00
Begnadalen skole kl. 12.00 - 18.00
Hedalen barne- og ungdomsskole kl. 12.00 - 18.00
Publisert 2.5.2016

 

Håkon Rydland ansatt som ny rådmann i Sør-Aurdal

Kommunestyret i Sør-Aurdal vedtok i sitt møte den 28. april å ansette Håkon Rydland som ny rådmann etter Erland Odden. Rydland kommer opprinnelig fra Lindås utenfor Bergen, og har vært rådmann i Vestre Slidre siden 2014. Han er utdannet siviløkonom, og har hovedtyngden av sin yrkeserfaring fra privat næringsliv, bl.a. flere år i Asia i jobb for Ekornes-konsernet. Før han begynte som rådmann i Vestre Slidre, var han også en periode daglig leder ved Tonsåsen Rehabilitering.

Kommunestyret fattet samtidig vedtak om at John Løvmoen – nåværende kommunalsjef i Nordre Land kommune - tilbys stillingen dersom Rydland skulle takke nei.

Kåre Helland

Ordfører

Publisert 30.4.2016

 

Alle barn skal bli sett, hørt og tatt på alvor - Odinstiftelsen

Anti-mobbegruppa i FAU ved Bagn skole inviterte Odinstiftelsen for å holde foredrag om mobbing for elevene ved Bagn skole, Sør-Aurdal ungdomsskole (SAUS) samt alle foreldre til skolebarn i kommunen, 18. og 19. april.

Les mer og evalueringen av odinstifftelsen, av Marielle Moen, her

 
Publisert 30.4.2016

 

Årsmøte i Reinli Grendeutvalg

På siste styremøte i Reinli Grendeutvalg ble det bestemt at årsmøtet blir mandag 2. mai klokken 19:00 i Reinli Samfunnssal. Møt opp og følg med på hva som skjer i bygda. Til behandling foreligger vanlige årsmøtesaker. Har du saker du ønsker behandlet, send de inn til redaksjonen@reinli.no innen lørdag 30. april.

Enkel bevertning, vel møtt!

Hilsen styret i Reinli Grendeutvalg.

Publisert 25.4.2016

 

Bjørn Kleiven i fri dressur

Sammen med Bagn og Begnadalen Musikkorps lagde Bjørn Kleiven god stemning i et fullsatt Begnadalen Samfunnshus lørdag 16. april. Publikum lo høylytt da den ene frittalende figuren etter den andre entret scenen.

Bjørn Kleiven sin verden foregår i hans egen fantasibygd Kvakne. Der finner man personer som Gufrid Stusslistuggu og Briggs A. Stratton, som blant flere besøkte Begnadalen denne kvelden.

Les mer her

 
Publisert 25.4.2016

 

1. mai i Sør-Aurdal

1. mai arrangementet i Sør-Aurdal er i år i Bagn.

Klokken 12:00 Gudstjeneste ved soknesprest Signe Elisabeth Kvåle.
Klokken 13:00 1. mai tog med Bagn og Begnadalen Musikkorps, rute: Bagn kirke til Fossvang.
Klokken 13:45 Etter toget samling på Fossvang:

Arrangør: Sør-Aurdal Arbeiderparti

Publisert 22.4.2016

 

Generalforsamling - Begna Bruk

 

 


 
 
 

 

 

 

Publisert 21.4.2016

 

Skogkulturarbeider i Sør-Aurdal - tilskudd 2016

Årets tilskuddsramme til skogkulturarbeider fra staten ved Fylkesmannen i Oppland gir rom for å opprettholde gunstige tilskuddsmuligheter også i 2016. Det forpliktende treårige samarbeidsprosjektet for å øke skogkulturinnsatsen i alle 6 Valdreskommunene er nå inne i sitt andre år. Tilskuddene i kombinasjon med skattefordelene ved bruk av skogfond gjør det svært gunstig å finansiere skogkulturarbeider.

Annen viktig og aktuell informasjon om skogbruk (eks. om skogsbilveger) finnes også på nettstedet til Sør-Aurdal kommune under "Næring og Landbruk".

Tilskuddsatsene denne sesongen blir:

- Markberedning 30 %

- Ungskogpleie 35 % 

- Stammekvisting 30 %

Ta gjerne kontakt med prosjektleder for skogkultur, Kai Reidar Dølven på telefon 951 66 479, for bistand til å vurdere mulighetene som er på skogeiendommen.

Publisert 20.4.2016

 

 

 

 

Norsk Rakfiskfestival kåret til ”Årets Valdresambassadør2016”

PRESSEMELDING

Under Valdreskonferansen på Thon Hotel Fagernes onsdag ble Norsk Rakfiskfestival kåret til Årets Valdresambassadør. Det er Visit Valdres som deler ut prisen som kan gis til en person eller organisasjon som har gjort Valdres kjent nasjonalt eller internasjonalt.

Siden 2010 har tidligere Valdres Næringsforum vært ansvarlig for denne prisutdelingen, men da selskapet i høst slo seg sammen med Valdres Destinasjon og dannet Visit Valdres AS, var det naturlig at prisen ble videreført i den nye organisasjonen.

En jury på 5 personer fra næringsliv og det offentlige Valdres har funnet Norsk Rakfiskfestival verdig til prisen. Juryen peker blant annet på at Norsk Rakfiskfestival har, gjennom tålmodighet, hardt arbeid og kreativitet, blitt den desidert største og best besøkte festivalen i Valdres.

- Norsk Rakfiskfestival, og alle de som står bak, har gjort noe med stoltheten og identiteten for oss som både lever, bor og driver næring her, heter det i juryens begrunnelse.

Juryen framhever i tillegg at festivalen har ført til at en normalt stille helg i november for turist- og hyttedestinasjonen Valdres nå kan vise til en omsetning på mer enn 40 millioner kroner. Norsk Rakfiskfestival har i tillegg blitt et av de viktigste virkemidlene for å utvikle merkevaren Valdres videre. Ikke bare for Fagernes-området, men for hele regionen.

Det er nå 23 år siden eventyret startet og festivalen er stadig i positiv utvikling; både i forhold til organisering, økonomi og nye kreative idéer og konsepter som gjør at gjestene kommer tilbake år etter år. Kultur og Valdrestradisjoner har hele tiden vært i fokus. Dette er en festival som få i Norges land ikke har hørt om – og hvor kommer rakfisken fra? Valdres naturligvis!

Publisert 20.4.2016

 

Uheldige Henry ut til barnehagene

– Ingen er for unge til å lære førstehjelp, sier Marit Råheim fra Sør-Aurdal Røde Kors. I disse dager får alle barnehagene i Sør-Aurdal besøk av Råheim som overleverer dukken Henry, Røde Kors sitt eget opplæringsopplegg i førstehjelp for barnehagebarn

Les mer her

 
Publisert 18.4.2016

 

Historie, del 4 av 4

Tekst og foto: Anne Marit Framnes

Flere bilder og mer historie finner du her

Skuleåret 1959-60 – Kyrkjebøen Skule

1. rekke: Turid Fremgaard, Anne Marie Stavedal, Anne Marie Muldbakken, Berit Bråten, Anne Karin Haraldsen, Solbjørg Røang, Ingrid Ødegård, Randi Hagene og lærar Mary Lunden.

2. rekke:  David Olsen, Trygve Bergheim, Gudmund Sandviken,Ingeborg Rustøe, Astrid Marie Kvaal, Torhild Dokken, Bjørn Sandviken og Geir Sandviken.

3. rekke: Olav Torfinn Bøen, Ole Einar Norstad, Tormod Rustøe, Trygve Reidar Bakken, Svein Vilhelmshaugen, Tormod Muldbakken,  Svein Gunnar Østgård,  Josef Olsen og Bjørn Gunnar Østgård.

Publisert 18.4.2016

 

Fønhusdagene i Mikkjel Fønhus sitt rike

Lørdag 25. juni
Familiedag på Piltingsrud gard. Gruppa STAUT spiller på kvelden.

Søndag 26. juni:
”Vassfardagen” fra klokken 11:00 - 15:00 på Skrukkefyllhaugen i Vassfaret. Arrangør: Vassfaropplevelser i samarbeid med blant annet Rovdyrsenteret i Flå og SNO. Visning av filmen «Trollelgen» om kvelden på Søre lokalet i Hedalen.

Tirsdag 28. juni
Litteraturdag på biblioteket i Bagn fra klokken 10:00 - 15:00 med fokus på forfatterskapet til Fønhus, med utstillinger og foredrag. Arrangør: Sør-Aurdal folkebibliotek. Visning av filmen «Trollelgen» på biblioteket.

Onsdag 29. juni
Guidet tur til bjørnehiet «Festningen» i Vassfaret, fra klokken 17:00 - 20:00. Arrangør: Vassfaropplevelser.

Torsdag 30. juni 
Åpning av stien og tur til Tjuv-Hanshula klokken 18:00. Arrangør: Mikkjel Fønhus-foreningen og DNT Valdres. Visning av filmen ”Trollelgen” på Piltingsrud gard etter turen.

Fredag 1. juli
Fiskekonkurranse: Langedrag bru - Rustebakke bru fra kl. 18.00. Arrangører: Langedrag Camping, Morudstranda Kolonicamping, Bagn og Reinli jeger og fiskerforening og Sør-Aurdal grunneierlag Begna Elv.

Lørdag 2. juli
På Morudstranda: Avslutning og innveiing i fiskekonkurransen fra klokken 12:00 - 12:30. Natursti og fiskedag for barn fra klokken 12:00 - 15:00 v/ Bagn og Reinli jeger- og fiskerforening. Sykkel-løp: Start nordfra fra Fønhusbrua klokken 11:00 og start sørfra fra Begna Bruk klokken 10:30, med innkomst på Morudstranda. Arrangører: Idrettslagene i Sør-Aurdal. Offentlig fest på kvelden ved Morudstranda Kolonicamping.

For et mer detaljert program når dagene nærmer seg, følg med på facebook, mikkjelfonhus.no, bygdesidene på nett og aviser.

Publisert 17.4.2016

 

BJØRN KLEIVEN OG GUFRID STUSSLISTUGGU I FRI DRESSUR

Publisert 15.4.2016

 

Historie, del 3 av 4

Tekst og foto: Anne Marit Framnes

4. og 5. klasse ved Kyrkjebøen skule 1963

Fremste rekke frå venstre: Ingrid Østgård, Kirsten Fremgaard,  Liv Fremgård, Randi Østgård, Tove Vilhelmshaugen, Kari Hjørdis Dale (lærar), Hanna Fremgaard, Gunhild Knutshaugen, Oddbjørg Moen og Anne Marit Lien.

Bakre rekke frå venstre: Asbjørn Bakkom, Johannes Haraldsen, Erland Fremgaard, Arne Rustøe, Ola Røang, Svein Østgård, Ola Kollsgård, Svein Arild Hagen, Knut Ødegård og Hallgeir Røang.

Heilt bakerst: Jan Vestvik (lærar).

Publisert 13.4.2016

 

Ny utgave av Sør-Aurdalposten

Maiutgaven av Sør-Aurdalposten er under utarbeidelse, og deadline er 28. april. Her vil vi få med 17. mai programene i Sør-Aurdal og andre saker som har stått på bygdesidene vinteren og våren 2016.

Ønsker du å ha med saker, og / eller har lyst til å skrive for SA-Posten, send tekst og bilder til redaksjonen@reinli.no.

Vi håper at flere vil være med å bidra med saker. Noen ungdommer som ønsker å skrive og ta bilder? Det vil være en nyttig erfaring og ta med seg.

Publisert 12.4.2016

 

Mer historie, del 2 av 4

Tekst og foto: Anne Marit Framnes

6. og 7. klasse ved Kyrkjebøen skule 1964

Fremste rekke frå venstre: Turid Fremgaard, Anne Karin Haraldsen, Berit Bråten, Elisabeth Fremgaard, Margot Sæther (lærar), Ingrid Østgård, Esther Kjellaug Hasle, Randi Hagene, Gunhild Knutshaugen, Anne Marit Lien, Kirsten Fremgaard og Hanna Fremgaard.

Andre rekke frå venstre: Ola Einar Norstad, Ola Kollsgård, Trygve Bergheim, Ola H. Sukke (lærar),  Anne Marie Stavedahl, Astrid Margot Stavedahl, Solbjørg Røang, Torhild Dokken, Bjørn Østgård, Svein Gunnar Østgård og Asbjørn Bakkom.

Bakre rekke frå venstre: Svein Vilhelmshaugen, Olav Torfinn Bøen, Geir Sandviken, Arne Rustøe, Svein Arild Hagen og Ola Røang.

Publisert 10.4.2016

 

Litt historie, del 1 av 4

Tekst og foto: Anne Marit Framnes

Klasse ved Kyrkjebøen Skule 1959

Fremste rekke frå venstre: Svein Arild Hagen, Anne Marit Lien, Ingrid Østgård, Kirsten Fremgaard, Mary Lunden (lærar),  Laila Lyhus, Hanna Fremgaard, Gunhild Knutshaugen og Ola Røang

Bakre rekke frå venstre: Ola Kollsgård, Asbjørn Bakkom og Arne Rustøe

Publisert 8.4.2016

 

Reinli kapell 17. april

Klokken 18:00: Salmekveld med Mari Mikkelsen Western. Det blir bildefremvisning av innvielsen av kapellet i 1965 og fra 50 års jubilet i 2015. Takkoffer til Menighetsfakultetet.

ALLE ER HJERTELIG VELKOMNE!

Publisert 7.4.2016

 

ÅRSMØTE

Eiere til Frivilligsentralen i Sør-Aurdal innkalles til årsmøte,

Tirsdag 3. mai 2016, klokken 19:00 på Fossvang.

Til behandling: Vanlige årsmøtesaker.

Saker som ønskes tatt opp på årsmøte sendes styret innen 26. april 2016. Kan sendes på e-post til Frivilligsentralen: post@sor-aurdal.frivilligsentral.no

Eiere av Frivilligsentralen har mottatt skriftlig melding om årsmøte. Eiers representanter møter med tale- og stemmerett. Andre med tilknytning til sentralen har møte- og talerett.

Vel møtt!

Mvh. styret.

Publisert 5.4.2016

 

Velkommen til årsmøte i Sør-Aurdal skogeierområde 2016

Fredag 8. april på Valdres Mathus, Bagn, klokken 19:00.

I tillegg til vanlige årsmøtesaker kommer vi til å ha fokus på tømmerpris.
Hva er årsakene til enkelte store forskjeller i tømmerpris i Viken Skog?
Hvordan er vår sagtømmerpris på gran og furu i forhold til andre områder?
Får vi betalt for å ha kort vei til industri (Begna Bruk)?

Servering av middag. Velkommen!

Påmelding til Marit på e-post: hougsrud@bbnett.no, eller på sms: 954 58 848.

Publisert 2.4.2016

 

Rekordbesøk i Stavedalen

– Vi har hatt ny publikumsrekord i påsken i år og besøkstallene er stigende, forteller Mona Stavedal. – Fra i fjor har vi har hatt rundt 35 % økning i omsetning, legger Vidar Stavedal til. Sammen driver ekteparet Stavadalen Skisenter og Makalausbua, og er meget fornøyde med årets påske. Les mer her

 

Publisert 1.4.2016