A R K I V  2 0 1 1


Juletrefest i Reinli Samfunnssal

4. juledag var det juletrefest i Reinli Samfunnssal. Det var Soknerådet, Grendeutvalget og Kari Kollsgård som arrangerte festen, og 26 familier var med og gjorde dette til en koselig kveld. Det ble servert kakao, kaffe og kaker, og det var gang rundt juletreet. Vi fikk besøk av nissemor og nissefar som hadde med godteposer til barna og det var utlodding av fruktkurv, den heldige vinneren var Aleksandra Bjørnstad. Festen ble trygt ledet av Oddvar Fremgaard. Klikk på bildet nedenfor for å se flere bilder.


Nytt fra Stavadalen Skisenter og Makalausbua

Barneparken åpner 26. desember og er åpen fra klokken 10:00 til 15:00.

Makalausbua har disse åpningstidene i julen:

25. desember klokken 12:00 til 16:00
26. desember - 1. januar klokken 10:00 til 16:00
2. januar klokken 10:00 til 18:00
 


Skisesongen har startet

Snøen har kommet og skisesongen er i gang. Klikk på kartet til venstre for å se når løypene på Fjellstølen sist ble kjørt opp. Du kan også se hvor løypemaskinen befinner seg akkurat nå. Skisporet.no kan du også laste ned til din mobil, Android og iPhone. Les mer om vær og føreforhold ved å følge linken i menyen til venstre, her finner du også webkameraer fra forskjellige steder i Valdres.

Ole-Petter Andersen var på skitur lørdag 17. desember og tok bildene nedenfor, klikk på dem for stort format.

 

Noe grunne skispor, og enkelte steder stikker litt buskas opp, men ellers fine forhold på Søndre Fjellstølen

Noe grunne skispor, og enkelte steder stikker litt buskas opp, men ellers fine forhold på Søndre Fjellstølen

Sola står lavt om dagen - og det var litt kjølig; -15 grader

Sola står lavt om dagen - og det var litt kjølig; -15 grader

En ganske stor flokk med reinsdyr holder til på Bjødalsfjellet

En ganske stor flokk med reinsdyr holder til på Bjødalsfjellet

Nordre Fjellstølen i lav vintersol med Jotunheimen bak

Nordre Fjellstølen i lav vintersol med Jotunheimen bak


Skispor på Åsemyra

Også på Åsemyra meldes det at skiløypene ligger klare. Her blir sesongens første klubbrenn arrangert tirsdag 20. desember klokken 18:30, påmelding fra klokken 18:00.


Julehilsen fra Frivilligsentralen i Sør-Aurdal

Klikk på bildet for å lese hilsenen fra Frivilligsentralen


Fest på Reintun 3. juledag

Tirsdag 27. desember klokken 20:00 til 01:00 blir det 3. dagfest på Reintun. Aldersgrense er 18 år og inngangsprisen er kr. 150,-, legitimasjon må forevises ved inngangen. Det blir kiosksalg og Vangsteins spiller til dans.

Styret i Reintun Forsamlingshus.


Populære skogplankurs i Sør-Aurdal

Mjøsen Skog BA leverte sommeren 2011 skogplaner til 330 skogeiere over et produktivt skogareal på 518 253 daa i Sør Aurdal kommune. Dette har vært et betydelig og omfattende arbeid for oss, sier avdelingssjef for Areal og ressurser Geir Korsvold.

 

Klikk her og les mer

 


Juletrefest

Årets juletrefest blir avholdt i Reinli Samfunnssal 4. juledag klokken 19:00. Sett av kvelden allerede nå og still opp sammen med dine sambygdinger. Arrangementskomiteen har fordelt arbeidsoppgaver blant innbyggerne i Reinli. Kanskje kommer nissen, kommer du? Inngangspris er kr. 50,- pr. familie.

Last ned plakat her

Her kan du se arbeidsoppgavene

 


Bagn speidergruppes 50-års jubileum

Søndag 4. desember feiret speidere i Bagn og Begnadalen sammen med familier og venner at det er 50 år siden Bagn speidergruppe ble stiftet. Dagen begynte med speidergudstjeneste i Bagn kirke etterfulgt av samling i Glasshuset på SAUS. Her ønsket Maren Rønnaug Sæteren Hippe velkommen og fortalte litt fra historien til Bagn speidergruppe. Det ble servert gløgg, saft og kaker, speiderne fikk utdelt ferdighetsmerker og det var speideropptagelse. Vi fikk se bilder av hva speiderne har gjort det siste året og en utstilling av speiderutstyr og bilder opp gjennom tidene. Dagen ble avsluttet ute med natursti og grilling av pølser. Klikk på bildet til venstre for å se flere bilder fra dagen.

 


Bygdekino tirsdag 6. desember

Tirsdag 6. desember viser Bygdekinoen "Happy Feet 2" i 3D klokken 18:00, og "Arme Riddere" klokken 20:00 i Reinli Samfunnssal.

alt tekst

 

Happy Feet 2 3D (norsk tale)
Aldersgrense: Alle
I animasjonsfilmen og oppfølgeren til Oscar-vinneren "Happy Feet" fra 2006 returnerer vi til det storslåtte og vakre landskapet i Antarktis, med full 3D og norsk tale.
Omtale     Trailer

 

alt tekst

 

Arme Riddere
Aldersgrense: 15 år
Vettskremt og blodig våkner Oscar Svendsen med en hagle i hendene i det som en gang var en anstendig strippebule ved Svinesund. Rundt ham ligger åtte lik, og foran ham står kriposetterforsker Solør og peker på ham med en pistol. For Solør fremstår det klart at han er den skyldige selv om Oscar hardnakket bedyrer sin uskyld.
Omtale     Trailer

 


Ungdomsklubb på Fossvang

Fredag 2. desember klokken 19:00 arrangerer Sør-Aurdal Frivilligsentral ungdomsklubb på Fossvang. Det vil bli vist film og servert taco.

Les mer her


UKM 2012, påmeldingen åpner 1. desember

Nå er tiden kommet for å melde seg på til Ungdommens kulturmønstring 2012.

Påmeldingen er åpen mellom 1. desember 2011 og 12. januar 2012.

UKM gir ungdommen mulighet til å vise hva de kan og hva de får til. Bredden på innslagene er store - her kan du spille instrumenter, synge, danse, trylle, spille skuespill, vise film osv.

Om du liker deg best bak et staffeli, ett fotoapparat eller lignende er det muligheter å delta med dine prosjekter på utstillingen.

Uansett hva du vil vise frem så melder du deg på via nettsiden
www.ukm.no.

Har du spørsmål vedr. UKM kan du kontakte kulturkonsulent i Sør-Aurdal kommune Gunvor Elene Thorsrud, på tlf. 613 48 527 eller på e-post
gunvor.elene.thorsrud@sor-aurdal.kommune.no


Juledisko med fritidsklubben

Fredag 25. november arrangerte Reinli Fritidsklubb juledisko i grendehuset i Stavedalen. Det var 18 barn som var med og lagde en flott kveld med musikk, dans og leker.

Klikk her for å lese mer og se bilder


Bagn speidergruppe 50 år

6.desember 2011 er det 50 år siden Bagn speidergruppe ble stiftet. Dette ønsker vi å markere og inviterer herved forhenværende, nåværende og fremtidige speidere med familie og alle andre interesserte til jubileumsfeiring 4. desember 2011.

Jubileet starter med speidergudstjeneste i Bagn kirke kl. 11:00. Rett etter gudstjenesten møtes vi i Glasshuset på Sør-Aurdal ungdomsskole til gløgg, saft, pepperkaker og pølsefest!

Det blir informasjon om speiderarbeidet, speideropptagelse, speideråret 2011 i bilder, 50 års reise i speiding, natursti og pølsegrilling ute (husk varme klær).

Vi er takknemlige om noen kan låne oss “gamle” speiderting / bilder til utstilling denne dagen.

Kontakt Maren Rønnaug innen 1. desember – tlf. 976 19 670.

Vi håper at mange vil være med oss og markere 50 år med speiding i Bagn.

Velkommen!

Speiderhilsen fra Bagn speidergruppe


Luciafest på Fossvang

Sør-Aurdal Frivilligsentral arrangerer Luciafest på Fossvang tirsdag 13. desember klokken 18:00. Det vil blant annet bli servert kaffe, saft og lusekatter.

Klikk her for å laste ned plakat


Sjåv i særklasse!

Tekst og bilder: Anne Dyve

10.klasse vil på skoletur, og det er kostbart. Lørdag kveld inviterte de til show i håp om å tjene inn penger til reisekassa. Og hvilket show vi fikk! Tenk at en klasse på bare noen og tredve tenåringer kan stable på beina så mange ulike talenter og scenekunstnere på ett brett! Vi fikk se skuespillere (som endog improviserte!), imitatorer, sangere, musikere på ulike instrumenter, dansere, akrobater,…..

Les mer på Bagn.no

 

 

 

 


Nye filmer i Reinli Samfunnssal

Tirsdag 22.11.2011 viser Bygdekinoen disse filmene i Reinli.

alt tekst

 

Kl 18:00, Blåfjell 2 - Jakten på det magiske horn (3D)
Aldersgrense: Alle
Blånissene har forsovet seg etter den lange høstsøvnen og våkner til den kaldeste vinteren de noensinne har opplevd. Nede i dalen hos rødnissene er det krise. En stor isbre truer med å knuse gården de bor på. Bonden har alt forlatt gården, og rødnissene blir snart tvunget til å gjøre det samme. Kan Dronning Fjellrose hjelpe rødnissekongen Dreng?
Omtale     Trailer

 

alt tekst

 

Kl 20:00, The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1
Aldersgrense: 11 år
I The Twilight Saga - Breaking Dawn - Part 1, blir Bella (Kristen Stewart) og Edward (Robert Pattinson) og de rundt dem konfrontert med konsekvensene av parets bryllup, bryllupsreise og en dramatisk barnefødsel. som får en sjokkartet effekt på Jacob Black (Taylor Lautner).
Omtale     Trailer
 


Reinli Grendeutvalg sitt årsmøte er utsatt

Grunnet dobbelt booking av Reinli Samfunnssal er årsmøtet utsatt til onsdag 18. januar klokken 19:00.

Gå inn på grendeutvalgets sider for å finne sakslisten


HUSK "Sjåv med SHOW" på SAUS lørdag 19/11

Vi minner om at 10. klasse ved SAUS setter opp ”Sjåv med Show” Lørdag 19. november kl. 19:00 i gymsalen på Sør-Aurdal Ungdomsskole.
Billetter selges i døra og vi åpner billettsalget og kafeen kl. 18:00.
Kom og sjå(v)

Last ned plakaten her


2. dagfest på Fossvang

Støttegruppa i Bagn IL ønsker å gjenoppta tradisjon med 2. dagfest på Fossvang.
Swing Duo spiller til dans. Aldersgrense 18 år. Inngangspris: kr. 100,- frem til kl. 21:30 og kr. 150,- etter kl. 21:30. Konkurranse og kåring av beste nisselue. Ta på lua og møt opp.


Kurs i bruk av nye skogbruksplaner

I forbindelse med nye skogbruksplaner vil det bli avholdt grendevise kurs for alle som ønsker det. Kursene vil ha en generell gjennomgang av planen, men tilpasses deltagernes nivå og ønsker med tanke på innhold og fokusområder. Ta gjerne med ektefeller og neste generasjon hvis det er eiendomsoverdragelse i nær framtid. Husk å ta med planen din til kurset. Eventuelle kurs i bruk av Allma kommer senere.

Klikk her for å lese mer


Valg av brukerrepresentanter til råd for funksjonshemmede

Rådet for mennesker med nedsatt funksjonsevne skal velge sine brukerrepresentanter for 4 nye år. Alle brukerorganisasjonene oppfordres til å komme med aktuelle kandidater.

Frist for å komme med forslag er utsatt til 20/11-2011.

Les mer her


Stem på klubben i ditt hjerte

Bli med og stem frem ditt favoritt idrettslag. Du kan stemme mellom 12. og 25. november, vinneren vil få en pengepremie. Klikk på bildet nedenfor og les hvordan.


SJÅV MED SHOW

10. klasse setter opp showet "Sjåv med show" i gymsalen på SAUS lørdag 19. november kl. 19:00. Showets leder, Malin Haugen, kan fortelle at deler av klassen har jobbet med program og ideer siden i våres og i høst har resten av klassen deltatt i forberedelser og øvelser.

Klassen har mange talenter innenfor mange grener; musikk, sang, humor, freerunning og mye mer. Det er noe av dette de nå ha satt sammen til et show som de ønsker å presentere for alle som måtte ønske å tilbringe noen timer en lørdagskveld med å trimme lattermusklene og kose seg over god musikk. Kiosksalg med kaker, kaffe og brus er en selvfølge i trivelig lag.

Klikk her for å laste ned plakat


Reinli Fritidsklubb

Fritidsklubben starter opp med svømming torsdag 3. november. Det blir svømmekveld hver torsdag klokken 17:30 til 19:00 frem til 1. desember.

Les mer her


Har du bilder fra årene 1930 - 1970?

Sør-Valdres Rotary skal lage et bind 2 av boka ”Sør-Aurdal, bilder fra en svunnen tid”, som kom ut i 1985. Rotaryklubben ønsker derfor bilder fra perioden 1930 – 1970, som belyser disse temaene: Arbeid og næringsliv, kultur, skole og kirke, idrett og fritid, kjøretøy og kommunikasjon.

Har du aktuelle bilder som du vil låne ut, så kontakt en av disse:

Trond Bråten tlf. 975 94 537, Mikael Dølven tlf. 913 34 971, Bjørn Gjerdalen tlf. 918 11 277 eller Sigrid Haugen tlf. 970 72 433.

Du kan også ta med bildene på møtet på biblioteket i Begnadalen tirsdag 1. november kl. 18:00, eller på biblioteket i Bagn tirsdag 8. november kl. 18:00.

 

 

 

 


Sør Aurdal Frivilligsentral

Frivilligsentralen inviterer til ungdomsklubb på Fossvang fredag 4. november kl. 19:00 og til fest fredag 28. oktober kl. 18:00 - 20:00. Ungdomsklubben på Fossvang er hver annen uke, alle partallsuker.

Last ned oppslag om ungdomsklubben her

Hver torsdag kl. 18:00 er det gå-gruppe i Reinli, oppmøte i krysset nedenfor barnehagen.

Klikk her for å laste ned oppslag om gå-gruppen

Hver torsdag kl. 18:00 er det seniordans, ukene med oddetall er i Reinli Samfunnssal og ukene med partall er på Fossvang. Neste dans i Reinli er torsdag 10. november.

Her kan du lese mer om aktivitetene


Årsmøte i Reinli Grendeutvalg

Styret i Reinli Grendeutvalg innkaller til årsmøte onsdag 23. november klokken 19:00 i Reinli Samfunnssal. Saker som ønskes behandlet meldes styret v/ Ragnhild Kvale på e-post ragnhik@online.no eller på tlf. 996 90 757,  innen onsdag 16. november.

Sakslisten for årsmøtet:

1. Valg av ordstyrer og sekretær
2. Årsmelding
3. Regnskap
4. Eventuelt
5. Valg

 


Rakfiskkveld i Makalausbua lørdag 5. november kl. 19:00

Det er fortsatt ledige plasser til kvelden.
Prisen er kr. 350,- (cocktail og 1 drikke til maten inkludert).
Vangsteins spiller opp til dans.

Påmelding til Ragnhild Kvale på tlf. 996 90 757 eller e-post ragnhik@online.no

 

 


Resultatene fra TV-aksjonen 2011

Resultatene fra årets innsamlingsaksjon er klare, stor takk til alle bøssebærere og alle som har gitt penger. Bøsseresultatetene for Sør-Aurdal ble kr. 88.760,50 og i Reinli ble det samlet inn kr. 10.090,50. Pr. innbygger ble det samlet inn kr. 45,39 i Sør-Aurdal mens landsgjennomsnittet er kr. 36,92.

Klikk her for å lese mer


20 170,- til TV-aksjonen fra SAUS

Tekst og bilde: Anne Dyve

Tidligere denne uka ga alle elevene på SAUS én dags arbeid til TV-aksjonen. De fikk jobb i lokalt næringsliv eller oppdrag hjemme i form av rydding, vasking, vedstabling etc. Totalt tjente elevene kr. 20 170,- som uavkortet går til TV-aksjonen og arbeidet med å fjerne miner og klasebomber. Kristian, Anna og Oda fra elevrådet på SAUS føler de har vært med på noe viktig og de oppfordrer alle til å ta godt i mot bøssebærerne i ettermiddag og gi så det monner

 

 

 


Bygdekinoen 25. oktober

Tirsdag 25. oktober kommer Bygdekinoen med to nye filmer til Reinli. Klokken 18:00 vises "Ole Brumm" og klokken 20:00 "Johnny English Reborn". Klikk på bildene for å lese om filmene og for å se trailer.

 


Ledig stilling som førskolelærer

Med forbehold om kommunestyrets godkjennelse er det f.o.m. 01.01.12 ledig 100% stilling som førskolelærer i barnehagene i Sør-Aurdal. Stillingen er ikke fast knyttet til en bestemt barnehage, det vil kunne variere fra år til år hvilken av de tre barnehagene førskolelæreren skal jobbe ved, bl.a. avhengig av antall barn / plasser.

Les mer her


Eldrefest i Sør-Aurdal

Eldrerådet og Pensjonistforeningen i Sør-Aurdal markerte eldredagen søndag 16. oktober med fest på Sørum Gjestehus i Begnadalen. I alt 60 gjester ble ønsket velkommen av leder for eldrerådet i Sør-Aurdal Dagny Dahlen.

Klikk her for å lese mer og se flere bilder fra markeringen

Tekst og bilder: Reidar Schlytter


Barneleir 19. og 20. november

På Ildjarntunet blir det barneleir for 1. - 7. klassinger lørdag 19. og søndag 20. november. Helge H. Hafsås vil sammen med kona Britt Marie og studenter fra Menighetsfakultetet lede samlingen.

Klikk her for mer informasjon


Det nye formannskapet i Sør-Aurdal

Torsdag 13. oktober hadde kommunestyret sitt første møte etter valget. Kåre Helland (SP) ble gjenvalgt som ordfører og Svein Bakke (AP) som varaordfører. Det nye formannskapet vil se slik ut de neste fire år:

Kåre Ragnar Helland (SP)
Svein Bakke (AP)
Magne Damslora (AP)
Kari Britt Olmhus Øyhus (SP)
Emmy Bakkom (AP)
Oddvar Fremgaard (TPK)
Geir Ståle Bjørnstad (FRP)

Klikk her for å lese mer fra møtet


Bygdekinoen beklager

Etter henvendelse til Bygdekinoen har vi fått følgende beklagelse etter tirsdagens avlysning:

"Vi beklager sterkt at det ikke ble visning i går og at beskjed ble sendt samme dag som visning skulle være. Vi forsøkte i det lengste å få reparert maskinen, men måtte gi opp".

De oppsatte filmene får dessverre ikke en ny dato men Bygdekinoen er tilbake 25. oktober med "Ole Brumm" og "Johnny English Reborn".


Ny nettside for psykisk helse

Valdres Viser Veg jobber med samarbeid, utdanning og forskning i lokalbasert psykisk helsearbeid, og deres nye nettside ble åpnet mandag 10. oktober. På den nye hjemmesiden vil det være mye nyttig informasjon om psykisk helse generelt og om arbeidet i Valdres spesielt. Valdres Viser Veg er et regionalt samarbeid mellom kommunene i Valdres (Vang, Vestre Slidre, Øystre Slidre, Nord - Aurdal, Sør - Aurdal og Etnedal).

Klikk her for å se den nye nettsiden

 


La bilen stå eller legg om til vinterdekk

Det er oppfordringen til Vegtrafikksentralen etter snøfallet søndag. Statens vegvesen har følgende råd til publikum: "– De som er på fjellet, og som skal hjem igjen søndag og ikke har vinterdekk på bilen, må avvente og se an kjøreforholdene. De som har tenkt seg på fjellet i dag, må skifte til vinterdekk, eller utsette turen. Også i lavereliggende strøk er det problemer, og publikum må også der være oppmerksom på vanskelige kjøreforhold."

Slik så det ut på Klavo søndag 9. oktober


Fotograf: Rune Larheim


Reinli Fritidsklubb

Da er Reinli Fritidsklubb i gang igjen og vi starter opp med nye aktiviteter. Styret hadde møte onsdag 21. september og besluttet å starte med svømming etter høstferien og det blir juledisko fredag 25. november.

Les mer her


Bygdekinoen i Reinli Samfunnssal

Tirsdag 11. oktober 2011 er det klart for nytt besøk av Bygdekinoen som skal vise disse filmene.

alt tekst

 

Kl 18:00, Knerten i knipe
Aldersgrense: Alle
Alle gode ting er tre? 23.september 2011 kommer den tredje og siste filmen om Knerten og Lillebror. I "Knerten i knipe" møter du noen skumle typer, en forundringspakke og Lille-Knerten. Og som om ikke det var nok forsvinner Knerten. Få med deg hvordan det fantastiske eventyret slutter!
Omtale     Trailer

 

alt tekst

 

Kl 20:00, Kong Curling
Aldersgrense: Alle
Tenk deg at du engang ledet laget ditt til seier i Curling-NM. Du var kjent for din pedantiske milimeterforståelse og fokuserte vesen. Så går rullgardinen ned. Det klikker for deg. Du legges inn på psykiatrisk, og hver morgen må du knaske et pillebrett langt som et vondt år. Plutselig får du vite at din tidligere trener og mentor ligger alvorlig syk, og trenger penger til en livsnødvendig operasjon i USA. Hva gjør du?
Omtale     Trailer


Medlemsmøte i Sør-Aurdal Arbeiderparti

Mandag 10. oktober 2011 klokken 19:00 innkalles det til medlemsmøte i Sør-Aurdal Arbeiderparti. Møtested er peisestua på Begnadalen Skole og tema er det nye nye kommunestyret, forslag til valg og arbeidsoppgaver.


Styremøte i Reinli Grendeutvalg

Torsdag 29. september ble det avholdt styremøte i grendeutvalget. En av sakene på møtet var bruken av Reinli Samfunnssal med tilhørende møterom. I dag er det styrer i barnehagen Anne Berit Thorsrud Lid som har nøkler og oversikt over bruken. Anne Berit kan kontaktes på telefon 913 52 037 eller e-post anne.berit.thorsrud.lid@sor-aurdal.kommune.no.

Dato for årsmøte ble satt til 23. november, mer informasjon vil komme senere.

Klikk her for lese referat fra møtet


Friskis&Svettis Valdres

Hos Friskis&Svettis får du enkel, morsom og effektiv trening til drivende god musikk! Gratis prøvetime til alle nye mosjonister. Treningstider i Sør-Aurdal er mandag kl. 19:00 og torsdag kl. 19:30 på Sør-Aurdal Ungdomsskole, og onsdag kl. 18:00 på Begnadalen Skole.

Klikk her for flere opplysninger

 


Barneidrett sesongen 2011 - 2012

Programmet for barneidretten ved Bagn Idrettslag er klart og det blir som før på tirsdager klokken 17:00 - 18:00. Informasjon er delt ut på skolen men kan også lastes ned ved å klikke på linken nedenfor.

Barneidretten 2011 - 2012


Filmbussen - her er filmene

Filmbussen er Norges største produsent av, om og for ungdom. Her møtes morgendagens filmskapere og alle andre som synes det er gøy å lage film.

Mandag 15. august ankom filmbussen Sør-Aurdal og ble møtt av 17 nysgjerrige ungdommer som endte opp med å lage 3 forskjellige og utrolige gode filmer.

Klikk her for å lese mer og for å se filmene

 

 


Årets elgjakt er i gang

Da er årets elgjakt i gang og Inger Kristin Råheim har tatt disse bildene. De fornøyde jegerne er Emma Pettigrew, Heidi Finstad Dokken og skytteren Tor Inge Dokken.


 

Nytt fra Makalausbua

Åpningstider i høstferien:

Mandag – Fredag: kl. 12:00 – 18:00
Lørdag: kl. 13:00 – 19:00
Søndag: kl. 12:00 – 18:00

Fra 24. september til skisesongen starter har vi åpent:
Lørdager: kl. 13:00 – 19:00
Søndager: kl. 12:00 – 18:00
 

 

Rakfiskfestivalen

Lørdag 5. november arrangerer vi rakfisklag kl. 19:00. Kr. 350,- pr. pers. Vangsteins spiller opp til dans.

Påmelding til
ragnhik@online.no
eller sms til 99 69 07 57 innen 22. oktober. Begrenset antall, førstemann til mølla, minimum 30 stk.
 

Julebord

Lørdag 10. desember arrangerer vi julebord kl. 19:00. Kr. 400,- pr. pers. Vangsteins spiller opp til dans.

Påmelding til
ragnhik@online.no
eller sms til 99 69 07 57 innen 26. november. Begrenset antall, førstemann til mølla, minimum 30 stk.
 

VELKOMMEN


Jaktmesse i Begnadalen kirke

23. september blir det jaktmesse i Begnadalen kirke. I år vil vi prøve å starte jakta i kirken! Med ei messe for elgjakt, for natur og miljø, for vennskap og for samhold.

Les mer her


TV-Aksjonen 2011

Pengene fra årets tv-aksjon går til Norsk Folkehjelps arbeid med å fjerne miner og klasebomber i syv land. Det handler om å gi millioner av mennesker trygghet.

Vi trenger bøssebærere!

Ta kontakt med Ragnhild Kvale tlf. 99690757, eller Marit Råheim tlf. 91770854 hvis du vil være bøssebærer.

Klikk her for å lese mer


Forslag til kandidat til årets idrettspris 2011

Fredag 25. november 2011 arrangerer Sør-Aurdal kommune kulturkveld med utdeling av kultur- og idrettspris.

I den forbindelse ønsker Idrettsrådet innspill på kandidater til Idrettsprisen 2011.
Formålet med prisen er at denne skal stimulere unge talenter til å satse innen
Idretten. Prisen kan deles ut til aktive enkeltpersoner, fortrinnsvis talenter, som representerer en klubb i kommunen, er bosatt i kommunen, eller har lagt grunnlaget for sin suksess gjennom oppvekst i kommunen. Alle kan komme med forslag til kandidater, både enkeltpersoner og lag/organisasjoner.

Forslag sendes Sør-Aurdal Idrettsråd innen 15. oktober 2011, pr. post eller e-post til sekretær i Idrettsrådet:

Miriam Haugen
3528 Hedalen
Mail: miriam@hedalen.no


Valgresultater

De endelige valgresultatene for Sør-Aurdal viser at Senterpartiet får 8 representanter, Arbeiderpartiet 8, Tverrpolitisk kommuneliste 3, Fremskrittspartiet 3, Høyre 2 og Kristelig Folkeparti 1 representant. Vi gratulerer Oddvar Fremgaard (TPK), Marianne Haldis Jensen (Ap) og Geir Ståle Bjørnstad (Frp) som skal representere Reinli i neste periode.

Les mer her


Valgdagen 12. september 2011

Da har valgdagen kommet, valglokalene er stengt, og velgerne og politikerne har sagt sitt.

Klikk her for å se det endelige resultatet for Sør-Aurdal

På bildet under følger valgstyret i Reinli med på at stemmegivningen blir gjort riktig. Fra høyre: Oddvar Fremgaard, Olaug Hjelleset, Erland Fremgaard og Marianne Haldis Jensen (sammen med to fremtidige velgere). Fotograf: Rune Larheim.

 


Bygdekinoen i Reinli Samfunnshus

 

 

 

Tirsdag 13.09.2011

alt tekst

 

Kl 18:00, Smurfene 3D (norsk tale)
Aldersgrense: 7 år
Smurfene tar sin første 3D-tur opp på kinolerretet i Columbia Pictures/Sony Pictures Animations familiekomedie "Smurfene (3D)", som på en morsom og underholdende måte kombinerer skuespillere og animasjon.
Omtale     Trailer

 


 

alt tekst

 

Kl 20:00, Hodejegerne
Aldersgrense: 15 år
Ut over å være en mann på kun 1,68, er Roger er en mann som tilsynelatende har alt; han er Norges mest vellykkede hodejeger, er gift med den altfor vakre galleristen Diana, har en altfor dyr villa, og for å holde hodet over vannet økonomisk, må han stjele litt for mye kunst.
Omtale     Trailer
 

 


Nå er det din tur

Mandag 12. september er det kommunevalg og du må velge hvem som skal få din stemme. De siste ukene har listekandidatene gjort sitt for at du skal stemme på deres parti. Det viktigste er at du bruker stemmeretten din og stemmer på det partiet som du er mest enig med, godt valg.

Klikk her for å få en oppsummering fra valgkampen


Sør-Aurdal Høyre sin appell

Vi er glade i kommunen vår. Vi har vakre bygder med varierende kulturtilbud og fine bo-områder. Selv om mye er bra i Sør-Aurdal, er det ingen grunn til ikke å gjøre det bedre. Kommunen har forhåpentligvis kommet seg ut av krisen skapt av dårlig økonomistyring i tidligere perioder. Nå er det på tide å rette blikket fremover og skape vekst i vårt område.

Klikk her for å lese appellen


KrF sin appell
Kjære velger!

KrF bygger sin politikk på et kristent verdigrunnlag. Vi er et sentrumsparti som ser verdien og viktigheten av gode fellesskapsløsninger – kombinert med innsatsen av frivillige organisasjoner og valgfriheten for familier og enkeltmennesker. Vi legger stor vekt på ikke-materielle verdier. Vi går til valg på mottoet: Menneskeverd i sentrum.

Klikk her for å lese appellen


Samstemt skolesatsing

Lærere, bønder og politifolk er de som syter mest. Gå hjem og finn ut at dere egentlig har det ganske bra! sa en spøkefull og sjølironisk ordfører til lærerne på møtet Utdanningsforbundet hadde invitert til i Begnadalen torsdag 1. september.

Les mer her


TPK sin appell
Kjære velger!

Vi står nå ovenfor et viktig kommunevalg, hvordan vil du at Sør-Aurdal skal utvikle seg de neste fire årene?

Klikk her for å lese appellen


Eldres dag 1. oktober

Eldrerådet i Sør-Aurdal ønsker å informere om at det i forbindelse med eldres dag 1. oktober tilbys GRATIS buss for alle pensjonister i Oppland. Tiltaket er et samarbeid mellom Eldrerådet i Oppland og Opplandstrafikk.

Les mer her


Sør-Aurdal Senterparti sin appell

11. og 12. september er det valg på nytt kommunestyre for Sør-Aurdal for de neste fire årene. Gjennom din stemme signaliserer du hvem du ønsker som ordfører. Valget handler om hvordan Sør-Aurdal skal styres framover.

Klikk her for å lese appellen


Sør-Aurdal FrP sin appell
Kjære velger og sambygding!

Oppkjøringen til årets valgkamp ble svært spesiell. Et attentat mot vårt styresett ble utført den 22. juli. Dette var en gal manns verk og har ingenting med politiske meninger å gjøre.

Klikk her for å lese appellen


Sør-Aurdal Arbeiderparti sin appell

Valget er nær forestående, og det er seks forskjellige partier å velge mellom i Sør-Aurdal. Mange sier det er ikke noen forskjell på hvilke partier som styrer hverken kommune eller stat. Det er vel en sannhet med noen modifikasjoner.

Klikk her for å lese appellen


Valgkampen inn i siste uke

I dag kan du lese listepresentasjonene til Ap, Sp og FrP. Fra og med mandag 5. september publiserer vi appeller. Rekkefølgen er trukket, og alle er sendt inn før første appell blir publisert.

11. og 12. september er det valg. Bygdesidene takker partiene/listene for godt samarbeid og ønsker velgerne godt valg!


Valg på TV2 og NRK

Følg våre lokale politikere i Velgerguiden på TV2 og prøv Valgomaten på NRK. I Valgomaten får du spørsmål som også angår Sør-Aurdal. I Velgerguiden oppdaterer politikerne sine egne profiler.

TV2 Velgerguiden

NRKs Valgomat


 

Trenger du ved?

Ved Tingvolltoppen har de produsert ved i hele sommer, og nå har de mange sekker med tørr og fin bjørkeved til salgs.

Klikk her for priser og kontaktinformasjon

 

 

 


 

 

TACOKVELD / BUFFÉ I MAKALAUSBUA

Lørdag 17. september fra kl. 18:00

 
Kr. 115,- pr. person


Velkommen

 


 

 


Listepresentasjoner

Bygdesidene har utfordret de ulike listene ved kommunevalget til å presentere alle kandidatene sine. Først ut er TPK, Høyre og KrF

 

 


GRENDACUP FOSSVANG 10. SEPTEMBER

Endelig er siste kontaktperson i boks, og BAGN IL kan ønske velkommen til Grendacup 10. september. Vi håper alle grender stiller lag i samtlige klasser som er:

0-6 år mix
7-12 år mix
13-16 år mix
16 år + kvinner
16-29 år menn
30 år + (old boys)

Sør-Aurdøler som har flagget ut, hytteeiere, kjærester og andre som føler tilknytning til bygda oppfordres til å danne lag.

Påmelding innen onsdag 7/9 til:

Reinli: Berit Dokkebakke Navrud 41678131

Vestre Bagn: Merethe Lundene 95845648

Østre Bagn: Morten B. Johansen 90676108

Hølera: Torstein Øyhus 47639079

Leirskogen: Turid Gjerde Stensæter 91777257

MER INFORMASJON KOMMER NÅR PÅMELDINGENE ER REGISTRERT OG VI SER HVOR STORT ARRANGEMENTET BLIR.

SÅ NB! NB! IKKE GLEM Å MELDE DEG PÅ! Det er viktig for å få laget ditt inn i et kampoppsett.

Har du spørsmål så kanskje du kan få svar fra Torstein (47639070), Åse (90946421) eller Anne (91192108).
 


Magne Damslora (Ap)
Veier og samferdsel

For tiden er jeg veldig opptatt av samferdsel og har engasjert meg både i kommunale og fylkeskommunale veier og ikke minst stamveien (E16) gjennom kommunen og hele Valdres.

 


Sør-Aurdals revyen på Storøya Skogsamfi

Lørdag 27. august samarbeidet bygdene i Sør-Aurdal om en revy som ble vist på Storøya Skogsamfi. Det kom ca. 150 tilskuere som koste seg med dette vellykkete samarbeidet. En av tilskuerne var Inger Kristin Råheim som har tatt disse bildene.

Klikk på bildene for stort format.


Harald Liodden (KrF)
Er Sør-Aurdal liv laga?

Statistikken viser at folketallet i kommunen vår stadig synker. Det er derfor betimelig å stille dette spørsmålet. Både politikere og andre ”forstå-seg-påere” har foreskrevet ulike medisiner på hvordan forgubbing og fraflytting kan unngås. Spørsmålet er om medisinen har virket. De statistiske realiteter sier altså NEI. Folketallet har gått drastisk ned, og gjennomsnittsalderen øker. Ser vi begynnelsen på slutten?


Ledige omsorgsleiligheter ved Høve i Reinli

Fra ca 01.10.2011 er det 2 ledige leiligheter på Høve. Leilighetene tildeles etter kriterier fastsatt av kommunen. Omsorgsleilighet er ingen lovpålagt tjeneste, men et tilbud kommunen kan velge å ha. Ved flere søkere blir den som har det største behovet for tilrettelagt bolig på det gjeldende tidspunkt (dette ut fra helsetilstand og boligforhold) tildelt bolig. Søknadsfristen er 8. september.

Les mer om tildelingskriteriene her


Olaf Kristian Huseby (H)
Bokvalitet og trygge lokalsamfunn

Sør-Aurdal må legge til rette for ny, spredt bosetning i alle bygder med attraktive tomter, og vi som politikere bør legge føringer for en mer åpen og positiv saksbehandling når folk ønsker å bygge seg bolig i Sør-Aurdal. En lettelse av boplikten vil kunne bidra til dette. Høyre ønsker bolyst og ikke boplikt.

 

Leif Heine Skyvulstad (FrP)

Om økonomi, samferdsel og vedlikehold

Mitt navn er Leif Heine Skyvulstad. Jeg er 54 år og kommer opprinnelig fra Bagn, men er nå bosatt i Hedalen. Av yrke er jeg langtransportsjåfør. Som medlem av FrP har jeg fått en god del kurs og skolering. Dette er ting som er gode å ta med seg inn i politikken.

 

Kåre Helland (Sp)
Kommuneøkonomi

Utviklinga fra godt 12 millioner i underskudd til et betydelig overskudd i 2010 viser at det nytter å gjøre endringer. Gjennom de tre siste årene har økonomien og resultater hatt stort fokus. Med innføring av nye rutiner for styring og tilbakemelding til administrasjon og politikere, ble betydelig underskudd på driften snudd til balanse og overskudd. Endringer i organisasjonen har også hatt positiv effekt på driften.

 


Skole og barnehage i fremtiden

Politiske partier i Sør-Aurdal er inviterte til å presentere sin politikk og svare på spørsmål i forhold til skole- og barnehagepolitikken i kommunen.

Begnadalen skole torsdag 1. september kl 19:00

Alle interesserte oppfordres til å stille opp.

Jan Henrik Bakke vil lede debatten.


Sør-Aurdalsrevyen lørdag 27. august

Sted: Storøya Skogsamfi v/ Nordre Garthus gård.
Tid: Lørdag 27. august. Underholdningen starter kl. 18.00.
Kiosken er åpen, og grillene er varme til medbrakt mat, fra kl. 16.00.

Vi trosser skumle værutsikter, spenner opp noen presenninger og partytelt.
Griller og scene skal rekke å kommer på plass, støvlene tas på beina, hetta dras over hodet om nødvendig, men viktigst av alt; HUMØRET medbringes, sammen med VILJEN og ØNSKET om å skape god underholdning.

Vi håper at DU vil bidra som publikummer å sette den riktige stemningen, og dermed bekrefte for alle aktørene at de blir satt pris på :) Husk; BARNA er mer enn gjerne velkomne, -ta med STOL, grillene vil være varme så dere kan ta med litt GRILLMAT og nyte i hyggelig selskap.

Hilsen arrangørene: Vennepunktet, Bagn IL's revygruppe, Begnadalen amatørteater og Hedalen UL m/ Hedalen musikkorps som gjester.


Klikk på plakaten for stort format


Bygdekinoen i Reinli

Tirsdag 30.08.2011 besøker Bygdekinoen igjen Reinli Samfunnshus. Programmet for denne kvelden inneholder blant annet Biler 2, med norske stemmer og i 3D kl. 18:00.

Klikk her for å lese hele programmet og om kommende filmer

 

 


Tom Nybråten (TPK)
Til motorinteresserte Sør-Aurdøler

Jeg heter Tom Nybråten, er 41 år gammel, bor på Leirskogen, er gift og har fem barn. Har jobbet med mye forskjellig; skogsarbeider, offiser i forsvaret, bussjåfør, lastebilsjåfør og skigardsmontør.


Bli med Sør-Aurdal Pensjonistforening på tur

Bli med Sør- Aurdal pensjonistforening på tur til Bygdin med båttur til Eidsbugarden.
Bussen henter oss for middag på Tyinholmen.

Avreise fra Tollefsrud den 1. septrmber kl. 07.30. (Værforbehold)

Påmelding til Oddvar innen 24. august på tlf. 61349017 eller mobil 45663702


For Sør-Aurdal Pensjonistforening

Oddvar Gran
 


Åpen treningssal ved Sør-Aurdalsheimen

Mandag 22. august åpnet treningssalen ved SAH igjen.

I fysioterapiens lokaler i kjelleren i Sør-Aurdalsheimen er det et velutstyrt trimrom som kan benyttes ved å tegne medlemskap. Man kan bli medlem et halvt år for kr. 750,- / 350,-, eller et helt år for kr. 1.000,- / 500,-. I tillegg kommer depositum for nøkkelkort.

Åpningstidene i treningssalen er hverdager fra 15:00 til 20:00 og lørdager fra 10:00 til 18:00. Treningstidene må overholdes, trening utover disse tidene kan være forstyrrende for fysioterapitjenesten og beboere på SAH.

Kom innom fysioterapitjenesten i kontortiden for å tegne medlemskap.


Ras i Skarsvegen

Monica Muldbakken har sendt oss dette bildet av raset som har gått over Skarsvegen. Det er ikke mulig å komme forbi og vi vet i skrivende stund ikke når det blir ryddet. Hvis det er noen som har mer informasjon, send det inn til redaksjonen.


De siste politikerne ut i tredje runde i utspørringen er:

Tor Einar Fekjær (Frp)
Næring

 

 

 

Rasmus Piltingsrud (H)
Næring

 

 

 

 

Emmy Bakkom (Ap)
Næring
 

 

 

 


Nytt fra Sør-Aurdal kommune

Klikk på hver enkelt linje for å lese mer

Bygdekinoen digitalisert

Skolestart

Filmbussesn tekst og bilder

 


Oddvar Fremgaard (TPK)
Næring


Det tredje temaet i utspørringen av listekandidater er næring. I dag er det Oddvar Fremgård (TPK) sin tur til å svare på spørsmålene bygdesidene har stilt.

 


Legat for studerende ungdom

Arne Øilunds legat, Ingeborg og Gudbrand Sørflatens legat og Einar Storsveens legat for studerende ungdom i Sør-Aurdal.
Søknadsfrist 19.09.11 på Sørflatens legat.
Søknadsfrist 26.09.11 på Øilunds og Storsveens legater.

Les mer her
 


 

Kjell Berg (Sp)
Næring


Det tredje temaet i utspørringen av listekandidater er næring. I dag er det Kjell Berg (Sp) sin tur til å svare på spørsmålene bygdesidene har stilt.

 


Turistsesongen ved Reinli stavkirke

Åse Østgård Hagen har snakket med Marianne Jensen om hvordan sommersesongen 2011 har vært ved Reinli Stavkirke.

Klikk her for å lese intervjuet

 


Flomstore elver

Tekst og bilder: Åse Østgård Hagen

Regnet de siste dagene har gjort at elver og bekker har vokst seg adskillig større enn de er til vanlig. Vesma som kommer fra Søndre Fjellstølen er vanligvis ei lita, beskjeden og ufarlig elv. Det kan man ikke si at den er nå. Vannmassene fosser brunlig og skummende langs vegen ned fra Fjellstølen, noen steder farlig nær vegen. Et sted er elva i ferd med å grave ut en del av vegskråningen slik at det ikke er mange centimeterne som skiller vegen fra den flomstore elva. Det burde settes opp skilt eller annet varsel som kan gjøre bilførerne oppmerksom på faren før det skjer noe her.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ola Rustebakke (KrF)
Næring

Det tredje temaet i utspørringen av listekandidater er næring. I dag er det Ola Rustebakke (KrF) sin tur til å svare på spørsmålene bygdesidene har stilt.

 


Tor Anders Perlestenbakken (TPK)
Helse og omsorg

Valgkampen er nå i gang, og vi starter opp igjen utspørringen av listekandidater til kommunevalget i Sør-Aurdal. I dag er det Tor Anders Perlestenbakken sin tur til å svare på spørsmål knyttet til helse og omsorg.

 


Ingvild i Australia

Ingvild A. Råheim er utvekslingsstudent i Australia. Hun har en blogg som blir jevnlig oppdatert med mye artig lesning for både de som kjenner henne og andre ungdommer.

Les bloggen til Ingvild her

 

 


Bo Kaspers Orkester på Storøya Skogsamfi

Ørnulf J. Dyve har anmeldt konserten til Bo Kaspers Orkester på Garthus 7. august.

Til alle dere som ikke kom dere så langt som til Skogsamfiet – Garthus på søndag, har jeg en god og en dårlig nyhet. Den gode nyheten er at du unngikk å få vann på paraplyen din. Den dårlige nyheten er at du gikk glipp av den flotteste konsertopplevelsen noensinne i Sør-Aurdal.

Les hele anmeldelsen her

 


 

Forhåndstemming til høstens valg

Det er nå mulig å forhåndstemme til høstens kommune- og fylkestingsvalg og kirkevalget.

Klikk her og les mer

 


Bilbrann ved Nordre Fjellstølen

Ved 18:30 tiden fredag 5.august begynte en bil å brenne ved Nordre Fjellstølen. Brannen ble slukket litt etter klokken syv, brannårsaken er ukjent. Det er Avisa Valdres som melder dette.

 


Filmbussen besøker Sør-Aurdal

Filmbussen er et gratis tilbud til ungdom mellom 12 og 17 år fra hele valdres. Den kommer til Sør-Aurdal Ungdomsskole, det er der alt foregår. I utgangspunktet hadde vi 15 plasser fordelt på Nord og Sør-Aurdal samt Etnedal. I skrivende stund er det kun 4 påmeldte og de er fra Sør-Aurdal. Om vi fyller opp de 15 plassene med ungdom fra Sør-Aurdal gjør det ingen ting – nå er det "førstemann til mølla”.

Klikk her og les mer

Her kan du laste ned plakaten til Filmbussen
 

 

 


Sør-Aurdalsrevy på Storøya Skogsamfi

Det er med stor glede at vi kan meddele at Storøya skogsamfi blir arena for en kveld i humorens tegn. Alle tre teaterlagene i Sør-Aurdal har gode revyer som nå samles til en og samme kveld!


Klikk her og les pressemelding fra Sør-Aurdalsrevyen

Velkommen til Sør-Aurdalsrevyen på Storøya Skogsamfi 27.august kl. 17.00!
Hilsen Sonja Bordewich, kreativ leder på Nord-Garthus Gård.
 


To konserter det er vært å få med seg

 

Bo Kaspers Orkester på Storøya Skogsamfi

 

Søndag 7. august kl. 17:00 spiller Bo Kaspers Orkester på Storøya Skogsamfi på Garthus. Dørene åpnes kl. 15:00 og det blir åpen kiosk og grill.

Les mer her

 

 

 

STAUT på Strandefjorden 27. august

 

Lørdag 27. august kl. 22:00 spiller STAUT på Strandefjorden Fritidspark på Leira.

 

 

 

 

 


Geocaching

Geocaching er en morsom måte å få med ungene ut på tur. Gå på skattejakt ved å bruke GPS-enheter, mange skatter er gjemt over hele landet også i Sør-Aurdal. Etterpå kan du dele dine opplevelser på nettet.

Les mer på www.geocaching.com.

Her er bilder av ivrige geocachere på Kjeldeknatten. Fotograf er Inger Kristin Råheim.

Adrian K. Lerøy, Alfred Råheim og Marit Lerøy

Adrian K. Lerøy

 


Pause i partiutspørringen

Partiene på sentralt hold er enige om å utsette valgkampen til midten av august. Bakgrunnen for dette er terroraksjonene i Oslo og på Utøya. Lokallagene i Sør-Aurdal følger opp dette og det betyr at utspørringen av listekandidater tar en pause til etter etter 15. august.
 


Kvalitetssikrede råd til publikum fra Helsenorge.no

 

logo_helsenorge.no.jpgI forbindelse med tragediene i Oslo og på Utøya har Helsedirektoratet samlet viktige, kvalitetssikrede råd til publikum. Disse rådene er samlet på Helsenorge.no og er tilpasset ulike grupper.

Klikk her og les mer

 


 

Messer i Reinli Stavkirke i sommer

 

Klikk her og les mer om åpningstider og omvisning i stavkirken

 

 


Vi er alle i dyp sorg

Alt annet blir så ubetydelig i forhold til slike hendelser som tar med seg så mange og uskyldige menneskeliv. Ubegripelig og maktesløs føler en seg i slike stunder der en ser nyhetsbilder av ugjerningene. Når de første bildene kom fredag ettermiddag trodde jeg det først var en øvelse men etter hvert gikk alvoret opp for meg hva som egentlig hadde skjedd. Kan dette skje i Norge? Vi har alle sett de grusomme terrorhandlingene verden over men trodde at dette ikke kunne hende her.

Klikk her og les hele innlegget til ordfører Kåre Helland

 


Tragediene i Oslo og på Utøya

Trenger du noen å prate med?

Psykisk helsearbeid tilbyr samtalemuligheter for den eller de som føler behov for å prate med noen etter helgens forferdelige hendelser i Oslo og på Utøya.

Marit og Jorunn er tilstede på "glasshuset" på Sør Aurdal ungdomsskole tirsdag den 26. juli fra kl. 17:00-20:00. Kom alene eller flere sammen.

Disse er på jobb:
Uke 30: Marit Sundvold Brustad og Jorunn Eid Haug
Uke 31: Marit Sundvold Brustad, Kjersti Grytnes Jordet og Signe Marie L. Hagen

Kondolanseprotokoll:
Det er lagt ut en kondolanseprotokoll ved sentralbordet på Tingvoll. Her kan du dele din sorg og uttrykke medfølelse med ofrene, de pårørende og alle berørte etter angrepene på regjeringskvartalet og Utøya.

Markering på Skiferplassen

I forbindelse med de tragiske hendelsene i Oslo og på Utøya, vil det bli en markering på Skiferplassen i Fagernes onsdag 27. juli kl. 19:00. Vi håper mange vil møte opp for å vise samhold i denne vanskelige tiden.

Sitat fra stortingsrepresentant og Utøya-overlevende Stine Renate Håheim:
"Om én mann kan vise så mye hat, tenk hvor mye kjærlighet vi alle kan vise sammen".

Klikk her og les mer på Sør-Aurdal kommune sine nettsider.

 


 

Kirketanker på en vond dag

Skrevet av Helge Hartberg.

Gud gråter.

Det onde som utspant seg i Oslo og på Utøya fredag, har rammet et stort antall familier i vårt land. Hele det norske samfunn har fått merker av slaget.
Det onde som slo ned hos oss fredag, rammet også vår Far i himmelen. Han som vil oss alle vel, som skapte en god jord der hver dag skulle være en glede for oss som bor her, han rammes av det onde. Derfor gråter Gud.

Vi har møtt det meningsløse. Jeg kan ikke forklare det uforklarlige. Men én ting kan jeg si: Gud vil være nær. Han vil være nær hver den som sitter med smerte etter det onde som skjedde. De som har mistet en av sine kjære. De som er skadet etter angrepene. De som sitter med merker på sinnet etter det de har opplevd. Gud vil være nær, og han gråter.

Hvorfor, Gud? Hvorfor lot du det skje? Han lot det ikke skje. Det var ikke Gud som lot det skje. Gud skapte mennesket med fri vilje til å velge mellom det gode og det onde. Det er en grunnleggende del av vårt menneskeverd. Vår katastrofe er at vi så ofte velger feil. Det som har skjedd, viser hvordan et galt valg kan føre til enorm skade og ulykke.

Våre gale valg fører oss bort fra hverandre og bort fra ham som skapte oss. Derfor trenger vi redningsmannen Gud gav oss da han sendte sin Sønn.

Nå skal vi alle være nær hverandre, vise omtanke og støtte midt i alle de tankene som rører seg hos oss. Og vi har lov å bære alle de vonde tingene til Gud i bønn.

Kjære Gud! Vær nær hos alle som er rammet av angrepene i Oslo og på Utøya. Hold dine armer om dem som har mistet en de var glad i. Gi livsmot til dem går med skader. La din omsorg hvile over dem som er merket på sinnet etter hendelsene.

Og lær oss alle å kjempe for det gode.

 


Da er vi i gang med andre runde i partiutspørringen

 

 Partiutspørringen fortsetter. I andre runde er vi opptatt av temaet helse og omsorg. Alle listene har fått samme spørsmål, og vi gjengir svarene vi har fått på e–post fra hver listekandidat.

Les mer på våre valgsider

 


Siste politikere ut i partiutspørringen om oppvekst er:

                                                 

Kari Anne Rustebakke (KRF) og Geir Ståle Bjørnstad (FRP)

 


Neste politikere i partiutspørringen er:

 

Magnhild Huseby (H)     Sonja Bordewich (TPK)

Les mer her


Revidering av kommunedelplan for idrett og fysisk aktivitet i Sør – Aurdal kommune

Noen i Reinli som har innspill til planen?

Reinli Grendeutvalg må da ha innspill i hende innen 20. august.

Les mer her


 Disse er de første til å svare på spørsmål til partiene i forkant av høstens valg

Klikk her for å lese mer

Svein Bakke (AP)

  Kåre Helland (SP)

 


Kommunevalget 2011

11. og 12. september er det kommunevalg. Bagn.no, Begnadalen.no, Hedalen.no og Reinli.no har gått sammen om en sommerserie med oppslag knyttet til valget i Sør-Aurdal. Alt som legges ut i forbindelse med kommunevalget kan du lese om under "VALG" øverst på denne siden.

Les mer om valget her


Årets konfirmanter

Laila H. Lundstein har sendt oss dette bildet fra årets konfirmasjon i Reinli Stavkirke som fant sted søndag 12. juni.

Fra venstre Camilla Frøislihagen Dokken, Anette Navrud Hermundsplass, Lars-Erik Vilhelmshaugen og Helge Hartberg.


Reinli Fritidsklubb

Reinli har sin egen fritidsklubb for barn i alderen 6 - 12 år. Klubben er et lavterskel tilbud som drives på dugnad av foreldre og har aktiviteter som crosskjøring, svømming, skiaktiviteter m.m.

Her kan du lese mer om klubben


Skolen i Liagrenda

Anne Marit Framnes har sendt oss tekst og bilder om folkeskolen i Lien krets.

Les mer her

 

 


 

17. mai 2011

Her kan du lese 17. mai talen til Erik Råheim

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Klikk her for flere bilder fra feiringen, tatt av Rune Larheim

 


Dugnad

Hvert år arrangeres det stor dugnad i Reinli. Da skal det rakes og pyntes både på kirkegården og ved kapellet. I år var det et samarbeid mellom soknerådet og 17.mai-komiteen, og dugnaden ble utvida til å gjelde også uteområdet ved samfunnssalen i Reinli. Oppmøtet var som vanlig veldig bra, bortimot 40 personer deltok. Flere stilte med traktor for å kjøre vekk alt rusk og rask og arbeidet gikk unna med liv og lyst. Kaffekomiteen serverte gode kaker, drikke og kaffe, og alle storkoste seg i det flotte været. Nå er hele området pyntet og klart til feiring av grunnlovsdagen. Om skolen er nedlagt blir det likevel feiring i samfunnssalen som vanlig.

Her kan du se bilder fra dugnaden som Åse Østgård Hagen har tatt


Grendemøte 6. april 2011
 
Les referat fra møtet her
 

Bildet er tatt av Åse Østgård Hagen