A R K I V  2.  H A L V Å R  2 0 1 7

Nytt dansetilbud i Begnadalen

Ann-Merete Haraldsen Lund starter opp to ulike dansekurs i Beghnadalen fra uke 2. Det ene er klassisk ballett for aldersgruppen 6-10 år, og det andre er jazzdans for aldersgruppen 10-14 år. Begge kursene går ett semester av 15 uker.

- Jeg er utdannet ballettpedagog  fra Den Norske Balletthøyskole med mer enn 15 års fartstid som ballettpedagog innen en rekke sjangre. Dans, klassisk ballett, jazzdans, moderne dans, steppdans, showdans, barneballett og klasser for voksne. Så det er godt mulig det blir flere kurs etterhvert hvis det er interesse for det. Jeg tilbyr også kurs i Pilates for voksne, forteller Ann-Merete Haraldsen Lund.

Alle kurs holdes i Begnadalen samfunnshus, 2. etg., og kursene har bindende påmelding. Mer om innholdet i kursene finner interesserte på hennes nye nettside: http://www.zenpilates.no/dansen. - Håper mange vil ta turen til Begnadalen og bli kjent med dansens verden. Kursene er i såkalt scenisk sans, det betyr at det er den type dans du finner på scener ikke den konkurranse relaterte. Med andre ord har vi ikke reservebenk, avslutter Haraldsen Lund.

Publisert 30.12.2017

 

VELLYKKET JULESALG I VASSFARET LIONS

Tekst: Halstein Heiene

Vassfarklubben har nettopp foretatt trerkning i det tradisjonelle høstlotteriet og fordelt mange flotte gevinster på 60 glade vinnere.  I tillegg kan nevnes at vi nå er inne i innspurten av salg av kornband og kalendere.

Gladest av alle ble nok sannsynligvis Bente og Per Ivar Nybakke, som stakk av med hovedgevinsten, et maleri som Ragnhild Aaserud på Galleri Trollhaugen har malt.  Men vi tror nok også at de som vant bålpanne, reinskinn og diverse spekemat også satte stor pris på sine gevinster.  Loddsalget nådde nye høyder i år med en nettoinntekt på ca. kr. 40.000,-.  Salg av kornband og kalendere har også gått bra, men her har klubben igjen en del, som nå er å finne i butikkene i distriktet.  Så til dere som enda ikke har skaffet dere kornband og kalender, er det bare å oppsøke nærmeste dagligvarehandel i distriktet.

Lionsklubben er svært takknemlig for at våre sambygdinger og tilreisende slutter så godt opp om salget vårt, noe som gjør oss i stand til å bidra enda mer med støtte til humanitære formål, både i nærområdet og på nasjonalt og internasjonalt plan. Tusen takk for at dere kjøper lodd, kalendere og kornband og tusen takk til Diabetesforbundet avdeling Valdres ved Rune Stenslette for samarbeidet under salget.  Vi vil samtidig ønske alle våre kjøpere og sponsorer ei god jul og et godt nytt år. Se hele trekningslisten her

Per Ivar Nybakke får overrekt hovedgevinsten i LC Vassfarets høstlotteri, et maleri av Ragnhild Aaserud, av Anders Iversen (t.v.) og Halstein Heiene (t.h.). Fotograf: Rune Stenslette.

Publisert 26.12.2017

 

Julehilsen 2017

Julekuler - Klikk for stort bilde Julen nærmer seg med raske skritt og de siste forberedelser må gjøres. Julen er dyrebar familiehygge der vi møtes og viser omsorg for hverandre i gode lag.

Vi har lagt bak oss en budsjettprosess som har vært mer utfordrende enn på lenge. Vi har gjort et solid grunnarbeid gjennom flere år som har gitt oss noe handlefrihet, men vi må også tenke langsiktig. Vi har tjenester på et høyt nivå og vi oppnår mange gode resultater.

Det siste årets hendelser har satt sine spor - som gjør at jeg ikke er like motivert som før mot julens høytider. Jeg tror mange med meg er slitne etter mange og vanskelige hendelser. De desidert vanskeligste har vært noen av medias fokus på meg og Sør-Aurdal kommune. Gjennom ukene har det vært mange spørsmål fra ulike media og du går mot helg. Du sitter fredags kveld og er spendt på hva som kommer i avisen lørdag. Ja, for det har vært mange lørdags oppslag og jeg mener bare jeg har gjort den jobben jeg er valgt til å gjøre. Det har tatt på og jeg skal innrømme at dette har vært vanskelig. Det har vist seg at flere av oppslagene har vært grunnløse og har skapt mer harme enn nødvendig. Dette må de ansvarlige ta inn over seg. Det er ikke lett å motsette seg media og vi får håpe at vi gjennom 2018 kan få en bedre løsning på dette. Jeg vil hevde at slik vi har det i dag er ødeleggende for hele Valdres.

Det er mye gledelig som foregår også. E-16 jobbes det med og vi har snart ny vei gjennom hele kommunen. Vi har også fått noen synergier ut av dette. Næringsliv høster gevinster og vi har fått masse til ny vei til Reinli. Reaksjonen på «monster fylling» tar jeg helt med ro til anlegget er ferdig. Dette har vært etterlengtet og nødvendig. Flere fylkesveier har kommet på kartet og vil få sin opprustning det kommende året.

Flere store kommunale planer er behandlet og nye planer er under arbeid. Gjennom gode planer har vi muligheten til ytterligere å skape aktivitet og vekst. Arbeidet med utbygging av Fossvangområdet er i full sving. Idrettslaget tar et stort løft med oppfylling av området. Vi håper at byggeaktivitet snart kan starte på etterlengtet skole og aktivitetsbygg for hele kommunen. Anbudsprosessen er i full gang.

Vår kommune skal fortsatt være en god kommune å bo i, for folk i alle aldre og med ulike behov. Våre mange bygder med aktive innbyggere som stiller opp i frivillig arbeid for lag og organisasjoner, gjør andre og seg selv til glede. 

Vi ser at mange hytteinnbyggere feirer jul her og Sør-Aurdal har blitt en del av dem, og da er det viktig at de får gode opplevelser som de kan ta med seg. 

Til slutt vil jeg takke ansatte i Sør-Aurdal for jobben de gjør og ønske dem sammen med innbyggerne ei riktig GOD JUL OG ET GODT NYTTÅR.

Kåre Helland

Publisert 23.12.2017

 

Åpning av Makalausparken

2. juledag, tirsdag 26. desember (feil dag i annonsen), åpner Makalausparken i Stavadalen Skisenter.

Publisert 23.12.2017

 

Nyttårskonsert Begnadalen kirke

I flere år har organisten i Begnadalen kirke arrangert en konsert på ettermiddagen nyttårsaften. Nyttårsaften er en kveld som innbyr til ro og ettertanke, og konsertene har hatt dette preget. Anders kantor har i år invitert med seg fiolinisten Ragnhild Hemsing og sanger Osvald Fossholm. Signe prest holder andakten. Konserten er, tradisjonen tro, gratis - men det vil være mulig å gi en gave til kirkemusikalsk arbeid ved utgangen.

VELKOMMEN!

Publisert 20.12.2017

 

Publisert 19.12.2017

 

Logo SAAP.bmp
ÅRSMØTE
Mandag 22.januar 2018, kl 19.00 på Begnadalen skole, Peisestua
Til behandling: Ordinære årsmøtesaker.
Saker som ønskes tatt opp på årsmøte, må være styret i hende innen 14.januar 2018. Forslag sendes Bente Lindahl, Storbruveien 52,
2930 Bagn  (e-mail:bente.lindahl@gmail.com)

Vi ønsker gamle og nye medlemmer velkommen.
Styret

Publisert 19.12.2017

 

Julekonserter med Bagn og Begnadalen Musikkorps

Publisert 18.12.2017

 

Åpningstider julen 2017 - Matkroken Reinli

Torsdag 21. desember Klokken 09:00 - 20:00
Fredag 22. desember Klokken 09:00 - 20:00
Lørdag 23. desember Klokken 09:00 - 18:00
Onsdag 27. desember Klokken 09:00 - 18:00
Torsdag 28. desember Klokken 09:00 - 18:00
Fredag 29. desember Klokken 09:00 - 18:00
Lørdag 30. desember Klokken 09:00 - 18:00

 

 

 

 

 

 

Publisert 11.12.2017

 

Nye gudstjenester i Sør-Aurdal

Her er ny gudstjenesteliste for Sør-Aurdal i perioden 17. desember til 18. mars. Julaften er det gudstjeneste i Reinli kapell klokken 13:00.

Klikk her for å se hele listen

Publisert 7.12.2017

 

Kommunen vår har fått nye nettsider

Sør-Aurdal kommune har fått nye nettsider. De gamle sidene er borte, og vi håper at de nye sidene gjør det enklere å finne frem og finne nyttig informasjon. Valdreskommunene har samarbeidet om utformingen av de nye sidene, mens innholdet er noe ulikt strukturert.

Les mer her

Publisert 2.12.2017

 

Håndverksbutikk i Reinli

Tekst: Malin Haugen. Foto: Linda Haugen

Malin Haugen flyttet opp frå Bagn til Reinli i fjor høst, og der så hun ganske snart en mulighet for å realisere en drøm hun har hatt lenge, nemlig å starte sin egen håndverksbutikk. Malin har hatt interesse for håndarbeid så lenge hun kan huske, og hun føler seg stolt av å ha klart og holde på og dyrke sin interesse til tross for sin alder.

Det er i stabburet like ved huset hun bor i at hun startet opp med utsalg av håndarbeidet sitt. Det koster meg ingenting hverken når det gjelder tid eller penger, sier hun, og legger til at det er ringeklokke på stabburdøra som høres inne i hovedhuset, slik at hun kan gå ut å møte de besøkende på ganske kort tid. Malin ble positivt overrasket over hvor stor suksess butikken hennes ble i fjor, og det var ingen tvil om at hun også ville ha åpen butikk i år.

I butikken finner du masse forskjellige strikkende ting, som for eksempel sokker, luer, votter, tøfler og mye mer. Malin har også stor interesse for baking, hun baker potetlefser, potetlomper og hardangerlefser som hun også har utsalg av i butikken sin. I tillegg til dette har hun også utsalg av sine besteforeldres tredreiings-produkt. Og mangler du julekort eller bursdagskort, har hun det også!

Butikken ligger i Reinlivegen 413, ca. 800 meter videre oppover etter stavkyrkja. Butikken er åpen hver lørdag og søndag fra kl. 12:00 til kl. 17:00, til og med 17. desember. Når butikken er åpen står det et skilt ved veien. Malin har også bankterminal i butikken sin. Mer informasjon kan du finne på Facebook-siden hennes: "Heimelaga av Malin Haugen".

Velkommen til ein trivelig handel i butikken "Heimelaga av Malin Haugen", i Reinlivegen 413

 

Publisert 29.11.2017

 

Vil du gi en gave til Veståskapellet?

Veståskapellet er 50 år i 2018. Jubileumskomiteen er godt i gang med planleggingen og datoen 12. august 2018 kan allerede nå reserveres for festgudstjeneste og festprogram på Veståsen!

Les mer her

 

Publisert 29.11.2017

 

Nyttårskonsert Begnadalen kirke

Vi gleder oss til den tradisjonelle Nyttårskonserten klokken 16:00 i Begnadalen kirke. Ragnhild Hemsing, Osvald Fossholm og Anders kantor deltar. Signe prest holder andakt. VELKOMMEN!

Les mer her

 

Publisert 28.11.2017

 

Styremøte i Reinli Grendeutvalg

22. november avholdt Reinli Grendeutvalg styremøte. På agendaen sto handlingsplan for fylkesveger 2018 – 2021 (- 23), og nytt kjøkken i Reinli Samfunnssal. Det ble diskusjoner på begge punkter, men man ble enige om en løsning. 17. mai 2018 er målet for at et nytt kjøkken skal stå ferdig.

Møtereferatet kan du lese her

Publisert 27.11.2017

 

Stem på Bagn IL i KLUBBEN I MITT HJERTE

Da er vi i gang igjen. Stem på "Klubben i mitt hjerte".  Det er gode muligheter for pengepremier hvis vi alle stemmer – hver dag fra dags dato og frem til 24. november. Her er linken til BAGN IDRETTSLAG:

http://www.klubbenimitthjerte.no/stem/db/5400001//#klubbenboks

Publisert 19.11.2017

 

Sagn og Soge i Søndre Ourdahl

 

 

 

Sør-Aurdal Historielag har annethvert år siden1982 gitt ut heftet Sagn og Soge i Søndre Ourdahl. Redaksjonskomiteen har startet arbeidet med 2018-heftet. Til det trenger vi mer stoff! Vi ønsker små og store bidrag velkommen. Ta kontakt med en av disse hvis du vet om noe som kan være av interesse:
Kristian Berglund, tlf. 900 63 443, e-post kristianoberglund@hotmail.com
Trond Bråten, tlf. 975 94 537, e-post trbraten@bbnett.no
Anette Hougsrud, tlf. 909 50 904, e-post h-houg@online.no
Sigrid Haugen, tlf. 970 72 433, e-post sigrid@hedalen.no

Publisert 19.11.2017

 

Kultur- og idrettsprisen 2017

Kulturprisen fra Sør-Aurdal kommune 2017 tildeles Hedalen Ungdomslag teatergruppe, Begnadalen Amatørteater og Bagn IL Revygruppe. Sør-Aurdal Idrettsråd har bestemt at idrettsprisen for 2017 tilfaller Lans Lybekk Bertelrud. Prisene blir, som tidligere nevnt, utdelt på kulturkvelden i Begnadalen 24. november klokken 19:00.

Les hele pressemeldingen fra Sør-Aurdal kommune her

Publisert 13.11.2017

 

Kulturkvelden 2017

Publisert 11.11.2017

 

Julemarked på Bagn Bedehus

Lørdag 18. november 2017, klokken 10:00 til 15:00. Her finner du blant annet:

Alle er hjertelig velkomne!

Publisert 11.11.2017

 

Trafikksikkerhetsprisen 2017

Vet du om noen som har gjort en ekstra innsats for trafikksikkerhet? Send inn ditt forslag innen 1. desember.

Oppland fylkes trafikksikkerhetsutvalg (FTU) skal dele ut Trafikksikkerhetsprisen 2017 for forebyggende trafikksikkerhetsarbeid. Kommuner, skoler, organisasjoner, foreninger og enkeltpersoner i Oppland kan nomineres. Prisen deles ut for tiltak som er gjennomført over lengre tid, eller som er planlagt og gjennomført i 2017.

Prisen skal stimulere til engasjement blant de som i utgangspunktet ikke har trafikksikkerhet som hovedoppgave. Den kan også deles ut til personer som jobber med trafikksikkerhet når innsatsen er større enn det som normalt kan forventes.

Forslag til kandidater sendes innen 1. desember 2017 til bjorn.vasaasen@vegvesen.no

Oppland fylkeskommune, Trafikksikkerhetsutvalget

Publisert 1.11.2017

 

Jul på Piltingsrud Gard

25. – 26. november klokken 13:00 til 17:00 inviterer Piltingsrud Gard til julemarked, aktiviteter, lokalmat, kunstutstilling, konsert og julestemning for store og små.

 

Velkommen!

 

Les mer på www.piltingsrudgard.no

 

 

Publisert 29.10.2017

 

Lørdagsaktivitet for store og små, bli med på kurs!

Begnaljom spel og dansarlag arrangerer igjen dagskurs på torader, hardingfele, langeleik og halling på Sør-Aurdal Ungdomsskole på Bagn, lørdag 11. november 2017. Vi har vært så heldige og fått med oss blant annet Jan Beitohaugen Granli, Henning Andersen, Sivert Andreas Holmen, Vegard Thon, Stein Ivar Øvergaard og Solfrid Olmhus som instruktører i år. Kursene er både for nybegynnere og viderekomne.

Program for dagen:

Påmeldingsfrist er 2 .november 2017. Påmelding skjer på tlf. 958 62 550, eller e-post rkolsr@online.no. Deltakeravgift er kr. 300,- inkludert kurs og mat.

Vi ser frem til en lærerik og sosial dag. Da sees vi på kurs!

Publisert 28.10.2017

 

Inviterer til oktoberfest i Bagn

Bagn og Begnadalen Musikkorps arrangerer oktoberfest på Sør-Aurdal ungdomsskole (SAUS), fredag 27. oktober klokken 19:00.

Onsdag kveld hadde korpset øving på Bagn skole, hvor de gikk gjennom programmet de skal fremføre på fredag. – Vi skal presentere et Tyrolerinspirert program og ønsker å lage en Tyroleraften med sang, jodling og ompaorkester. Med oss på sang har vi vært så heldige å få Trine Cecilie Kvambe, kjent fra blant annet «Norske Talenter» på TV2, sier dirigent Ole Kristian Nyhagen. Kvambe skal synge noen nummer sammen med korpset og et par alene.

«Endelig en utekveld i Bagn igjen», kan vi lese på Facebooksiden til arrangementet, som du finner her

– Det blir lyd og lys ved blant annet Stein Kråbøl og god stemning, og vi håper publikum vil få en hyggelig stund sammen med oss. Senere på kvelden blir det et mindre Tyrolerspill som består av musikanter fra Bagn og Begnadalen Musikkorps, fortsetter Nyhagen.
Det var medlemmene i korpset som kom opp med ideen om en Tyroleraften og presenterte den frem for dirigent Ole Kristian Nyhagen. Han kjenner Trine Cecilie Kvambe, som har gjort noe lignende før sammen med sitt eget band, og dermed begynte ballen å rulle. Konserten på fredag er fra klokken 19:00 til 23:00, det blir ølservering og det er 18-års grense. Men barn kan være med sammen med en voksen. – Vi oppfordrer alle til å benytte sjansen til å bli med på trivelig kveld i Bagn, med sang og musikk, forfriskninger og god stemning, avslutter Nyhagen. Den digitale tidsalder har ennå ikke kommet til Bagn og Begnadalen Musikkorps, så her er det kontanter som gjelder.

Ole Kristian Nyhagen ønsker også å minne om de tradisjonelle julekonsertene med Bagn og Begnadalen Musikkorps. De går i år av stabelen 20. desember i Bagn kirke, og 21. desember i Begnadalen kirke.

 

Publisert 26.10.2017

 

Statsteatret besøker Hedalen 18. november

Lørdag 18. november ønsker Hedalen ungdomslag deg hjertelig velkommen til forestillingen "1950 - Spionen" med Statsteatret i Hedalen. To forestillinger, klokken 16:30 og 19:00.

Vår egen Cato Skimten Storengen er denne gangen erstattet av Karoline Krüger. Med støtte i gode omtaler og stødige terningkast, samt Cato sine egne ord, mener vi å være trygge i vår anbefaling: Bli med og nyt! Les mer på Statsteatrets egen side http://statsteatret.no/1950-spionen/
 
På scenen denne gang: Kim Sørensen, Per Kjerstad, Gard Bjørnstjerne Eidsvold og Karoline Krüger.

Billetter forhåndsbestilles hos Mona på e-post: mona@hedalen.no eller per tlf/sms til Vilde: 971 31 921

Etter siste forestilling vil Valdres-bandet "The Gamasamas" innta scenen og spille opp til dans.

Billettpris forestilling: Kr. 325,-
Forestilling og fest: Kr. 400,- (betaler kr. 75,- når dere kommer på festen)
Kun fest: Kr. 150,-

Vi ønsker deg hjertelig velkommen!

Publisert 24.10.2017

 

Sør-Aurdøler med gode ideer

Tekst og foto: Bjørn Karsrud, Avisa Valdres

Publisert 17.10.2017

 

Flott eldrefest i Sør-Aurdal

Tekst og foto: Reidar Schlytter

Eldrerådet i Sør-Aurdal, i samarbeid med Sør-Aurdal Frivilligsentralen, hadde invitert til eldrefest søndag 16. oktober 2017, for å markere FNs internasjonale eldredag. Arrangementet ble avviklet i de nyoppussede lokalene til frivilligsentralen på Fossvang i Bagn. Det var 43 deltakere representert fra alle bygder, og festen ble avviklet under en hyggelig ramme med god tre-retters middag, kaffe og kaker samt underholdning ved Vangstein´s.

Leder for eldrerådet i Sør-Aurdal, Reidar Schlytter, ønsket alle velkommen til festen, spesielt velkommen til varaordfører Trine Adde Hansebakken og leder for Oppland fylkes eldreråd Ingvill Fjeldstad Bøe og ektefelle. I tillegg møtte Oddleiv Juvkam fra kommunen som orienterte om Sør-Aurdalshallen.

Les mer på Begnadalen.no

Publisert 16.10.2017

 

Mø i Valdres - Randi Marie Hagen

Med tillatelse fra Avisa Valdres gjengir vi her intervjuet med Randi Marie Hagen, fra artikkelserien "Mø i Valdres".

Klikk på bildet for større versjon

Publisert 16.10.2017

 

Ny gudstjenesteliste

Kirkekontoret har sendt ut en ny gudstjenesteliste for Sør-Aurdal i perioden 15. oktober til 17. desember 2017.

Neste gudstjeneste i Reinli er:

22. oktober, 20. søndag i treenighetstiden
Joh 11, 1-5 Jesu venner i Betania
Reinli kapell kl. 11.00: Gudsteneste. Tore Samuelsen. Utdeling av 4 års bok. Takkoffer til Misjonsprosjektet i Nepal

Last ned hele listen for Sør-Aurdal her

Publisert 12.10.2017

 

Influensavaksinering i Sør-Aurdal

Årets influensavaksine har kommet.

Vaksinering uten samtidig legekonsultasjon foretas ved Bagn Legesenter torsdag 19. oktober klokken 10:00 til 14:00.

Timebestilling er ikke nødvendig.

Risikogrupper som anbefales å vaksinere seg er:

Kommuneoverlegen

Publisert 10.10.2017

 

Konsert i Den kulturelle spaserstokken

Sør-Aurdal kommune arrangerer, i samarbeid med Sør-Aurdal eldreråd og Sør-Aurdal Frivilligsentral, konserter i Den kulturelle spaserstokken.

Neste konsert er med Marthe Lian Skjælaaen og Andrè Storeng onsdag 11. oktober 2017.

Konsertplan DKSS 2017

Publisert 2.10.2017

 

Informasjon fra IKS Valdres Brannvesen

Ansettelse av brannsjef/daglig leder i selskapet

Styret har i sitt møte onsdag 27. september ansatt dagens brannsjef i Sør-Aurdal kommune Laila Lien Østgård som ny brannsjef og daglig leder i Valdres Brannvesen fra 1. januar 2018.

Laila er 46 år, gift, har 2 barn og bosatt i Bagn. Hun er elektro ingeniør fra Gjøvik Tekniske Fagskole i 1993, har beredskapsutdanning fra Norges Brannskole nivå 3 i 2008, praktisk byggesaksbehandling fra Universitetet i Stavanger i 2011, eksamen i Risiko, sårbarhet- og beredskap fra Høgskolen i Hedmark i 2014 og studerer nå Erfaringsbasert Master i risikostyring og sikkerhetsledelse ved universitetet i Stavanger.

Laila kommer fra stillingen som HMSK-koordinator i Isachsen Anlegg a.s.

Styret er veldig glad for at vi nå får en leder i selskapet som har erfaring fra ledelse og organisasjonsutvikling fra brannvesen og andre organisasjoner. Styret er også veldig fornøyd med at det var 12 søkere til stillingen og at det var flere kandidater som hadde kvalifikasjoner til å lede selskapet både innen faget og med nødvendig ledelseserfaring.

Heggenes, 28. september 2017

Øivind Langseth
styreleder

Reinli.no gratulerer og ønsker Laila Lien Østgård lykke til i jobben som brannsjef og daglig leder i Valdres Brannvesen.

Publisert 1.10.2017

 

Årets nyheter i Stavadalen Skisenter - Makalausparken!

Snøkanonene er på plass og tubing banen er også snart klar. Banen er på 200 meter og her tror vi det blir gøy å ake. I tilknytning til banen blir det bånd å stå på opp igjen.

Karusellen kommer på plass nede i parken, i tillegg blir det et tog barna kan leke ved, og ikke minst aking for de som ikke står på ski.

I Makalausparken gjelder egne priser hvis du ikke kjøper heiskort. Vi satser på en fartsfylt og snørik sesong.

 

Hilsen Mona og Vidar

 

 
Publisert 30.9.2017

 

 

 

 

Taterlivet i ord og toner ved Bussi Karlsen

Sør-Aurdal folkebibliotek, Bagn, onsdag 5. oktober klokken 18:00

 

Hilmar «Bussi» Karlsen underholder med ord og toner fra det gode taterliv. Han har med seg Jan Karlsen som spiller torader. Bussi har planer om ny bokutgivelse og er interessert i å få høre historier som han kan bruke.

Hilmar «Bussi» Karlsen er en vandri, det vil si av reisende slekt. Men han er også trubadur, sanger og visemaker, som i tekst og toner formidler de reisendes kultur og sangtradisjoner. Han er også en dyktig historieforteller som ser det som sin livsoppgave å bringe de reisendes kultur videre.

 

Alle er hjertelig velkomne! Gratis inngang!

 

Publisert 28.9.2017

 

100-års markering

Publisert 26.9.2017

 

Årets eldrefest i Sør-Aurdal

Årets eldrefest i Sør-Aurdal blir avholdt på Fossvang søndag 15. oktober klokken 13:00.

Program:

Egenandel kr. 250,-, påmelding til frivilligsentralen innen 9. oktober.

E-post: post@sor-aurdal.frivilligsentral.no. Telefon: 953 01 895.

Arrangører: Sør-Aurdal Eldreråd og Sør-Aurdal Frivilligsentral

Publisert 25.9.2017

 

Demensaksjonen 2017 - En vakker dag har vi glemt demens

23. september står medlemmer av Sør-Aurdal demensforening ved butikker for å informere om demens og samle inn penger til Demensaksjonen.

Utfordring for samfunnet - tragedie for dem som rammes
Demens er en dødelig hjernesykdom som er alvorlig og griper brutalt inn i hverdagen til den som selv har en demens og familien. Det vil kreves stor innsats i årene som kommer før vi klarer å stoppe eller bremse Alzheimers sykdom og andre demenssykdommer. Når vi fortsatt ikke har funnet noen effektiv behandling, er det fordi vi vet for lite om årsakene til hvorfor demens oppstår. For å kunne utvikle en kur, må det mer kunnskap til. Forskerne må finne ut hva som skjer i hjernen, fra den er normal til den blir syk. Det er denne forskningen vi samler inn midler til under demensaksjonen. Les mer her

Publisert 20.9.2017

 

Konsert i Bagn kirke

Publisert 18.9.2017

 

Kulturkveld

Tid:    Fredag 24. november 2017 klokken 19:00
Sted: Begnadalen skole

Utdeling av kulturpris og Idrettspris.
Arrangør: Sør-Aurdal kommune i samarbeid med Sør-Aurdal musikkråd.

Velkommen!

Publisert 16.9.2017

 

Idrettsrådet ønsker kandidater til årets idrettspris

Idrettsrådet ønsker kandidater som folket mener har gjort seg fortjent til å motta prisen. Frist for nominering av kandidater er 25. september 2017. Prisvinneren mottar en sjekk på 5000 kroner og et diplom. Og selvsagt masse heder og ære. Prisen deles ut på kulturkvelden som er 24. november på Begnadalen skole. Kriteriene for tildeling av idrettsprisen er:

Utdeling av idrettsprisen skal stimulere unge talenter til å satse innen idretten. Prisen kan deles ut til aktive enkeltpersoner, fortrinnsvis talent, som representerer en klubb i kommunen, er bosatt i kommunen, eller har lagt grunnlaget for sin suksess gjennom en oppvekst i kommunen. Alle kan komme med forslag til kandidater, både enkeltpersoner og lag/organisasjoner. Idrettsrådets styre velger ut prisvinner.

Forslag med kort begrunnelse / presentasjon sendes innen 25. september 2017 på e-post steinarskjerve@me.com, eller pr. post til Sør-Aurdal Idrettsråd v/ Steinar Skjerve, Sørvollbakkin 26, 2930 Bagn.
---------------------
Tidligere prisvinnere er (med link til omtale):
2016 Nils Harald Huset http://hedalen.no/OPPSLAG/2016/november/19b/index.htm
2015 Halvor Kiili Grønghaug http://hedalen.no/OPPSLAG/2015/november/22/index.htm
2014 Jostein Schlytter Strandbråten http://www.begnadalen.no/Oppslag%202014/Kulturkvelden%202014%2021.11.14.html
2013 Andreas Dyve http://bagn.no/idrettsprisutdeling-2013/
2012 Kristin Nerødegård http://bagn.no/arets-priser-til-staut-og-kristin-nerodegard/
2011 Edvard Myrvang Bakke http://www.hedalen.no/OPPSLAG/2011/november/26b/index.htm
2010 Even Sæteren Hippe http://www.hedalen.no/OPPSLAG/2010/november/27/index.htm
2009 Begnadalen/Hedalen J14 http://www.hedalen.no/OPPSLAG/2009/november/21b/index.htm
2008 Lene Moen http://www.hedalen.no/OPPSLAG/2008/november/22/
2007 Endre Aamodt http://www.hedalen.no/OPPSLAG/2007/november/46/index.htm
2006 Anders Berg Stensrud http://www.hedalen.no/OPPSLAG/2006/november/19/

Publisert 14.9.2017

 

Valgresultatet i Sør-Aurdal

Valgresultat.no finner du alle resultatene fra årets stortingsvalg. Klikk på bildet for å se resultatene fra Sør-Aurdal.

Publisert 12.9.2017

 

Vinje og kjærleiken til fjellet

Publisert 11.9.2017

 

Psykisk Helse i Sør-Aurdal kommune inviterer til refleksjonsgruppe

Tilbudet er gratis og det kan passe for alle

Publisert 7.9.2017

 

Rakfiskaften i Makalausbua

Tradisjon tro blir det rakfiskaften i Makalausbua lørdag 4. november klokken 18:00. Biffen og streken spiller til dans fra ca. klokken 21:00. Sjekk VG-lista på Dokka for å få en smakebit av musikken. Pris kr. 450,- pr. person. Buss til hyttefeltet kr. 50,- pr. person. Bindende påmelding på telefon 908 85 403, innen 27. oktober.

Velkommen!

Publisert 6.9.2017

 

Åpningstider for valglokalene 10. og 11. september

Det er stortingsvalg søndag 10. og mandag 11. september. På valgdagene kan du kun stemme i den kommunen du er innført i manntallet.

Valgloven krever at en velger som er ukjent for stemmemottakeren skal legitimere seg. Du bør derfor ha med deg legitimasjon (pass, førerkort elle bankkort med bilde). Det er en fordel, men ikke nødvendig, at du tar med valgkortet ditt.

Valgting 2017
Valgkrets
Stemmested
Søndag 10. september
Mandag 11. september
Bagn Tingvoll kl. 14 - 18 kl. 9 - 18
Begnadalen Begnadalen skole kl. 14 - 18 kl. 9 - 18
Hedalen Hedalen b/u-skole kl. 14 - 18 kl. 9 - 18

Vi oppfordrer alle til å benytte stemmeretten sin!

Publisert 6.9.2017

 

Kommunal plan for idrett og fysisk aktivitet 2018-2021 - høring og offentlig ettersyn

Formannskapet vedtok i møte 29.08.2017, sak 038/17, å legge Kommunal plan for idrett og fysisk aktivitet i Sør-Aurdal kommune 2018-2021 ut til offentlig ettersyn i 6 uker.

Dokumentene kan fås i papirformat i ekspedisjonen på Tingvoll og ved Sør-Aurdal folkebibliotek med filialer.

Uttalelse sendes innen 18.10.2017 til postmottak@sor-aurdal.kommune.no, eller Sør-Aurdal kommune, Oppvekst og kultur, Tingvollbakkin 15, 2930 Bagn.

Eventuelle spørsmål til planforslaget kan rettes til rådgiver oppvekst og kultur, Gunvor Elene Thorsrud, e-post  gunvor.elene.thorsrud@sor-aurdal.kommune.no, eller tlf. 61 34 85 27.

Høringsfrist: 18. oktober 2017.

Publisert 5.9.2017

 

Trafikksikkerhetsplan for Sør-Aurdal kommune - høring og offentlig ettersyn

Formannskapet vedtok i møte 29.08.2017, sak 039/17, å legge Trafikksikkerhetsplan for Sør-Aurdal kommune 2018-2021 ut til offentlig ettersyn i 6 uker.

Planforslaget kan fås i papirformat i ekspedisjonen på Tingvoll og ved Sør-Aurdal folkebibliotek med filialer.

Uttalelse sendes innen 18.10.2017 til postmottak@sor-aurdal.kommune.no, eller Sør-Aurdal kommune, Oppvekst og kultur, Tingvollbakkin 15, 2930 Bagn,

Eventuelle spørsmål til planforslaget kan rettes til rådgiver oppvekst og kultur, Gunvor Elene Thorsrud, e-post  gunvor.elene.thorsrud@sor-aurdal.kommune.no, eller tlf. 61 34 85 27.

Høringsfrist: 18. oktober 2017.

Publisert 5.9.2017

 

Grendacup nå på lørdag, bli med!

Bilder fra fjorårets cup

Det nærmer seg årets grendacup på Fossvang. Vi starter klokken 10:00 og spiller på 5-6 baner på Fossvang. Premier til alle opp til 12 år. Klasse 0-7 år møtes ved 3-er banene klokken 11:00 for å sikre at alle får være med. Har du barn i alderen 0-7 år som har lyst til å være med, møt opp!

Kampoppsettet kommer tradisjonen tro rett før oppstart (eller så snart vi har oversikt over lagene). Vi ønsker så mange med som mulig og så jevne oppgjør som mulig. Følg med på facebook for mer informasjon: https://www.facebook.com/events/1731214813807719/

Påmeldte lag så langt (det er ikke for sent å melde på lag):

17-34 år menn
Begnadalen (John Arild Lien)
Vestre Bagn (Toni Solhaug)
Hedalen (Lasse Pihl)
Reinli (kontaktperson ?)
Østre Bagn (Stian Haugrud)

35 år menn +
Vestre Bagn (Terje Smedsrud)
Østre Bagn (Morten B Johansen)
Hølera

Dameklassen
Vestre Bagn (Randi Haug)
Hølera (Ingrid Øyhus)

Østre Bagn?, Reinli?

12-16 år
Østre Bagn (Monica Juvkam)

8-11 år
Østre Bagn 1 (Monica Juvkam)
Vestre Bagn (Bjørg Eva Storrø)

0-7 år møter opp ved 3-er banene klokken 11:00 så sikrer vi at alle finner et lag. Alle får spille og vi setter opp så jevne lag som mulig.

Finner du ikke lag i din klasse men ønsker å være med? Spørsmål, påmeldinger, feil eller lignende. Kontakt Morten på mortenminstemann@hotmail.com / mobil 906 76 108, eller Steinar Skjerve på steinarskjerve@me.com / mobil 922 24 881.

Draktfargene er slik:

Leirskogen – grønne drakter

Østre Bagn – røde drakter

Vestre Bagn – gule drakter

Hølera – svarte drakter

Reinli – hvite drakter

Begnadalen – blå drakter

Hedalen – ?

Det spilles etter vanlige fotballregler 5-er og 7-er etter antall spillere i de eldre klassene. Fortrinnsvis 7-er om begge lag har nok spillere. Under 12 er det 5-erfotball. Banestørrelsen vil variere en god del. Kampoppsettet kommer tradisjonen tro rett før oppstart (eller så snart vi har oversikt over lagene). Vi ønsker så mange med som mulig og så jevne oppgjør som mulig.

Publisert 30.8.2017

 

Velkommen til aktivitetsvennkurs

Onsdag 13. september klokken 18:00 – 21:00. Kommunestyresalen, Bagn.

Velkommen og presentasjon

Aktivitetsvenn og frivillighet

Rollen som frivillig aktivitetsvenn

Onsdag 20. september klokken 18:00 – 21:00. Kommunestyresalen, Bagn.

Demens

Kommunikasjon og samhandling

Kurset er lagt opp med filmer, foredrag, og å drøfte ulike problemstillinger.

Påmelding innen 5. september. Ester: 953 01 895 Oddbjørg: 481 11 239. For mer info: www.nasjonalforeningen.no/aktivitetsvenn

Enkel servering. Kurset er gratis. Arrangør: Etnedal og Sør-Aurdal kommune, Frivilligsentralene, helselag og demensforeninger i begge kommuner.

Publisert 29.8.2017

 

STAUT avslutter Trollrock 2018

Det er duket for nok en publikumsrekord når STAUT avslutter Trollrock 2018 på hjemmebane, lørdag 28. juli.

I 2015 mottok STAUT ikke mindre enn to gullplater for albumsalg, den siste delt ut som en overraskelse på direktesendt TV2. Ikke lenge før hadde bandets tredje album «Stugureint» gått rett inn på 1. plass på VG-lista. Staut startet 2017 med et smell og slapp sin femte plate på sju år den 06.01.2017. «JA» er tittelen på deres nye utgivelse, hvorav flere låter har vært listet på NRK P1. Deres første singel fra plata, «Den eine», fikk sitt store gjennombrudd på idrettsgallaen på NRK 1 i 2016, mens deres andre singel «Følge hjarta» ble kjenningsmelodien til TV2s storsatsing «Jakten på kjærligheten». Det var også «Følgje hjarta» vi fikk høre på Lindmo den 18. mars.
Publikumsfavorittene har, som vanlig, hatt en meget travel timeplan med konserter over hele Norge i 2017, hvor det hele braket løs allerede den 14. januar på Sentrum Scene. Deres nye plate «JA» er produsert av Alf Magne Hillestad som kjenner gutta og musikken godt etter å ha vært trommeslager i bandet tidligere.

På deres nye plate har bandet fått med seg gjesteartister fra både nær og fjernt. Marie Tveiten fra Seljord har gjort seg bemerket som en meget habil vokalist og låtskriver i løpet av de siste årene og bidrar med sin vakre og særegne stemme på låten “E vil”. En annen gjesteartist på deres nye plate har derimot vært i gamet i mange år. Guy Fletcher kjent fra Dire Straits og senere Mark Knopfler sine soloprosjekt bidrar med gjenkjennelige og nydelige orgeltoner på flere av låtene. Det kan virke som låtskriver Dyves blyant har fått noen ekstra omdreininger i blyantkvesseren denne gangen. Både politikere og religiøse ledere får seg et humørfylt lite tupp nedenfor ryggen. Er man staut nok finnes det alltid humør bak alvoret men også alvor bak humøret. For den som har fulgt bandet fra starten i 2010 vil det bli mulig å nikke gjenkjennende til mange av låtene samtidig som bandet også gir deg en ny musikalsk armkrok å hvile i. STAUT sier JA til det som 2017 har liggende på lur og ønsker at vi alle, uansett religion, farge, rulleblad, partitilhørighet, yrke, kjønn, legning, vekt, bosted, skattebetalingsevne, skattebetalingsvilje, alder eller andre særegenheter skal bli litt flinkere til å si JA til hverandre.

Publisert 26.8.2017

 

Endring av vedtatt plan for E16 Bagn–Bjørgo til offentlig ettersyn

Statens vegvesen Region øst i samarbeid med Sør- og Nord-Aurdal kommuner, legger ihht. Plan- og bygningslovens §3-7 frem forslag til endring av vedtatt plan til offentlig ettersyn. Høringsfrist 6. oktober 2017.

Etter at reguleringsplanen ble vedtatt har det blitt utarbeidet byggeplan for strekningen. Under byggeplanleggingen har det for noen få områder vist seg nødvendig å velge andre løsninger enn de løsningene som er vist i vedtatt reguleringsplan.

Planen er tilgjengelig:

Merknader

Statens vegvesen ønsker innspill til planarbeidet. Innspill merkes «16/11585». Frist for innspill er 06.10.2017. Merknader kan sendes til:

Kontakt

Spørsmål om planarbeidet kan rettes til: 

LAST NED

Publisert 24.8.2017

 

Nytt regelverk om skolemiljø og mobbing

Alle barn og unge har rett til et trygt og godt skolemiljø uten mobbing og krenkelser. Et nytt regelverk gjelder fra 1. august og skal sikre nulltoleranse mot mobbing. 

I det nye regelverket er skolenes plikt til å avdekke, undersøke og handle i mobbesaker forsterket og tydeliggjort gjennom det som kalles en aktivitetsplikt. I aktivitetsplikten ligger det at alle som jobber på skolen skal følge med, varsle og gripe inn overfor mobbing og krenkelser. Skolene skal undersøke all mistanke om mobbing, og sette inn tiltak når en elev ikke opplever å ha et trygt og godt skolemiljø. Når skolen setter inn tiltak, skal det også lages en plan for hvordan tiltaket skal gjennomføres.

I det nye regelverket ligger det også at elever og foreldre skal kunne melde inn en sak direkte til Fylkesmannen dersom de mener at skolen ikke har oppfylt aktivitetsplikten sin. Det skal gjøre det enklere å få hjelp. Fylkesmannen går fra å være en klageinstans til å bli en førstelinjeinstans som kan pålegge tiltak og i ytterste konsekvens bøtelegge kommuner som ikke oppfyller aktivitetsplikten.

Nettside med mer informasjon: https://www.udir.no/laring-og-trivsel/skolemiljo/

Publisert 23.8.2017

 

Kongsvegrittet 2017

Lørdag 12. august gikk det 9. Kongsvegrittet av stabelen, som vanlig med start og mål på Hellebekken.

Klikk på bilde for bildekavalkade fra sykkelrittet

Med noe mindre deltakelse enn i fjor arrangerte Bagn IL igjen et godt gjennomført sykkelritt på Hellbekken. Tor og Ute Tronrud åpnet dørene til kaféen og serverte grillmat ute.

Etter at konkurranseklassene var sendt av gårde på den lengste løypa, ca. 50 km., var det klart for de yngste og trimklassen. De minste barna syklet en liten sløyfe i start- og målområdet på 1,5 km. og det var ingenting å si på innsatsen til fremtidens syklister. Trim- og familieklassen kastet seg ut i en runde på 20 km., som gikk på grusveier og er tilrettelagt for alle. Den lengste løypa er mer krevende og går gjennom kupert terreng med grusveier, stier, myr og kjerreveier. Noen av deltakerne måtte nedpå blant annet i myra, hvor det var veldig vått og krevende.

Speaker og representant for arrangøren, Morten Bellika Johansen, forteller at Kongsvegrittet er et populært sykkelritt og har alltid hatt stabil deltagelse. – Vi har fått gode tilbakemeldinger og deltakerne er meget fornøyde med løypa og gjennomføringen. Kongsvegrittet er et sykkelritt for alle og er en av tre øvelser i Kongsvegtrippelen, forteller Johansen. Kongsvegtrippelen består av motbakkeløpet Bjødalskampen opp, skirennet Kongsvegløpet og Kongsvegrittet.

– Det er gøy å være med og morsomt å konkurrere, sier Olea Lysne Kolsrud og Anja Hustveit Høiland etter målgang. Alle fikk medalje da de kom i mål, i tillegg var det premier til de tre beste i konkurranseklassene. Lenge var det stor spenning om hvem som skulle ta seieren i herreklassen, men Roar Sollie trakk det lengste strået. – Ca. halvveis var vi en gruppe på 4 ryttere som samarbeidet bra, men da det gjenstod rundt 5 km. var det kun Lars Chr Aasebø og jeg igjen, forteller Roar Sollie. Sollie slo Aasebø i spurten inn mot mål. Roar Sollie er opprinnelig fra Begnadalen men bor nå i Gjøvik, og sykler for Raufoss & Gjøvik SK.

Elizabeth Berge fra Billingstad var på Hellbekken sammen med sin venninne Inger Berg fra Lillehammer. De er gift med to brødre som deltok i konkurranseklassen. Berge er fornøyd med at hun satte ny personlig rekord, med 30 minutter bedre enn i 2016. Begge skryter de av opplegget og arrangørene.

Roar Nerli fra Bagn forteller at han måtte nedpå i myra, og syklet etter det alene inn mot mål. Det gikk derfor noe tregere enn i fjor.

Nylig verdensmester på rulleski, Even Sæteren Hippe, hadde for anledningen lagt bort rulleskiene og syklet inn til en 6. plass i klassen for menn 17 til 29 år. – Jeg trives nok best med ski under bena men sykling er fin treningsøkt, sier han. Hippe er selvfølgelig fornøyd med resultatene i Sverige, han hadde ikke trodd at det skulle gå så bra. – Da må jeg ha gjort noe riktig, legger han til. Even Sæteren Hippe representerer Team Job Zone og han håper å bli tatt ut til World Cup i vinter. Han er best på sprint men ønsker å bli god på alle distanser. NM er et av målene i årets sesong.

Publisert 22.8.2017

 

Trollrock 2017

Trollrock gikk som vanlig av stabelen på Beitostølen siste helgen i juli. Mange kjente band gjestet festivalen, og publikum trosset det ustabile været og møtte opp for å overvære konserter av deres favorittartister. Oslo Ess, Hellbillies, Vazelina Bilopphøggers, The Rebels, Morten Abel og Gamasamas var noen av de som opptrådte på Trollscenen og Huldrascenen. Også mange Sør-Aurdøler hadde funnet veien til Beitostølen denne helgen.

Klikk på bildet nedenfor for å se en bildekavalkade fra årets festival. Kanskje ser du noen du kjenner.

Publisert 21.8.2017

 

KREMMERTORG AUGUST 2017

Klikk på bildet for å laste ned plakat

Publisert 18.8.2017

 

Stavkirkehelgen

Helgen 18. – 20. august arrangeres Stavkirkehelgen 2017. Stavkirkene i Øye, Høre, Lomen, Hedalen og Reinli er da åpne
fra klokken 11:00 - 21:00 fredag til søndag, med unntak av tider der kirkene har annonserte aktiviteter.

Publisert 7.8.2017

 

Forhåndsstemmegivning fra 10. august


I Sør-Aurdal kan du avgi din forhåndsstemme ved resepsjonen på Tingvoll alle hverdager klokken 08:30 til 15:00. Du kan forhåndsstemme fra torsdag 10. august til fredag 8. september klokken 13:00.

Husk legitimasjon!

Ordningen med forhåndsstemming gjelder for alle velgere og er ment som et tilbud for de som ikke har anledning til å stemme på selve valgdagen. Det er ingen krav om at velgeren skal stemme i den kommunen han eller hun er manntallsført.

Publisert 7.8.2017

 

UTLYSING AV RAMMEAVTALE

Sør-Aurdal kommune lyser nå ut konkurranse om rammeavtaler på flere områder.

Dette gjelder:

Konkurransegrunnlag finnes på www.doffin.no

Tilbudsfrist er satt til 10. august klokken 09:00!

Eventuelle spørsmål kan rettes til:

  • Hans Solbrekken Ruud (tjenesteleder)
  • Rune Fremgaard (fagleder bygg)
  • Jan Rustøe (fagleder veg/drift)
Publisert 24.7.2017

 

Reinli.no ønsker alle lesere og samarbeidspartnere en riktig god sommer!

 

Stolpejakten 2017

Alle de 30 stolpene er nå utplassert i Bagn, og det er bare å sette igang jakten på stolper. Last ned appen "Stolpejakten" fra Play Butikk for Android eller App Store for Iphone. Bildet viser utsikten fra stolpe nummer 26, Trøllknatten! Fint?

Papirkart finner du blant annet hos G-Sport Bagn. God tur!

PS! Om noen uker kommer det flere stolper på Ølnessæter. Trenger du enda fler? Les mer på Stolpejakten i Valdres. Kartet vil også bli lagt ut på Bagn.no, så kan du skrive det ut.

Publisert 17.7.2017

 

Sommermarked for 7. gang

I år er det 7. gang Anne Lise Finsrud arrangerer sommermarked på Nordre Fjellstølen.

Publisert 12.7.2017

 

Reinlinger på konsert med STAUT

Valdres Folkemuseum har bygget om sin utescene og det nye amfiet ble innviet 17. juni, med konsert med STAUT. I tillegg til en Reinling på scenen var det flere Sør-Aurdøler blant publikum. Kanskje finner du deg selv eller noen du kjenner, her er en liten bildekavalkade fra kvelden. Klikk på bildet av Gaute for flere bilder.

Publisert 8.7.2017