A R K I V  2. HALVÅR  2 0 1 4

 

Årsmøte i Sør-Aurdal Arbeiderparti

Tirsdag 27. januar 2015, klokken 19:00 på Begnadalen skole, Peisestua.
Til behandling: Ordinære årsmøtesaker.
Saker som ønskes tatt opp på årsmøte må være styret i hende innen 13. januar 2015. Forslag sendes Reidar Schlytter Valdresvegen 933, 2936 Begnadalen (e-post: schlytte@online.no).
Vi ønsker gamle og nye medlemmer velkommen.

Styret

Logo SAAP.bmp

Publisert 28.12.2014

Fire norske artister klare for Trollrock

Atle Dalen, Festivalsjef Trollrock, Har sendt oss en ny pressemelding. - Nissen har ankommet fjellet, baby! Ut av sekken dro han jommen meg både DumDum Boys, Eva & The Heartmaker, Katzenjammer, og Marit Larsen. God jul! Les mer her

Publisert 27.12.2014

Stavadalen Skisenter er inne i sin 10. sesong

Februar 2015 har Stavadalen Skisenter 10-års jubileum som alpindestinasjon i Valdres. Daglig leder, Vidar Stavedal, kan fortelle at det har vært stor utvikling og mange utfordringer siden starten i 2005.

Les mer her

 
 
Publisert 26.12.2014

3. dagsfest på Reintun

Lørdag 27. desember er det igjen klart for 3. dagsfest i Reintun Forsamlingshus. Festen starter klokken 19:00 og varer til 02:00. Det er som vanlig 18 års aldersgrense, husk legitimasjon. Inngangsprisen er kr. 150,- og det blir salg av pølser, kaffe, øl og rusbrus.

Hilsen styret i Reintun Forsamlingshus

Publisert 25.12.2014

Julefest med Bagn skole

Onsdag 17. desember var det julefest for 5. til 7. kasse på Bagn skole. En fullsatt gymsal på SAUS fikk se og høre sine håpefulle fremføre dans, sketsjer og vitser. Skolekoret, som for anledningen ble kalt julekoret, fremførte "Jul i svingen" og "Deres jul".

Etter underholdningen var det pause med medbrakt mat og drikke, og loddsalg. Flott at ungene var ivrige med å selge lodd, det ga et bra tilskudd til FAU kassen. Så var det loddtrekning, med mange premier fra lokalt næringsliv. Til slutt var det besøk av julenissen. Alle barn fikk sin nissepose og de vandret lykelige hjem sammen med sine foreldre, med eller uten premie.

 

Publisert 22.12.2014

Makalaus Løypelag

Makalaus Løypelag har kjøpt ny løypemaskin, denne vil kjøre løyper i Liaåsen og Makalaus. I romjulen, mandag 29. desember klokken 12:00 vil det bli foretatt høytidelig dåp av løypemaskinen. Ordførerne, Kåre Heland i Sør-Aurdal og Inger Torun Klosbøle i Nord-Aurdal, vil foreta åpningen. Følg med på Reinli.no for mer informasjon.

 
Publisert 18.12.2014

Klart for ny sesong i Stavadalen Skisenter

Publisert 13.12.2014

Bagn Treningssenter, Raventola 2015

Priser for trening i 2015 er klare:

Kjempetilbud for 2015 med betaling før 15. januar!

Tren for 200 kroner per måned! (går opp til kr. 250,- etter 15. januar).

Betal inn 2400 kroner til konto 1604.08.89489.

Er du under 20 år eller «borteboende» heltidstudent? Da er prisen kun kr. 1.500,- for hele 2015!

Du kan kjøpe halvårsabonnement for kr. 1.600,- eller kr. 1.000,-. Treningsskortet blir aktivert når medlemskap i Bagn IL, treningsavgift er betalt og alle papirer er i orden. Du må også ha et nøkkelkort for å få trene, dette koster kr. 200,- i tillegg.

Ta kontakt med Espen på telefon 962 34 211 eller treningssenter@bagn.no ved spørsmål, eller for å avtale utlevering av nøkkel eller aktivisering av kort.

Bagn Treningssenter priser 2015

Publisert 13.12.2014

Romjulsfest for unge sør aurdøler

Tekst: Espen Blåfjelldal. Foto: Hallgrim Rogn.

Med hjelp og støtte frå Sør-Aurdal kommune, har me den glede av å arrangere ein heidundrande fest for deg som er ung i Sør-Aurdal, på Valdres Mathus fredag 26. desember (2. juledag). Me set maks grense på rundt 30 år fram til 15. desember, og opnar opp for øvrig ungdom etter dette.
Arrangementet er tenkt som ein årleg treffstad for unge i kommuna, med tilknytning til kommuna, som vil flytte til kommuna og som vil lære meir om kommuna. I år er dette arrangert av bolystprosjektet til Bagn IL og Espen Blåfjelldal arbeidar fram arrangementet etter instruks frå festkomiteen som er satt saman av ungdom frå heile kommuna. Neste år ynskje ein å legge arrangementet til ei anna grend, og flytte dette litt rundt for å få mest mogleg utbytte.
Arrangementet har inspirasjon frå Romjulstreffen i Vang (bildet), der det i fjor var 184 stk som deltok. I Sør-Aurdal har me i år 70 plassar, så det er førstemann til mølla.

Me startar med vorspiel med veldig hyggelege prisar fram til kl 21, fortsett med tapas, quiz og festen ender ut i dei seine nattetimar. Arrangementet koster kroner 100 per person, og inkluderer velkomstdrink, tapas, underholdning/musikk og deltagelse på julens gladeste happening.
Prisen er den samme for heile kommuna, og det det er inkludert buss i billetten når du kjem frå Hedalen, Begnadalen og Hølera. Du kan melde deg på ved å klikke her: https://www.deltager.no/romjulsfestbagn

Program:

19:00 - Oppstart
20:00 - Tapas
22:00 - Quiz
01:00 - Avslutning
01:30 - Heimreise

Publisert 11.12.2014

Rundt 500 i fakkeltog i Fagernes

Onsdag kveld hadde ca. 500 møtt opp i fakkeltoget mot nedleggelse av arbeidsplasser i Valders, i Fagernes. Fra Sør-Aurdal var det en lystig gjeng som tok felles buss fra Bagn. Blant dem var varaordfører Svein Bakke som hadde med fakler og plakat med parolen "NOK ER NOK - la Valdres leva!". JVB og Etnedal Bilruter stilte opp med garatis transport til Fagenes.

Les mer her

 
Publisert 11.12.2014

Åpning av E16 Fønhus - Bagn

Mandag formiddag ble strekningen Fønhus - Bagn høytidlig åpnet. Valdres ordførerne, med Kåre Helland i spissen, var på plass. I tillegg til representanter fra Statens Vegvesen, entreprenører, underentreprenører andre som har hatt medvirkning, og blitt berørt av utbyggingen. Fylkestinget var representert ved Reidun Gravdal.

Les mer her

Jan Dokken, Kåre Helland og Anders Høiback

Publisert 8.12.2014

Lysmesse i Reinli

Ca. 40 fremmøtte var med og tente julegrana ved Reinli kapell. Prest Mari Mikkelsen Western ønsket velkommen og tente lysene. Det ble severt gløgg, varm saft og pepperkaker. Før forsamlingen gikk inn i kapellet ble det sunget julesanger rundt treet. Inne i kapellet holdt Mari Mikkelsen Western gudstjeneste, neste års konfirmanter bidro til at det ble en fin lysmesse i Reinli kapell.

Fra venstre: Prest Mari Mikkelsen Western, Kirketjener Tore Bergli og Sanger Ole Fønhus

Se flere bilder på Facebook siden til Reinli

 
Publisert 7.12.2014

Flotte forhold på Søndre- og Nordre Fjellstølen

Tekst og foto: Ole-Petter Andersen

Melder om nydelig skiføre i flotte preparerte spor på Fjellstølene. Bildet er fra lørdag 6. desenber; Fjellmyrskålin.

Ganske lite folk i løypene. Vær obs på noe buskas i sporet her og der, så du ikke hekter skia i utforbakkene.

Publisert 7.12.2014

Invitasjon til lag og foreninger i Sør-Aurdal

Sør-Aurdal kommune ønsker å invitere ditt lag/forening sammen med andre for å vurdere felles bygg og anlegg for kultur og idrett. 

Møtet blir den 9. desember klokken 18:00 i kantina på Tingvoll.

Les mer på nettsiden til Sør-Aurdal kommune

Publisert 7.12.2014

Åpning av E16 Fønhus - Bagn

Reinli.no har blitt invitert til åpningen av nye E16 Fønhus - Bagn, mandag 8. desember klokken 10:00. Seksjonsleder Trygve Elvsaas i Statens vegvesen vil ønske velkommen og ordfører Kåre Helland vil foreta den høytidelige åpningen.

Fakta om E16 Fønhus–Bagn

Samlet veglengde: 10,2 kilometer
Vegbredde: Før utbyggingen hadde mye av strekningen en bredde på under 6 meter. Veien har nå en bredde på 8,5 meter.
Byggetid: 26 måneder.
Byggherre: Statens vegvesen Region øst.
Hovedentreprenører: AF Dokken & Engene AS for Fønhus-Dølveseter og Isachsen Entreprenør AS for Dølveseter-Bagn.
Kostnadsramme: 543 millioner kroner.
Finansiering: Statlige midler og bompenger.

Følg med på Reinli.no for tekst og bilder fra åpningen.

 
 
Publisert 3.12.2014

Lysmesse i Reinli kapell

Søndag 7. desember er det lysmesse i Reinli kapell. Julegrana utenfor kapellet tennes klokken 18:00 og vi synger julesanger rundt treet. Servering av pepperkaker, gløgg og varm saft etterpå. Lysmesse i kapellet klokken 19:00 med Mari M. Western.

Alle ønskes hjertelig velkomne til en trivelig førjulskveld!

Publisert 3.12.2014

Populær nissemarsj på Bagn

Tekst og foto: Anne Dyve

Den tradisjonelle nissemarsjen gjennom Bagn gikk av stabelen lørdag 29/11 og oppslutningen var formidabel.  Ingen har talt, men det anslås at  rundt 250 personer lyste opp Bagns sentrumsgater med fakler denne ettermiddagen.  Toget gikk fra SAUS til Fossvang og videre opp Fossvangbakken.  Her ble det litt spredning i feltet, men alle nissene endte til slutt opp ved julegrana på Valdrestunet.   Treet ble vakkert opplyst i alles påsyn, og adventstida ble med det innledet på Bagn.

Les mer og se flere bilder på Bagn.no

Publisert 3.12.2014

Bakeriet i Bagn

Tekst og foto: Rune Larheim

Bakeriet i Bagn ble etablert i 1942 i Fossgården av familien Brustad. De hadde også matbutikk der til 1987, bakeriet var i drift frem til midten av 80-tallet.

Espen Blåfjelldal kom i prat med Knut Herman Bergsund som eide bygget, de var begge ivrige i å få i gang drift i bakeriet. Etter prøve baking og etter at de hadde gjort noen forbedringer, ble Blåfjelldal og Helge Gjerdalen fra Tollefsrud enige om å starte drift i bakeriet i januar 2014.

Les mer her

Publisert 2.12.2014

Bruktmarked

Bruktmarkedet til Bagn IL, i 2. etasje i Valdrestunet, går fortsatt meget bra. De har fått inn mange nye og fine gjenstander. Julepynt og juletre med lys kan du nå kjøpe i bruktbutikken.

- Hytteeiere er en stor del av kundemassen, forteller Torhild Kollsgård, som er en av mange som jobber som frivillig i butikken. De får inn mye penger og overskuddet går uavkortet til innsamlingen til idrettshall. Har du mye saker som du gjerne vil bli kvitt, ta kontakt med Bagn IL, kanskje det er noe for bruktmarkedet. Er det noe du ikke finner i andre butikker, prøv bruktbutikken på Tunet.

Publisert 2.12.2014

Mikkjel Fønhus i juleheftene

Mandag 8. desember klokken 18:00 kommer Tom Brenne til Sør-Aurdal folkebibliotek, hovedbiblioteket på Bagn.
Han vil holde et foredrag om ”Mikkjel Fønhus i juleheftene”. Fønhus bidro gjennom årene med utallige fortellinger i blant annet julehefter.  Brenne hadde Mikkjel Fønhus og hans forfatterskap som spesialemne da han deltok i ”Kvitt eller dobbelt” for noen år siden. Brenne har helt fra ungdomsåra vært interessert i Fønhus og han har også skrevet en bibliografi med oversikt over alt Fønhus har skrevet, også de artiklene han bidro med i bl.a. aviser, tidsskrifter og julehefter.
Ole Listerudbakken vil lese høyt utdrag fra noen av bøkene til Fønhus, og Brenne blir oppfordret til å fortelle hvilke bøker utdragene er hentet fra.
Mikkjel Fønhusforeningen er arrangør i samarbeid med Sør-Aurdal folkebibliotek. Enkel servering.

Kom i julestemning på biblioteket!

Publisert 26.11.2014

Kultur- og idrettsprisen 2014

Tekst og foto: Reidar Schlytter

Årets kulturpris ble høyst fortjent tildelt hedølen Eldor Bråthen. Han er en lokalhistorisk forfatter, lyriker og svært engasjert i det lokale kulturlivet. Like fortjenet var tildelingen av idrettsprisen til en ung ambisiøs idrettsutøver, Jostein Schlytter Strandbråten, for sin innsats på fotballbanen og i skiløypene.

Les mer på Begnadalen.no

Idrettsprisen til Jostein og kulturprisen til Eldor, her sammen med prisutdeler ordfører Kåre Helland
Publisert 22.11.2014

Næringskveld nr. 3 i Sør-Aurdal

Tekst og foto: Rune Larheim

33 personer fra lokalt næringsliv var samlet på Sliperiet i Bagn til den tredje næringskvelden i Sør-Aurdal onsdag.

Onsdag 19. november ble den 3. samlingen med lokale firmaer avholdt på Sliperiet i Bagn. De fremmøtte ble presentert for planene Laila Lien, Vemund Østgård og Oddvar Fremgaard har for Sliperiet, som de har kalt Prosjekt Næringsklynge. Trioen overtok bygget i september 2013 og har gjort mye med bygningen. – Det var mye mer jobb enn vi så for oss, bygget er gammelt og det dukket opp stadig nye ting som måtte forbedres, forteller Lien og Fremgaard. De la frem planene og ledet møtet, Vemund Østgård var forhindret fra å være med. Les mer her

Publisert 20.11.2014

Fire headlinere klare for Trollrock!

Fra Atle Dalen, Festivalsjef Trollrock, har vi fått denne pressemeldingen:

Trollrock feirer 5 år og byr opp til tidenes musikkfest på Beitostølen 23-26 juli 2015! Både festivalpass og dagspass er nå i salg på Billettservice og det satses på publikumsrekord alle dager. De fire første headlinerne er klare;
Ta vel i mot Kim Larsen & Kjukken, Staut, Onkel P & De Fjerne Slektningene og Oslo Ess!

Les mer her

Publisert 20.11.2014

Logo SAAP.bmp
Sør-Aurdal Arbeiderparti innkaller medlemmer til medlems- og nominasjonsmøte torsdag 20. november 2014 kl. 19.00 Møtested Begnadalen skole.
 
Til behandling:

  • Godkjenning av Valgprogram for perioden 2015-2019
  • Godkjenning av Valgliste til kommunevalget 2015.

Listeforslag og forslag til valgprogram kan fås ved henvendelse til styret v/Reidar Schlytter
tlf. 918 24 688 eller på mail schlytte@online.no
NB. Husk medlemsbevis til møtet.

Publisert 14.11.2014

Åpen dag med Friskis & Svettis

Tekst og foto: Anne Dyve

Friskis & Svettis Valdres fyller 3 år og inviterer til

ÅPEN DAG 15. november klokken 12-15 på Valdres Folkehøyskole

Det blir «smaksprøver» på de ulike treningsformene som tilbys i Valdres som Jympa, spinning, Intervall flex og vektstang. I tillegg kan man være med på gjesteinstruktør Ellie Lein fra Lillehammer sitt treningsprogram. I mellom bortimot 3 timers trening blir det pauser med servering og trekning av premier. Gamle og nye medlemmer ønskes velkommen til Valdres Folkehøyskole lørdag.

Publisert 13.11.2014

Sesongavslutning for BBH J16

Tekst og foto: Elling Weimodet

Sesongavslutning for BBH J-16 ble markert i Glasshuset på SAUS tirsdag kveld. Her var spillerne og foreldre samlet til taco og utdeling av diverse premier og priser for sesongen 2014. Til sammen var 32 personer samlet. Det ble feiret seier i DnB Cup og seriemesterskap.

Les mer på Begnadalen.no

Publisert 13.11.2014

Julebord med pensjonistforeningen

Pensjonistforeningen minner om julebordet på Valdres Høyfjellshotell 25.
og 26. november Meld deg på til Ingrid på telefon 913 32 148.

Publisert 13.11.2014

Julesalgsmesse i Begnadalen samfunnshus

Publisert 11.11.2014

Velkommen på Kulturkvelden 2014!

Tid: Fredag 21. november klokken 19:00
Sted:
Hedalen barne- og ungdomsskole, gymsalen

På programmet står utdeling av Kulturprisen og Idrettsprisen fra Sør-Aurdal kommune 2014. Underholdning ved Hedalen Ungdomslag med flere. Servering. Gratis inngang.
Arrangør: Sør-Aurdal kommune i samarbeid med Hedalen Ungdomslag. Last ned plakat

Velkommen!

Publisert 6.11.2014

«Misjon i en ny tid» v/rådgiver i diakoni og misjon Bjørn Vilberg, velkommen til møte i Begnadalen kirke torsdag 20.11.2014 klokken 18:00 - 20:00

Misjon er et begrep som vekker ulike assosiasjoner hos folk, fra det udelt positive til det som vekker negative følelser, ofte avhengig av hva vi sjøl har av opplevelser fra tidligere misjonsarbeid og av hva vi har hørt og lest. Misjonsbegrepet har fått et bredere og mer omfattende innhold enn tidligere.  Det skyldes blant annet den nære sammenhengen med hvordan vi forstår det å være kirke og menighet i dag.  Hva vi tenker og gjør som kirke preger også norsk misjonsvirksomhet hjemme og ute.  Og slik må det være. Dessuten er det en veldig stor bredde i hvordan misjonsarbeidet skjer i praksis.  Det spenner fra den helt tradisjonelle forkynnelsen gjennom gudstjenester og sakramentsforvaltningen til landsbyutvikling, miljøarbeid, fredsarbeid og mye, mye mer. Gjennom samarbeidet som Hamar bispedømmeråd har med sju misjonsorganisasjoner i det som kalles Samarbeid  menighet og misjon – SMM – får våre menigheter hjelp til å vise i praksis hva misjon dreier seg om.  De representerer en stor bredde og nytenkning, og gjennom sine  prosjekter kan de bistå menighetene i deres realisering av misjon innen forkynnelse, trosopplæring og diakoni.

Med utgangspunkt i Kirkelovens § 9 hvor følgende er hovedformålet  med arbeidet i soknet: ”Menighetsrådet skal ha sin oppmerksomhet henvendt på alt som kan gjøres for å vekke og nære det kristelige  liv i soknet, særlig at Guds ord kan bli rikelig forkynt, syke og døende betjent med det, døpte gis dåpsopplæring,  barn og unge samlet om gode formål og legemlig og åndelig nød avhjulpet. Menighetsrådet har ansvar for at  kirkelig undervisning, kirkemusikk og diakoni innarbeides og utvikles i soknet” håper vi alle sokneråda ser viktigheten av å prioritere et slikt fellesmøte.

Av hensyn til kaffematen ber vi om påmelding til undertegnede innen 17/11.

Velkommen!

Med vennlig hilsen Liv Barbro, Kirkeverge, mobil 416 74 669

Publisert 5.11.2014

Julemarked på Bagn Bedehus

Lørdag 15. november 2014 klokken 10:00 – 15:00. I år er det 14 utstillere, her vil du blant annet finne:

Salg av kaffe og kaker

Alle er hjertelig velkomne!

Publisert 4.11.2014

Rakfiskfestivalen 2014

Her er en liten situasjonsrapport fra Rakfiskfestivalen 2014. STAUT holdt to konserter og det var stor trengsel rundt scenen da de staute gutta spilte opp. Gatene i Fagernes var som vanlig stappfulle av feststemte mennesker på lørdagen og det var vanskelig å komme frem. Med kjente navn som DDE og Åge Aleksandersen ble teltet fylt med rundt 5000 mennesker de to kveldene. Klikk på bildet for å se flere bilder fra helgen.

Publisert 4.11.2014

Konserter i Den kulturelle spaserstokken

«Viser av eldre årgang» med Leif Inge Thormodsæter
Onsdag 5. november 2014
Klokken 10:30 på Hedalsheimen
Klokken 12:15 på Sør-Aurdalsheimen

Last ned plakat

Publisert 30.10.2014

Styremøte i Reinli Grendeutvalg

Onsdag 22. oktober hadde Reinli Grendeutvalg styremøte i Reinli Samfunnssal. Seks styremedlemmer møtte og diskuterte blant annet veien Reinli - Bagn, internettforbindelsen i Reinli og juletrefest. Referat fra møtet kan du lese her

Når det gjelder juletrefest ønsker grendeutvalget å få innspill på om det er interesse for å ha den i samfunnssalen, gjerne etter nyttår. Eventuelt et samarbeid mellom Reintun, fritidsklubben, soknerådet og grendeutvalget. Meld din interesse til redaksjonen@reinli.no. Om du er interssert i å bidra, har forslag eller andre ting. Planlegging må starte så snart som mulig.

Publisert 29.10.2014

Viktig oppklaring angående skolesaken

Tekst: Tjenesteleder Inger Randi I. Kleven

I avisa Valdres er det 24.10.14 en sak som tar utgangspunkt i formannskapsmøtet 21.10.14. I denne saken kan man lese følgende: "Det har også vore møte mellom dei to kommunane på administrativt nivå. Men eg har inntrykk av at dei på Nes ikkje har lyst til å sende ungane sine til Sør- Aurdal." Dette har aldri blitt uttalt, og det har ved flere anledninger blitt uttrykt det motsatte. Ringerike kommune er i høyeste grad interessert i å utrede et eventuelt samarbeid med Sør- Aurdal kommune der vi ser på mulighetene som ligger i å ha en felles skolekrets på tvers av kommunegrensene.

Det er viktig å dementere feilen for å kunne fortsette den gode dialogen med Ringerike kommune, og ikke minst forhindre at det skapes mer uro og usikkerhet i skoledebatten.

Publisert 25.10.2014

Kandidater til idrettsprisen 2014

Fredag 21. november arrangerer Sør-Aurdal kommune og Hedalen ungdomslag kulturkveld med utdeling av idrettspris og kulturpris. Vi minner derfor om at Sør-Aurdal idrettsråd ønsker innspill på kandidater til årets idrettspris. Kriteriene for tildeling av idrettsprisen er:

Forslag med begrunnelse sendes på epost mrshippe3@hotmail.com innen 21. oktober 2014, eller pr. post til: Sør-Aurdal Idrettsråd v/Maren Rønnaug Sæteren Hippe, Åsemyrvegen 275, 2930  BAGN
Publisert 21.10.2014

TV-aksjonen 2014  i Sør-Aurdal

Tekst: Liv Barbro Veimodet

I år skal pengene fra TV-aksjonen gi en million mennesker varig tilgang til rent vann. Tilgang til rent vann dreier seg ikke om å bli utørst, det betyr at mennesker overlever og holder seg friske. Tilgang til vann sikrer avlinger og mat til befolkningen. Kvinner og barn får muligheten til utdanning og arbeid når de ikke må bruke mange timer hver dag på å gå etter rent vann. Når turen etter vann blir kort er de også mindre utsatte for vold og seksuelle overgrep. For å styrke flere av disse positive ringvirkningene vil Kirkens Nødhjelp også sette opp latriner og gjøre andre tiltak for å bedre sanitære forhold og hygiene. Les mer her

Opptellingen gav oss følgende resultat på bøssene i Sør-Aurdal: Bagn kr. 38.646,-, Begnadalen kr. 17.892,-, Hedalen kr. 23.714,-, Leirskogen kr. 7.967,- og Reinli kr. 13.617,-. Se resultatene for Oppland her

Publisert 20.10.2014

PUST-KONSERT

Publisert 17.10.2014

Bompengeinnkrevingen starter på E16 i Sør-Aurdal

På nettsidene til Statens Vegvesen kan vi i dag lese følgende:

- "Mandag 8. desember starter innkrevingen av bompenger på E16 i Sør-Aurdal. Det vil koste 34 kroner per passering for lette kjøretøy og det dobbelte for tunge kjøretøy. Med gyldig AutoPASS-avtale får du ti prosent rabatt og betaler ikke for mer enn 40 passeringer per måned gjennom bomstasjonen i Sør-Aurdal."

Les mer her

 

Klikk på bilde for å laste ned brosjyre

 

 
 
Publisert 17.10.2014

Kjører tømmer som aldri før

Valdrestømmer kjører tømmer som aldri før og oppdragene gjennom hele 2014 har vært meget bra. Viken Skog kjøpte 91% av aksjene i transportselskapet Valdrestømmer AS i januar i år.

Daglig leder i Valdrestømmer, Einar Bruskerud og hans kollegaer merker at avvirkningen har økt.

-Ja, vi merker godt at avvirkningen har økt. Bilene våre går hele tiden. Over halvparten av lastebilene i Valdrestømmer går på skift og vi kjører ca 3 800 kubikk i uken, sier Bruskerud. Les mer

Publisert 17.10.2014

En western fra vidda

"1814 - En western fra vidda" med Statsteateret spilles på Nordre Hedalen Forsamlingshus "Lokalet" lørdag 18.oktober klokken 17:00 og 20:00. Fortsatt noen ledige billetter til forestilling klokken 17:00. For billettbestilling kontakt bodil@hedalen.no eller på telefon 959 92 438. For mer om forestillingen, sjekk http://statsteatret.no/herlig-start-pa-1814/

Klikk på bildet for å laste ned plakat

 
 
 
Publisert 16.10.2014

Dametrim i Reinli

Hver torsdag mellom klokken 20:00 og 21:00 er det gratis dametrim i Reinli Samfunnssal. Møt opp og kom i form, og for sosialt samvær. Kontaktperson er Inger Lise Haraldsen Hagen.

Publisert 15.10.2014 

STAUT - St. PEPPERSBY

Fredag 3. oktober slapp STAUT sin nye plate - St. Peppersby. Platen tar lytteren med på en reise i den fiktive byen St. Peppersby, som ble grunnlagt samme året som Beatles ga ut Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band. Dette er i følge låtskriver Ørnulf Juvkam Dyve ikke tilfeldig, også at blant annet coveret også kan sammenlignes med The Beatles. Ørnulf forteller at ha har hatt bedre tid med låtene denne gangen og er veldig fornøyd med resultatet. STAUT har hatt minikonsert med signering på Fagernes Kjøpesenter og slippfest på Rockefeller i Oslo med den nye platen, Les mer her

Publisert 14.10.2014 

Andelseiermøte

Sør-Aurdal skogeierlag inviterer til andelseiermøte
på Begna Bruk 15. oktober klokken 19:00.
Styreleder i Viken Skog, Olav Breivik: Viken Skog i takt med eierne.
Bjørnar Sørbøen: Tømmerpriser og avsetning
Velkommen!

Publisert 9.10.2014 

FORESPØRSEL FRA BEGNADALEN BYGDEUTVALG

Den 30. november arrangerer Begnadalen Bygdeutvalg (BBU) sin tradisjonelle Julesalgsmesse i Begnadalen Samfunnshus fra klokken 12:00 - 16:00. BBU ønsker i den forbindelse flere utstillere til salgsmessa, så er du av den kreative typen og har noe å vise fram, stort eller smått, dyrt eller billig, så meld deg på. Det er gratis å delta, men en gevinst til utlodningen mottas med takk. Ønsker du å delta så gi tilbakemelding til undertegnede innen 10. november.

Hilsen fra Begnadalen Bygdeutvalg v/ Ingunn Dokkebakke
Telefon 414 58 432, e-post ingdokke@bbnett.no

Publisert 8.10.2014 

Nytt fra Sør-Aurdal Frivilligsentral

Fredag 17. oktober er det fest på Fossvang, klikk på bilde for å laste ned plakat. Aktivitetskalenderen til frivilligsentralen for oktober finner du her.

Publisert 7.10.2014 

Reinli sundagsskule

Samlingar i kyrkjestugu i kapellet kl.11.00 – ca.12.00
Opplegget «Sprell levande» for GULLIVERGJENGEN (3-5 år) og TÅRNAGENTANE (dei større). Foreldre kan gjerne vera med dei minste.

Datoar:  12.okt, 26.okt., 16.nov., 14.des.

Nye og «gamle» sundagsskuleborn er velkomne!

Helsing Olaug

Publisert 6.10.2014 

Årets internasjonale eldredag i Sør-Aurdal

Tekst og foto: Reidar Schlytter

Eldrerådet og Pensjonistforeningen i Sør-Aurdal hadde invitert til eldrefest søndag 5. oktober 2014 for å markere FN's internasjonale eldredag. Festen ble avviklet på Solhaug, Østre Bagn med 43 gjester. Festen ble avviklet under en hyggelig ramme på Solhaug med god middag, kaffe og kaker samt underholdning av Johansen lufter genserén, et tiltak gjennom den kulturelle spaserstokken. Les mer her

Publisert 6.10.2014 

KONSERT MED PUST I BEGNADALEN KIRKE

Søndag den 2. november klokken 19:00 inviterer Bagn og Begnadalen Musikkorps til konsert med vokalgruppa PUST i Begnadalen kirke. PUST består av seks sangere, hvorav den ene er Anne Hilde Grøv, opprinnelig fra Bagn. Vokalgruppa presenterer allsidighet, nytenkning og stemmelek, kombinert med et høyt musikalsk nivå. De holder til i Oslo, og ble startet opp våren 2003. Sangerne har en bred solistisk kompetanse innen genre som folkemusikk, klassisk, soul, pop og jazz. Les mer her

Publisert 5.10.2014 

Hyttebrann på Nordre Fjellstølen

Vestoppland politidistrikt meldte på Twitter natt til søndag 5. oktober, om brann i en hytte på Nordre Fjellstølen. Politi og brannvesen rykket ut og fikk slukket brannen, det var ingen personer inne i hytta. Det ble mindre skader etter brannen og Vestoppland politidistrikt vil etterforske saken.

Publisert 5.10.2014 

Ny plate fra STAUT

St. Peppersby heter den nye platen til STAUT som ble lansert fredag 3. oktober. Undertegnede har hørt gjennom platen og kan bare glede seg til slippkonserten på Rockefeller lørdag 11. oktober, følg med på Reinli.no for bilder og omtale av konserten.

Oppland Arbeiderblad har allerede anmeldt platen og gitt den terningkast 5 - "Som med Narum finner også Staut på nye ting hver gang de gir ut plate. Uttrykket strekkes og finner nye veier, men som med noen av verdens mest kjente logoer er det aldri noen tvil om at det er Staut – og ingen andre – som spiller på plata" - skriver blant annet Frode Hermanrud, journalist i OA. Les hele anmeldelsen her

I tillegg til å få kjøpt platen på CD og vinyl kan man også høre den på diverse streamingtjenester. Torsdag 9. oktober klokken 18:00 blir det minikonsert med STAUT på Fagernes Kjøpesenter. Bildet er coverfoto fra platen, tegnet av "Pyton-tegner" Knut Anders Løken, som også har laget flere illustrasjoner som følger med CD og LP utgaven av St. Peppersby.

Publisert 4.10.2014 

Rakfisklag i Makalausbua

Rakfiskfestivalen 2014 nærmer seg og Makalausbua arrangerer rakfisklag m/ levende musikk lørdag 1. november klokken 18:00. Påmelding innen 24. oktober på mobil 952 33 428, pris kr. 420,- pr. person.

 
Publisert 4.10.2014 

Sør-Aurdalposten

I disse dager finner en ny utgave av Sør-Aurdalposten veien til en postkasse nær deg. Dette er den 4. utgaven i år, som er det andre året vi gir den ut.

SA-Posten så dagens lys 21. mars 2013 etter et møte mellom redaksjonene til nettsidene Bagn.no, Begnadalen.no og Reinli.no høsten 2012. I den siste utgaven kan du blant annet lese om bryllup i Reinli, Kongsvegtrippelen og bruktbutikken i Bagn. Klikk på bildet for å laste ned den elektroniske utgaven. Alle utgivelsene kan du finne her eller ved å klikke på logoen oppe til høyre på denne siden.

Bagn Idrettslag står for finansieringen sammen med annonsører. Sør-Aurdalposten deles ut gratis til alle husstander i Sør-Aurdal samt Nes i Ådal. Det er ingen ansatte i SA-Posten og alt innhold gjøres på frivillig basis. Oppsett og layout gjøres av Mediaprofil AS og den trykkes hos 07 Gruppen.

Neste utgave kommer i desember, ønsker du å ha med innlegg så send det inn allerede nå til redaksjonen@reinli.no. Ønsker du å annonsere eller har arrangement som skal være med i kalenderen, send det inn så raskt som mulig.

 
 
Publisert 4.10.2014 

Åpen dag

Hedalen kunst- og husflidslag inviterer til «Åpen dag» på Nordre lokalet.
Søndag 5. oktober, klokken 13:00-17:00.
Det blir flere utstillere med ulike produkter, og salg av husflidslagets egne produkter som kalender, t-skjorter, garnpakker og ferdigstrikkede produkter.

Kafé: Sveler, pølser, kaffe, te, saft og loddsalg. NB: Kun kontant betaling!

VEL MØTT!

Publisert 3.10.2014 

Grunnlovsmarkering på Bagn Prestegård

Tekst og foto: Liv Barbro Veimodet

En flott dag på jobb. Først høytidsmesse med dåp og innsetting av våre to sokneprester, deretter kirkekaffe i Prestegården med over 100 tilstede. Det var hilsing fra Riksantikvaren og Opplysningsvesenets fond, det var kåseri om Stabel, det var sang og det var kaffe og kaker. I tillegg var prestegården åpen og alle kunne gå rundt å kikke, både på huset og på utstillingen fra Bagn Bygdesamling om året 1814, Eidsvollmannen Stabel og barnas grunnlov.

Klikk her for å se flere bilder

Publisert 28.9.2014 

Messe i Reinli kapell på søndag

Tekst: Liv Barbro Veimodet

Søndag 28/9 klokken 17:00 er det familiegudstjeneste med dåp i Reinli kapell, det blir utdeling av 4 og 6 års bok og presentasjon av konfirmanter. Mari Mikkelsen Western er prest og Anders Løberg spiller orgel. Takkoffer til TV-aksjonen kirkens nødhjelp.

Det blir kirkekaffe etter messa, og vi håper alle får god til til å hilse Mari prest velkommen.

Publisert 24.9.2014 

Innsetting av begge sokneprestene

Tekst: Liv Barbro Veimodet

Søndag 28/9 blir det innsetting av begge våre to nye sokneprester av fung. Prost Marit Slettum i Bagn kyrkje klokken 11:00. Signe prest har riktignok hatt den nye jobben ett års tid – men har ikke vært formelt innsatt i den. Nå skjer det – sammen med at Mari prest innsettes.

Og etterpå inviterer Sør-Aurdal kirkelige fellesråd og Opplysningsvesenets fond (Ovf.) i samarbeid med Riksantikvaren til grunnlovsmarkering i prestegården.

Velkommen til kirke og kirkekaffe!

Publisert 24.9.2014 

Brukt- og loppemarked i Bagn

Tekst og foto: Rune Larheim

Jeg besøkte brukt- og loppemarkedet til Bagn IL i 2. etasje på Valdrestunet Kjøpesenter, lørdag 20. september. I de gamle lokalene til Expert Bagn var det kommet mange flotte brukte og gamle gjenstander. Alt fra klær til elektriske artikler og pyntegjenstander var å finne her.

 

 

Bak disken sto det ei blid dame som har bodd i Bagn i ett år. Shayda Kamangar kommer fra Iran og har valgt å jobbe som frivillig her for å blant annet å trene på å sakke norsk. Hun har utdanning fra hjemlandet og har jobbet med radio og tv i Irak. I tillegg til å lære bedre norsk er Shayda interessert i å jobbe med radio og tv i Norge.

Morten Storbråten, Liv Astrid Bøen og Torhild Kollsgård var også på jobb denne dagen. De har mange gjenstander å ta hånd om, og de prøver å gjøre utstillingen i lokalene så bra som mulig. Alle stiller de opp som frivillige for Bagn IL, overskuddet går til innsamlingen til idrettshall på Fossvang.

 

 

 

 

 

 

 

 
Publisert 21.9.2014 

AKTIVITETSLEDERKURS BARNEIDRETT

Bagn 10. og 11. oktober 2014

Har du blitt kastet inn i trenerrollen og føler deg usikker på hvordan du organiserer en trening for barn mellom 5-12 år? Vil du ha tips til hvordan du legger til rette aktiviteten slik at barn mestrer og opplever idrettsglede, og har lyst å komme på neste trening? Da er dette kurset for deg! Les mer her

Publisert 19.9.2014 

NY FELLES HJEMMESIDE FOR VALDRESBIBLIOTEKA

Tekst og foto: Åse Østgård Hagen

Alle biblioteka i Valdres har utarbeidd en felles hjemmeside som ble åpnet torsdag 18.september. Sida er et resultat av et prosjekt støttet av Nasjonalbiblioteket. I en stadig økende digital hverdag såg Valdresbiblioteka behov for å utarbeide en enkel og moderne side som viser veg til kvalitetssikrede digitale tjenester. Ønsket var å lage en ressursside for dem som søker litterær inspirasjon og atspredelse. Hjemmesiden gir en helhetlig og samla oversikt over tjenestene i Valdresbiblioteka, som for eksempel søk i basene, oversikt over arrangementene, jubileer, bokomtaler, nyheter og praktisk informasjon som åpningstider og annet. Samtidig skal det være lett å navigere til hvert enkelt bibliotek i Valdres. Du finner sida ved å gå til www.valdresbiblioteka.no

 
 
Publisert 19.9.2014 

VELKOMMEN TIL BABYSANG

Babysang er et gratis tilbud over seks uker. Høsten 2014 og våren 2015 blir det tre runder.

1. Aurdal Menighetshus, tirsdager 23. og 30. september, og 7., 14., 21. og 28. oktober.
2. Bruflat Nærmiljøsentral, mandager 13., 20. og 27. oktober, og 3., 10. og 17. november.
3. Sør-Aurdal Frivilligsentral i Bagn, onsdager i januar og februar. Mer informasjon kommer.
Her blir det også musikklek for småbarn mens babyene gjør seg klar.

10:00: Vi gjør oss klare - 10:30: Babysang - 11:00: Vi spanderer frukt eller enkel lunsj.

Babysang er en kosestund med babyen der du kan slappe av og bli kjent med andre nybakte foreldre. Du trenger ikke være flink til å synge for å være med. Helena Wright leder samlingene og både mammaer, pappaer og andre omsorgspersoner er hjertelig velkommen.

BLI MED PÅ  "Ingen på Jorden er Himlen så nær"
Messe med barn i fokus. Søndag 23. november klokken 11:00 i Bruflat Kirke, Etnedal. Her blir det brukt mange sanger fra babysangopplegget. Alle er velkommen!

Har du spørsmål kan du ta kontakt med Helena Wright på telefon 951 78 041.

Publisert 19.9.2014 

Kandidater til idrettsprisen 2014

Fredag 21. november arrangerer Sør-Aurdal kommune og Hedalen ungdomslag kulturkveld med utdeling av idrettspris og kulturpris. I den forbindelse ønsker Sør-Aurdal idrettsråd innspill på kandidater til årets idrettspris. Kriteriene for tildeling av idrettsprisen er:

Forslag med begrunnelse sendes på epost mrshippe3@hotmail.com innen 21. oktober 2014, eller pr. post til: Sør-Aurdal Idrettsråd v/Maren Rønnaug Sæteren Hippe, Åsemyrvegen 275, 2930  BAGN.

Tidligere prisvinnere er (med link til omtale):
2013 Andreas Dyve http://bagn.no/idrettsprisutdeling-2013/
2012 Kristin Nerødegård http://bagn.no/arets-priser-til-staut-og-kristin-nerodegard/
2011 Edvard Myrvang Bakke http://www.hedalen.no/OPPSLAG/2011/november/26b/index.htm
2010 Even Sæteren Hippe http://www.hedalen.no/OPPSLAG/2010/november/27/index.htm
2009 Begnadalen/Hedalen J14 http://www.hedalen.no/OPPSLAG/2009/november/21b/index.htm
2008 Lene Moen http://www.hedalen.no/OPPSLAG/2008/november/22/
2007 Endre Aamodt http://www.hedalen.no/OPPSLAG/2007/november/46/index.htm
2006 Anders Berg Stensrud http://www.hedalen.no/OPPSLAG/2006/november/19/

Publisert 17.9.2014 

Lokalhistorisk kulturkveld

Klikk på bildet for å laste ned plakat. Les omtale her

Publisert 16.9.2014 

Kulturkveld 2014

Årets kulturkveld vil bli avholdt på Hedalen barne- og ungdomsskole fredag 21. november klokken 19:00. Arrangør er Sør-Aurdal kommune i samarbeid med Hedalen Ungdomslag. Mer informasjon vil komme senere, men sett av kvelden.

Publisert 16.9.2014 

Bagn prestegård 28. september 2014

Sør-Aurdal kirkelige fellesråd og Opplysningsvesenets fond (Ovf.) har i samarbeid med Riksantikvaren den glede å invitere til grunnlovsmarkering i prestegården søndag 28. september etter høytidsmessen i Bagn kirke klokken 11:00. Hans Jacob Stabel ble 28. mars 1806 utnevnt til sokneprest i Sør-Aurdal prestegjeld. Bagn kirke ble da hovedkirken i Sør-Aurdal. Soknepresten viste seg å være rene arkitekten. Da det i 1808 ble besluttet at to parter av «nedre Bang» skulle kjøpes
til prestegård og nye hus måtte bygges, var det Stabel selv som ledet dette arbeidet som ble ferdig i 1811. I 1814 var Stabel en av de 112 representantene på Eidsvoll. Les mer her

 

 

Publisert 16.9.2014 

Makalaus Løypelag SA

Nyetablerte ”Makalaus Løypelag” er kommet i stand gjennom et samarbeid mellom Liaåsen Hyttevel og Stavadalen Hyttevel. Målsettingen er å levere høystandard langrennsløyper i det flotte turområdet vi tilhører, og dette skal vi blant annet oppnå ved at de ulike hytteområdene samarbeider om løypekjøringen gjennom Makalaus Løypelag. Området vi opererer i inkluderer Liaåsen, Stavedalen, Makalaus, Nyset og Nystølen. Dette er et fantastisk tur- og skiterreng med flotte småkuperte løyper gjennom småskog og idylliske myrer og vann, samt høyfjellet Makalaus på de vindstille dagene. Last ned folderen til løypelaget her

Publisert 13.9.2014 

Eldrefest på Solhaug

Elderefest på Solhaug, Østre Bagn, søndag 5. oktober klokken 13:00

Egenandel kr. 200,-, påmelding til Frivilligsentralen innen 21. september til post@sor-aurdal.frivilligsentral.no eller telefon 953 01 895.

Arrangør: Eldrerådet, Pensjonistforeningen og Frivilligsentralen.

Publisert 12.9.2014 

Skogdag

Klikk på bildet for å laste ned plakat

Publisert 12.9.2014 

Viktig informasjon fra Sør-Aurdal kommune

Sør-Aurdal kommune har i kommunestyremøte den 17.12.2013 vedtatt at de vurderer innføring av generell eiendomsskatt for hele kommunen etter eiendomsskattelovens § 3a, fra og med eiendomsskatteåret 2015. Kommunestyret har videre vedtatt at takseringsarbeidet skal gjennomføres i løpet av 2014.

I starten av neste uke vil det gå ut en informasjonsbrosjyre vedrørende eiendomsskatt til samtlige hjemmelsinnehavere i kommunen. Her vil det bli nærmere orientert om hvordan dette er tenkt gjennomført.

Besiktigerne vil fra og med neste uke ha på seg id kort med Sør-Aurdal kommune sitt kommunevåpen på, samt en gul vest påført «BESIKTIGER» på ryggen og med Sør-Aurdal kommune sitt kommunevåpen påført foran på vesten.

Besiktigelse vil i all hovedsak foregå utvendig, og vil i hovedsak foregå i september, oktober og november 2014. Besiktigerne vil i utgangspunktet ikke jobbe i helg, og hovedsakelig mellom klokken 09:00 – 16:00 (mandag – fredag).

Les mer på kommunens hjemmesider

Publisert 11.9.2014 

Valgte Reinli stavkirke

Tekst og foto: Åse Østgård Hagen

Ekteparet Martina og Rubert Haimer, giftet seg borgelig tidligere i sommer hjemme i Tyskland, og dagen ble feiret som seg hør og bør sammen med familie og venner der.  Men i tillegg ønsket de også å få kirkens velsignelse over ekteskapet og de ville at det skulle skje i en norsk stavkirke. Begge har vært i Norge mange ganger og er over middels interessert i norske stavkirker. Av landets 28 stavkirker har paret besøkt 25 av dem. Begge har lært seg norsk og snakker og forstår språket godt. Rubert Haimer har i mange år vært reiseleder for tyske turister i Skandinavia og særlig har han reist mye i Norge. Les mer her

 

 

 

 

 

Publisert 11.9.2014 

Foredrag av Geir Lippestad

Klikk på bildet for å laste ned plakat

Publisert 11.9.2014 

Bjødalskampen opp

Klikk på bildet for å laste ned plakat, og les mer på netsidene til Kongsvegtrippelen

Publisert 11.9.2014 

Kremmertorg på Kristiansmoen i Begnadalen

Tekst og foto: Edel Bakken

Et vellykket Kremmertorg på Kristiansmoen i Begnadalen sist helg. Dette var årets andre Kremmertorg og nr. 18 i rekken. Trafikken og omsetningen øker for hvert år. Denne gangen manglet storinnrykket på lørdag, men det var god og jevn trafikk alle tre dagene fra begynnelse til slutt. Minibanken satte ny årsrekord tiltross for at flere av kremmerne hadde med egen terminal på augustmarkedet. Uansett så er det kosen og det sosiale samværet som er viktigst på Kremmertorget som har fått mye ros for bredden og kvaliteten i bodene.

Publisert 5.9.2014 

Dette er TV-aksjonen NRK 2014 "Vann forandrer alt"

Publisert 5.9.2014 

TROLLROCK 2014

Tekst og foto: Rune Larheim

Ikke i Sør-Aurdal - men i Valdres, vi har mye å være stolte av i vårt dalføre. Jørn Hilme stevne, Rakfiskfestivalen, Valdresmarken, Vinjerock, Trollrock osv. Undertegnede jobbet også i år som frivillig på Trollrock, som ordensvakt. Det er utrolig hvordan duoen Atle Dalen (Festivalsjef) og Trond Rogne (Bookingsjef) har klart, i løpet av fire år, og lage en slik fantastisk festival med mange kjente artister og mange besøkende. Under årets festival var det ca. 12000 besøkende i løpet av de tre festivaldagene. Reinli.no har tatt en prat med sentrale personer i festivalen. I tillegg til nevnte Trond Rogne og Atle Dalen, har sikkerhetssjef Stig Aastveit og regnskapsansvarlig Steinar Dahlen hatt sentrale posisjoner, sistnevnte fungerte også som sjef for de frivillige under årets festival. Les mer her

Publisert 31.8.2014 

Invitasjon til bryllupsfest

Søndag 7. september klokken 13:00 vil Rupert og Martina Haimer få sin velsignelse for ekteskapet i Reinli Stavkyrkje. De ønsker å ha et lite lag i menighetsalen etterpå og inviterer alle Reinlinger til både kyrkje og kaffe med kake. Velkommen!

På vegne av brudeparet
Liv Barbro Veimodet
Kirkeverge
Sør-Aurdal Kirkelige Fellesråd

Publisert 30.8.2014 

Grendacupen 2014

Lørdag 6. september arrangeres årets Grendacup. Klarer vi å stille lag i alle klasser fra Reinli i år?

Publisert 26.8.2014 

Begnadalen IL 90 år

Førstkomende lørdag, 30. august, arrangerer Begnadalen IL sitt 90 års jubileum. Der kan du blant annet prøve den mobile hoppbakken lik den på videoen nedenfor. Les mer på Begnadalen.no

Publisert 26.8.2014 

Hva skjer i Sør-Aurdal?

Reinli.no har en kalender, "Hva skjer i Sør-Aurdal", som du finner på høyre side litt ned på denne startsiden, eller du kan klikke her. Kalenderen er nå oppdatert med de hendelsene som redaksjonen kjenner til. Er det aktyiviteter eller hendelser du savner, send en e-post til redaksjonen@reinli.no

Publisert 23.8.2014

Kongsvegrittet 2014

Tekst og foto: Rune Larheim

Resultatlisten som tidligere er blitt publisert inneholdt feil. Nå foreligger de endelige resultatene.

Lørdag 9. august ble det 6. Kongsvegrittet avholdt på Hellebekken. Det var rekorddeltakelse i år, med 68 i konkurranseklassen og ca. 90 i trimklassen. Arne Post som sykler for Ullevål SK/United Bakeries satt, i år som i fjor, ny løyperekord. Den nye rekorden lyder på 1 time, 26 minutter og 57 sekunder. Også i kvinneklassen ble det i år satt ny løyperekord, den lyder på 1 time, 53 minutter og 25 sekunder, og tilhører Mette Tomter som representerer Land CK. En strålende dag med mange gode prestasjoner, og et mindre uhell hvor vedkommende ble fraktet til lege for nærmere sjekk. Klikk på bildet under for å se flere bilder fra rittet. Last ned den endelige resultatlisten her. Les mer og se flere bilder på Bagn.no

Publisert 21.8.2014

Bagn IL samler in lopper

Klikk på bildet for å laste ned plakat

Publisert 20.8.2014  

Nytt fra frivilligsentralen

Sør-Aurdal Frivilligsentral skal markere FN internasjonale eldredag  5. oktober 2014, med middag på Solhaug klokken 13:00. Mer informasjon kommer senere.

Det blir sangkveld på Fossvang klokken 18:00 - 20:30, på følgende datoer i høst. 1. september, 6. oktober, 3. november og 1. desember.

Det blir aktivitetstilbud med middagservering for eldre på Solbraut, hver torsdag mellom klokken 11:00 og 14:00.

Seniordansen er på Fossvang hver torsdag, klokken 18:00 - 20:30.

Vangstein´s spiller til dans på Fossvang fredag 22. august klokken 18:00 - 20:00.

Publisert 20.8.2014  

Medlemsmøte for Sør-Aurdal grunneierlag Begna elv og andre interesserte

Presentasjon av fiskeundersøkelser i Begna

Forskerne fra Norsk institutt for naturforsking presenterer resultatet fra undersøkelsene på Tingvoll, kommunsetyresalen, torsdag 28. august klokken 18:00.  
Rapporten omhandler kartlegging av fiskesamfunnet i Begna og ørretvandring i vassdraget forbi Eid kraftverk. Rapporten kan du laste ned her

En kort orientering blir også gitt om status i “konsesjonsrevisjonen”.

Velkommen til en prat om fisk over en kaffekopp og noe å bite i. Fortsatt god sommer!

Med vennlig hilsen
Styret i Sør-Aurdal grunneierlag Begna elv

Publisert 20.8.2014  

EINAR STORSVEENS LEGAT FOR STUDERENDE UNGDOM

Einar Storsveens legat for studerende ungdom fra Sør-Aurdal 2014/2015 har som formål å yte
økonomisk støtte til studerende ungdom bosatt i kommunen. Det gis støtte til studier utover
videregående skole. Medlemmer av Storsveenslekta skal ha fortrinnsrett til legatmidler selv om disse ikke skulle være bosatt i Sør- Aurdal. Søknad med vedlegg må være poststemplet senest 15. september 2014. Les mer her

Publisert 17.8.2014  

Kremmertorg

Klikk på bildet for å laste ned plakaten

Publisert 17.8.2014  

Vangstein´s spiller til dans på Fossvang

Fredag 22. august klokken 18:00 - 20:00

Pølser
Hamburger
Brus
Kaffe

Inngangspenger kr. 100,-, ta med en, to eller tre venner og kom!

Publisert 14.8.2014  

Makalausbua åpner igjen etter sommerferien

Klikk på bildet for å laste ned plakat

Publisert 13.8.2014  

Skogplanter

Skogplanter for høstplanting i Sør-Aurdal bestilles fortløpende fra mandag 18. august på telefon 911 23 244.

Publisert 13.8.2014  

Treningskontaktkurs

Klikk på bildet for å laste ned plakat

Publisert 13.8.2014  

Faste aktiviteter på Frivilligsentralen i Sør-Aurdal

 

 

Onsdager

Torsdager

Publisert 13.8.2014   

Tur til Valdres Folkemuseum på Fagernes

Den kulturelle spaserstokken arrangerer tur til Valdres Folkemuseum torsdag 21. august 2014. Påmelding til sentralbordet i Sør-Aurdal kommune på telefon 61 34 85 00 innen 10. august, oppgi påstigningssted og eventuelle spesielle behov. Klikk på bildet for å laste ned invitasjon.

Publisert 7.8.2014

Et fyrverkeri av en STAUT-konsert

Tekst og foto: Anne Dyve

Vi var mange som hadde talt ned dagene til STAUTS eneste konsert på hjemmebane i sommer, og dette var verdt ventetida!  Med stor spilleglede ga Ørnulf & co oss det ene høydepunktet etter det andre fra amfiscenen på museet på Fagernes onsdag 23 . juli.  Vallersbrur, Tomfat, Overflodslandet, Reven på hønsejakt, Papirboblepeng, Sjå sole’, Ranglefant og andre favoritter kom på løpende bånd i løpet av den nesten 2 timer lage konserten.  Vi fikk selvsagt høre om han Adam i den nye hiten Adam og Eva, og en ny fengende låt kalt Feberheit. Les mer på Bagn.no

Publisert 2.8.2014

Stavedalen Bygdehus inviterer til sommerfest

Lørdag 2. august inviterer styret i Stavedalen Bygdehus til sommerfest. Klokken 18:00 tennes grillen og festdeltakerne tar med sin egen mat. Styret ordner med tilbehør, det blir salg av drikke og loddsalg.

Publisert 1.8.2014

Norway Cup 2014 - 4. rapport

Tekst og foto: Elling Weimodet

BBH ut av Norway Cup med hode hevet

BBH J-16  møtte i torsdag FC Hampton fra England i 16-dels finalen i A sluttspillet. Her var det vinn eller forsvinn, og motivasjon på topp. FC Hampton tok ledelsen 1-0 etter frispark. Under minuttet etter fosset Olaug Myrvang Bakke gjennom det engelske forsvaret og utlignet. FC Hampton scoret imidlertid igjen på en kontring og de kunne gå til pause med 2-1 ledelse. Les mer på Begnadalen.no

Slitne jenter etter kampen mot FC Hampton

Publisert 1.8.2014

Arbeid på kirkegården

Det jobbes i disse dager med muren på kirkegården i Reinli. Dette gjelder felt C og deler av felt D. Muren skal rettes opp og pyntes på. Dette gjøres både maskinelt og manuelt. Våre folk er veldig varsomme med alt arbeid som gjøres på kirkegården – men i denne forbindelse kan det være nødvendig å løfte av enkelte av gravstøttene på raden nærmest muren. Dette gjøres for at gravstøttene ikke skal bli ødelagt. Gravstøttene settes på plass igjen så snart den delen av muren i dette området er ferdig justert. Vi ber om forståelse for dette!

Liv Barbro Veimodet, Kirkeverge

 

Publisert 31.7.2014

Norway Cup 2014 - 3. rapport

Tekst og foto: Elling Weimodet

Seiersjubelen fortsetter for BBH J-16 Gruppevinnere og klare for 16-dels finale i A-sluttspillet. Holmestrand var motstander i siste kamp i gruppespillet på tirsdag. Kampen var en ren gruppefinale, der vinneren ville gå direkte til 16-delsfinalen i A-sluttspillet. Vi var gruppeleder før kampen, og ville klart oss med uvagjort. Les mer på Begnadalen.no

Seiershyl fra BBH Sør-Aurdal

Publisert 30.7.2014

Norway Cup 2014 - 2. rapport

Tekst og foto: Elling Weimodet

Ny seier til BBH J-16. 3 - 0 over Rapid Athene fra Moss. Klare for A - sluttspill. Pulje finale mot Holmestrand tirsdag klokken 17:30 på Ekeberg 19. Les mer på Begnadalen.no

Feiring av A - sluttspill

Publisert 28.7.2014

Norway Cup 2014 - 1. rapport

Tekst og foto: Elling Weimodet

Da er Norway Cup eventyret i gang igjen. Lørdagen gikk med til innsjekking, parade og åpningsshow. Alt foregikk i rolige former. Kun væpnet og mye synelig politi skilte seg ut fra tidligere åpningsshow. Stemningen var god og det sportslige og sosiale fikk fokuset. Les mer på Begnadalen.no

Jublende jenter etter seier 2-0 over Korsvoll

Publisert 28.7.2014

Avisa Valdres om Reinli

Tirsdag 15. juli 2014 hadde Reinli besøk fra Avisa Valdres v/ journalist Linn Marie Ulvestad. Hun ville skrive om Reinli med stavkirken, turmål og Reinli.no. I tillegg fikk hun en sommerprat med Annika Bjørnstad. Erland Fremgaard og Marianne Haldis Jensen stilte velvillig opp sammen med undertegnede og lot seg intervjue. Reinli.no har fått tillatelse til å publisere artikkelen, som stod på trykk 17. juli. Klikk på bildet for å laste den ned.

 

Publisert 28.7.2014

Segna om Gullringbekken

Fra Anne Marit Framnes har vi fått tilsendt sagnet om Gullringbekken. Det står oppslått på en tavle som står der Gullringbekken krysser veien, rett før man kommer til Gamlestølen. Det er bomvei opp fra Hagagrendvegen. Teksten er av Ola H. Sukke og tegningen er laget av Solveig Ottosen. Klikk på bildet for stort format.

Publisert 18.7.2014

Kongsvegrittet 2014

Publisert 16.7.2014

Friluftsgudstjeneste på Ulekyrkjetomta

Søndag 20. juli klokken 11:00 blir det friluftsgudstjeneste på Ulekyrkjetomta v/ Signe Kvåle, i samarbeid med Sør-Aurdal historielag.

Det blir satt opp benker/stoler – men ta gjerne med et pledd/sitteplate.

Etter gudstjenesten blir det muligheter for å kjøpe kaffe/kake på Bagnsmoen. Du kan også ta med kaffe/kaffemat dit.

Fra Tonsåsvegen (fylkesveg 219) – går det en merket sti inn til området. Ved inngangen står det en informasjonstavle og inne på området er det er satt opp en minnestein og et enkelt trekors.

Ulekyrkjetomta er, sammen med Vangen og Bagnsmoen,  kommunens Tusenårssted. Kirkekontoret ønsker å ta opp tradisjonen med å ha friluftsgudstjenester på Ulekyrkjetomta annethvert år fremover.  Det andre året i «turnusen» vil vi ha friluftsgudstjeneste på Bagnsbergatn, slik det har vært de senere år.

Velkommen til kirke!

Publisert 16.7.2014

ANBUDSFORESPØRSEL – Maling av kapellet i Reinli

Soknerådet i Reinli ønsker å male Reinli kapell før 50 års jubileet våren 2015.

Kapellet er ca. 270 m² og det er mange vinduer. Det må vaskes, skrapes, eventuelt grunnes og males. Arbeidet ønskes gjennomført i løpet av september 2014.

Vi søker etter person / firma med ”følelse” for kirkelige bygg, erfaring med linoljemaling, som er kvalifisert for oppdraget og som kan love oss god kvalitet og pris.

Det inviteres til befaring på bygget 8. august kloken 10:00. Da vil kirketjener og kirkeverge være tilstede for å svare på eventuelle spørsmål.

Anbudsfrist: 18. august klokken 12:00.

Med vennlig hilsen
Sør-Aurdal kirkelige fellesråd v/ kirkevergen

Publisert 15.7.2014

Loppemarked/bruktmarked på Fossvang

Helgen 13. og 14. september arrangeres det loppemarked / bruktmarked på Fossvang, til inntekt for idrettshall. I sommer er det mulig å levere lopper, send en SMS til 918 30 496 for å avtale levering. Bagn IL har allerede fått inn en del fine ting så mulig det også blir auksjon. Les mer her

 

Publisert 9.7.2014

Veien mellom Bagn og Reinli

7. juli var siste frist til å komme med innspill til Statens Vegvesen på utarbeidelsen av reguleringsplan for FV 220 mellom Bagn og Reinli, i forbindelse med utbyggingen av E16 mellom Bagn og Bjørgo. Reinli Grendeutvalg har i den forbindelse sendt inn forslag om gatelys fra Reinsvoll til Høve og til barnehagen, se kart her

Arbeidet med reguleringsplanen vil starte etter sommeren, klikk på artikkelen til venstre for å lese hva Avisa Valdres skrev om veien til Reinli torsdag 3. juli i år, som vi har fått tillatelse til å bruke. Statens Vegvesen skriver at utbyggingen av E16 mellom Bagn og Bjørgo er ventet og starte i 2015, les mer på nettsidene deres her

 

Publisert 8.7.2014