A R K I V  3.  K V A R T A L  2 0 1 3

 

Nytt fra Fivilligsentralen

 

Frivilligsentralen i Sør-Aurdal starter opp igjen med ungdomsklubb etter høstferien, klikk på bildet for å laste ned plakat.

 

Aktivitetsplanen til Frivilligsentralen for oktober 2013 finner du her

 

 
Publisert 30.9.2013

Lettere å gå tørrskodd ved Fjellstølen

Tekst og foto: Avisa Valdres

– Vi holdt på i tre timer, og mener sjøl at vi fikk gjort en god del, sier Karin Østby fornøyd. Hun leder foreningen, som har 260 medlemmer. Ingunn Ranneberg Nilsen og Hilde Kjendalen hadde i forkant gått opp løypa med utgangspunkt i Gamlestølvegen og planlagt hvor klopper og skilt skulle settes opp. Også en god del kratt ble fjernet under dugnaden lørdag. Geir Henning Skaret kjørte ut kloppene som er tilgjengelige fra veg. Når føret tillater det, vil han bruke snøscooter til å frakte ut kloppene som skal ligge lengst ute i terrenget. – Vi har også hatt godt samarbeid med Sør-Aurdal kommune, og har fått tilskudd fra Gjensidigestiftelsen, forteller Østby til "Valdres".

 
 
Publisert 29.9.2013

Vinmonopol i Bagn

Torsdag 26. september åpnet Vinmonopolet sin avdeling på Valdrestunet i Bagn. Butikksjef Oddrun Helen Brattrud forteller at hun er fornøyd med åpningen og at høstferien gjør at de får en "flying start". Vinmonopolet vil trekke flere til Tunet, man vil nå få dekket alle behov i Bagn og handelstanden i Sør-Aurdal vil tjene på det. Ingunn Bertelrud, Oddrun Helen Brattrud og Mona Grøvslien (biildet til venstre, fotograf Anne Dyve) vil betjene Vinmonopolet onsdager til lørdager, de ønsker både bygdefolk og hytteeiere hjertelig velkommen! Klikk her for å lese reportasjen på Bagn.no.

 
 
Publisert 28.9.2013

Forslag til kandidater til Idrettsprisen 2013

Fredag 29. november 2013 arrangerer Sør-Aurdal kommune kulturkveld med utdeling av kultur- og idrettspris. I den forbindelse ønsker Idrettsrådet innspill på kandidater til Idrettsprisen 2013. Formålet med prisen er at denne skal stimulere unge talenter til å satse innen idretten. Prisen kan deles ut til aktive enkeltpersoner, fortrinnsvis talenter som representerer en klubb i kommunen, er bosatt i kommunen, eller har lagt grunnlaget for sin suksess gjennom oppvekst i kommunen. Alle kan komme med forslag til kandidater, både enkeltpersoner og lag/organisasjoner. Det er ønskelig med en kort begrunnelse for forslaget. Forslag sendes Sør-Aurdal Idrettsråd innen 9. oktober 2013, pr. post eller e-post til sekretær i Idrettsrådet:

Miriam Haugen
Hedalsvegen 1675
3528 Hedalen
E-post: miriam@hedalen.no

Publisert 25.9.2013

Matkroken Reinli

I sommer fikk vi en ny butikk i Reinli - Matkroken. ICA Nær Reinli ble omprofilert til Matkroken Reinli. Den nye kjeden har vært å finne i Oslo i flere år og ble ble startet av Stein Erik Hagens far Odd Hagen, Matkroken er en del av ICA Norge. I 2012 ble det klart at Matkroken blir ett av de tre formatene ICA satser på i Norge, sammen med Rimi og ICA Supermarked. Matkroken satser på lavprismarkedet og tilbud sendt ut på flygeblader. I tillegg har kjeden weekend tilbud hver fredag og lørdag, følg med i dagspressen og oppslag utenfor butikken. Klikk på logoen for å komme til Matkroken Reinli sin egen side.

 
Publisert 22.9.2013

Tilskudd til fysisk aktivitet

35 søknader fra frivillige organisasjoner er nå behandlet innenfor tilskuddsordningen for fysisk aktivitet. Det er flere av de samme organisasjonene som har søkt tidligere, som også søker i år. Kommunen er derfor blitt oppfordret om å opplyse om tilskuddsordningen til sine lag og foreninger, da det fortsatt er igjen kr. 200.000,-. Søknader behandles fortløpende. Siste søknadsfrist er 15. november 2013. Ved spørsmål, ta kontakt med Tuva Eiklid på e-post Tuva.Eiklid@oppland.org eller på telefon 61 28 90 70 / 992 73 740. Les mer her.

 
Publisert 20.9.2013

Organist Guri Amundsplass går av med pensjon

Tekst og foto: Liv Barbro Veimodet

Organist Guri Amundsplass går av med pensjon og siste arbeidsdag for Sør-Aurdal kirkelige fellesråd er 18. oktober. Guri startet sin organistkarriere i Hedalen og vi har valgt og feire hennes innsats med kirkekaffe etter søndagsmessa 13. oktober nettopp i Hedalen. Vi håper at riktig mange kommer og har defor bestilt "Lokalet" til å ha kirkekaffen på. Messa begynner klokken 16:00 og vi fortsetter altså til lokalet med kirkekaffe og avskjed for Guri.

VELKOMMEN!

 
Publisert 20.9.2013

Støtte til rådmannen på åpent møte om Fossvang

Tekst og foto: Anne Dyve

Arkitekt Frydenlund, rektor og kordirigent Jan Henrik Bakke og bygningsingeniør Harry MoshagenDet var overraskende lavt oppmøte på det åpne møtet om Fossvang-området i Begnadalen mandag.  I en knapt halvfull gymsal fikk  vi høre arkitekt Jan Arne Frydenlund legge fram sine 3 alternative løsninger for Fossvangområdet. Han poengterte at dette blir et svært viktig trivselsprosjekt som vil skape framtidsoptimisme og økt tilflyttingslyst. Bildet viser Arkitekt Frydenlund, rektor og kordirigent Jan Henrik Bakke og bygningsingeniør Harry Moshagen.

Les mer på Bagn.no

Klikk her for å se kart over forslaget

 

Red. anm. 20.9.2013: Det ble på kommunestyremøtet den 19. september vedtatt bygging av idrettshall og svømmehall på 10 X 25 meter, i tillegg får kulturen i Sør-Aurdal nye lokaler (forslag A fra rådmannen, se kartet ovenfor). Les vedtaket her. Kommunestyremøtet hvor saken ble behandlet finner du her.

Publisert 19.9.2013

Reinli søndagskole

Søndag 22. september starter Reinli søndagskole opp igjen. Som før sommerferien har skolen møter ca. en time hver tredje søndag fra klokken 11:00, og alle barn fra fire år og oppover er velkomne. Vil du være med, møt opp i kirkestuen i Reinli kapell førstkommende søndag. Høstens datoer er 22. september, 13. oktober, 3. og 24. november og 15. desember.

Publisert 15.9.2013

Reinli Grendeutvalg

Vet du hvem som sitter i styret til Reinli Grendeutvalg? Kikk på bildet for å se medlemene og for å se hva vi snakker om. Referat fra møtene finner du nederst på siden til grendeutvalget. Siste møte ble avholdt torsdag 5. september og referatet er nå lagt ut. Har du ideér eller andre ting du ønsker at grendeutvalget skal diskutere, ta kontakt med styret.

 
 
Publisert 15.9.2013

HEDALEN STAVKIRKE 850 ÅR – KIRKEKONSERTER

Søndag 20. oktober 2013 klokken 17:00 og 19:30 vil søsknene Andris, Eldbjørg og Ragnhild Hemsing ta oss med på musikalske stemninger på hardingfele, fiolin og bratsj gjennom historiske linjer fra Bach og Beethoven til Ole Bull og vår tid.
Folkemusikk og klassisk musikk i melodiske og virtuose kledninger.

Billettpris: voksne kr. 200,- og barn under 12 år kr. 100,-.

Forhåndssalg av billetter: Ingrid Gunderhuset tlf. 913 32 148 eller e-post ingrid@hedalen.no

Velkommen til konsert!

Arrangør: Komiteen Hedalen stavkirke 850 år i samarbeid med Valdres Scene.

Publisert 15.9.2013

Nytt fra Frivilligsentralen

Søndag 29. september arrangerer Sør-Aurdal Frivilligsentral fest for de eldre i kommunen for å markere FN´s internasjonale eldredag. Dagen vil bli arrangert på Solhaug med en egenandel på kr. 200,-.

Påmelding gjøres innen søndag 22. sptember på telefon 953 01 895 eller e-post post@sor-aurdal.frivilligsentral.no

Klikk her for å laste ned plakat

Publisert 14.9.2013

Stortingsvalget 2013

Årets stortingsvalg er over og de borgerlige partiene gikk av med seieren. Hvordan gikk valget i Sør-Aurdal? Klikk her for å se det endelige resultatet. I Reinli var det rundt 70 % av de totalt 321 stemmeberettige som gikk til stemmeurnen, dette er omtrent det samme som på landsbasis. Mange stemte for første gang ved årets valg, som Peder Hansson og Aleksander Bøen.

Valgkomitéen med fra venstre; Marit Nyhagen, Marianne Haldis Jensen, Syver Kvaal og Ola Kollsgård
Førstegangsvelgerne Peder Hansson...
...og Aleksander Bøen med kyndig hjelp fra Marianne Haldis Jensen.
Publisert 10.9.2013

Utvikling av Fossvangområdet

Mandag 16. september klokken 18:00 blir det åpent møte i Begnadalen samfunnshus med orientering om planene rundt utvikling av Fossvangområdet.

Vi har med oss arkitekt Jan Arne Frydenlund som vil orientere om forslaget.

Saken skal behandles i kommunestyret 19. september, sakspapirene vil være tilgjengelige på kommunens nettside fra torsdag 12. september.

Kåre Helland
Ordfører

Publisert 8.9.2013

Flere bilder fra Grendacupen

Savner du ditt lag blant bildene fra Grendacupen lørdag 31. august? Klikk på linken nedenfor og se om du finner noen du kjenner. Har du noen bilder du ønsker å dele, send dem inn til redaksjonen. Se flere bilder på Bagn.no

 

Publisert 8.9.2013

SAUS på stortur til Besseggen

Tekst og foto: Ole Petter Andersen

Onsdag 4.sept var 9-10.kl ved Sør-Aurdal Ungdomskole på tur til Besseggen.
Det ble en fantastisk dag i sjeldent flott høstvær, og mange små seire ble vunnet av den enkelte denne dagen! Les mer her

 
Publisert 8.9.2013

Næringsfond 2013

Ønsker du å få støtte fra det Kommunale Næringsfond 2013? Da må du søke nå, søknadsfristen er 27. september. Det kan søkes om tilskudd fra næringsfondene til etablering, bedriftsutvikling og markedsføring i henhold til fondsvedtektene. Søknadene må inneholde en beskrivelse av forretningside, markedsvurdering, økonomi (budsjett og finansiering), sysselsettingseffekt og personalia. Spørsmål kan rettes til Stig Solbrekken på telefon 61 34 85 28.

Søknader sendes skriftlig innen fredag 27. september 2013 til:
Sør-Aurdal kommune
Avd plan, næring og utbygging
2930 Bagn

Søknader kan også sendes på e-post til: stig.solbrekken@sor-aurdal.kommune.no

Publisert 6.9.2013

Vinkurs i Makalausbua

Makalaubua i Stavedalen er i full gang igjen eter sommerferien. Kjersti Kaxrud har overtatt etter Ragnild Kvale som en av driverne.

Kjersti forteller at Makalausbua vil i høst holde åpent lørdager og søndager fra klokken 12:00 til 17:00. Når vintersesongen starter og skiheisen åpner vil det bli andre åpningstider. Følg med på Reinli.no og hjemmesiden til Makalausbua. De har også egen Facebookside

Lørdag 28. september klokken 18:00 arrangerer Makalausbua vinkurs. Kveldens foredragsholder er Lars Julius Skulstad, som noen sikkert husker fra Whiskey kurset i fjor høst. Klikk på bildet for å laste ned plakat.

 

 

 
 
 
Publisert 5.9.2013

Grendacup 2013

Tekst og foto: Rune Larheim.

Årets Grendacup gikk av stabelen på Fossvang lørdag 31. august. Nesten hele Sør-Aurdal var representert med lag fra Begnadalen, Hølera, Leirskogen, Østre og Vestre Bagn, Utflytta Værsting og Reinli, totalt 33 lag i forskjellig klasser. Bagn IL gjennomførte igjen en prikkfri cup hvor totalt 62 kamper ble spilt. Bildet viser laget til Utflytta Værsting som vant vandrepokalen i klassen "Kvinner 19+".

Les mer her

 
Publisert 1.9.2013

HEDALEN STAVKIRKE 850 ÅR -  KIRKEKONSERTER

Vi er kommet langt inn i jubileumsåret. Denne gang inviterer vi til kirkekonserter i Hedalen gamle stavkirke. Forrige gang søskene Hemsing hadde konsert i Hedalskirken ble billettene raskt utsolgt. Av den grunn vil det denne gang bli to konserter samme ettermiddag. Det er all grunn til å reservere seg billetter omgående, da det allerede er solgt mange billetter før konsertene er annonsert.

Les mer på Hedalen.no

 
 
 
 
Publisert 30.08.2013

Skolebesøk til Hedalen stavkirke

Tekst og foto: Ole Petter Andersen

Tirsdag 27. august var rundt 150 elever fra Sør-Aurdal Ungdomskole og Bagn Skole invitert til Hedalen for å feire at stavkirken der er 850 år. Det ble en annerledes skoledag med sol, lokalhistorie og velsmakende vafler.

Les mer på Bagn.no

 
 
Publisert 30.08.2013

AVSKJEDSGUDSTJENESTE FOR HELGE HARTBERG

Søndag 1. september kloken 11:00 holder sokneprest Helge Hartberg sin siste ordinære gudstjeneste i Bagn kirke, etter 38 års tjeneste i Sør-Aurdal. Rett etter gudstjenesten er alle hjertelig velkommen til å bli med på festsamvær på Bagn bedehus. Her blir det matservering og kaffe.

VELKOMMEN!
Arr. Sokneråda i Sør-Aurdal

Arivfoto

Publisert 27.08.2013

Sør-Aurdal Frivilligsentral

Frivilligsentralen i Sør-Aurdal er i gang igjen etter sommerferien, med blant annet seniordans, data kafé og diverse fester. Nedenfor kan du laste ned plakkater over høstens første aktiviteter.

Publisert 27.08.2013

Kremmertorg

Fredag 30. august til søndag 1. september, fra klokken 11:00 til 17:00, er det kremmertorg på Kristiansmoen i Begnadalen.

Klikk på bildet for å laste ned plakat

 

 

 
Publisert 27.08.2013

Grendatreffet 2013

Tekst og foto: Steinar Skjerve

Det nærmer seg årets grendatreff på Fossvang, som går av stabelen lørdag 31. august. Her blir det tradisjonell fotballcup mellom grendene. Det blir også lagt opp til aktiviteter for de som ikke nødvendigvis ønsker/vil/bør spille fotball. På kvelden blir det naturligvis fest. Vi starter klokken 21:00. Vangsteins og Zitherman spiller opp til dans. Inngang kr. 200,- (medlem Bagn IL kr. 150,-). Aldersgrense 18 år. Avslutning klokken 02:00.

På  Facebook kan du følge arrangementet. Alle lag og foreninger er hjertelig velkomne til å ha innslag eller lignende på Fossvang denne dagen. Kampene starter fra klokken 10:00.

Red. anm.: Vi trenger flere kontaktpersoner fra Reinli!

Les mer på Bagn.no

 

 

 
 
 
Publisert 22.08.2013

JEGERPRØVEKURS

Vi starter opp årets jegerprøvekurs. Dette er et 30 timers obligatorisk kurs over ni samlinger for alle som ønsker å jakte eller drive med fangst. Last ned plakat her

Første kvelden blir 27/8 klokken 18:00

Kurssted: Bagn skule

Påmelding innen 25. august, sendes på e-post til tsteinse@bbnett.no

Truls Steinsæter 911 88 588.

Publisert 19.08.2013

Velkommen til Norgeshistorien største skogdag i Vikersund lørdag 24. august

Lørdag 24. august satser Norges skogeierforbund i samarbeid med Viken Skog og de andre skogeiersamvirkene å arrangere Norges største skogdag fordelt rundt omkring i vårt utstrakte land. Viken Skog arrangerer en storslått og annerledes skogdag for alle lørdag 24. august i Vikersund Hoppsenter. Her kan du se Norgesmesterne i motorsag Saggrenda Loggers, hogstmaskiner, simulatorer for publikum, motorsagkonkurranse, musikalsk underholdning, klatre i klatrevegg og ikke minst hoppe i «mini Vikersundbakken» Gratis inngang og mat og drikke til alle sammen! Les mer her

Publisert 19.08.2013

INFORMASJONSMØTE - NY GRAVFERDSLOV

De kirkelige fellesrådene er tillagt gravferdsmyndighet i Valdreskommunene. Ny gravferdslov trådte i kraft fra 01.01.2012. Loven anbefaler i § 23 fellesrådene å avholde ett årlig møte med tros- og livssynssamfunn i Valdres for gjensidig informasjon om rutiner og behov ved gravferd. Les mer her

Publisert 19.08.2013

Arne Øilundslegat for studerende ungdom

Styret for Arne Øilundslegat for studerende ungdom har siden 2008, med unntak av i 2012, tildelt ungdom i Sør-Aurdal stipend for studier. Legatets formål er å yte økonomisk støtte til studerende ungdom fra Sør-Aurdal kommune til studier utover treårig videregående skole, og som tar studiet utenfor Valdres. Studiet skal være et fulltidsstudium og av minst ett års varighet. Det er mulig for de studerende å få tildelt midler fra legatet i 3 år, men første gangs søkere prioriteres foran de som tidligere har mottatt legatmidler dersom rentemidlene ikke rekker til alle. Søknadsfrist er 1. oktober. Last ned søknadsskjema her

Publisert 19.08.2013

Kongsvegrittet 2013

Tekst og foto: Anne Dyve

Lørdag 10. august gikk det 5. Kongsvegrittet av stabelen fra Hellebekken Turistseter. Bagn IL er arrangør. Det stilte totalt 105 på startstreken, med noe overvekt av trimmere, det vil si de som tar turen uten tidtaking.

Les mer på Bagn.no
Last ned resultatlisten
 
Publisert 11.08.2013

Fossen kro

Tekst og foto: Roy Myrland, Langsveien.no

Synnøve og Gunnar Hansebakken har vært gift i 50 år. Hun har arbeidet som sykepleierske og han som skogsentreprenør. Nå er de begge pensjonister og stortives med både gjester og matlaging på Fossen kro. Dessuten hender det rett som det er at de tar seg litt ekstra tid og forteller om historien til stedet. Maten som serveres er det også mange detaljer og "hemmeligheter" som gjestene spør om og stort sett får svar på, forteller Synnøve. Se bilder og les mer på Langsveien.no

 
 
 
Publisert 11.08.2013

Ledig stilling i Reinli

For snarlig tiltredelse har vi ledig 100% stilling som styrer ved Reinli Barnehage. Dette er tredje gangs utlysning! Har du kompetanse og vil lede Reinli Barnehage videre?

Les mer her

Publisert 06.08.2013

Trollrock 2013

Tekst og foto: Rune Larheim

Det var noen fine dager med mange mennesker, fint vær og flotte artister på Trollrock. Det er utrolig hva duoen Atle Dalen og Trond Rogne har fått til på tre år. Mer enn 200 frivillige var med og gjorde Trollrock 2013 til en fantastisk opplevelse, og i spissen for dem - Magnhild Skattebu.

Se mange bilder fra festivalen og les mer her

 
 
Publisert 04.08.2013

Ledig stilling

Det er fra 1. november ledig stilling som Kantor/organist i Sør-Aurdal. Våre 5 sokn betjenes for tiden av en 100% stilling for kantor/organist. Etter over 40 år som ansatt i Fellesrådet ønsker vår organist nå å pensjonere seg. Ledig stillingsressurs er på 110%, det er derfor mulig, å dele den på 2 personer. Arbeidet vil være knyttet til alle menigheter og kirker innen fellesrådets område, med kirkevergen som nærmeste leder.

Les mer her

Publisert 03.08.2013

Norway Cup 2013

Elling Weimodet rapporterte jevnlig fra Ekebergsletta og verdens største fotballturnering, Norway Cup. Mange Valdres lag gjorde det bra, Valdres FK vant blant annet B-finalen i klassen G-16.

Les alle rapportene fra Elling på Begnadalen.no

Publisert 03.08.2013

 

Trollrock 2013

Tekst: Rune Larheim. Foto: Magnhild Skattebu

Årets Trollrock festival går av stabelen 25. til 28. juli på Beitostølen med mange kjente artister, blant annet STAUT. Undertegnede skal jobbe som frivillig og jeg har i den forbindelse tatt en prat med frivilligkoordinator Magnhild Skattebu, og hun har velvillig svart på noen spørsmål.

Magnhild er 23 år, kommer fra Heggenes og bor nå på Ås. Tidligere har hun arbeidet på Fagernes Gjestegård og Brennabu i tillegg til studier på Ås.

Les mer her

 

Magnhild Skattebu

Publisert 20.07.2013

Kulturskolen på Bagn Bygdesamling

Elevene på malekurset på kulturskolen har utstilling på Bagn Bygdesamling, tirsdag til søndag klokken 11:00 - 16:00 i hele sommer, klikk på plakaten til venstre for å lese og se mer.

 

 

 
Publisert 18.07.2013

Valdreslag i direkte sendt TV-kamp

Tekst og foto: Tony André Strande, Avisa Valdres

Begnadalen/Bagn/Hedalen sitt jenter 16-lag spiller tirsdag 30. juli mot Grand Bodø på Norway Cup. Kampen er valgt ut til å bli direktesendt på TV2 Sport, og har kampstart klokka 10.40. Nytt av året er nemlig at TV 2 sender 36 kamper direkte fra Ekebergsletta. Begnadalen/Bagn/Hedalen er et av de heldige lagene, og TV2 forteller at de har valgt klubber ut fra både kjønn og geografisk tilhørighet.

Les mer i Avisa Valdres

 
 
 
Publisert 18.07.2013

Sommermarked på Nordre Fjellstølen

Årets sommermarked arrangeres søndag 21. juli klokken 12:00 – 16:00 hos Anne Lise og Torodd på Bekkevold på Nordre Fjellstølen. Vi gjentar suksessen fra tidligere og ønsker alle hjertelig velkommen til en hyggelig markedssøndag, og til Torodds kjempegode vafler!

Kom og gjør en god handel – og møt hyggelige folk! Les mer

Publisert 13.07.2013

Frivillig på Trollrock?

Trollrock går av stabelen på Beitostølen 25. til 28. juli 2013. Undertegnede er med som frivillig trollunge, men vi trenger flere trollunger. Er du interessert så meld deg på, noen oppgaver må du være over 18 år for å utføre. Les mer om å være frivillig på Trollrock her

Magnhild Skattebu er Frivilligsjef og du kan nå henne på magnhild@trollrock.no. Du kan også melde din interesse på denne nettsiden: Ja, jeg vil bli frivillig på Trollrock 2013!

Klikk her for å se arbeidsområdene det er behov for frivillige til

Ønsker du å se hele programmet til årets Trollrock, klikk her

Publisert 12.07.2013

Sommeråpne kirker

Ved siden av fjorder og fjell er kirkebyggene noe av det fineste Norge har å vise frem. De har en helt spesiell samfunnsmessig posisjon som våre viktigste kulturminner. I andre land finnes borger og slott bevart fra riktig gamle dager. I Norge er kirkebyggene vår viktigste kulturhistoriske skattekiste. Les mer her

 
Publisert 11.07.2013

St.Hansfeiring på Fossvang

Tekst: Anne Dyve. Foto: Rune Larheim

Bagn IL hadde funnet på noe for enhver smak da de inviterte til St.Hansfeiring på Fossvang lørdag 22. juni. På dagtid var Skrimmel Skrammel fra NRK Barne-TV det store trekkplasteret. De fargerike karene holdt et livlig show på scena og hadde god kommunikasjon med sitt unge publikum. Menn i ballerina-outfit skaper vel alltid lykke, og fengende låter framført i cowboy-, prinsesse- eller frukthattkostymer var ikke mindre populært.

Les mer og se flere bilder på Bagn.no

 

 

Publisert 11.07.2013