A R K I V  4.  K V A R T A L  2 0 1 3

 

REINLI.NO ØNSKER ALLE LESERE ET RIKTIG GODT NYTTÅR

Publisert 1.1.2014

Juleavslutning på Bagn skole

På grunn av overfylt gymsal på SAUS tidligere år hadde FAU ved Bagn skole i år delt juletrefesten på to dager. Tirsdag 17. desember avviklet 1. - 4. klasse sin fest, mens 5. til 7. klasse hadde juletrefest onsdag 18. desember. 5. klasse fremførte blant annet en flott versjon av Staut sin "Deres jul", etterfulgt av sketsjer, sang og dans av 6. og 7. klasse. Det var loddsalg med mange flotte premier, og til slutt kom selvfølgelig nissene med poser til barna. Her er noen bilder fra kvelden.

 

Publisert 23.12.2013

SA-Posten

I disse dager finner du 3. utgave av Sør-Aurdal Posten i din postkasse. Her kan du lese om noe av det som har skjedd i kommunen vår de siste månedene. Er det noe du savner? Send en e-post til redaksjonen@reinli.no, så skal vi prøve og få det med i neste utgave. Klikk på bildet for å lese web-utgaven av SA-posten, har du gått glipp av de to foregående utgavene, klikk her for førsteutgaven og her for utgave to.

 
Publisert 19.12.2013

Åpningstider for Matkroken Reinli julen 2013

Matkroken Reinli har følgende åpningstider i julen, velkommen til en trivelig julehandel.

Fredag 20/12 klokken 09:00 - 20:00
Lørdag 21/12 klokken 09:00 - 18:00
Søndag 22/12 klokken 11:00 - 18:00
Mandag 23/12 klokken 09:00 - 20:00
Tirsdag 24/12 klokken 09:00 - 12:00

 
 
 
 
Publisert 16.12.2013

Nyttårskonsert

Det blir Nyttårskonsert med andakt i Begnadalen kirke tirsdag 31. desember klokken 16:00. Har du ikke fått oppleve vår nye kantor Anders Løberg enda – har du sjansen denne ettermiddagen.  I tillegg til Anders på orgel bidrar Signe Kvåle med andakt, mens Osvald Fossholm synger. Ole Fønhus spiller både Flygelhorn, Trompet og Flygel. Gi deg selv muligheten til en musikalsk opplevelse ved utgangen av det nye året!

VELKOMMEN!

Publisert 16.12.2013

Juledisko med fritidsklubben

Fredag 6. desember avholdt Reinli Fritidsklubb sin årlige juledisko. 26 barn moret seg med leker med premiering, pølser og snacks. Det var en hggelig kveld med mye musikk og moro.

Her er noen bilder fra kvelden

 

Publisert 11.12.2013

Turskiltprosjektet 2014

Tekst: Tuva Eiklid, Rådgiver idrett og friluftsliv, Oppland fylkeskommune

Tidligere har vi hatt prosjekt vedrørende merking og gradering av stier -  Innlandsprosjektet i Hedmark og Oppland. Prosjektet har nå fått nytt navn: Turskiltprosjektet. Turskiltprosjektet er et nasjonalt skilt- og merkeprosjekt i samarbeid mellom Gjensidigestiftelsen, fylkeskommunene og DNT, der det gis økonomisk støtte til merking og skilting av turløyper i tråd med Merkehåndboka. Mer om prosjektet kan leses her

For 2013 var det totalt 13 søkere i Oppland. Vi utlyser nå ny søknadsrunde for 2014. Mer om kriteriene og søknadsfrist kan leses her

Publisert 11.12.2013

Grunnlovsjubileet

Tekst: Ola Thorsrud

Det er no 200 år sidan Noreg fekk si eiga grunnlov. Dette skal feirast over heile landet og gjennom mykje av året. Starten går sundag 23. februar.
Bagn kyrkje hadde ei viktig rolle. Den 25. februar 1814  var det ekstraordinær bededag i mange kyrkjer i Norge. Bagn Kyrkje vart då utpeika saman med mange andre som valgkyrkje. Her skulle det vere valg av valgmenn som skulle velje utsendingar til riksforsamlingen på Eidsvoll.   I Bagn vart prest Hans Jacob Stabel valgt ut. Han vart også utpeika til å vere med i riksforsamlinga på Eidsvoll. Av totalt 14 prestar på Eidsvoll var altså presten vår ein av dei.
Dette må markerast, og difor blir gudstenesta på Bagn den 23. februar ei spesiell gudsteneste. Den set 1814 på dagsorden og heidrar dei som var med å gjere Noreg til det vi er idag.

Hans Jacob Stabel (1769-1836)
Publisert 5.12.2013

Kven er DI lokale eldsjel?

Tekst og foto: Turid Lindboe Reite

I desse dagar markerar sponsoren vår Valdres Gjensidige Brannkasse at det er 150 år sidan den fyrste brannkassa i Valdres blei etablert. Lokale eldsjeler sytte i si tid for at brannkassene vart bygd opp, og no står eldsjelene i Valdres på nytt i fokus.

Gjennom prosjektet «150 år med eldsjeler» skal ein lyfte fram dei lokale heltane som har vore med på å utgjere ein forskjell for folk i dalføret og heidre dei som heidrast bør!

Eldsjelene kan nominerast i fire kategoriar, og vinnaren i kvar kategori får ein kveld spekka med gylne augneblinkar. Du kan nominere di eldsjel og lese meir om kåringa på www.eldsjelene.no. Fristen er 15. desember 2013. Vinnarane vert kåra fredag 20. Desember 2013.

 
 
 
Publisert 3.12.2013

Flåklypa kommer til Reinli

Tirsdag 4. desember er det klart ny kinokveld i Reinli Samfunnssal, da vises filmene Solan og Ludvig - Jul i Flåklypa og The Hunger Games: Catching Fire.

alt tekst
Kl 18:00, Solan og Ludvig - Jul i Flåklypa
Aldersgrense: Alle
Solan, Ludvig og Reodor er tilbake. Det nærmer seg jul, og Flåklypa Tidene-redaktør Frimand Pløsen har lovet bygda snø. Når Ludvig ønsker seg det samme, så er ikke oppfinner Reodor Felgen vanskelig å overtale til å bygge verdens kraftigste snømaskin. Men så forsvinner Reodor, og så forsvinner snømaskinen, og da må Solan og Ludvig stelle i stand til jul alene. Hvis de rekker det, etter å ha reddet Flåklypa fra verdens verste snøstorm. For å tukle med naturen. Det er farlig det.
Omtale     Trailer


alt tekst
Kl 20:00, The Hunger Games: Catching Fire
Aldersgrense: 11 år - Frarådes ungdom under 11 år
THE HUNGER GAMES: CATCHING FIRE starter når Katniss Everdeen har kommet trygt hjem etter å ha vunnet de 74. årlige Dødslekene sammen med tributten fra samme distrikt, Peeta Mellark. Som vinnere av dødslekene må de forlate familie og venner for å legge ut på en seiersturnè til alle de andre distriktene. På reisen merker Katniss seg et ulmende opprør blant folket i distriktene, men Capitol har fremdeles full kontroll og President Snow fortsetter forberedelsene til de 75. årlige dødslekene; Kvartsekel-spillet - en konkurranse som kan forandre Panem for alltid.
Omtale     Trailer
Publisert 2.12.2013

Kultur og idrettsprisen 2013

Tekst: Reidar Schlytter Foto: Gunvor Elene Thorsrud

Årets kulturpris ble høyst fortjent tildelt begnadølen Odd Gunnar Kolsrud  for hans meritter på skytebanen, og like fortjenet var tildelingen av idrettsprisen til fotballspiller Andreas Dyve for sin innsats på fotballbanen. Tildeling av prisene ble foretatt på kommunens kulturkveld i Begnadalen fredag 29. november 2013, arrangør var Sør-Aurdal kommune i samarbeid med Begnadalen skytterlag og Begnadalen bygdeutvalg. Vert og vertinne for kvelden var Liv Barbro og Elling Weimodet, de ledet oss gjennom kvelden på en profesjonell måte. Les mer på Begnadalen.no. Les også hva Sør-Aurdal kommune skriver på sine sider.

Publisert 2.12.2013

Brannverndag for eldre hjemmeboende i Sør-Aurdal

I forbindelse med Aksjon Boligbrann 3. - 5. desember arrangerer Eldrerådet i Sør-Aurdal, Sør-Aurdal pensjonistforening, Frivilligsentralen, Gjensidige Forsikring Valdres og Sør-Aurdal brann – og redningsvesen, Brannverndag særskilt rettet mot eldre hjemmeboende onsdag 4. desember. Andre er også hjertelig velkomne. Arrangementet blir avholdt i Hedalen bygdehus fra klokken 10:00 og på Frivilligsentralen i Bagn fra kloken 14:00 denne dagen.

Brannvesenet vil orientere om brannsikring i hjemmet med påfølgende praktisk demonstrasjon av slukkemetoder, og Gjensidige vil blant annet presentere et utvalg brannsikringsutstyr.
Det vil også bli anledning til å ”bestille” en brannmann på hjemmebesøk for en uforpliktende sjekk av brann – og elsikkerheten i boligen.

Publisert 2.12.2013

Lysfest og julemarked

På Bautahaugen lørdag 7. desember fra klokken 12:00. Joker Hedalen, Lions club Vassfaret, husmorlaget, skolen og Bautahaugens Venner går sammen om et allsidig arrangement. Vi inviterer alle som har produkter de vil selge, lag og foreninger så vel som privatpersoner, til å bli med og skape den rette markedsstemningen. Last ned plakat

Publisert 2.12.2013

Lundeskogen Asylsøkermottak vant Fair Play Prisen i Proffen Ligaen 2013

Tekst og foto: Rune Larheim

Undertegnede jobber som økonomiansvarlig og returrådgiver ved Lundeskogen Asylsøkermottak. Den siste tiden har det vært mange negative hendelser hvor asylsøkere har vært involvert. Jeg bifaller Ivar Brynildsen sin leder i Avisa Valdres hvor han skriver om hendelsene i Årdal, dette er en manns verk men jeg forstår at folk er skeptiske etter flere liknende episoder, og det er tragisk at JVB opplever to slike episoder på kort tid. De fleste som søker asyl i Norge er mennesker som deg og meg men dessverre finnes det også blant dem mennesker som sliter mer enn andre. Les mer her

Publisert 24.11.2013

Klubben i mitt hjerte – kr. 50.000,- til hall med din hjelp?

Nå kan du stemme på Bagn IL som «klubben i mitt hjerte». Premien er sportutstyr for kr. 50.000,-, det kommer godt med når vi skal bygge ny hall i Sør-Aurdal. Om alle stemmer på Bagn Idrettslag hver dag så har vi gode sjanser! Trykk her for å stemme på Bagn IL. Det koster ingenting å stemme og du kan stemme fra tlf, pc og nettbrett hver dag frem til 22. november.

 
 
Publisert 19.11.2013

Ledig stilling som prosjektleder

Bagn IL er et fleridrettslag med ca. 530 medlemmer som organiserer idrett innenfor allidrett, fotball, ski, turn, samt innebandy og sykkel.

Bagn IL, i samarbeid med Sør-Aurdal kommune og Oppland fylkeskommune, gjennomfører et bolystprosjekt som tar sikte på økt trivsel blant kommunens fastboende, hytteinnbyggere og besøkende. Har du pågangsmot og ønsker å utgjøre en forskjell? Da er du den vi ser etter. Les mer på Bagn.no

Publisert 14.11.2013

Julekonsert i Begnadalen Kirke 18. desember

Velkommen til årets julekonsert med Gaute Lein Ausrød og Valdres Brass Band i Begnadalen Kirke 18. desember klokken 19:30.

Dirigent: John Phillip Hannevik

Blletter:  kr. 295,-.  Kan bestilles på valdresbrassband@gmail.com eller på mobil 970 44 156. Samme konsert holdes også på Fagernes Kulturhus 19. desember klokken 19:00. Last ned plakat

 
 
 
Publisert 14.11.2013

GÅRDSVARMEKURS

Kurset tar for seg planlegging, etablering og drift av biobrenselbasert gårdsanlegg. Arrangøren Energigården - Senter for bioenergi, ligger 4 km. nord for Brandbu, langs RV34 på veien mot Fagernes. Les mer her

 
Publisert 14.11.2013

Konsert i samfunnshuset i Begnadalen

Lørdag 16. november klokken 16:00 blir det konsert Begnadalen samfunnshus, med Anna Sætrang Stein Ivar Øvergaard, Ole Listerudbakken og Bagn og Begnadalen Musikkorps. Gratis inngang og kaffepause med kaker og go’prat!

Last ned plakat

 
Publisert 10.11.2013

Ny organist

Sør-Aurdal kirkelige Fellesråd har ansatt Anders Løberg som organist/kantor.
Anders er kantorutdannet og jobber i dag i Hamar fellesråd. Han begynner 1. desember.
Vi gleder oss og ønsker ham velkommen til Sør-Aurdal!

Intervju med Anders vil komme i menighetsbladet som utkommer i desember.

Publisert 10.11.2013

Bagn Legesenter

Fra Sør-Aurdal kommune sine nettsider har vi klippet følgende:

Legesenteret har startet opp med elektronisk timebestilling og elektronisk fornyelse av faste medikamenter. For at du selv skal kunne registrere deg på ePortal må du være registrert med fullt personnummer og mobilnummer ved legekontoret, i tillegg må du ha fastlege her. Får du problemer med innloggingen ta kontakt med Legekontoret v/Laila Lundstein på telefon 61 34 85 50 eller 61 34 85 59. Bruk nedenstående link:

https://www.besoklegen.no/Login.aspx?ClinicId=bagnlegesenter

Publisert 5.11.2013

Fotballavslutning i Bagn IL

Tekst og foto: Anne Dyve

Bagn IL avrundet nylig fotballsesongen med avslutningsfest i Glasshuset på SAUS.  Det var bestilt premier til 120 fotballspillere og når disse hadde med seg foreldre og søsken så sier det seg selv at det var «stinn brakke og stormende jubel». Les mer på Bagn.no

 
Publisert 5.11.2013

Revy 2014

Nå er det tid for å gå mann av huse og bli med på idémyldringsmøte for revyen 2014. Går du rundt med en god idé, eller en ullen morsom plan, ny av året eller gammel og nesten glemt – ta den frem og ta den med den 8. november på SAUS!! Alle er velkomne. Les mer på Bagn.no

Publisert 5.11.2013

Sør-Aurdal Frivilligsentral

 

VANGSTEIN`S


Spiller til dans på Fossvang.
Fredag 25.10.2013 Klokken 18:00-20:00

UNGDOMSKLUBB


ONSDAG 23. OKTOBER
 KLOKKEN 18:00 PÅ FOSSVANG

 GRATIS INNGANG OG MAT

VELKOMMEN

Data-kafé

HVER TIRSDAG KLOKKEN 11:00-13:00 er det datakafe i Frivilligsentralen på Fossvang.

Ta med deg din pc og kos deg sammen med andre. Lær mer om pc og få hjelp til det du trenger. Har en person som er her hver gang for å hjelpe deg.

Kaffe med mer. Kr.30,00

Publisert 15.10.2013

Fotballavslutning tirsdag 15. oktober

Bagn IL inviterer  alle fotballsparkere i klubben med foreldre til avslutning i

Glasshuset SAUS  tirsdag 15. oktober klokken 18:00

Det blir loddsalg, bevertning og premieutdeling.

Velkommen!

PS Husk å ta med utrangerte mobiltelefoner!

Publisert 13.10.2013

NAV vil vite hva du mener

Tekst og foto: Geir Helge Skattebo, Avisa Valdres

Fra mandag 14. oktober, og i to uker framover, inviteres besøkende på NAV-kontorene i Oppland til å delta i brukerundersøkelse om NAV. NAV ønsker tilbakemeldinger på hvordan brukerne opplever møtet med NAV og hvordan de synes tjenestene fungerer. Les mer i nettutgaven til Avisa Valdres

 
Publisert 13.10.2013

Sør-Aurdal best i Valdres på service

Tekst og foto: Avisa Valdres

Forbrukerrådet har ringt samtlige kommuner i Norge og gitt seg ut for å være innbyggere med dagligdagse spørsmål. Av samtlige kommuner i Norge kom Sør-Aurdal på en mer enn hederlig 38.plass. Resten av Valdres havnet mye lenger ned. Sør-Aurdal gjorde det nest-best i Oppland, og suverent best i Valdres. Les mer i nettutgaven til Avisa Valdres

Publisert 12.10.2013

Ett år går fort

Tekst og foto: Roy Myrland, Langsveien.no

Mathallen i Oslo fyller år i disse dager. "Smak av Valdres" er en av de sentrale aktørene der. Etter en eventyrlig åpning og et spennende driftsår øker igjen omsetning og besøkstallet er stigende nå fram mot jul i Mathallen.

Les mer og se flere bilder her

Publisert 12.10.2013

Bowling med fritidsklubben

Tekst og foto: Rune Larheim

Torsdag 10. oktober hadde Reinli Fritidsklubb bowling for alle medlemmene, på Fagernes Bowling. 23 barn var med og gjorde dette til en trivelig kveld. Etter en runde med bowling var det pizza og brus, på bildet er en fornøyd gjeng - Reinli's fremtid

Flere bilder fra kvelden finner du på fritidsklubbens side

Publisert 12.10.2013

Dugnad i Stavedalen

Tekst og foto: Vidar Skoglund og Anders Aagenæs

Lørdag 5. oktober hadde Stavadalen hyttevel dugnad, Vidar Skoglund berømmer alle som møtte opp på dugnaden - "Det var et flott skue da over 30 personer la i vei innover fjellet for å rydde skiløyper. Og traseen fra postkassen og ned til Jartrudtjern blir fantastisk nå". Les mer her

 
Publisert 6.10.2013

Ledige omsorgsboliger i Sør-Aurdal

Vi har nå ledige omsorgsleiligheter i Begnadalen, Reinli og underetasjen på Sør-Aurdalsheimen. Leilighetene er godt tilrettelagt for eldre og uføre. Les mer her

 
Publisert 4.10.2013

Eldrefest i Sør-Aurdal

Tekst og foto: Reidar Schlytter

Eldrerådet og Pensjonistforeningen i Sør-Aurdal hadde invitert til eldrefest søndag 29. september 2013 for å markere FNs internasjonale eldredag. Festen ble avviklet på Solhaug, Østre Bagn med 45 gjester. Festen ble avviklet under en hyggelig ramme på Solhaug med god middag, kaffe og kaker samt underholdning av Teje og Halland. Allsang og åresalg hørte selvsagt med til opplegget. Les mer på Begnadalen.no

 
 
Publisert 1.10.2013

VIKEN SKOG SØR-AURDAL

Styret i Sør-Aurdal skogeierområde inviterer til andelseiermøte 16. oktober klokken 19:00 på Begna Bruk. Nesteleder Gudbrand Gulsvik deltar.

Tema:

Tømmerpriser

«Nye» Viken Skog

Publisert 1.10.2013

Virtuell omvisning i Reinli stavkirke

Biometric Games AS har utviklet en virtuell omvisning i og utenfor Reinli stavkirke, på oppdrag for Valdres natur- og kulturpark. Her kan du se deg rundt inne i og utenfor foran kirken.

Linken finner du på siden til Reinli stavkirke

Publisert 1.10.201